Gå til innhold

simonknokler

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simonknokler

  1.  

     

    Hvordan du gjenoppretter pc'n til slik den var da den var ny kommer an på hvilket merke (HP, Dell, Packard Bell osv...) og modelltype.

    På de fleste ferdigbygde pc'er trykker du et par taster rett etter BIOS-bildet for å komme inn i en meny hvor du kan gjennoprette til 'fabrikkinnstillinger', men hvilke knapper varierer fra merke til merke og også noen ganger modeller innenfor hvert merke.

    Hva slags pc har du (merke / modellnr) ?

    Dette hadde jeg helt glemt, dette er veldig relevant og helt sant. Dette kan du gjøre i BIOsen.

     

     

     

     

    Jeg mener det er Acer, jeg vet ikke helt men hvis ikke kan jeg gi beskjed når jeg kommer hjem.

    Om det er Acer notebook så starter du datamaskinen på nytt og trykker på f2 så vil BIOSen komme opp.

     

     

    Det er nok ikke på F2 du skal inn - F2 får deg riktignok inn i BIOS, men det er vanligvis ikke derifra du starter recovery.

     

    Riktig tastekombinasjon for recovery på Acer er ALT-F10

     

    Er det recovery du skal innpå for å få datamaskinen tilbake til fabrikkinstillinger? Tror nok tilbakestillings verktøyet for Acer er innpå BIOSen. Men når du snakker om recovery tanker jeg på å tilbakestille datamaskinen til en stand hvor den fungerer. Recovery kan jo bli sett på som en backup av systemet om jeg ikke tar feil?

  2.  

    Kultur, really?

    Her må du gjerne utdype.

     

    Mener at jeg har utdypt meg godt nok når det kommer til kultur og det med piratkopiering og ulovlige handlinger på nettet. Dette er et veldig vidt tema og når det kommer til det med kultur tenker jeg mer på at det er sånn vi lever i dag, de fleste begår ulovlige handlinger på nettet. Må helt erlig si at jeg ikke fikk med meg helt det du ville ut med når du snakket om kultur pga. dialekta. Kan du utdybe deg litt mer om det, så vi kommer på lik side?

  3. Hvordan du gjenoppretter pc'n til slik den var da den var ny kommer an på hvilket merke (HP, Dell, Packard Bell osv...) og modelltype.

    På de fleste ferdigbygde pc'er trykker du et par taster rett etter BIOS-bildet for å komme inn i en meny hvor du kan gjennoprette til 'fabrikkinnstillinger', men hvilke knapper varierer fra merke til merke og også noen ganger modeller innenfor hvert merke.

    Hva slags pc har du (merke / modellnr) ?

    Dette hadde jeg helt glemt, dette er veldig relevant og helt sant. Dette kan du gjøre i BIOsen.

  4. Minnepenn med Windows 7 på? Er det ikke bare å ordne det slik at man trykker på fabrikkinnstillinger og så går den tilbake til første dag fra fabrikken? Jeg fikk den med Windows 7 innstallert.

    Jeg tror nesten du er nødt til å ha windows 7 sitt installasjons verktøy, men om du kjøpte pcen med windows 7 installert kan det hende du kan avtale med de du kjøpte datamaskinen av og få windows 7 installasjons verktøy fra dem uten for mange kostnader.

  5.  

    Men vi har jo Spotify for musikk, og blant annet Netflix & HBO for tv-serier. Netflix, iTunes og Canal Digital Go som gir oss tilgang til filmer! Ikke at det er like enkelt å finne gamle filmer som det er å finne nye, men det er nok mulig å finne dem 100% lovlig.

    Jeg synes det burde bli bedre utvalg på Netflix f.eks, for der tar det ufattelig lang tid før de nye filmene kommer ut og det vil føre til at mange folk heller laster de ned enn å vente til at de kommer ut på Netflix.

    Hvis det kommer bedre utvalg på Netflix vil flere velge Netflix enn å laste ned.

     

    Må si meg enig her... Jeg hadde selv Netflix før, men sluttet abonnementet raskt, da jeg oppdaget Vodly.to. En side hvor alle series er helt oppdatert og kommer ut når serien kommer ut på TV. Det meste der er også HD.

  6. Jeg sliter med å finne fabrikkinnstillinger på maskinen min, jeg har Windows 7 men på det jeg har lest så langt på nettet må jeg ha en disk til å gjøre det. Har jeg lest feil eller bare feil informasjon? Hvor finner jeg eventuelt fabrikkinnstillinger?

    Med en disk, mener du da en windows 7 installasjons cd? Jeg tviler på at det er en spessiel disk med fabrikkinstillings verktøy. Men at du trenger en disk for gjøre fabrikkinstillinger på datamaskiner er tøv. Det er flere alternativer, men det som vil være lettest er å bruke en minnepenn med windows 7 installasjons verktøy på hvor under installasjonen du velger å slette alt innholdet på harddisken og får en helt ny Windows 7 på din datamaskin.

  7.  

    TheAvatar, kultur?

    Fellesord for alt som er menneskeskapt av kunstnerisk eller underhaldande art. I denne samanhengen den kulturen som er laga for å tjene penger.

    Slik som eg ser det så gjeld denne problematikken alt som er kulturelt og som kan delast med andre utan at opphavspersonen får betalt.

     

    Om ein utan tillatelse publiserer musikk, film, skodespel, fotografi, idrettsarrangemang, performance, osv så vil alt dette være ein del av det same problemet.

     

    Å dele ut gratis video av f.eks. Premier League kampar er eigentleg nøyaktig det same som å laste ned eit musikkalbum frå piratebay. Den som står bak og skapar underholdninga/kulturen blir snytt for sine inntekter.

     

    Kultur, really?

  8. Nå sier jeg ikke at det skal være ulovlig å produsere noe, eller å legge ut noe man selv eier/har skapt. Hva jeg mener er at man bryter loven generelt, ved nedlastning eller opplastning av noe man ikke eier eller har rett til. Loven er jo der for å hindre at noe kriminelt blir begått, selvom det muligens er "lavest" på kriminalitetsranken av seriøsiteten av lovbruddet.

     

    Men lureri er lureri, man betaler jo for en vare som selger muligens har stjålet selv, selvom det ikke trenger å være direkte fra artist, men som artist tror jeg små band hadde elsket dette, ettersom de blir mer kjent og trenger, hva skal jeg si, PR og at musikken deres blir hørt. Men store band/artister/grupper med artister vil alltid tjene penger men vil jo minste lønn pga piratnedlastninger ettersom en mindre kjøper varen.

     

    Jeg skjønner hva du mener med kultur og at det kan være vanskelig å få penger, berømmelse og eller avtaler i verden. Men er det greit at de selvom skal bryte loven? Jeg sier nei. Hele tiden får vi jo høre nye band/artister som gjør det stort, uten før å ha hatt noe pr eller berømmelse. Men jeg skjønner at det kan være vanskelig for noen innen Death-metal eller andre sjangre som ikke er så like vanlig å høre på radio kan ha det vanskelig for artister at de må ty til slikt eller ikke kan gjøre det men de bryter jo selvom loven. Det er jo ikke et problem med loven men heller et problem med hverdagen og media vi har, ikke lovene vi har i samfunnet.

     

    Jeg støtter dette, kunne ikke vært mer enig. TheAvatar, kultur?

×
×
  • Opprett ny...