Gå til innhold

Larsen18

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Larsen18

  1. Jeg er gutt på 18 år som har slitt med kviser i 4-5 år, prøve alle mulig kremer du kunne kjøpe på apotek + diverse fuktighetskremer som visstnok skulle funke!! Brukte en god del penger på dette for å si det sånn....

    Gikk til lege, fikk antibiotika, det funka ikke, henvist til hudlege

    Fikk noen andre type antibiotika, og det funka heller ikke....

    Til nå 6mnd med antibiotika som ikke har gjort en dritt forskjell!!

     

    Så skjønner hudlege at jeg trenger Isotretinoin, noe jeg var sjeleglad for!! Lest at det var det beste og eneste med en kurerende effekt. Kunne ha en del fæle bivirkninger, men det var det bare de færreste som fikk.

     

    Jeg skulle ta 3 piller om dagen, altså 60 mg! Opprinnelig skulle jeg ha 500 piller, men bestemte sammen med hudlege at vi skulle gå for 600 istede, ettersom jeg trengte det og jeg tålte medisinen bra!!

     

    Bivirkningenne jeg fikk var ikke så ille, men helt klart noe jeg kunne klart meg uten.

    -tørr hud i ansikt, på henda og overarmene

    - veldig tørre lepper, brukte kremer mot det, men tørka inn med en gang.... Kanskje det værste av bivirkningenne...

    - rød hud, gikk rundt med veldig rødt ansikt i 6 mnd, ser ikke veldig bra ut men...

    - fikk en god del nye kviser i starten, har aldri hatt så mye som jeg hadde under denne kuren!! Men det gikk bort, det tok noen måneder, men det ble borte!!! :)

    - noe kløe i hodebunnen, rygg og overarmer

    - veldig stiv korsrygg, merka det spesielt når jeg bøyde meg ned eller fremover eller hvis jeg løftet noe tungt!

    - og ja! Jeg blødde neseblod et par ganger

     

    Dette er veldig vanlige bivirkninger så vidt jeg vet!

     

    Legen sa jeg hadde ganske ille, noe jeg syntes selv og, så med tanke på resultatet er jeg veldig fornøyd!!! Huden ble mye bedre etter jeg var ferdig, er ca 2 mnd siden jeg slutta og er fortsatt veldig fornøyd!! Det var absolutt verdt det!

    Har noen arr, men ble kvitt kviser på ryggen, skuldrene, ansikt og hals! Har fortsatt noen i nakken, men har blitt mye bedre og det blir bedre og bedre!

     

    Kan virkelig ikke klage, kjempefornøyd egentlig! Bivirkningenne gikk bort den første uka etter jeg slutta så nå lever jeg et ganske kvisefritt liv og dette har forandra en del for meg, med tanke på hvordan jeg kler meg og hvordan seg snakker og ser på folk!! Likte ikke veldig godt å se folk i øya før når det eneste jeg kunne tenke på var hvordan de tenkte jeg så ut!!

     

    Kan også skjekke ut noen tidlige tråder som jeg skrev under kuren, litt mere info der om diverse ting!!

    Spørsmål?? Fyr løs!!

  2. Har brukt Otrivin eller andre slike nesesprayer i rundt 3,5 år....

    Vil veldig gjerne slutte, men det ikke så jævelig enkelt!!

     

    Å ja, jeg vet det bare er anbefalt i rundt 7-10 dager i strekk, men jeg har vell brukt det i godt over 1000.....

     

    Noen som har opplevd dette eller er lege som har noen gode tips???

    Jeg mener det kan jo umulig være veldig bra for meg.....

