Gå til innhold

Berg1239

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Berg1239

  1. Lite svar å få her ser det ut til, jeg har sjekket opp mere og det ser definitivt ut til at dette ikke er etter gjeldende forskrifter. Jeg tar det opp med elektrikerfirma ved overtakelse og trekker fiber via tidligere nettverkskabel isteden. Kjøper nok 25-50 meter fiberkabel fra FS.com ferdig terminert så trekker jeg gjennom 16mm rør og tar ut strømkablene først.

  2. Jeg får for tiden bygget meg ny leilighet og har derfor bestilt et par ekstra nettverkspunkter. Blant annet et i boden som medfører at ledningen må trekkes gjennom den ene leiligheten som elektrikerene ikke sa var noe problem og tok seg ekstra betalt for.

     

    Var oppe i dag og tok en kikk på arbeidet (Kunne også se dette fra utsiden av byggegjerdet så har mulighet for å klage uten å ha vært på området) da var til min store overraskelse CAT6 kabelen jeg hadde bestilt trukket i samme rør som 230V til stikkkontakten som er der ute. Har prøvd å lese meg rundt hvorvidt dette er lovlig og de fleste sier at dette ikke er lov og isåfall reklamasjon. Dersom det er reklamasjon er det jo isåfall noe jeg ønsker å ta tak i med en gang slik at jeg slipper et herk når leiligheten først er ferdig. Er det noen her inne som kjenner inn til noe lovverk jeg eventuelt kan referere til?

     

    Jeg finner følgende nos NEK FAQ https://www.nek.no/standarder/faq/

     

    post-363773-0-31832200-1546083780_thumb.png

     

    Jeg ønsker jo sterkt å beholde nettverkspunktet i boden så frykter kanskje at de bare stryker hele kabelen og fjerner tilbudet om jeg klager, av den grunn burde jeg kanskje vurdere å vente med reklamasjon til etter ferdigstilling? Problemet da er at sjansen for at de får utbedret feilen er minimial da de isåfall vil måtte trekke røret på utsiden.

     

    Edit:

     

    post-363773-0-77315100-1546086865_thumb.jpg

     

×
×
  • Opprett ny...