Gå til innhold

Ambivalent

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ambivalent

  1. Har ingen nettverksskabel liggende, men kan låne en fra jobben og prøve å koble til modemet med den og kjøre en hastighetstest.

     

    Scannet nærliggende nettverk, fant tre som bruker henholdvis kanal 6, 9 og 11. Vårt nettverk bruker kanal 13 (og samme med _ext selvfølgelig). Leste et sted at man bør bruke kanal 1, 6 eller 11(?). Kan det være greit å bytte til kanal 1, eller har det ikke noe å si?

     

    Kjører mac'ens eget wifi-diagnostiseringsverktøy som kontinuerlig overvåker nettverket for feil, så får vi se om det skulle dukke opp noe der, vet ikke om det har noe for seg...

     

    Sånn helt egentlig tror jeg at det er for stor trafikk på nettet som gjør at det blir krøll. Akkurat nå er nettet helt fint, og jeg tror det er bare jeg som sitter på nett nå. Det er stort sett på kveldstid og i helger at ting er helt umulig. Vet at ene naboen streamer fotballkamper av og til, og da har det hendt at vi har fått en sms der han spør om vi kan vente med å bruke internett til kampen er ferdig pga. streamingproblemer.. Det som er så rart at slike ting ikke var et problem til for noen måneder siden.

  2. Extender (over wifi) kutter båndbredden i 2 fordi den må hente og sende data på samme kanal.

     

    Dersom noen har anskaffet seg trådløs telefon, microbølgeovn, babycall etc vil det også kunne slå ut på hastigheten.

     

    Videre så kan det være en nabo som har fått seg router og som kjører på samme kanal. Luften er for alle, Gjør som Thonord over her anbefaler, og scan kanalene.

     

    Vil extenderen kutte båndbredden for alle som bruker nettverket, eller bare de som bruker extenderen?

     

    Har ikke snakket med naboene om akkurat extenderen enda, bare så at det dukket opp et *wifinavn*_ext-nettverk i lista over nettverk i tillegg til *wifinavn* for noen måneder siden, så det er bare noe jeg antar.

     

    Skal foreta en scan av kanalene, takk for tips!

  3. Bor i et hus med tre leiligheter som alle deler på wifi. Bor to stk. i hver leilighet. Har visstnok det beste alternativet fra nextgentel i følge han som ordnet med abo.

     

    Nettet fungerte helt fint til for et par måneder siden. Da begynte det å bli helt hinsides tregt! Som regel går det nesten ikke an å streame fra feks netflix, og å laste inn en helt ordinær nettside gir assosiasjoner til det "gode" gamle 28.8-modemet på det verste... Ofte blir jeg kastet helt av nettet. Routeren er i vår leilighet, så signalet er fullt.

     

    Ping-test i sted viste 520ms... Men ping er aldri under 100 her. Ene naboen testet hastigheten en dag ingen brukte nettet (uten kabel), og den var langt under det den skulle være.

     

    Samme nabo skaffet seg extender for en stund siden. Kan det ha noe med saken å gjøre? Eller er det bare så enkelt at vi er for mange som bruker samme wifi?

×
×
  • Opprett ny...