Gå til innhold

GTS

Inaktiv
  • Innlegg

    422
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GTS

  1. Man er ikke rasist fordi man kaller en svarting for en svarting!!

     

     

    ..hvis det var det du siktet til..

    5222864[/snapback]

     

    Det kan ihvertfall oppfattes rasistisk, og etter min mening med god grunn.

    -ing formen brukes i de aller fleste tilfeller nedsettende.

     

    Som jeg har nevnt tidligere, er det vel politisk korrekt å kalle f.eks. en svart afrikaner for nettopp svart når man skal beskrive vedkommendes hudfarge.

    Ikke svarting, ikke neger.

     

    Henviser man til en hvit, sier man hvit, henviser man til en gul, sier man gul. Hvorfor skal man plutselig si "neger" eller "svarting" om en som er svart?

     

    Hudfarge er jo en egenskap som hår, og øyenfarge...

  2. Kommer kvalitet/merke framfor pris hos dere?

    Kjøper dere alt dere liker, eller er prisen en viktig faktor.

    Handler du uten å kikke på prislappen eller å spørre om pris, kjøper du klærne uansett?

     

    Pris har igrunn ikke så mye å si om det dreier seg om normale plagg. Jeg liker å kjøpe et plagg som har et pent snitt og god kvalitet. Naturlig nok ender jeg ofte opp med litt dyrere klær, om enn ikke så ekstremt som Thomas og PiRaNhA :).

    Har igrunn aldri opplevd at jeg har likt et plagg veldig godt, men ikke har hatt råd til det. Samtidig er det mulig at jeg automatisk ikke har noe lyst på klær som gjør et stort innhogg på brukskontoen...hva vet vel jeg..

     

    Jeg kikker alltid på prislappen før jeg handler noe, men den har som regel ikke noe si. I de situasjonene den har noe å si, er når jeg ikke får bestemt meg om jeg liker et plagg eller ikke. Er plagget billigere enn forventet er det lett å bare dra kortet, men er det vesentlig dyrere enn antatt, står jeg nok heller over.

     

    Jeg kjøper selvsagt også billigere klær om jeg finner noe jeg liker. H&M har mange greie basisplagg, selvom kvaliteten er noe varierende.

     

    For meg deler klær plass på toppen av næringspyramiden med gitarer og klokker, så jeg veier vel kanskje ting litt opp mot hverandre om det gjelder ting som koster mer enn et par tusen. Det handler om prioriteringer når man er skoleelev og verken har jobb eller fast inntekt annet enn det man får av far og mor :p

  3. Jeg liker å sammenligne hudfarge med øyefarge. Det er en fysisk egenskap som beste beskrives gjennom en mer eller mindre konkret farge, ikke gjennom ord som stammer fra imperialisme og tvilsom, utdatert, og diskriminerende raseteori.

     

    Man bør i høyeste grad si "svart" om svarte mennesker fra Afrika.

    Når man refererer til mennesker med hvit hudfarge, sier man bare hvit. Hvorfor skal man benytte et spesielt ord når en person er svart i huden? Og dropp for alle del -ing formene.

  4. Lurte på om det er noen her som vet om det fins noen gode moteblad for menn? Tenker ikke på at bladet kun skal inneholde stoff om klesmoter, men også om hårfrisyrer, helse, hygiene og andre ting som er rettet spesielt mot gutter og menn. Fins jo utallig blad for kvinner, så må jo være et par for menn også håper jeg? Flott hvis noen skrev ned noen navn :)

    5127703[/snapback]

     

    Vogue Homme

    Arena Homme

    FHM Collections

    Slitz Man

     

    Blader som bare utkommer et par ganger i året. Har ikke erfaring med førstnevnte, men Arena Homme og FHM Collections har hovedfokus på klær. Sistnevnte har også en del om hår og hud, og er attpåtil på svensk, om det skulle ha noe å si.

     

    Wallpaper* er også et godt magasin, men med hovedfokus på design og interiør. For begge kjønn.

     

    Har ikke noe spesielt til overs for "manneblader" som Vi Menn, FHM osv., så jeg skal ikke uttale meg om hvor mye det står om moter, hud, og hår i dem.

  5. Noen av de Patek-klokkene(korriger meg hvis jeg blander) jeg har sett er jo selvopptrekkende forutsatt bevegelse, og det kan jo være praktisk. Ikke at ingen andre merker har denne funksjonen - det er det jo, men det kan jo være greit å slippe å tenke på batterier til daglig-klokken din.

    5090701[/snapback]

     

    Sveitsisk urverk kalles det, noe som etterhvert er blitt særdeles vanlig blant klokker også i lave prisklasser. Får klokker helt ned i 2500,- med det.

    5092639[/snapback]

     

    JoachimR:

    Selvopptrekkende (automatiske) urverk er det mest vanlige blant klokker som kommer fra de større og prestisjefylte produsentene av ur. Det blir forøvrig feil å kalle det mer praktisk en et batteridrevet quartz-verk, ettersom de automatiske urverkene kun har en begrenset evne til å lagre energien de får ved bevegelse. Dvs. at om man ikke bruker klokken daglig, vil den tilslutt stoppe. Man kjøper med andre ord ikke automatiske klokker pga. praktiske årsaker.

