Gå til innhold

fatal1

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fatal1

  1. styrt av naturlover ?

     

    Atmosfæren er på alle måter forunderlig. Som det stod i et amerikansk tidsskrift : Himmelen er i det hele tatt et underfullt mesterverk. Den fyller sin oppgave på en like ufeilbarlig måte som alt annet i naturen. Jeg tviler på at noen av oss kunne uttenke en måte å forbedre den på, bortsett fra kanskje å flytte en sky fra et sted til et annet en gang iblant.

     

    Denne uttalelsen bringer tankene hen på noe en mann for tusener av år siden sa da han så på skyene. Han kalte dem et underverk av ham som vet alt. Han siktet naturligvis til Gud som skapte himmelen og spente den ut. ( Job 37: 16 )

  2. 2.Peter 1:20-21 : Ingen profeti i skriften utspringer fra noen privat tydning. For aldri er noen profeti blitt ført fram ved et menneskes vilje, men menn talte fra Gud mens de ble båret av sted av hellig ånd.

     

    2.Sam 23: 1-2 : Så sier David,Isais sønn gjennom meg taler ( Jehova ) ånd, hans ord er på min tunge.

     

    2.Tim 3:16-17 : Hele skriften er inspirert av Gud og nyttig til opplæring, til irettesettelse, til å bringe orden i tingene, til opptuktelse i rettferdighet, for at gudsmennnesket kan være fullt dugelig, fullstendig utrustet til all god gjerning.

  3. Betyr så det at de kristne ikke er underlagt De ti bud, at de ikke trenger å holde noen lover i det hele tatt. Slett ikke. Jesus innførte en ny pakt. Den var basert på et bedre offer, nemlig på hans fullkomme menneskeliv. De kristne er under denne nye pakt og må holde de kristne lover. Mange av disse lovene er blitt hentet fra Moseloven.

     

    Det skulle ikke forbause oss. Det er noe lignende som skjer når en ny regjering overtar makten i et land. Den grunnloven som gjaldt under den gamle regjeringen, blir kanskje opphevet og erstattet av en ny, men den nye grunnloven beholder gjerne mange av de lovene som gjaldt under den gamle regjeringen. Lovpakten ble på lignende måte opphevet, men mange av dens grunnleggende lover og prinsipper ble innlemmet i kristendommen.

  4. Menneskenes spådommer om fred har slått feil. Verdens ledende menns håp om at den første verdenskrig skulle trygge verden for demokratiet og være en krig som skulle gjøre slutt på all krig, ble gjort til skamme.

     

    Deres spådommer om at den annen verdenskrig skulle innføre tilbedelsesfrihet og talefrihet, frihet fra frykt og frihet fra nød for alle mennesker overalt, slo også feil.

     

    Matmangelen siden 1914 har for det første inntruffet trass i de store vitenskapelige framskritt som er blitt gjort i forbindelse med jordbruket. Metodene for såing og høsting er blitt forbedret og mekanisert. Men trass i at en i mange områder får større avlinger, er matmangelen et faktum.

     

    Det er bare det at kristendommen grunnlegger Jesus ord har gått så nøyaktig i oppfyllelse, som gir et håp om en kommende utfrielse, ikke ved den menneskelige vitenskap, men ved himmelen Guds rike styre over jorden

  5. Djevelen har ikke alltid vært djevelen.. Det var en tid da han hadde en høy stilling i Guds familie. Han var en av Guds åndesønner og hadde navnet Lusifer. Han var ikke en heslig skapning med horn og hale som noen tror, han var tvert imot vakker. Bibelen beskriver ham i Esikel 28: 12-13 : Du som var seglet på den velordnede bygning, full av visdom og fullkommen i skjønnhet i Eden, Guds hage , bodde du, kostbare stener dekket deg.

     

    Som en av Guds sønner fikk han en betrodd og ansvarsfull stilling, han ble menneskenes overherre. Bibelen bruker denne betegnelsen på hans embete: En salvet kjerub med dekkende vinger. ( Esekiel 28:14 ) Gud hadde satt det fullkomme menneskepar i Edens hage og det var åndeskapningen Lusifers plikt å hjelpe dem til å oppfylle Guds krav og å undervise dem om deres rette forhold til Skaperen. Det er grunnen til at det ble sagt om ham. I Eden, Guds hage, bodde du.

     

    En tid gikk alt godt i universet og det var fullkommmen fred i hele verden. Men det varte ikke lenge. Griskhet og havesyke gjorde sitt inntog. Lusifer hadde store planer.

