Gå til innhold

Herm

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Herm

  1. kjølerne der var massiv :o

    jeg har nå en 5870 stående i her, og den er jo meget kjølig med referansekjøleren.

    Når jeg kjører vifta på maks så høres den ut som støvsugeren min og suger/blåser like mye. Dog det blir litt vanskelig å holde opp tårnet for samboeren når hun skal føne håret sitt i tilfelle :p

     

    Så samboeren din pleier å føne håret med støvsugeren? Spenstig! :!:

  2. Takk for svar alle sammen. Lenge siden jeg har oppdatert meg på noe som helst, så her var det mye gresk. Skal se litt på forslagene og ta en prat med kameraten som skal handle, og be han vurdere forslagene deres. Hadde budsjettet hans ikke vært så stramt så er jeg ganske sikker på at han hadde beholdt i7 og gått for et bedre skjermkort eller 2..

     

    Hvis han går for i7 så kommer han ihvertfall til å bytte hovedkort og da tror jeg det blir Asus P6T.

     

    Noen som har testet dette minnet med i7 forresten?

    Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 6GB CL9 Kit w/3x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24

  3. Ja, var litt i tvil om det hovedkortet egentlig så får se om vi kan finne et bedre alternativ.

     

    Når det gjelder skjermkortet så er jeg enig i at det ikke står helt i stil. Er litt i tvil selv her om hva jeg ville gjort.. Det blir jo enten i7 nå og evt bytte/kjøpe ett til 4870 senere, eller Core 2 duo nå med bedre skjermkort, men er redd det fort vil bli "for dårlig" og at han da må ha seg nytt HK, cpu osv om ikke lenge..

     

    Kan jo også si at kameraten min ikke er en som bytter pc hvert år, og er heller ikke avhengig av å ha ALT på maks innstillinger i alle spill. Han bytter vel heller pc hvert 3-4 år og vil ha noe som kan var lenge med enkle oppgraderinger.

     

    Et lite spørsmål til forresten..

    Er den psu`en veldig overkill eller trengs det såpass hvis han skulle gå for SLI/CF senere?

  4. En kamerat skal bestille seg ny pc, og han lurer derfor på om det han har valgt blir en brukende pc. Spiller stort sett FM2009 og Empire Total War.

     

    Antec Nine Hundred sort miditower,

    Corsair Powersupply 750W Black, ATX Bulk

    DFI LanParty DK X58-T3eH6

    Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB CL9

    Intel Core™ i7 Quad Processor i7-920

    Sapphire Radeon HD 4870 512MB GDDR5

    USB2 multikortleser 3.5"

    Sony NEC Optiarc DVD±RW burner AD-7200S,

    Seagate Barracuda 7200.11 500GB,

     

    Ser dette ok ut, eller er det noe som burde forandres? Budsjettet er egentlig brukt opp, så noen store/dyre endringer er det nok ikke råd til.

     

    Noen som har erfaringer med denne: Seagate Barracuda 7200.11 500GB, SATA-300, 32MB?

    Er denne evt en bedre disk: Western Digital Caviar GP 500GB SATA2, 16MB 7200RPM?

  5. Jeg har ingen erfaring med vista og det skaper litt problemer nå.. Jeg skulle hjelpe en kompis med å installere daemon tools og fikk det til etter litt kluss. Problemet oppstod når jeg skulle starte daemon tools.. Fikk da opp denne meldingen:

    "Please use local administrator account to run Daemon tools for the first time"

     

    Jeg kunne veldig gjerne trengt litt hjelp her nå :yes:

  6. Med Q6600 ville jeg tro at jeg fikk en cpu som vil være dugende for meg en stund lenger enn en E8400 eller E6850 men mulig jeg tar feil her..?

     

    Som nevnt ovenfor ser det ut til at det kommer til å ta tid før spill virkelig utnytter 4 kjerner. Noen få vil ligge foran i denne utviklingen. Å snakke om fremtidsrettet synes jeg nesten bare er tull. Fremtidsrettet i PC-verdenen er 6 - 9 mnd (og knapt det). Skal man være fremtidsrettet er det lureste å kjøpe rimeligere versjoner, klokke disse og bytte oftere. Det blir faktisk ikke dyrere heller (så lenge man kan bruke samme HK og minne).

