Gå til innhold

hreimarr

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hreimarr

  1. Z3: 146 x 72 x 7.3 mm

    Note4: 153.5 x 78.6 x 8.5 mm

     

    Ikke stor forskjell? Vil si at hvis du kaller z3 en mobil må vel note4 og være det. Og note er enklere i enhåndsbruk, om ikke z3 har en snasn enhåndsfunksjon jeg ikke har hørt om enda?

     

    Etter å ha hatt begge i hånda må eg sei at forskjellen er alt for stor til at note blei ein kandidat for meg.

     

    Har nettopp fått min Z3 compact, jeg og har en gammel S2 som begynner å få dårlig batteri. (Kjører cyanogenmod).

    Det er et forunderlig hvordan Sonyen har fått så god kritikk. For det stiller ikke i forhold til prisen.

     

    -Den er utrolig dårlig å holde vs. S2, kubeformen er virkelig ikke noe god, vanskelig å løfte fra bordet, ligger dårlig i hånden.

    -Skjermen er akkurat samme størrelse når du tar med at knappene på Sony er på skjermen

    -Lommelykten er 10x sterkere på S2

    -Når du tar på skjermen føles den "hul" og gir på en måte etter for trykk, skjermen på S2 er dønn solid

    -Høyttaleren har ingen "kilde" og lyden høres ut som den kommer innefra Z3C, veldig "hul" lyd

    -Skjermen har et rødskjær, men dette kan justeres bort med hvitbalanse trolig

     

    Telefonen føles ikke riktig, har ikke lyst å holde den, har ikke lyst til å bruke den. Tror jeg sender i retur. Det er 3 år siden jeg kjøpte S2, og når den fortsatt hamler så kraftig opp med en ny "toppmodell" vet jeg ikke helt. Kanskje jeg bare skal kjøpe nytt batteri til den ;)

     

    Kjører sjølv cyanogenmod på min S2. Likte veldig godt designen på S2en, slek sett er Alphaen eit steg i rett retning for Samsung.

    Kjøpte sjølv eit nytt batteri til den, og på batteritid er den da tilbake til det gode gamle. Men no byrja min å slite ein del med at den slår seg av, går varm etc. Kan jo fint vere eit problem med cyanogenmod óg..

     

    Fekk ikkje den voldsomme følelsen av at Sonyen hadde noko spesielt betre kvalitet ved å holde telefonen sjølv. No har eg ikkje fått testa telefonane utanfor butikkane. Men skal ein gå etter infoen frå deg er eg glad eg ikkje valgte Sony.

     

    No skal det seiast at det at eg har hatt ein Z1 eg tilgjengeleg for å leike meg med også har spelt inn. Den føles ein del kantete óg sjølv om dei har forsøkt å rette dette noko opp i Z3en er det ikkje noko eg vidare merka når eg holdt den i butikken.

     

    Det er litt synd at det einaste seriøse alternativet om ein vil ha ein god kompakt telefon er Sony sine compact modellar.

     

    Synes det er mange som synes det er rart at Sony får så gode kritikker.

     

    Det er litt det inntrykket eg sitt igjen med óg etter at eg no har lest mykje omkring telefonane. Har sett folk her inne som har sagt det samme.

     

    Virker som det er fleire som meiner at det er ein overvurdering av Sony sine produkter omkring i pressen/testar. Det verkar jo litt rart at det eventuelt skal vera sopass universalt, men forskjellen ligg vel kanskje i kor lenge ein brukar telefonen.

     

    Av G3, Z3 og S5 så ville jeg valgt G3.

    Har en vannskadet (men delvis fungerende) G2 og en Z3 Compact selv og jeg begynner å angre på at jeg kjøpte Sonyen...har hatt den i 3 uker og den har allerede dødd 2 ganger, igår sprakk glasset bak helt tilfeldig.. så den blir sendt tilbake på mandag

     

    Men skulle jeg kjøpt meg ny telefon nå, ville jeg kjøpt LG G3, HTC One M8 eller Samsung Galaxy Note 4 :)

     

    Som sagt over har eg lest om fleire som ikkje syntes byggekvaliteten til Sony er like fantastisk som det kjem fram i fleire testar. Det har også vert nemnt om ein god del problem når det kjem til support/reklamasjon/garanti.

     

    Var LG G3 32GB eg til slutt valgte.

    Det var ein telefon som var god å halde i, like specs med dei andre telefonane så det er ikkje mykje å hente fra eller til der.

