Gå til innhold

Emigranten

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Emigranten

  1. Det er allerede en effektiv måte å stoppe man in the middle i å forandre DNS data. Denne løsningen heter DNSSEC og den gjør det umulig og forandre svar fra et domenes navnetjenere. Dette gjøres vet at hvert DNS record signeres av navnetjenerene for domenet. DNSSEC sikrer dataene mot forandring. Men ikke innsyn. DNS over TLS/HTTPS sikrer oppslagene mot innsyn men garanterer ikke at de ikke har blitt forandret.

    • Liker 1
  2. Dette er en av grunnene til at jeg bruker safari på min macbook selv om jeg har et valg mellom chrome og firefox og safari. Hvis du bruker en windows basert maskin så vet jeg ikke hvordan du stopper media avspilling i nettleseren men hvis du bruker en mac og kjører firefox eller chrome så anbefaler jeg deg å ta en titt på safari. Safari lar deg sperre all mediaavspilling totalt eller media som har lyd. Du kan kontrollere dette for hver webside individuelt. Den eneste web siden hvor jeg tillater media avspilling automatisk er på spotify.

  3. Eeeem. hva er det dere mener med "feilene" det ingen som har nevnt av iOS13 har sikkerhets hull. Også skriver dere at folk "Brukerne lar seg tydeligvis ikke skremme av feilene." det er vel at folk ikke vet. Så overskriften bør heller være "Folk har ikke blitt skikkelig informert om alle feilene og sikkerhets hulene som iOS13 har. Apple bør stilles til ansvar for dise alvorlige feilene".

     

    Du må lære deg å uttrykke deg konsekvent. Er det Sikkerhets hul(l)ene du vil stille apple ansvarlige for eller er det feilene? Jeg for min del er glad for at apple utstyrer meg med sikkerhets huler jeg kan gjemme meg i.
  4. Nei, jeg lader den annen hver dag. Da som regel mens jeg er i dusjen og kler meg etterpå. Det er nok for å gi gass i et drøyt døgn til.

    Serie 5 må desverre lades en gang i døgnet. Series 3 og Series 4 hadde mye bedre batterilevetid og holdt for meg med lading under morgenstellet. Series 5 klokka mi må lades minst en time i døgnet. Hvis jeg slår av AOD funksjonaliteten så holder det med en halvtime under morgenstellet for denne også. 

     

    Min anbefaling er at hvis du har en series 4 så ville jeg ikke oppgradere så fremt AOD ikke er noe du bare må ha. Jeg klarer meg fint uten men det gjør desverre at den største grunnen til å påågradere ikke er vert det lengre.

  5.  

    Når man er så dum at man kjøper noe annet enn Apple så kan man ha det så godt.

     

    Troll.

    Alle eple telefoner fra 4S til 10 har en sikkerhetssårbarhet som ikke kan fikses.

    https://www.theverge.com/2019/9/27/20886835/iphone-exploit-checkm8-axi0mx-security-flaw-vunerability-jailbreak-permanent-bootrom-ios

    Feilen som er oppdaget her er av en litt større konsekvens siden den kan utnyttes fra en applikasjon som er installert på telefonen vs feilen du påpeker i apple telefonene som krever fysisk tilgang til telefonen for å kunne brukes.

     

    Meldingen du svarte på var ikke akkurat skrevet med innsikt men det å svare med tilsvarende vrøvl imponerer ikke noe mere.

    • Liker 1
  6. Hvor mye lenger varer batteriet hvis du slår av "always on"? Forresten, 18 timer er vel snakk om bruks timer? Ikke at ladet til 100% så er den bare  tom etter 18 timer? Jeg har iWatchj 3, og den varer 2-3 dager  før jeg må lade (avhengig av bruk)

    Tviler sterkt på at de konkurrentene som artikkelen snakker om virkelig varer 4-10 dager i full bruk.

     

    Personlig forstår jeg ikke oppstyret rundt always on. Er ikke stress å trykke på knapp for å se klokken.

     

    Always on gir deg rundt 18-24 timers batteri levetid. Slår du av AOD så varer den like lengre eller litt lengre enn series 4 (min erfaring er med LTE versjonen med en esim aktivert).

     

    Dette skuffet meg da apple sa at de nå hadde AOD uten at det går ut over batterilevetiden. Dette er ikke min erfaring. Den holder i ca ett døgn med AOD på, min S4 varte i minimum 2 døgn.

     

    Jeg har oppgradert siden jeg likte utseendet og holdbarheten til titan modellen. Men jeg har slått av AOD da det begrenser batterilevetiden for mye.