     

    Dessverre vil det fremdeles ta betydelig med tid før mye applikasjoner utnytter 4 kjerner effektivt. En grunn er at mye programvare kom i nye versjoner for Vista, og den kom før Quad Core. Vi se det f.eks på Photoshop som kom i ny versjon i 2007. E6850 slår Q6600 grundig. Og det kommer neppe ny CS før i 2009/2010. Når det gjelder spill, er det også en programmeringslogikk (sekvensiell og ikke parallell) i disse som faktisk gjør de svært vanskelig å tilpasse flerkjerner, mens f.eks. programvare for rendering ofte håndterer dette glimrende (hovedsaklig fordi renderingsprogramvare opprinnelig er laget for systemer med flere CPU-er og således er laget for parallell prosessering). Flerkjerner er hovedsaklig effektive ved parallelle oppgaver. Derfor er det slik ved enkelte programmer at dobler du antall kjerner og har samme hastighet så øker ikke ytelsen i det hele. Men for andre kan du få 60 - 70 % ytelsesøkning.

     

    Men bruker du mye multitasking og heavy sådann (som er parallell prosessering i en form) - så er flere kjerner av det gode.

     

    Du vil finne flere tungvektere her på forumet som vil si det samme. Og når man får en E8400 til 300 - 400 kr lavere pris, er jeg faktisk ikke i tvil hva mitt valg er til denne bruken. Den eneste plassen her hjemme hvor 4 kjerner gjør vei i vellinga er på serveren min.

     

    Dessverre er det "blitt" en myte at desto flere kjerner desto bedre (selv om hver kjerne har betydelig lavere hastighet) - som en absolutt og fremtidsretta sannhet. Dessverre er det en sannhet med betydelige modifikasjoner, og i enkelte brukmønster er det faktisk en regelrett usannhet.

     

    Kjøper har jo gjort sitt valg, men jeg tror flere bør lære seg opp på hvordan antall kjerner påvirker ytelse i ulike typer programmer. Anbefaler at man søker etter poster på temaet skrevet av Simen1 og Anders Jensen.

     

    Og når man kan sette opp et oppsett til 1200 kr lavere, som faktisk yter omtrent i paritet med et som nesten sprenger budsjettet, bør man vel foreslå det. Ikke minst fordi det i realiteten gir åpning for å oppgradere andre svake punkter.

     

    Jeg takker for tipsene dine, men som du ser har kjøper gjort sitt valg og gått for Q6600. Jeg er rimelig sikker på at den vil duge i massevis for han, selv om andre valg nok kunne vært mer økonomiske og minst like gode.

     

    Når du sier at "Fremtidsrettet i PC-verdenen er 6 - 9 mnd (og knapt det)" viser at du nok har mye høyere krav til hva som er "godt nok" enn det kompisen min har ;)

  7. Kan jo nevne at det er en kompis av meg som skal handle nytt, så jeg er bare satt på saken med å skaffe tips. Tok en tlf til han nå og fant ut at han hadde feilinformert meg når det gjaldt den ddr2-rammen ja :blush: Var visst noe Crucial Ballistic med batchnr: bl6464z402.8td og det viste seg jo å være ddr400..

    Samtidig fant jeg ut at han hadde bestilt Q6600 og Asus Maximus Formula idag, så da er ihvertfall ikke Q6600 vs E8400 et tema lenger, hehe.

     

    Skal ta en titt på minnet du nevnte og foreslå det for han. Hvis noen har erfaringer med dette minnet på et lignende oppsett, eller evt tips om et helt annet minne så kom gjerne med dem. Alle tips mottas med stor takk :)

  8. Det er stadig vekk forunderlig at når trådstarter kommer med et budsjett på 3 - 3 500 kr, så kommer enkelte med forslag som makser eller i realiteten går godt over budsjettet.

     

    Mitt forslag ville være å gå for Asus P5K eller Gigabyte GA-P35-DS3R hovedkort (begge til ca 800 kr), samt en Intel C2D E8400, ca 1 500 kr. Det vil si en totalpris på ca 2 300 kr, så da har du faktisk råd til å oppgradere minne også om nødvendig. Ytelsen på E8400 vil være bedre enn Q6600 i spill/applikasjoner som ikke effektivt kan nytte 4 kjerner og motsatt i applikasjoner som nyttet 4 kjerner. Pr dato er det svært få spill som effektivt nyttet 4 kjerner. Et annet moment er at flere av de nyeste spillene faktisk er begrenset av GPU, så om man ikke kjører med SLI eller CF oppsett, vil en raskere CPU ikke gi noe effekt.