     

    www.jw.org/no

  6. Bibelen sier i Es 14: 12-14 : Hvor er du ikke falt ned fra himmelen, du strålende stjerne ( Satans navn Lusifer ), du morgenrødens sønn. Hvor er du ikke felt til jorden, du som slo ned folkeslag. Det var du som sa i ditt hjerte: Til himmelen vil jeg stige opp, høyt over Guds stjerner vil jeg reise min trone og jeg vil ta sete på gudenes tingfjell i det ytterste nord, jeg vil stige opp over skyenes topper, jeg vil gjøre meg lik den Høyeste.

  7. Forbyr ikke Bibelen slike ting som mord, ekteskapsbrudd, tyveri og det å si falskt vitnebyrd mot sin neste. Bibelen går lenger enn menneskelige lover.

     

    Når vi foretar en omhyggelig undersøkelse av Bibelens moralnormer, finner vi ikke da i dem en visdom som er høyere enn menneskers visdom. De forklarer hvorfor den allmektige skaper av det veldige univers tålmodig har ventet så lenge med å gjøre slutt på det onde på den lille planet jorden.

     

    Bibelen redegjør i detaljer for Guds kjærlige hensikt med menneskene. Den åpenbarer de skritt han gradvis har tatt for å utfri dem som ønsker å leve i samsvar med det som er rett og sant. I et språk så enkelt at selv et barn kan forstå det, framsetter Bibelen de grunnleggende krav Gud stiller dem som behage ham, krav som det er mulig for alle mennesker å oppfylle. Den oppmuntrer konsekvent sine lesere til å oppfylle disse kravene, til å velge livet, ikke døden, for seg selv og sin familie.

  8. Bibelen støtter ikke det moderne synpunkt at Gud godkjenner mange måter å tilbe ham på. Efeserne 4:5; sier at det er en Herre, en tro. Jesus sa: Trang er den port og smal er den vei som fører til livet og få er de som finner den.

     

    Matt 7:13-14 : Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske ( Jehova ) Fars vilje.

     

    Bibelen omtaler gjentatte ganger hele den sanne kristne lære som sannheten og kristendommen blir omtalt som sannhets vei. ( 1.Tim 3:15 )

  9. Vi lever nå i de siste dager av denne onde verden, den tiden som ble omtalt av Jehovas profet i Daniel 2:44: Og i disse kongers dager vil himmelens Gud opprette et rike som i all evighet ikke skal ødelegges og dette rike skal ikke overlates til noe annet folk, det skal knuse og gjøre ende på alle hine riker ( jorden ) men selv skal det stå fast evinnelig.

     

    Den rette vei for de jøder som i dag ønsker frelse og liv er å forlate rabbinernes religion og alle politiske bevegelser og ta standpunkt for Guds rike og vise den samme tro som Abraham og profetene la for dagen. Salme 146 : Sett ikke eders lit til fyrster , til et menneskebarn, hos hvem det ikke er frelse. Følg den veien som Jehova har lagt til rette og kall på ham. For hver den som påkaller Herrens navn skal bli frelst. ( rom 10: 12-13 )

     

    Kjensgjerningene og profetiene beviser at de naturlige jøder aldri mer kommer til å bli et utvalgt, samlet folk. Som folk betraktet har de åpenlyst forkastet Messias, hans sannhet og hans rike. Det er et falskt håp at de skal bli samlet i Palestina og omvende seg til Jesus Kristus i store masser før hans annet komme.

  10. Skribent Peter skrevet i Babylon fullført ca 62-64

     

    For det første hadde jo deres religion begynt i Jerusalem blant jødene og enkelte forvekslet de kristne med de politiske innstilte jødiske fanatikerne som var forbitret over der romerske åk. og til stadighet var en kilde til problemer for de lokale landshøvdingene.

     

    De kristne skilte seg ut fra andre ved at de nektet å ofre til keiseren og ta del i datidens hedenske religiøse seremonier. Det ble talt imot dem og de måtte gjennomgå mange prøvelser på grunn av sin tro. Peter skrev sitt første brev på det rette tidspunktet og med en forutseenhet som viste at han skrev under inspirasjon. Han oppmuntret de kristne til hensyn til hvordan de skulle forholde seg under det styre som ble utøvd av Nero. Dette brevet viste seg å være i høyeste grad betimelig i betraktning av den storm av forfølgelse som brøt nesten like etter.

  11. Julestjerne ,et satans verk ?

     

    Det kommer noen menn fra østen. De er astrologer , mennesker som sier at de kan tyde stjernene. Da de var hjemme i østen, så de en ny stjerne og de har fulgt den hundrevis av kilometer helt til Jerusalem. De astrologene kommer til Jerusalem spør de: Hvor er jødenes konge som nå er født. Vi så hans stjerne da den gikk opp ved morgengry og er kommet for å hylle ham.