  7. Stilig!

     

    Kommer sikkert flere kommentarer om hvor upraktisk det er og "hvem skal kjøpe denne".

     

    Topp specs og en helt ny skjermløsning er kult det. Glad folk tester forskjellige løsninger.

     

    Jeg har litt problemer med å se nytteverdien med en skjerm som går rundt hele telefonen men jeg har en mistanke om at en sprekk i glasset på denne skjermen kan lage feil i skjermen som vil spre seg rundt telefonen.

     

    Telefonen med skjerm på en side kan ta skade på baksiden uten at dette vil spre seg til skjermen på forsiden.

  8. Hva med denne «optimalisert batterilading» som skal hjelpe med å stoppe lading på 80% for å forlenge levetiden på batteriet..? Etter oppdatering til iOS 13 lader fortsatt min iPhone X rett opp til 100% og står dær å pimper til den skal brukes. Så hva er greia Apple..? Er det bare lureri heile funksjonen..? Jeg forventer svar!

     

    Heldigvis for Apple så har de publisert denne KB artikklen: https://support.apple.com/no-no/HT210512

     

    Forhåpentligvis vil dette hjelpe dem til å unngå din vrede.

    • Liker 3
  9. Å si at skjermen aldri slukker, er nok litt feil. Den slukker etter 18 timer med always on, noe som ikke akkurat gjørt den til den ideell tur kamerat for de som beveger seg mer enn en tur i parken. Hva skal du med kompass når klokka holder 1/30 av utmarksturen. (jada, finnes powerbanker, men da blir plutselig denne "lette praktiske tingen" tyngre enn å ha med seg mobil telefon

     

     

    Jeg vet ikke hvordan apple beregner batteri levetiden på siden min Series 4 med LTE aldri har vart mindre enn 48 timer på et fulladet batteri. Min forrige setning er ikke helt sant siden jeg lader klokka hver morgen mens jeg tar morgenstellet. Men jeg har aldri sett den under 50% batteri når jeg setter den på laderen. Så hvis Apple sier at den nye versjonen varer like lenge som den forrige med alltid på skjermen så forventer jeg at den med min bruk vil vare i 2-3 dager.

    • Liker 1
  10. Kjenner ingen som hater Android så mye som deg og fortsatt bruker det, lol. I alle tråder snakker du om å bytte til iPhone fra Android, men her sitter du fortsatt med Android.

     

    Jeg bruker begge plattformene like mye men jeg kom fra ios. Jeg er oppdager ofte ting i android som jeg ikke var klar over var konfigurerbart. Men jeg tviler på at mange av android brukere er klar over eller har behov for all den tilpasningen som er mulig.

     

    Min iphone er fremdeles min hoved telefon men det er for det meste pga apple watch og det at jeg er en mac bruker. Jeg har jobbet med unix siden begynnelsen av 90 tallet og vil nok aldri bytte til windows. Integrasjonen apple har mellom sine enheter er for god til å gi slipp på. Det at apple watch gjør at jeg ikke trenger å oppgi passordet for å låse opp mine maskiner. Dette er en funksjon som muligens ikke høres ut som mye men hver gang jeg har prøvd å bytte til min Galaxy watch så har dette fått meg til å gå tilbake til apple watch. 

     

    En ironisk ting er også at mens android blir mere og mere begrenset så går ios den andre veien. Du kan slå av mye av de begrensingene som google gjør fra generasjon til generasjon av android men igjen så tror jeg ikke vanlige brukere vil forstå dette eller ha kunnskap om at du kan gjøre dette.

  11. Huawei har nok ressurser til å kunne gjøre seg til en konkurrent av Google, akkurat slik Apple bestemte seg for å gjøre ved å lage sine egne løsninger. ....

     

    Tror du har rekkefølgen feil her. apple kom ut med sin løsning før android kom ut. Faktisk så gjorde apples lansering av den orginale iphonen at google forkastet sitt operativsystem og startet på nytt.

    • Liker 3
  12. Om en ser på Geekbench 4 Multi ytelsestestene i artikkelen så ser en at Samsung Galaxy Note 10+ og Samsung Galaxy S10+ nesten har samme ytelse som iPhone Xs Max. Mobilene med Snapdragon 855 (f.eks Asus ZenFone 6) er også på omtrent samme nivå. Også i AnTuTu testene kommer de ut på omtrent samme nivå.

    Så det forspranget Apple har hatt på prosessor ytelse siste årene er tatt igjen.

     

    Vi får se den 10 September.

