Gå til innhold

Frosken88

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frosken88

  1. Takk for svar! Frister litt å kjøpe komponentene og sette sammen selv når du sier det.. Får jeg akkurat det jeg vil. Alternativt betale noen for å sette sammen de komponentene jeg kjøper så jeg trenger å gjøre null bygging selv.

     

    Da kan jeg heller få hjelp til å velge alle komponentene og det som trengs! :)

    Maxpris 13.000-15.000 (INKLUDERT brukbar 24'' skjerm i denne prisen :p ).

    Skjermkort-merke spiller ingen rolle for min del, vil ha et som er så bra som mulig. Kanskje det lønner seg med 2x skjermkort? Er uerfaren på alt dette, kom gjerne med forslag :)

    Eneste som er viktig er at målene på kabinettet ikke overstiger MAXMÅL: 28 cm x 45 x 65 (bredde x dybde x høyde). Pluss hvis det er lite støv og varme i kabinettet og helst ikke overdrevent med støy..

     

    Ellers de samme spesifikasjonene som nevnt ovenfor, og har forstått det slik at jeg ikke trenger 16 gb med ram, men ønsker det allikevel når jeg først skal ha ny pc, koster ikke mange hundrelappene ekstra som jeg har forstått det.

  2. Hey!

    Har lyst på stasjonær gamerPC og kunne gjerne trengt litt hjelp :)

     

    Tenkte å kjøpe på nett, så gi gjerne en link til en PC-pakke som anbefales. Vil gjerne ha mulighet til å modifisere PCen litt dersom det er mulig på nettsida, feks vil jeg som nevnt under ha fint med ram og trådløskort osv. Den må være ferdigbygget og helst av et firma med god kundeservice.

     

    Den skal brukes til gaming, tv-serier, film, surfing o.l.. Spill som battlefield, COD, diverse rollespill og online spill ++.

     

    Mine "krav":

    Kabinett: Denne blir litt vrien, har litt lite plass under skrivebordet, så kabinettet må ha MAXMÅL: 28 cm x 45 x 65 (bredde x dybde x høyde). Dybden blir vel isåfall problemet vil jeg anta..

    Minne: 16+ gb ram

    Grafikk-kort, prosessor og hovedkort: Her er jeg utdatert, foreslå noe fint, most bang for the buck ;)

    Internett: Må ha et godt trådløskort

    Lyd: Vet ikke om det er vanlig med integrerte lydkort noe mer, men trenger ikke noe superkraftig høyttaler, bruker uansett headsett til spilling, men kjekt å ha muligheten til å ha lyd uten headsettet, og ønsker da helst integrert. Alternativt kjøper jeg bare noe billigskvit som er kjapt å koble til.

    Lagringsplass: 240-250(?) gb SSD, og en "rask" 2TB HDD. 

    OS: Windows 10

    Strømforsyning osv har jeg ikke peiling på.. 

     

    Bryr meg ikke om overklokking.

     

    Hadde vært veldig kjekt hvis det var en PC som hadde fine temperaturer, men såvidt jeg vet er ikke dette noe problem på stasjonær-PCer. 

    Prisantydning; 10-13.000 kroner, skjerm kommer utenom. Ønsker most bang for the buck her :p

     

    En noenlunde pen 24'' skjerm ønsker jeg også forslag til (IKKE inkludert i prisen :) ), men ikke en skjerm til alt for mange tusenlapper.

     

    På forhånd takk for hjelpa!:)

  3. Kanskje prøve en av de programmene som installerer driverene for deg ja... Hm.. Litt i tvil om hva vi gjør enda, men ikke noe som haster, han bruker laptopen sin inntil videre uansett.:) Kan være han bare bestiller den replacementnøkkelen. 

    Det var forresten både CD + nøkkel som fulgte med, eller hvertfall nøkkel. Kan være det gikk an å kjøpe bare nøkkelen om jeg forstod det riktig, siden det går vel an å laste ned windows7 fra windows sine sider selv eller noe? Men man må jo selvsagt ha nøkkel for å få lisensprodukt og ikke demoversjon eller lignende.:) 

  4. Stemmer det Wil, jeg formaterte den ikke først også formatert på ny nei. Kun en formatering det er snakk om - jeg bor som sagt 100 mil unna der nå og har gjort det over tlf.