  3. Fulgt mulig å leve med disse bivirkningene en liten stund, plager meg ikke veldig mye! :) Må tross alt forvente litt bivirkninger når man går på så sterke medisiner, og den har gjort jobben sin veldig bra så langt

     

    Har ikke hatt noe bivirkninger av Prednisolon, bare fordeler heldigvis ;)

  4. Jeg har nå gått på Iso i 4 mnd! Samtidig har jeg brukt Prednisolon nesten under hele kuren så langt (200 tabletter). Dette er Kortizon i tablettform og funker som et betendelsesdempende middel for huden, et ganske sterkt middel! Har måtte bruke det siden jeg har fått veldig mange vonde og harde kviser som har vært ekstremt plagsomme. Det kan også komme en del bivirkninger av dette, men har ikke merka noe.. Kviser kan være en bivirkning, men heller noen kviser ekstra enn å ha vondt bare du snur på hodet eller rynker litt på panna!!

     

    Tenkte å skrive litt om bivirkninger jeg har opplevd osv....

    Bivirkninger: tørr hud (men ikke ekstremt), tørre lepper (jævelig irriterende), noe kløe i hodebunnen og armer/rygg, noe rød i ansiktet, stiv i korsrygg når jeg trener (løfter vekter der du har vekter på rygg/skuldre), røyter litt mere enn vanelig og har blød neseblod en gang.

     

    Fordeler: Huden har blitt ekstremt mye bedre og jeg har bare litt over halvveis <3, har ikke fett hår lengre eller fet hud, får ikke nye kviser lenge (får en her og der i blant, men er borte etter ett par dager), og det beste er jo at jeg nærmer meg en vakker og kvisefri hud!!!!!!

     

    Jeg anbefaler absolutt dette til alle som har slitt med kviser lenge, jeg gikk på to antibiotika kurer før dette, men er veldig glad jeg begynte på det (ikke det at jeg tvilte på det ett sekund!!) Jeg er 18 år btw!!

     

    Har du noen spørsmål eller liknende så bare fyr løs, skal svare så godt jeg kan!! (Y)

  5. Har brukt roaccutane i 2 mnd nå! Ser jeg forbedring?, njaaa, noe, men har også fått en del nye. I starten fikk jeg ganske mye i panna, skuldrene og nederst i nakken.

    Bivirkniger jeg har merka: Tørre lepper, litt tør hud, litt rød hud, stiv i korsryggen hvis jeg står/sitter/ligger lenge i samme posisjon, harde/betente/store klumper under huden som ikke virker som kviser..... og noe kløe på ryggen/hode/armene til tider.

     

    Om noen har hatt lignene symptomer eller om du er lege og har noen gode tips mot dette hadde det vært toppers (y).

     

    Skal du starte eller akuratt har starte og trenger tips til produkter så fyr løs!

     

  6.  

    takk for mye bra svar!! :)

     

    Brukt det i 17 dager sammen med Prednisolon (betenelsesdempende) og har hatt vanlige bivirkninger som tørre lepper og noe tørr hud, ikke så ikke faktisk, bruker mye fuktighetskrem så er for det meste rødt... Bruker 60 mg daglig ser at huden har forandret seg, og håret blir ikke fett lengre selvom jeg ikke vasker det en dag, så noe positivt har jo kommet ut av det så langt :) har fått noen nye harde kviser rundt munnen og på kjeven nå, men regner med de blir borte om noen dager

    Hei!

    litt rart at du har fått prednisoslon imot kviser... det i seg selv gir nye kviser.. ! du gjør deg bare en bjørnetjenste og ta kortison(prednisolon). Om du bruker isotretionin,vill jeg ha holdt meg BARE til det og ikke de andre tablettene.. og om du har no hudvask preparatville jeg ha brukt det daglig/ eller gjevnlig...og kanskje skulle du stilt et spørsmålstegn rundt kortisontablettene til din lege neste gang du møter han/hun. ?for det har ingen plass i behandlingen av kviser. det gir deg bare tynnere hud og fremkaller fedme, som du ikke har noe fordel av.