  13. @Sophonax, ironi over alle ironier: Da jeg skulle inn og skrive hvorfor jeg ikke bruker Linux, skjedde det artikkelen handler om igjen, for andre gang i dag! :rofl: (Og for andre gang fikset jeg det på omtrent ti sekunder ved å åpne og lukke Throttlestop.) Men svaret kommer likevel: Grunnen til at jeg ikke bruker Linux, er at nøyaktig 0 av de fem programmene jeg er avhengig av i jobben min, bare fins til Windows. ;) Det er vel stort sett bare de som driver med IT-drift eller programmering som faktisk kan jobbe med Linux.

     

    Siden dette er en firmware bug så vil det antageligvis være det samme problemet med linux. Men siden Microsoft kun gir ut sine firmware oppdateringer som en windows executable så vil du ikke ha problemet hvis du kun kjører linux. MEn hvis du dual booter mellom windows og linux og aksepterte oppdateringen mens du var bootet i windows så har du antageligvis det samme problemet i linux. Sier antageligvis siden jeg ikke har en surface computer selv og derfor ikke har opplevd dette problemet selv.

     

    Jeg har hatt lyst på en surface siden microsoft kom ut med serien men alle problemene de hadde initiellt og de problemene som dukker opp med jevne mellomrom og manglen på en usb-c med thunderbolt 3 gjør at maskinen er uaktuell for meg.

  14.  

    Ser iPhone Xs har bedre prosessor enn de andre på listen, men denne iPhonen er jo 1 år gammel nå, kommer vel snart en ny. Hvorfor er det slikt?

     

    Optimalisering.

    Prosessoren er egentlig ikke bedre i seg selv, men de har kun en enkelt å forholde seg til, med egen programvare, så det får en del å si i syntetiske tester.

    Geekbench er en cpu benchmark. Så os optimalisering har ikke mye å si da kun cpu ytelsen måles.

    • Liker 1
  15. Siden USB ikke har noen DMA tilgang så ser beskrivelsen ut som om om kabelen emulerer et HID device. Hvis detter er det kablen gjør så vil det ikke være så enkelt å bruke den. Maskinen kan ikke være låst og hvis man ikke ser skjermen så er det bare tastatur snarveier som vil virke som Windows+R cmd <enter> for en windows PC eller Command+space terminal<enter> for mac. for så å taste inn flere kommandoer. 

     

    Tipper neste versjon av macos og windows vil  kommer med en setting som vil la deg godta en usb enhet før den aksepters av OS´et.

  16. Jeg kan forstå dette, lykke til å forklare det til en 25-åring som oppdager at eksamensoppgaven på 30 sider er tapt for all tid fordi han/hun ikke tok en sikkerhetskopi.

     

     

    Det er en feil du kun gjør en gang. 

     

    Bruker du apple´s pages eller microsoft words så lagres dokumentet du skriver fortløpede til de respektive skyløsningene.

     

    Hvis ikke så har du tapt eksamensoppgaven for alltid uansett om du har en data port på hovedkortet slik apple hadde før. 

  17. Det var i 2015 og tidligere, dagens maskiner har fastloddet SSD.

    Det betyr forøvrig at du er fullstendig fortapt om maskinen stopper opp og du har viktige data på den, det er ikke en gang en port på hovedkortet for å hente ut data med et spesialverktøy på 2018- og 2019-modellene.

     

     

     

    Siden den innebygde SSD disken alltid er kryptert på en Mac med T2 chipen og krypteringsnøkkelen er lagret i T2 chippen og ikke er lesbar så vil en data port på hovedkortet på disse maskinene være totalt bortkastet siden du ikke vil være i stand til å dekryptere dataene du leser ut av SSD´en via en slik port. Før apple begynte med HW krypteringen som T2 brikken gjør så hadde du passordet og kunne derfor dekryptere dataene du leste ut fra dataporten på hovedkortet. Det eneste som skjer når du slår på filevault på en mac med T2 chipen er at ditt passord lagres i T2 chippen og dette gjør at T2 chippen krever ditt passord før den begynner å dekryptere/kryptere datene på SSD´en med sin private hemmelige nøkkel. 

    • Liker 2
  18. Det Apple har pleid å nevne av konkurrentenes produkter de siste årene er vel stort sett bare Android. De har pleid å skryte av hvor stor andel av iOS-brukerne som har installert nyeste versjon av OSet sammenliknet med hvordan det ligger an blant Android-brukerne.

     

    Dette er i sine keynotes. Jeg husker ikke å ha sett en reklamesnutt fra apple hvor de fremhever seg selv framfor andre enheter. De skryter av sine egne produkter men ikke via å direkte latterliggjøre andre produkter direkte.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...