Gå til innhold

HJKristensen

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HJKristensen

  1. Tror det lønner seg med en mindre utgave tilpasset varetransport, feks vasking av tøy og tekstiler fra sykehus eller lignende. Det sikrer hvertfall jevn trafikk på systemet. STOR rørpost kan ha nytteverdi - med sentralt stort vaskeri for flere sykehus i sentrale områder - kan det sendes og returneres i trygg bane, med strekkoder for kunde-ID og standardiserte beholdere i røret. Hvis det tegnes inn i prosjektene i starten kan det bli virkelighet og noe å ha erfaring fra før neste trinn som kan være Hyperloop-nivået.

  2. Her blir det viktig med tydelige kontrakter og så fullstendig som mulig kravspesifikasjon. Leverandøren har ansvar for det som står i kontrakten, endringer må bestilles ekstra, klager på leveransen bør ikke være muntlige og leveres via kundens kontaktpunkt med leverandøren. Hvis man er uenig om kontrakten må det løses i møter og samtaler.

    Hyllevarene gir IKKE fullgod løsning - skreddersøm må til. Det bør ende opp med så like IKT løsninger som mulig innen samme helseregion. Da kan informasjonen flyttes lettere og fritt valg av sykehus kan bli enklere.

    Forskjellige leverandører på de enkelte sykehus skal ikke bety uoverstigelige grensesnitt problemer - så lenge man holder seg til vedtatte standarder.

    Samsnakking innen helseregionene på hvilke standarder man SKAL holde seg til er vesentlig.

  3. Ny regionsflyplass Helgeland - Hauan ved Mo i Rana. Transport til og fra.

    Det er betydelig forskjell på hvordan effekten blir av ny flyplass i hhv. Mosjøen og Mo i Rana. Mosjøen mister sin lokalflyplass - Mo i Rana utvider kapasitet og muligheter. Avstanden og reisetiden tilsier at Mo i Rana blir den klare vinner.

    - Kan det være et alternativ å beholde Lufthavn Kjærstad i Mosjøen og ha flytrafikk på resterende småflyplasser og hhv. Trondheim, Bodø og Hauan ? Det er kompensasjonsordning i gang på Stord, Notodden og Ørland. Med samme ordning - eller tilsvarende - kan det i en overgangsperiode på 5 til 10 år være en sikkerhetsventil.

    - Alternativt hvis Lufthavn Kjærstad må legges ned pga Avinor økonomi, bør det komme tiltak for å redusere reisetiden fra Mosjøen til Mo i Rana. F.eks Dobbelspor på Nordlandsbanen mellom byene er en mulighet, men koster forholdsvis mye.

    Kommunene er ikke positive til ny flyplass - årsaken er nok forskjellen som oppstår. Prosjektet må utvides med tiltak for å komme gjennom motstanden.

     

    Forslag;

    Bruke 2 korte togsett som flytog, avgang en gang pr time. Togsettene møtes på midten avstrekningen - 3 til 4 km. dobbelspor ved f eks Myrvika. Disse togsettene går da frem og tilbake mellom Mosjøen og Mo I Rana - Hauan, dobbelspor ved møting på midten av strekningen. Kveld og natt brukes bare ett togsett. Tidspunkt for 1 tog etter antall flyavganger på Hauan.

    Evt. tillegg - som gir godt transport tilbud; 2 eller 3 flybusser på veien med avgang en gang pr time - forskjøvet 30 min. i forhold til toget. F eks tog på hel time og buss på halv time.

    Hvis man anslår 300.000 pr år, kommer rundt 150.000 fra Sandnessjøen og Mosjøen.

×
×
  • Opprett ny...