    Marantz: Stemmer det, fikk tilbud om å kjøpe til 220 kr replacement cder til windows 7. Så hadde heller gjort det, spesielt siden jeg tok backup av driverene når pcn allerede hadde windows 7. Regner med det kanskje blir vanskelig å få tak i drivere til windows 8 på en pc fra 2009, spesielt siden jeg ikke har drivercden som fulgte med pcen heller.

     

    Nei får se hva jeg finner ut, virker som løpet er kjørt, så enten blir det å installere vista som jeg har nøkkel til eller kjøpe windows 7 replacement cdn til 220.

  5. For å forklare; han som har kjøpt pcn er som sagt en kompis :) hvis det visee seg at den ikke funker så får han penga tilbake. Han hentet den i barndomshjemmet mitt (jeg bor 100 mil unna), og jeg skulle hjelpe med å formatere den fra avstand. Alt hadde jo gått hvis jeg bare hadde husket at den nøkkelen som står bak var windows vista og ikke 7ern. I verste fall nå så kan han uansett ha vista for den nøkkelen har vi jo, men det er jo litt kjipt. Alternativt (uten å bryte eventuelle forumregler med detaljer) blir det kanskje windows 8.

  6. Hmm!! Lov å håpe.. Men det er skrevet Y for YES som du ser. Og han husker at den sto på 3% sist i gårkveld (der hvor det står Formatting 953867M). Så idag når han sjekket sto den nederste linja, PCn er ikke rørt siden han så den sto på 3% igår før han la seg. Han gjør ingenting før jeg er helt sikker her nå :p

    EDIT: 3% sto det sist han husker etter linja på bildet hvor det står formatting blabla MB. Nederste linja er den som kom iløpet av natta, trolig etter den kom til 100%?

  7. Hoi, skal vi se.. Jeg har drevet og formatert PCn fra 100 mil unna, kompisen min som har styret det over tlf og den har stått på og formatert i natt. Nå står følgende på kommandolinja (formaterte via kommandolinja, se bilde).

    Regner med det er for sent å avbryte og det bare er å trykke på enter, det er vel allerede formatert (?), men bare lurer på for sikkerhets skyld om det kan være noe jeg kan gjøre? Ikke mulig å gjøre om eller kansellere/lignende formateringa etter at man har skrevet YES og den har gått fra 0-100% i natt (spør nok dumt, men for sikkerhets skyld..:p)?

     

    Se bilde over hvordan kommandolinja ser ut;

    11215658_858711544207870_713237428_o.jpg

  8. Ønsker ikke Windows 10, PCn er gamingorientert fra 2009 (kostet 20.000+) så tror det holder med Windows 8 hvis jeg skal ha noe nyere enn windows 7, spesielt mtp drivere osv. I tillegg skal den selges for en 1000-lapp til en kamerat m ekstrautstyr (derfor den ble formatert, men rota jo til det), og han har null peiling på data (jeg har litt men greide å tulle formateringa fordi jeg glemte å skrive ned nøkkelen, *flau*), så må være noe varig. :)

  9. Ringte MS kundeservice og forklart situasjonen, var ikke mulig å få den samme nøkkelen dessverre.. Eneste muligheten var å bestille replacement til 220 kroner og det gidder jeg ikke bruke på en PC fra 2009.

     

     

    (..Er det lov å spørre om råd ang piratoperativsystem her? :p Gir opp..)

    Heh, kunne tenkt å slengt windows 8 på den men orker som sagt ikke bruke penger på en pc fra 2009. Blææ.. 

  10. Hmm, ja du har sikkert rett der.. Får håpe de har mulighet til å gi meg nøkkelen, leste en plass at det ikke var så lett men kan være det er feil i dette tilfellet mtp all dokumentasjonen jeg har. :)

     

    Forøvrig, et spørsmål til.. Når jeg så får denne nøkkelen (hvis jeg får den), så er det bare å laste ned windows 7 versjonen jeg skal ha lovlig, brenne den, slenge inn i cd-rommet, følge bruksanvisningen og skrive inn nøkkelen, voila så er alt oppe og går fra scratch? :)

    Edit: Mener hvis man ser bortifra drivere osv. Satser på at det gikk greit med den backupen jeg lagde med de. Men tror jeg skal prøve å gjøre alt helt fra scratch riktignok, men kommer tilbake til det.. Har jo ikke CDene til pcn som fulgte med eller noe dessverre. 