     

    chris:

    Selvopptrekkende/autmatiske ur kalles nok ikke sveitsiske urverk. Riktignok er mange av de automatiske urverkene laget i Sveits, men langt ifra alle. ;)

  6. Må si meg enig med Thomas.

     

    Friskt til sinns gikk jeg inn på H&M, men prøvde ikke frakkene engang. Stoffet og kvaliteten virket altfor dårlig, og fasongen så kjedelig ut. Men det kan jo alltids hende at det er greit nok for noen. Til den prisen kan man heller ikke forvente så altfor mye.

     

    Gårsdagens lille Oslotur endte bare med en noe småtteri fra H&M, en Lacoste messenger bag til skolebruk, og en Gucci herreveske. Yey..

  7. iPod Nano var ekstremt stilig. Spørs nok ikke om jeg kommer til å bytte ut min 4GB Mini med en slik en etterhvert ja. Men nå om dagen tar det opp nok plass å slenge rundt med PSPen.

     

    Var som nevnt tidligere en liten tur i Oslo igår, og fikk kjøpt meg denne:

    http://www.polo.com/product/index.jsp?prod...rentPage=family

     

    Ganske fornøyd igrunn ;)

     

     

    EDIT: Ved nærmere ettersyn virker det som om det ikke er denne allikevel. Den som er på Polo siden er visstnok 100% bomull, mens min er av Merino ull og angora...

  8. Lurer på hvor lang tid det vil ta før Gucci kommer med en PSP-bæreveske... ;)

    Må ha det, bare må ha det ;)

    PSP vesken som følger med i valuepacken, er forøvrig den mest anstendige typen jeg har sett foreløpig. De andre bæreveskene som er i salg, er jo bare grusomme..

     

    Thomas:

    Fin veske du kjøpte, men ikke helt hva jeg var på utkikk etter. Men takk for at du tok det bryet med å finne bilde!

     

    Var på en koselig handletur med mor idag, og endte opp med en Polo piquet i fresh grønn (Salg :yes: ) og en veldig fin grå Hugo Boss zip hood i delvis ull, ny for høsten. Blir knall å ha når det blir kaldere ute.

  9. Skal handle en Ibanez JEM gitar snart. Men hvor mange forskjellige modeller finnes det egentlig? Er det de 4 som ligger på ibanez.com? Inbiller meg at det er veldig mange flere..

     

    Noen der ute som har en JEM gitar og har noe å si om den?

    www.jemsite.com

     

    Styr unna JEM555 er alt jeg har å si.

  10. Attenuatorer farger som ofte lyden.

     

    Mesa er forøvrig dramatisk overpriset i Norge (jeg klager ikke på norske priser, men i Mesas tilfelle er det fakta). Jeg vil anbefale deg å sjekke ut mulighetene for å importere en fra USA.

     

    Hør meg Gulmoen & Engh som er M/B sin importør i Norge, og forhør deg om pris på en 220V trafo til en Lonestar; pris og om de i det hele tatt er villige til å selge deg en.

  11. Selv har jeg en Motorola Razr V3 som er ekstremt lite brukervennlig, men også for meg ble den kjøpt utelukkende på bakgrunn av utseende.

    Så lenge man er bevisste på hva man kjøper, så gjør det ikke så mye om en telefon scorer dårlig på en eller annen test. ;)

     

    Når det gjelder accessories, bruker jeg nesten alltid klokke. En relativt rimelig DKNY "firkantet" stålklokke har hatt plassen på venstre håndledd det siste årete.

     

    Ellers har jeg i sommer brukt noen litt brede skinnarmbånd, og til tider en rosenkrans. Mørkebrune/transparente Dior Homme solbriller, om solen er tilstedeværende.

  12. --

    Har fått med meg at du har en del stilige gitarer ;)

    Og det virker som om du setter god tone høyt på lista.

     

    Du har aldri vurdert en boutique gitar ala Suhr, Tyler eller Tom Anderson da?

     

    John Suhr var jo tidligere Master Builder hos Fender sin Custom Shop, men startet sin egen business, og lager idag gitarer som svært mange mener ligger et godt hestehode foran Fender sine CS gitarer.

  13. Eskild0:

     

    Har lagt ut en god del penger. Utstyrets verdi ligger på rundt 70k (inkludert noen ting som ikke er avbildet). Bare Ecstasy forsterkertoppen koster jo 32k gjennom norsk importør Tre45 i Trondheim, noe som etter min mening er latterlig mye for utstyr. Jeg har nok betalt rundt 40k for hele moroa.

     

     

     

    Bone:

     

    Jeg vant et pass via Vai.com forumet. Veldig ok igrunn. Fikk sjansen til å få noen ting signert, et bilde av meg og gutta osv. av både Satriani og Vai. Det er forøvrig lagt ut 30 Evo Experience billettpakker på Vai.com.

  14. HalTan:

     

    Noen ganger finner jeg noe jeg ser på som verdt å beholde, og andre ganger ikke.

     

    Bare Wilkinson systemet koster vel rundt 2k nytt, og det samme gjelder Seymour Duncan Pearly Gates humbuckeren. Er ikke å verst pris på gitaren tatt dette i betrakting. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldre har spilt på en like bra Strat type gitar i den prisklassen.

     

    Greia er at jeg har konstant GAS, og sparer til full MIDI styring av riggen og et nytt 2x12 kabbis...

     

     

    Eskild0:

     

    headstocksignature.jpg

    gjengen.jpg

     

     

    Bone:

    Da sees vi til høsten! ;)

    Var backstage med Vai ifjor, og han er en knall kar. Kommer til å bli litt av en opplevelse!

×
×
  • Opprett ny...