     

    Da kong Herodes i Jerusalem får høre om dette blir han svært urolig. Han kaller sammen overprestene og spør dem hvor Messias skal bli født. De bygger sitt svar på bibelen og sier i Betlehem. Da sørger Herodes for at astrologene blir ført fram for ham og han sier til dem. Dra av sted og forhør dere nøye om dette barnet og når dere har funnet det så meld fra til meg for at også jeg kan komme og hylle det. Men Herodes ønsker i virkeligheten å drepe barnet.

     

    Etter at Astrologene har dratt, skjer det noe merkelig. Stjernen de hadde sett da de var i østen går foran dem. det er tydelig at dette ikke er noen alminnelig stjerne. Den er blitt satt på himmelen for å lede dem. Astrologene følger den helt til den stopper rett over det huset hvor Josef og Maria holder til. Da astrologene går inn i huset finer de Maria og det lille barnet hennes Jesus. De bøyer seg ned for ham alle sammen og de tar gaver ut av skrinene sine - gull, røkelse og myrra. Etterpå da de skal til å dra tilbake for å fortelle Herodes hvor barnet er, varsel Gud dem i en drøm om at de ikke skal gjøre det. De tar derfor en annen vei hjem til landet de bor i.

     

    Hvem tror I , hvem stod bak den stjernen som beveget seg på himmelen og ledet astrologene ? Husk at stjernen ikke ledet dem rett til Jesus i Betlehem. Nei, de ble ledet til Jerusalem hvor de kom i kontakt med kong Herodes som ville drepe Jesus. Og det hadde han kommet til å gjøre hvis Gud ikke hadde grepet inn og varsler astrologene om ikke åsi noe til Herodes om hvor Jesus var. Det var Guds fiende Satan Djevelen som ønsket at Jessus skulle bli drept og han brukte stjernen for å forsøke å få gjennomført sin hensikt. ( Matt 1-12 og Mika 5:1 )

  12. Jes 2: 2-4 : I de siste dager skal det skje at Jehovas tempelberg skal stå grunnfestet høyt over alle fjell og løfte seg opp over høydene. Dit skal alle folkeslag strømme. Mange folk drar av sted og sier: Kom, la oss gå opp til Jehovas fjell, til Jakobs Guds hus, så han kan lære oss sine veier og vi kan ferdes på hans stier. De skal smi sine sverd om til plogskjær og spydene til vingårdskniver. Folk skal ikke mer løfte sverd mot folk og ikke lenger lære å føre krig.

     

    Det er ingen tegn som tyder på at Israel eller dets arabisk naboland vil smi sine sverd om til plogskjær. De setter sin lit til sin militære beredskap for å overleve.

  13. I sin profeti forutsa Jesus også at lovløsheten skulle tilta. ( Matt 24:12 )Dette er blitt oppfylt i levetid.

     

    Familier blir klar over at det ikke er trygt, hverken for barn eller voksne å ferdes i det strøket hvor de bor. De som bor i byene er redde for å gå på gatene og for å reise med offentlige transportmidler. Offentlige parker blir tilholdssted for ramp.

     

    Legg merke til at Jesus i sin profeti også forutsa at fordi løvløsheten tiltar skal kjærligheten kjølne hos de fleste. Har vi ikke lagt merke til en tydelig forandring i folks holdning overfor sine medmennesker. Før var folk villige til å stoppe opp og hjelpe en som var i vanskeligheter, men nå er det mange som foretrekker å snu ryggen til av frykt for å bli overfalt av en forbryter.

  14. Alle religionen i verden venter på Messias og dere sloss og skyter med hverandre. Egoister , skryter og ondskapen.

     

    Jehovas vitner venter heller på paradisiske forhold over hele jorden. Du har kanskje sett noen av de fargebilder som noen astronauter tok av jorden da de befant seg i nærheten av månen. De viste tydelig at jorden med rette er blitt beskrevet som en juvel i verdensrommet. Her på jordens overflate kan vi imidlertid i vår tid se mye som er lite tilalende, ja, rett og slett stygt. Store byer forurenser luften, frambringer overfylte slumkvarterer og avler håpløsthet og fortvilelse.

     

    Gleder derfor over Bibelens løfte om at Jehova Gud snart skal ødelegge dem som ødelegger jorden. ( Åp 11:8 ) Når Harmageddons storm har feid over jorden og fjernet slike elementer, vil skogene og markene, fjellene og dalene, sjøene og elvene gjenvinne sin naturlige skjønnhet. Når jorden er blitt kultivert på rette måte, vil den til slutt bli som en eneste stor park, en Guds hage. Både mennesker og dyr vil da leve i fred med hverandre.