    UIen til LG kjenner eg litt frå G Paden eg har frå før.

    Det at den er tilgjengeleg som 32GB utgåve var også utslagsgivande.

     

    Etter å ha hatt telefon nokre dagar no må eg sei meg fornøygd, har ikkje fått ringt så mykje med den enda. Er derfor ikkje heilt sikker på kvaliteten der, men eller virkar den bra,

     

    Eg merkar riktignok at skjermen drar mykje straum, har derimot klart å få den til å halde halvannan dag utan lading. No er det sikkert mogleg å få den til å vare lenger om ein nyttar nokre av straumsparingsfunksjonane, men dette har eg enda ikkje teke i bruk.

     

    No er eg riktignok spent på å sjå når telefon vil få Android L, eller for den saks skuld 4.4.4, den har kun 4.4.2 no. Riktignok ikkje store synlege forandringane, men skal vere ein del sikkerheitsfiksar og andre bugs som har blitt fiksa.

    LG har komme med nokre større oppdateringar som eg har sett det spekulert i at kan ha teke for seg nokre av sikkerheitsproblema allerede.

  2. Har nå en Lumia 1020 som jeg elsker pga kameraet. Elsker den ikke like mye for batteritiden.

    Så jeg vurderer å skaffe en telefon til som har batteritid og specs som er like imponerende. Bryr meg mye om kamera, at den er lett og slank og at den har god lyd i øretelefonene.

     

    Ikke så store som disse Note telefonene, men helst 5 tommer eller mindre.

     

    Noen som har et godt tips til meg?

    Ta ein kikk på oversikten her fra Phone arena ignorer tittelen, det er oversiktane under du er interessert i. Her kan du legge til forskjellige telefonar du kan vere interessert i.

     

    Her ville jo Sony Xperia Z3 compact vera eit alternativ for deg, med sine 4,6" og den beste, eller i allefall heilt i topp, på batteritid.

  3.  

     

    Husk på at disse Sony modellene har deksel foran ladeporter og slikt. Ikke sikkert det plager deg, men jeg synes det er litt irriterende.

     

    Er usikker på i kva grad det ville irritert meg, men kan tenke meg at dekselet foran ladeporten kunne blitt slitt. Meinar óg at eg har lyst om ein del som har hatt akkurat det problemet.

    Har ikkje S5en deksel ved portane?

    Pga de plussene du selv har skrevet, samt at Sony telefonene er klart de peneste å se på.

    Skulle jeg selv valgt tror jeg det hadde blitt en m8, men det er en annen sak :-P

     

    Synes G3en er ganske pen også. Plastikken tåler og mer enn glass og det ser ikkje spesielt plastikk aktig ut. S5en har vel et heller kjedelig design og meir plastikk følels. Like designet på S2en mykje betre.

    Har lest om fleire som har hatt ein del problem med Z2 utgåva. Også henvisningar om dårlig service fra Sony. Kor stort har de andre inntrykk av at det problemet er?

    Kvifor ville du valgt M8en?

    Jeg har brukt Z2 siden i mai, har fungert helt nydelig. men å åpne deksler foran ladepluggen er litt irriterende, så skulle jeg fortsatt å bruke den tlf hadde jeg kjøpt magnetisk ladeplugg som man klipser på dock kontakten (ebay).

    Ser du også har eigd Lg G2en. Korleis står den seg mot Z2en?
  4. Meinte å huske ein artikkel om det ja, men fant den ikkje når eg søkte. Men ser ein kommentar der:

    Dette vil alltid variere fra generasjon til generasjon, fellesnevneren er at alle sier de skal bli bedre på det. Tar man feks LG G3 så er spesialvaren allerede portet for Android L, dette gjør at det vil gå raskere å få oppdateringen.

     

    Betyr dette at ein kan håpe på betre oppdatering på G3en? Det eg har lest er at LG ikkje vil gje noko tidsramme om/når dei vil komme med Android L.

  5. M8 pga utseende, raskt kamera, og musikkegenskaper. Samt at jeg liker Sense bedre enn tw. S5 syns jeg er en trasig telefon.

    Hvis Note er ett alternativ ville jeg sett på den også ;-)

    Note blir nok for stort til at eg fortsatt vil kalle det ein mobil.

    No har eg fått inntrykk av at kameraet på G3en skal vere bra raskt óg med laser fokuseringen. Samt at Sony er vel sagt til å ha ganske bra kamera.

     

    På M8en har ein jo igjen kun i 16GB variant og med innebygd batteri.

