Gå til innhold

musikk

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av musikk

  1. Salvesen. skrev (1 time siden):

    Gikk under denne avtalen når jeg jobbet i "bransjen"(automasjon). Gir en grei pekepinn på lønn. 

    Det er mulig å gå som hjelpearbeider, og det er mulig å få normal lønn som lærling. Men da må en nesten ha en god grunn for det, hvorfor skal noen betale deg likt som en fagarbeider, når du ikke kan gi tilsvarende tilbake? Det blir rett og slett veldedighet.

    Uansett, lykke til:) 

    Nei jeg forventer ikke å få betalt som fagarbeider, det forstår jeg. Men prøver å finne ut om jeg kan i det minste beholde timelønna jeg har nå ?

    Tusen takk for info'en ?

  2. Jeg tenker å bli elektriker og ta ett års kurs (vg1 og vg2 hos K2, har studiekompetanse fra før). Vet noen hvor mye i timelønn jeg kan forvente eller forhandle? Det som er kjipt er at starts lønna på lærlinger/hjelpearbeider er så lav, det er jo umulig å leve av det særlig når man har faste utgifter, familie etc. Er det mulig å få en "normal" lønn (190-210 kr) eller må man godta den lærling lønnen? 

    Jeg er 30 år gammel og har bachelor i finans. 

  3. Hei! jeg sliter med å løse disse oppgaver! Kan noen hjelpe meg med disse?

    takk på forhånd!

     

    Please use the information provided below to answer problems 1 - 4:
    A year ago you purchased the ABC stock for 60. The stock is now selling for 80. The firm has just announced that it will distribute a special dividend of 10. You are considering whether or not you should sell the stock now before it goes ex-dividend (trading strategy I), or alternatively, wait to capture the dividend and then sell the stock immediately afterwards (trading strategy II). 
     
    Problem 1
    If your capital gains tax rate equals your dividend tax rate, what ex-dividend price per share makes you indifferent between the two trading strategies? State you answer rounded off to two decimal points.
     
    Problem 2
    Assume now that ABC’s corporate tax rate is 28%, while your capital gains and dividend tax rates equal 10% and 20%, respectively. What ex-dividend price per share will now make you indifferent between the two trading strategies? State you answer rounded off to two decimal points.
     
    Problem 3
    For the ex-dividend price per share calculated in problem 2, what is the resulting net cash flow from pursuing trading strategy II? State you answer rounded off to two decimal points.
     
    Problem 4
    Given the information provided above, what is the resulting net cash flow from pursuing trading strategy I? State you answer rounded off to two decimal points.
  4. det har jeg :)

     

    a firm produces two different kinds A and B of a commodity. The daily cost of producing x units of A and y og B is:

     

    C(x,y)= 2x^2-4y^2+64x+32y+4xy+514

     

    Suppose that the frim sells all its output at price per unit of 24 for A and 12 for B. Find the daily production levels x and y that maximize profit.

    Du har derivert feil mhp y. Men det er noe mere galt også, har du hele oppgaven?

     

  5. hei :) sliter med denne oppgaven, jeg har regnet på den og kommer frem til at x= -18,66 og y= 2,66

    jeg har gjort riktig fram til den partiel deriverte men etter det klarer jeg ikke skjønne helt hvordan de har klart å få svarene x=40 og y=24

    funksjonen er :2x^2-4y^2+64x+32y+4xy+514 

    partiel deriverte :

     

    1)f(x) 4x+4y+64=0

    2)f(y)16y+4x+32=0

  6. Matematisk analyse er klart det faget jeg har jobbet mest gjennom mine tre år på BI.

     

    En A henger veldig høyt og jeg kjennet kun én person som fikk A av min omgangskrets.

    Faglig sett er det svært givende og Robert på BI Nydalen er en veldig dyktig foreleser som brenner for faget sitt og har en god pedagogisk tilnærming til faget. 

     

    Dette faget er heller ikke dumt om du tenker å fortsette på masterstudium som har matematiske fag på studieplanen. Viktig å merke at dette ligger langt over matematikk for økonomer: At du fikk A i matematikk for økonomer vil ikke si noe om hva du kommer til å å få i dette. Bortimot alle i klassen hadde A i matematikk for økonomer, mens på eksamen i matematisk analyse var C. Snittet har variert mellom C og D og vår/høst 13 var det ingen som fikk A.

    tusen takk :) jeg tenkte metode og økonometri var for mye grafer og sånt, så vet ikke..men for matematikken så har jeg motivasjon og bra grunnlag, så tror jeg satser på matematikken. Som du sier jeg tror jeg får bruk for slike fag i fremtiden om jeg skulle ta master som fks..