     

    mvh

    khan

    (lege)

     

    Hei!! veldig fornøyd med svar fra en lege :)

    Jeg vet at prednisolonen kan gi flere kviser og tynnere hud, men prednisolonen har funket veldig bra for meg! Brukte det de første 3 ukene og ble kvitt en del harde, vonde, betente kviser med det. Når jeg begynte på en lavere dose av det kom det tilbake, så bestemte meg for å begynne igjen en 3 ukers kur. Huden gikk fra vond og sår til noe av det bedre jeg har hatt på lenge på nesten under 24 timer!!!!!

    Trener vell fra 5-8 ganger i uka, så ikke så redd for fedme, går på maks 20 mg...

    Takk for svar, men Prednisolon funker fett for meg! :)

  7. takk for mye bra svar!! :)

     

    Brukt det i 17 dager sammen med Prednisolon (betenelsesdempende) og har hatt vanlige bivirkninger som tørre lepper og noe tørr hud, ikke så ikke faktisk, bruker mye fuktighetskrem så er for det meste rødt... Bruker 60 mg daglig ser at huden har forandret seg, og håret blir ikke fett lengre selvom jeg ikke vasker det en dag, så noe positivt har jo kommet ut av det så langt :) har fått noen nye harde kviser rundt munnen og på kjeven nå, men regner med de blir borte om noen dager

  8. Veldig god erfaring, men har gått på kur tre ganger. Med andre ord, ikke varig bedring for min del. Andre negative ting er plutselig neseblødninger og tørre lepper.

    Ja, okei. Håper ikke jeg må bruke det så lenge... Hadde du veldig alvorlig eller? Hvor mange mg gikk/går du på?

  9. Har sliti med vonde harde kviser selv både i ansiktet og ryggen, jeg bruker også Isotretinoin, men fikk i tillegg Prednisolon av hudlegen (betenelsesdempende) Den fjerna harde kviser i ansiktet mitt etter 1 dag!!! Fikk ikke noe værre etter jeg begynte og tror det er mye takket være den. ikke merka noe bivirkninger heller. Spør etter Prednisolon hos hudlegen, funker veldig bra for meg ivertfall.

  10. Jeg har sliti med kviser siden 8. klasse både i ansiktet, ryggen, halsen, skuldre og bryst, har det fortsatt (2. VGS nå) Prøvde reseptfrie kremer og diverse vitamintilskudd i noen år før jeg fant motet og dro til legen. Fikk der Doxycyclin og differin som jeg brukte i 3 mnd, absolutt ingen virkning, fikk henvisning til hudlege der jeg fikk Tetracycliner og Epiduo, brukte det i 3 mnd og det hjalp heller absolutt ingenting. Hadde ny time hos hudlegen for litt siden og fikk endelig Isotretinoin. Skal ta ca. 500 kapsler av dette nå, har også fått Prednisolon så ikke ansiktet skal bli helt for jævelig i starten, siden jeg har en del vonde harde kviser.

    Må si jeg har gleda meg noe vanvittig til denne kuren, felte nesten en tåre når jeg hørte jeg endelig skulle få det. Er klar over alle bivirkninger og sånt, men når resultatet kan bli så bra som det kan takler jeg fint litt tør hud i noen mnd. Brukt Isotretinoin og Prednisolon sammen i snart 10 dager og merker STOR forskjell allerede. Har mindre vonde kviser, for noen nye gule om morningen, men de er bare å klemme forsiktig bort så er de borte innnen kvelden. Litt tørr på leppende og flasser litt på overleppa og litt på nesa. Huden er litt rød, men bruker en del fuktighetskrem så skjenner ikke noe til det, klør litt i blant...

    Dette var siste utvei for meg og jeg gleder meg stort til de neste mnd'ene

  11. Brukte Basiron selv i sikkert 3 år... Mye bortkasta penger, men funka delvis for å holde kvisene i sjakk. Blei dævvtør til tider, men ellers gikk det greit. Funker det ikke etter et par uker er det bare å slutte, da funker det ikke. Dra til legen å få noe på resept!

×
×
  • Opprett ny...