     

    Korleis er oppdatering til nye Android versjonar hjå htc?

    Er det like mykje trøbbel med M8en som med Sony sine telefonar?

  6. Anbefaler S5 pga skjerm, kamera, utskiftbart batteri, finger scanner (funker meget godt ifht sikkerhet) god helse-app, god ergonomi/vekt og fysisk hjem-knapp. Synes også det er en fordel at touch-knappene ikke opptar skjermplass.

    Må ærlig talt sei eg ser på finger scanneren som meir av ein gimmick enn så lenge. Pulsmålaren til S5en er jo óg av ingen praktisk verdi då det sjelden er pulsen når ein står stille som er av interesse.

     

    Fysisk heim knapp er eit klart pluss. Og noko eg saknar på LG G Paden min. Men her som på G3en kan eg velga oppsett på knappane til å vere likt med Samsung sitt oppsett.

  7. Husk på at disse Sony modellene har deksel foran ladeporter og slikt. Ikke sikkert det plager deg, men jeg synes det er litt irriterende.

     

    Er usikker på i kva grad det ville irritert meg, men kan tenke meg at dekselet foran ladeporten kunne blitt slitt. Meinar óg at eg har lest om ein del som har hatt akkurat det problemet.

    Har ikkje S5en deksel ved portane?

     

     

    Pga de plussene du selv har skrevet, samt at Sony telefonene er klart de peneste å se på.

    Skulle jeg selv valgt tror jeg det hadde blitt en m8, men det er en annen sak :-P

    Synes G3en er ganske pen også. Plastikken tåler og mer enn glass og det ser ikkje spesielt plastikk aktig ut. S5en har vel et heller kjedelig design og meir plastikk følels. Like designet på S2en mykje betre.

     

    Har lest om fleire som har hatt ein del problem med Z2 utgåva. Også henvisningar om dårlig service fra Sony. Kor stort har de andre inntrykk av at det problemet er?

     

    Kvifor ville du valgt M8en?

  8. Driver og ser meg omkring etter ein ny telefon, men har vanskeleg for å bestemme meg. Min gode gamle Galaxy S2 byrjar å slite med å halde seg i live.
    Har sett litt på Sony Z3, LG G3, Samsung S5 & Sony Z3 compact.

    Mobilar som ikkje har støtte for minnekort er ikkje aktuelt. Samme gjelder iPhone.


    Fordelene/bakdelene eg ser med dei forskjellige mobilane:

    Sony Xperia Z3
    + vanntett
    + oftare oppdatering av firmware enn LG (og samsung?)
    + bra batteri
    + litt raskare på oppdatering av firmware?
    + bra kamera
    - ein del problem med kvaliteten på telefonen, mykje feil
    - ikkje byttbart batteri
    - finnest kun i 16GB utgåve

    Sony Xperia Z3 compact
    Mykje det samme som med Z3, kun at den ikkje er like enorm som dei andre mobilane. Den er meir på størrelse med S2en som eg har no.

    LG G3 32GB utgåva
    + ein kan bestemme sjølv korleis "front touch buttons" skal sjå ut. Er vant til Samsung sitt oppsett med tilbake knappen på høgre sida. Ikkje at det sansynligvis vil vere eit stort problem.
    + høg oppløyst skjerm
    + byttbart batteri
    + skal ha brukbart kamera, med laser autofokus som vist nok fungerer bra.
    ++ finnest i 32GB utgåve
    - dårlegare batteri grunna større skjerm(oppløysing)
    - har lest om fleire som har hatt problem med overoppheiting, men skal vist ha blitt fiksa i nyare firmware
    - seine med oppdatering av firmware, etter det eg har forstått har dei enda ikkje komme ut og sagt dei vil oppdatere G3 til Andoroid L (4.5/5)

    Samsung Galaxy S5
    + Er vant til grensesnittet til Samsung og har ein del funksjonar eg savnar i cyanogenmod som eg kjøyrer no.
    + vannavvisende, men ikkje like vanntett som Z3en
    + god skjerm
    - finnest kun i 16GB utgåve
    - ikkje like rask som dei andre alternativa

     

     

    Er det noko eg har gløymd?

     

    Hadde nesten bestemt meg for G3en, men mangel på oppdateringar til firmware samt det at det ser ut til at ein del har hatt problem med den, om enn ikkje like mykje som med Sonyen held meg tilbake.

     

    Kva tankar har de om dei forskjellige alternativa?

×
×
  • Opprett ny...