Gå til innhold

Zoot

Medlemmer
  • Innlegg

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zoot

  1. Takker for kondolanser og lykkeønskninger.. :p

     

    Forøvrig skjedde kollisjonen i Nordhordland, nærmere bestemt Mundalsbergstunnellen (rett etter Knarvik) 27.01.05 kl. 17.18.

    Føreren av den andre bilen har det, etter det jeg vet, utmerket. Ble bare lettere skadd. Eneste er at han ikke har sertifikat mer, da. Jeg var den eneste som fikk meg en skikkelig smell. Totalt 5 mennesker i bilene. Jeg hadde fruen med som passasjer. Hun fikk bare brist i en fot.

    Skal etter planen være på bena til sommeren. Kommer meg antakelig hjem innen en måned. Bare synd at jeg må gå med et forbaska stativ, som er boltet fast i hoftekammene mine, for å stabilisere bekkenet i to måneder til.

    Fremdeles:

    Kjør forsiktig! Om noen måneder er jeg ute i trafikken blant dere igjen, men i ny bil... :thumbup:

    (Forøvrig kjøper jeg aldri annet enn Audi etter denne smellen. Utrolig hva de tåler.)

  2. Jeg irriterer meg over folk som kjører forbi i svinger og gir faen i at noen kan komme imot. På lørdag kjørte jeg gjennom en slak sving på en tofelts motorvei og plutselig hadde jeg en alfa romeo 147 rett imot. Han drev og kjørte forbi en trailer og rakk SÅVIDT å hive seg inn foran denne før vi møttes. Rart å tenke på at dersom jeg hadde vært et halvt sekund tidligere ute den dagen, ville et sammenstøt vært umulig å unngå. Det sier seg selv at når min hastighet var 90 km/t og idioten imot sikkert holdt 120 ville det blitt en stjernesmell hvor alle de involverte kunne skrapes vekk fra dashbordet med en teskje.  :w00t:

    Må bare si meg UTROLIG enig.

    Jeg sitter dessverre her med en litt annen erfaring fra en slik situasjon. Møtte for tre uker siden enn kar som kjørte forbi i tunnell. Traff ham dønn i fronten. Jeg lå i 80, og han i 120. Det smalt i 200 km/t. Nå sitter jeg på rehabiliteringssenter med fem brudd i bekkenet, et brudd i brystbenet, og to tverrtapper i ryggen, og operert for diafragmaruptur (hadde hele magesystemet oppe i brystet, der det lå og kranglet med lungene mine).

    Moralen er:

    Kjør forsiktig, folkens. Det får konsekvenser. Prinsipper og teori hjelper ikke når en situasjon oppstår. Det som er viktig da, er hva du gjør på forhånd.

    Kjør trygt, ta hensyn, og unngå å havne i en slik situasjon som dette. Jeg unner ikke min værste fiende å havne i en slik situasjon. Ta vare på dere selv!

  3. Var ikke gamle tassen da jeg spilte amiga (er 16 år nå). Hadde vært morsomt å prøve disse spillene igjen, selv om jeg sikkert kommer til å bli veldig skuffet over grafikken og lyden som jeg var så imponert over da. Kastet desverre amigaen da jeg fikk min første pc. Den var jo veldig gammel og utdatert da. Angrer veldig nå.

    Du kan ikke ha vært noe gammel i det hele tatt. Du er jo bare barnet! ;)

    Man skal ikke kimse av disse gode gamle maskinene.

    Jeg har dessverre kastet min C64, men jeg sitter rett ved siden av min gode, gamle Amiga 500. :w00t:

  4. Picard er ikke best, det er det Kirk, Spock osv. som skal ha æren for. ALt annet er blasfemi folksen.

    :nei:

    Do not agree!

     

    Jeg har sansen for Spock, men der stopper det. Kaptein Kirk ligner noe sinnsykt på Vidar Lønn Arnesen, og da får jeg spader. Venter bare på at Gunvor Hals skal komme syngende... *panikkangst*

     

    Picard, derimot er en skikkelig helt!

    Synd han ikke kan brukes til noe annet, etterpå. Har sett ham i et par andre filmer, og han er fremdeles Picard for meg. Blir en slags bisarr innblanding av ST.

     

    Er forøvrig en fanatisk Sci-Fi tilhenger. Sluker alt av filmer rått. Jeg kan derimot spare meg for alle disse seriene, som B5, Stargate og sånn.

     

    StarWars er konge, StarTrek følger etter.

     

    Forøvrig er Galaxy Quest noe av det beste jeg har sett av parodier på Sci-Fi. (Må bare nevnes...)