  15. Motsier Bibelen seg selv. Hvis en skal kunne ha tillit til en bok, må den være helt igjennom harmonisk. Dette må særlig være tilfelle med Bibelen hvis en skal kunne godta den som det det blir hevdet at den er, nemlig Guds Ord. Er så Bibelen helt igjennom harmonisk og konsekvent i alle uttalelser.

     

    Dyrene bestemt til å leve en begrenset tid - de frykter ikke døden.

     

    Joh 39: 16-20 : Strutsen flakser lystig med vingene, men viser dens vinger og fjær moderkjærlighet. Nei, den overlater sine egg til jorden og lar dem oppvarmes i sanden og den glemmer at en fot kan klemme dem itu og markens ville dyr trå dem i stykker. Den er hard mot sine unger som om de ikke var dens egne, den er ikke redd for at dens møye skal være spilt. For Gud nektet den visdom og ga den ingen forstand. Gir du hesten styrke. Den ler av frykten og forferdes ikke og den vender ikke om for sverd.

  16. Vi lever i en tid da det blir gjort store framskritt på det legevitenskapelige område. Det profetiske syn som Jesus ga Johannes, viste ikke desto mindre at enda en symbolsk rytter som representerte døden skulle ri over jorden. Noen av hans offer skulle bli drept med pest. ( åp 6: 7-8 )

     

    Jesus forutsa likeledes i Lukas 24:11: Det skal komme pest sted på sted.

     

    Er denne profetien blitt oppfylt i vår levetid. Det er høyst sannsynlig at noen av dine slektninger ble rammet av den pesten som brøt ut høsten 1918, nemlig den influensa-epidemien som ble kalt spanskesyken. Den kom uten forvarsel og spredte seg fra det ene stedet til det andre rundt om på jorden og krevde en mengde offer. Ingen pest har hverken før eller siden, krevd så mange menneskeliv som pesten i 1918-1919.

  17. La bibelen kristendommen være din veileder og oppnå en lykkelig framtid

     

    Vitenskapsmennene kan ikke forklare hvordan universet eller vår planet jorden og livet på den har oppstått. Men det kan Bibelen. Den forteller også hvorfor menneskene blir hjemsøkt av vanskeligheter, sykdom og død. Den viser dessuten hvordan de kan bli befridd for disse ting. Bibelen er ikke en død bok, men en levende bok som er fylt med praktisk visdom og pålitelig veiledning.

     

    Bør den handlemåte som kristenhetens kirkesamfunn og deres religiøse ledere har fulgt, få oss til å tvile på at Bibelen er Guds ord ? Nei, den bør tvert imot øke vår tillit til Guds ord. Hvorfor det, Jo fordi Bibelen ikke bare fordømmer deres handlemåte, men også har forutsagt at de ville følge en slik hyklersk handlemåte. Den viser tydelig hvilke motiver det er som har fått dem til å handle stikk i strid med Bibelen og kristendommens lære.

  18. Den allmektige Jehova Guds krig hvor hans utøvende embetsmann Kristus Jesus fører rettferdighetens usynlige styrker fram for å ødelegge Satan og hans organisasjon av demoner og mennesker, utrydde ondskapen av universet og hevde Jehovas universelle overhøyhet.

     

    Åp 16:14-16 : De er djevle-ånder som gjør tegn og de går ut til kongene over hele jorderike for å samle dem til krigen på Jehova Guds, den allmektiges store dag og han samlet dem på det sted som på hebraiske heter Harmageddon.

     

    De kristne Jehovas vitner deltar ikke i nedhuggingen.

     

    Ef 6: 12 : For vi har ikke kamp mot blod og kjød, men mot makter, mot myndigheter, mot verdens herrer i dette mørke mot ondskapens ånde-hær i himmelen.

     

    Når skjer det, det vet vi ikke.

  19. En del av det store tegn som Jesus sa skulle avmerke den tid da han skulle begynne å herske i sitt rike ( himmelen ) var at det skulle bli krig. Det måtte nødvendigvis være noe spesielt med denne krigen for at den skulle utgjøre en del av et tydelig tegn.

     

    Åpenbaringen 6: 3-4 : viser også at det skulle være det. Den forutsagt krigen blir der framstilt som en symbolsk rytter på en rød hest som har et stort sverd og tar freden bort, ikke bare fra noen få nasjoner men fra jorden med den følge at menneskene slakter hverandre. Dette får oss til å tenke på Jesu tildligere uttalelse om at folk skulle reise seg mot folk og rike mot rike. ( Matt 24: 6-7 )

     

    Det var den første totale verdenskrig ( 1914 ) - krig i verdensomfattende målestokk.

×
×
  • Opprett ny...