  7. Heisann, har hatt en dårlig erfaring med netonnet. Og ble møtt med ei skikkelig arrogant kundeansvarlig med null forståelse for min sak.

     

    Jeg bestilte meg en telefon og valgte fraktalternativet som tilsa 2-4 dager leveringstid. Jeg var avhengig av å få mobilen iløpet av 4 dager og valgte dermed å betale litt ekstra. 

     

    Det eneste problemet var at det ikke sto noen plasser at det tar 1-2 dager ekstra for Nord Norge. Dette må du selv lete opp på nettsiden deres. Jeg tok tilogmed screenshot og sendte til netonnet at det ikke framkom på noen måte at det er ekstra leveringstid til Nord Norge. Her fikk jeg kun tilsend kjøpsforpliktelsene i retur og null forståelse

     

    Det som er skikkelig irriterende i denne saken er at pakken mest sannsynlig hadde kommet like fort fram med gratis frakt. Og det som ergrer meg enda mere er at pakker bestilt fra andre plasser alltid kommer iløpet av 5 dager. Komplett leverte meg ny PC på 5 dager med deres gratis fraktalternativ. 

     

    Har jeg egentlig noen sak her? Kan de oppgi frakt på 2-4 dager uten å spesifisere at det ikke gjelder Nord Norge?

    det stemmer! jeg bestiller ofte der ifra :) og er veldig fornøyde med de :) husker når jeg bodde i Tromsø ifjor, da måtte jeg forvente at det tok et par ekstra dager, men mener det stod på sida dems også, men veldig smått skrift :) så nei dessverre, jeg tror ikke det :/

  8. tusen takk til dere :) hva valgte/tenker dere i 3 året som valgfag? har dere noen forslag på slike fag?(tenker på metode og data analyse i tredje året) men må vell ha et til om jeg ikke velger praksis et eller annet sted. Jeg satser på økonomiske fag siden jeg går på finans, så jeg tror iallfall at jeg bør satse på slike fag. Fordi som nevnt tidligere så liker jeg tall fag :)

  9.  

    Jeg får feil ifølge fasit på en del av finansoppgavene jeg gjør,

     

    Eks. oppg 4a) høst 20144

    Du låner 800 000 kroner for å kjøpe en hytte. Lånet er et annuitetslån med faste årlige tilbakebetalinger. Lånet skal tilbakebetales over 15 år og den årlige renten er 4 %. 

     

    1. a)  Beregn den faste årlige tilbakebetalingen når første tilbakebetaling gjøres ett år etter låneopptak. 

     

    Her regner jeg ut 800.000 * 1,04^15 * 0,04 / 1,04^15-1

                                800.000 * 0,072 / 0,8009 = 71.919,09

    I fasit står det at svaret blir 71.952,88

    Får fasit det svaret pga det er regnet ut med 9 desimaler?

    Har jeg regnet det ut riktig, men at jeg bare har 4 desimaler?

    1.  

     

    jeg har fått det samme! men det er helt riktig, sikkert noe med desimaler ja :D lykke til på onsdag :)

  10. Trenger litt hjelp med denne oppgaven

     

    attachicon.gifSkjermbilde 2015-06-07 kl. 00.36.04.png

     

    Har funnet ut at (x,y)=(5,3). Dette står i fasiten også. Men skal man ikke bruke AC-B^2 for å sjekke om det faktisk er et maks.punkt? De har ikke gjort dette i fasiten, men jeg prøvde og fikk:

     

    A=f´´xx=-2

    B=f´´xy=3

    C=f´´yy=2

     

    AC-B^2 = (-2)*2-3^2=-4-9=-13

     

    A er da < 0 mens AC-B^2 også er <0. 

     

    Blir ikke dette et sadelpunkt eller jeg som har fucka opp?

    nei du har regnet rikitg!!! og du har sadelpunkt fordi så lenge fx<0 så har du sadelpunkt du trenger ikke regne om du har maks punkt eller ikke. hvis du hadde hatt fx>0, da kunne du se om du har maks eller min punkt :) håper det har hjulpet :)

  11.  