     

    Så eneste argumentet for å velge Q6600 er om du skal drive mye med video og multitasking.

     

    Pris på 3-3500 er egentlig ikke noe stort problem selv om det selvfølgelig er fint å få tips om billigere alternativ. Minne skal det nok også bli råd med om det trengs, men foreløpig skulle det holde.

     

    Det er ingen tvil om at det skjermkortet som står i nå begrenser det meste når det gjelder spill, men som sagt så blir nok dette også byttet ut etter hvert. I første omgang gjelder det å få seg en maskin opp og gå, så får den værste spillingen vente til resten er oppgradert(evt foregå på ps3). Grunnen til at Q6600 hørtes ut som et godt alternativ var vel at det er en smule mer fremtidsrettet. Jeg er ikke av de som har akutt behov for å ha det beste av alt, og gidder heller ikke å oppgradere flere ganger i året. Med Q6600 ville jeg tro at jeg fikk en cpu som vil være dugende for meg en stund lenger enn en E8400 eller E6850 men mulig jeg tar feil her..?

  9. En liten ting til forresten..

     

    Jeg bytter nå fra et socket 939 Dfi Lanparty nf4 ultra. Fikk problemer under flashing av bios på dette og lurer derfor på om det er bios-brikke på dette som det går ann å få flashet i en annen pc..?

     

    Leste en gang om en nettside der en kunne sende bios-brikker inn og få en fungerende flashet brikke tilbake mot et gebyr.. Noen som har hørt om dette, eller har andre tips?

  10. det er en sannhet med en STOR modifikasjon, E6850 er klokket høyere, og vil derfor yte bedre i applikasjoner som bare benytter 1 eller 2 kjerner, men så fort den støtter 4 vil quad'en være mye kjappere, fler og fler applikasjoner vil støtte fire kjerner og for et system som er så fremmtidsrettet som mulig ville jeg helt klart anbefalt deg Quad core

    Ja, var vel egentlig det jeg tenkte meg. Jeg var bare litt usikker på om dagens programmer/spill har noe særlig støtte for quad-core, men som du sier vil nok dette endres kjapt.

  11. Skal hjelpe søsteren min med kjøp av bærbar men kan veldig lite selv, så kan nok trenge litt hjelp. Budsjett er på maks 7000 men kan gjerne bli billigere :)

     

    PC skal brukes til internett, tekstbehandling/regneark, bildebehandling, musikk++ men ikke spill eller andre ting som krever bra grafikk.

     

    Har sett litt på disse:

     

    Asus F5R

    Dell 1501

    Dell 6400

    HP Pavilion dv6223

    Acer 5103

    Acer 5112

    Acer 5612

    Acer 5613

     

    Aner ikke hva jeg skal gå for. Er det noen her jeg bør styre unna, og er det evt noen her som er veldig gode kjøp?

  12. Monterte Zalman-ribbe i går. Alt gikk fint, men hadde litt problemer med å klippe over de festene med tang. Det sies at godt verktøy er halve jobben :whistle:

     

    Takk for hjelpen

     

    Edit. Trengte ikke å kappe i kjøleribben. Gikk heller laus på skjermkortet med tang. Herregud for et beist av ei alu-plate skjermkortet har på ene siden :thumbdown:

  13. Takker for svar folkens. Har kobla til EZ-pluggen nå, men vil nok ikke bli noen forskjell. Har masse strøm å ta av :D Men som dere sier så hjelper det kanskje litt på stabilitet.

     

    Husk at du med Zalman har relativt gode muligheter for justering, den trenger ikke stå vinkelrett og midt over kjernen. Så det kan være lurt å sjekke dette før du kapper vekk for mye. Jo mindre du tar vekk jo bedre er det jo.

     

    Har ikke sett så nøye på det ennå, men tror det holder å nappe av max et par av ribbene på zalman`en. Burde gå helt fint det, får nå kjører jeg uten vifte, hehe.

  14. Jeg har gjort det du spør om og har bare koblet ut ez-warningen i bios, og satt bios til å velge hvilket pcie spor som skal brukes. Har vel og merke en strømtilkopling på skjermkortet. Var i utgangspunktet mest bekymret over at den andre pcie er x8, og ikke x16. men har ikke merket noen stor forskjell på ytelsen.

     

    Ok, takker for raskt svar :) Har strømtilkobling på skjermkortet mitt også, så da disabler jeg bare warningen. Da er det vel bare å gå løs med baufil da.. :ermm:

×
×
  • Opprett ny...