Gå til innhold

DonkeyTerror

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DonkeyTerror

  1. hei.

    har heldags prøve på mandag, hvor vi får i oppgave å skrive en fagartikker eller debattartikkel. noen som har noen gode råd som er verdt å ta med seg? vet ikke hvilke temaer vi får ennå, men må ærlig innrømme at jeg er virkelig dårlig på å skrive fagartikkel har alltid mine egne meninger som jeg har veldig lyst til å få med men, men...

    takk på forhånd!

  2.  

    så jeg trenger litt hjelp med hvilke instillinger jeg skal bruke for å få best mulig bilder.

     

    Ta definitvt med begge objektiver. Er du så langt unna at du må bruke 55mm er det bedre å bruke 55m på telezoomen enn på 18-55 pga bedre lysstyrke. Best lysstyrke får du med standardzoomen på 18mm.

     

    I mørk kirke vil du alltid ha probelmer, selv med dyrere utstyr. Uten blits må du skru opp ISO, hvor mye avhenger av forholdene. Stabilisatorene hjelper deg å holde kameraet rolig, men ikke for at folk beveger seg. Går du under 1/30 sekund vil nesten enhver bevegesle (i motivet) gjøre det uskarpt selv om du kan holde kameraet rolig til 1/8 eller kanskje 1/4 sekund (avhengig av deg, brennvidden og stabilisatoren). 1/60 sekund øker sjansen for skarpe bilder ytterligere, og ennå raskere lukkertider vil gi ennå bedre resultat).

     

    Så du må gjøre en evaluering, hvor langt opp kan du skru opp ISO vs hvor lange lukkertider du vil bruke. Ikke noe fasitsvar her, og anbefaler deg å eksperimentere litt på forhånd for å se hvilke lukkertider du må ha for å få bra prosent skarpe bilder.

     

    Hvis du kan lene deg mot noe, sitte, eller plassere kameraet på noe vil det også hjelpe på stabilitet. Må du stå pass på å stå sø stødig som mulig å finn en god måte å holde kameraet, spesielt viktig på Eos M som ikke har søker. Seriebildemodus kan også være en fordel hvis kameraet ikke bråker for mye, du øker sjansene for ett vellykket bilde hvis du at 2-3.

     

    Generelt er det bedre med mer støy og skarpt bilde enn uskarpt og støyfritt så ikke vær for redd for å skru opp ISO. Hvis du ender med svarthvitt tåler nok bildene litt mer støy/støyfjerning enn i farger, men synd å ikke kunne lage noe i farger hvis noen skulle ønske det. Bruker du RAW har du bedre mulighet for å justere i etterkant.

     

    tusen takk for et ordentlig bra svar! setter virkelig stor pris på det, hjalp meg veldig :) ja jeg tenkte også at det var bedre å ha med begge to, i tilfelle jeg skal ta bilder fra avstand. jeg får komme litt tidligere så jeg kan få eksprimintert litt med lyset, ISO og lukkertiden. stativ blir det vell ikke noe greie på, i og med at jeg skal bevege meg mye rundt...eller hva tenker du?

  3. hei! :)

    har fått i oppdrag å ta bilder i kirka til et bryllup (skal bare være som en flue på veggen og ta så mange bilder som mulig) , hvor det uheldigvis er veldig dårlig lys. så jeg trenger litt hjelp med hvilke instillinger jeg skal bruke for å få best mulig bilder. jeg er trenger all hjelp jeg kan få og setter stor pris på hjelp. jeg har canon eos m og 18-55mm og 55-20mm objektiver.

     

    litt om objektivene jeg har, er desverre på engelsk, men men...

     

    http://www.imaging-resource.com/news/2014/06/17/canons-eos-m-system-gets-a-new-55-200mm-tele-zoom

     

    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_efm_18_55mm_f_35_56_is_stm_review/

     

    skal ikke bruke stativ btw! og jeg skal mest sansynelig legge på svart&hvitt filter når jeg redigerer dem på pc senere (hvis det har noe å si) :)

  4. Er det EOS-M du har så passer overhode ingen av ovenfornevnte objektiver til det kameraet sålenge du ikke har et spesifikk adapter vel og merke.

     

    Objektivene som passer direkte på heter EF-M og det er ikke så stort utvalg der ennå.

     

    Jeg ville nok kjøpt en 22mm f/2 til innendørs bilder og en 55-200 til utendørs og portrett bilder.

     

    Sett kameraet i auto og putt på den medfølgende blitsen.

    ja har EOS M, haha ja har merket at det er et VELDIG dårlig utvalg av objekter. takk for gode råd!