     

    De er endret i forhold til det som var spm når enklereeksamen laget sitt løsningsforslag. Arbeidskravene var oppg 5, 7 og 10. Er det ikke ganske logisk at man får hvertfall en av disse oppgavene på eksamen? Det er ofte sånn i andre fag..

    Ok, så de spørsmålene er endret til hva?

     

    Sorry jeg som roter. Ser ut som oppgavene fra enkeleksamen er de samme som vi har nå

     

    ja de fleste er det! men ikke alle! jeg har skrevet hvilken som er litt endret i forhold til de fra enkeleksamen

  12. Åj sann det la jeg kkke merke til ! Hvilke oppgaver blitt endret ? Har du mulighet til å sende meg oppsummeringen på de oppgavene som har blitt endret ?

    8,10 og 12, har ikke fikset på dem ennå men da vet du iallfall hvilken som er endret.

    8. Forklar hva som menes med begrepene innflytelse, påvirkning, makt og politikk. Gjør så rede for ulike påvirkningsmetoder. Drøft deretter makt og underkastelse med utgangspunkt i Milgram - eksperimentet. Gi eksempler på påvirkning, maktbruk og reaksjoner på maktbruk fra arbeidsliv og dagligliv.

    10. Hva menes med begrepet ledereffektivitet? Beskriv så sentrale sider ved de ulike teoriene om ledelse herunder også om lederes kjønn har innflytelse på ledereffektivitet. Illustrer med eksempler.

    12. Hvilke hovedtyper av organisasjonsendringer kjenner du til og hvilken rolle spiller endringsledelse i slike endringer? Drøft endringsledelse i lys av teori om organisasjonskultur og kompetanseendringstiltak, herunder jobbanalyse, motivasjonstiltak, opplæringstiltak og rekruttering. Gi eksempler.

  13.  

     

     

     

    Ser dere bort ifra oppgavene 6 og 11 også siden de ble gitt i vår 2014?

    jeg gjør det :)
    Godt å vite at noen gjør som meg her ihvertfall . Hvor langt har du kommet ?
    ja måtte avgrense det litt!! faen meg jævlig kjedelig stoff og hvordan skal man klare liksom å huske alt fra de 13 oppgavene..?! jeg satser på 2,4,6,8,10,12, litt risky men det få gå i verste fall så få jeg ta det opp igjen jeg skal sarte med oppgave 12 idag..litt seint ute men brukte for lenge på statistikken ..

    Jeg har ikke jobbet så særlig mye med dette faget heller , så bruker sammendragene fra enkeleksamen.no. Så slipper jeg å se på boka, så du satset på 6 av 13 oppgaver ? Oppgave 6 har jo allerede blitt gitt fjor så mest sannsynlig vil den ikke bli gitt igjen iår. Jeg leser på oppgave 4 Idag , bruker 4-5 timer daglig til å oppsummere oppgavene og pugge ... Begynte på søndag og jeg er veldig sein ute men det får gå ...

     

    jeg har selv ikke lest så mye på faget, bare litt når jeg måtte gjøre arbeidskravene. jeg har selv de notatene fra enkeleksamen, men huske at noen av oppgavene er endret så må fikse også, så tror imorgen eller på fredag begynner jeg å pugge dem. jeg bruker selv 4-5 timer å gjøre et spørsmål :) ja, for hvis du ser på gamle eksamener så har de andre har blitt gitt i tidligere eksamener..

  14.  

     

    Ser dere bort ifra oppgavene 6 og 11 også siden de ble gitt i vår 2014?

    jeg gjør det :)
    Godt å vite at noen gjør som meg her ihvertfall . Hvor langt har du kommet ?

     

    ja måtte avgrense det litt!! faen meg jævlig kjedelig stoff og hvordan skal man klare liksom å huske alt fra de 13 oppgavene..?! jeg satser på 2,4,6,8,10,12, litt risky men det få gå i verste fall så få jeg ta det opp igjen jeg skal sarte med oppgave 12 idag..litt seint ute men brukte for lenge på statistikken ..

  15. Ingen som vet noe?

    hei :) jeg var i samme situasjon som deg hvertfall ang studiepoeng, jeg hang etter i 60 poeng og da jeg skulle søke om støtte så fikk jeg ikke støtte fra lånekassen så åtte betale alt selv!! jævlig kjipt! så med tanke på støtte fra lånekassen så ligger du dårlig ann! men ja ring lånekassen!

×
×
  • Opprett ny...