     

    Hail Spock! :w00t:

    Hail Picard! :w00t:

  5. Nå er jeg litt på tynn is, for jeg har ikke sjekka om det er egne regler for moped. Men det er det ikke på andre ting, så jeg satser på et dette er riktig:

    Dersom det er montert blinklys på kjøretøyet, skal disse virke. Dersom det ikke er montert, så er det helt ok. Dersom man demonterer, skal alle deler av blinklyssystemet fjernes (dvs. bryter etc.)

    Jeg har kjørt MC i 7 år, og 2-hjuling i 11 år, og har aldri hatt blinklys på noen av syklene mine.

    Likevel anbefaler jeg blinklys, da det er mye lettere å gi signal med blinklys enn uten.

  6. Jeg mener fremdeles at det er for dumt å trimme mopeder. Mest på grunn av at det er ulovlig.

    Jeg skjønner poenget med at det er en plage at mopeden ikke klarer å følge fartsgrensene, og at dette er en potensiell fare i trafikken.

    Likevel er opplæringen av mopedister så mangelfull at det er direkte livsfarlig å slippe dem ut i trafikken med noe som går fortere enn det det gjør. De fleste mopedister på 16 år har ingen som helst forståelse av trafikken, og de potensielle farene som er der. De tror at de har det (det trodde jeg også, da), men det viser seg gang på gang at de tar feil.

    Det tar lang tid å bli en god motorsyklist. Det krever også en god del opplæring. Ikke nødvendigvis i den fysiske beherskelsen av sykkelen, men i å tenke riktig. Må man foreta en nødbrems, er det viktig at man tenker over hvorfor man ble nødt til det. Hva var det jeg glemte å forutse? Hvor var fokuset mitt? Hvorfor var jeg ikke i forkant av situasjonen, og reduserte farten, slik at jeg slapp å bremse så kraftig? :hmm:

    Jeg tror dere skjønner poenget mitt...

    I tillegg er kjøreegenskapene på enkelte mopeder så latterlige at det er vanskelig nok å manøvrere dem i 45 km/t. Kjørte nylig en Starway (Stayaway) scooter. Den hadde forferdelig dårlige kjøreegenskaper, og ville vært direkte farlig å trimme.

    Men på den annen side, kjørte jeg også en Derbi GPR, som hadde kjøreegenskaper som en tung motorsykkel, og hadde sånn sett klart en motor på sikkert 200ccm til, uten at det hadde gjort noe.

     

    Moralen er:

    Tenk deg om før du finner ut at du skal trimme mopeden din. Kanskje er det ikke moped du burde hatt, men lett motorsykkel?

    Det er vesentlig dyrere, men hvis du tar med en bot for trimmet moped i regnestykket, samt et regresskrav fra forsikringsselskapet, er det ikke så mye dyrere likevel. Da kan du kjøre sikrere, og ikke minst lovlig.

    Kjør uansett forsiktig! Vi vil ikke ha flere forulykkede på tohjulinger.

     

    Hilsen

    Motorsyklisten Zoot :thumbup:

  7. Et hull bores i taket, commandosoldatpolitimenn firer seg ned i stua, midt på julaften og legger familiefaren i jern. Inn kommer inspektøren og gir kona en kvittering for mannen hennes, og tar selv en kvittering for kvitteringen hennes.

    Er ikke dette den Michael Palin-filmen med alle disse rørene rundt omkring? Husker ikke hva den heter, men det er en bisarr sak. Veldig must-see.

  8. Jeg holder en knapp på tyske biler, jeg. Spes. VW.

    Kastet nettopp en 1980 Passat LS, som har gått en kvart million. Nå hadde den begynt å ruste en del, og opphenget ver begynt å svikte litt. Lønte seg ikke å fikse.

    Kjøpte så en 1990 Polo, og det er en veldig god bil (til under 23.000,-).

    Nå skal jeg kvitte meg med den, også. Kjøpte enda en tysker, en Audi 80 quattro, 1987. Dette er beste bilen jeg har hatt, men da måtte jeg ut med 35.000,-

     

    Moral:

    Tyske biler er bra!

     

    Holder du dem rustfrie (nesten), så slutter de ikke å gå.

  9. Så må BÅDE du og han du kjøper bilen av sende inn melding om eierskifte innen 3 dager.

    Etter de nye reglene holder det å sende inn ett eksemplar av salgsmeldingen til biltilsynet.

     

    Jeg ble litt paff da jeg fant ut av dette, siden det da er mye lettere å svindle med dette.

  10. Kan også nevnt Johnny Winter,helst live...kan ikke synge,men duverden for en

    blues-gitarist.

    :yes::yes::yes:

    Så sant som det er sagt.

    Dessverre gjelder det syngingen, også.

    Men gitaren har han kontroll på.

    Det tøffeste er at han har samme fornavn som meg.

    :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...