  5. Da blir det jo selvsagt noe annet.

     

    Dessverre er det slik at pris og kvalitet ofte henger sammen når det gjelder objetiver. Dårlig optikk koster lite, middels optikk koster sånn passe, god optikk koster en god del. Dette gjelder spesielt objetiver med zoom.

     

    Men med fastoptikk får man en del gode objetiver til en grei penge. Har du sett på den 50mm jeg tipset om?

     

    https://prisguiden.no/produkt/canon-ef-50mm-f-1-8-ii-2848

     

    Du har ingen du kjenner som du kan låne noe av da?

    jeg har dessverre ingen jeg kan låne av, har sett på den 50mm du tipset om...men greia var liksom at jeg skal kunne ta bilder fra avstand.

  6. Ellers må jeg vel si meg enig i det awesnes sier i første avsnitt :) Bryllup er krevende selv for erfarne fotografer

    jaja vet det :) men som jeg sa tidligere så skal jeg bare være som en flue på veggen og ta så mange bilder som mulig (som muligens blir brukt til/på takkekort). er mer profersjonelle fortografer som skal ta seg av de mer krevene jobbene :)

  7. Et godt tips? Takk nei.. Bryllup er noe knallgode seriøse amatørfotografer sier nei til.

    Håper ikke det er som "hovedfotograf" du har sagt ja til.

     

    Du trenger et kamera som takler høy ISO, helst lyssterke objetiver og en ekstern blits. Av de zoomene du har listet opp er det vel den 55-250 som får best tilbakemelding, men ville vel ha sett på et Canon 70-200mm L f/4 i stedet, men det koster jo en god del mer. Et lyssterkt, billig alternativ er jo Canon 50mm f/1.8 til rundt tusenlappen. Men den kan bli for "trang" i trange lokaler.

     

    Et par linker:

     

    http://www.teknofil.no/artikler/10-kjappe-tips-for-bryllupsfotografering/108393

     

    http://vikfoto.no/arkiv/slik-blir-du-en-bedre-bryllupsfotograf/

     

    https://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=686253'

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1245581

     

     

    haha, skjønner at du ikke har stor tro på meg ut ifra de linkene du listet opp...men,men. men takk for svar, setter stor pris på det. greia er at jeg bare skal være som en "flue på veggen" inne i kirka og ta så mange bilder som mulig. jeg skal ikke ta noen portrett bilder elns av de.

  8. Jeg ville ikke gått for noen av disse. Mye av bildene vil bli tatt innendørs i dårlig belysning og da kommer du nok til kort med disse. Regner med blits er uaktuelt i kirka

     

    Dette er et rimelig og kurant alternativ, men da mister du jo en del tele. Du får jo ikke i pose og sekk om du ikke skal brenne av masse penger.

    Kanskje har du noen du kan låne et objektiv av?

    tusen takk for svar, setter stor pris på hjelp!

  9. hei, har fått i oppdrag å ta bilder i et bryllup men har ikke noe objetiv å skryte av. har ett canon eos m med 18-55mm objektiv (standar). og har egentlig lyst til å kjøpe et nytt objektiv. har sett litt på tele zoom, men er ikke helt sikker på hva som egner seg best. noen som har noen gode råd til meg? tar i mot alt.

     

    her er noen linker jeg har sett på:

     

    http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/objektiv/objektiv-canon/tele/tamron-afdi70-3004-56canon/196812.5235/

     

    http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/gamle-foto-meny-elementer/kampanje-objektiver/canon-ef-s55-250mmisiiwb/168759.5356/

     

    http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/objektiv/objektiv-canon/tele

     

    noen her som kan passe for meg, eller har dere noen gode råd til en amatørfotograf?

  10. tusen takk for svar. er enig med dere begge men synes kanskje snømåking er litt brukt opp? læreren vår sa vi måtte tenke utenfor boksen, og nesten alle velger snømåking/gressklipping. er også enig i at gravstelle er en god ide, men hvordan er det man "gjør" det? og hvor skaffer man seg jobben og/eller hvor får vi tak i det vi trenger?

  11. hei alle sammen, overskriften sier vel det meste. På skolen har vi fått i oppgave å lage en elevbedrift, men jeg (og gruppa mi) har ingen ideer om hva vi kan gjøre/slege. oppgaven er at vi skal selge produkter eller en tjeneste, gruppa mi består av 6 stk og vi er villige til å gjøre det meste. pengene vi tjener skal gå til veldedighet, så det hadde vært fint om vi fikk inn litt mer en 1000 kr. håper dere har noen gode forslag og/eller råd. takk på forhånd

×
×
  • Opprett ny...