  11. Skulle formatere gamle stasjonær-PCen, må innrømme at jeg aldri har formatert en PC før da jeg ikke har hatt behov for det, så mulig jeg har driti på draget nå. Fulgte denne guiden på å lage både system recovery disc og det å formatere:

    http://pcsupport.about.com/od/tipstricks/ht/format-c-from-system-repair-disc.htm

     

    I prosessen så hadde jeg ingen CDer (modern kastet de når jeg flyttet ut for noen år siden), og lagde derfor en "system repair disc" for å formatere, i tillegg til at jeg lagde en backup av driverene.

     

    Selve formateringa gikk jo selvsagt fint - og neste steg blir jo da å installere windows på ny (slik jeg har forstått det). Så kommer jeg på at PCn opprinnelig kom med operativsystemet Windows VISTA, og det er kun den nøkkelen som står på PCn, men det var gratis upgrade til Windows 7. Sistnevnte nøkkel er den jeg da glemte å skrive ned, for jeg hadde glemt at den ble oppgradert.

     

    Kan nevne at jeg har epostreferanser mellom microsoft med både bestillingsID, ordrekvittering og lignende. Men selve nøkkelen er dessverre ikke der, den sto på original CDen. Eneste nøkkel jeg har er den til windows vista som fulgte med stasjonæren.

    Det var Windows 7 home premium 64 bit oppgraderingsnøkkelen var til.

     

    Noen som vet hva jeg kan gjøre i denne situasjonen? Orker ikke å bruke penger på windows 8, og vil heller ikke ha windows vista på pcn.. Kan jeg få tilbake nøkkelen fra microsoft, eventuelt hvor henvender jeg meg? Eller er det mulig å gjenopprette nøkkelen selv om det nå er formatert?

  12. Tusen takk for svar til begge, skal be han bestille denne asap pga tilbudet!:)

    Hørtes ut som den rette PC-en for lillebror dette ja Mrdalesen, så ut som den hadde alt man trenger.

     

    OC-Freak: Kunne selvsagt spesifisert litt mer, for lillebror på 16 år blir dette en god PC noen år fram i tid hehe. Klart, jo mer man slenger i jo mer får man. Enig i det du sier :) Men så lenge han klarer å kjøre hvertfall på medium-litt over medium så er han nok fornøyd.

     

    Kunne selvsagt kjøpt en billigere PC som ville gjort samme nytten, men ville legge i litt denne gang, så satser jeg på at ACER har bedret kvaliteten på PCene sine siden sist jeg hadde en ACER.

    Hvordan er kvaliteten på maskinene deres nå?

    Valgte en ACER for 1 år siden til søstera mi (tror den kostet rundt 8000), den begynte plutselig å miste skruer allerede etter en uke, 1/4 av skjermen ble svart etter to mnd samtidig som harddisken og prosessoren røyk... O.o Reklamasjon heldigvis, var alltid noe merkelig med den. Funker fint nå da.

  13. Lillebror *må* ha ny gamingPC da stasjonæren begynner å bli gåen, men denne gang vil han ha gaminglaptop.

     

    Laptopen skal utelukkende brukes til gaming (LoL, Dota 2 osv). 

    Prisantydning rundt 10.000 kroner, satser på at laptopen skal holde i noen år fram i tid så vil ha et godt merke. Most bang for the buck, og gjerne litt kvalitet.:)

     

    En SSD og en HDD hadde vært fint, eller ihvertfall en rask og god harddiskløsning med mye plass.

    Gjerne 17'' skjerm eller mer, fint om den ikke er blank mtp lys og slikt men ikke noe absolutt krav.

     

    Vekt og batteritid er ikke viktig, sålenge laptopen har gode spillegenskaper, den skal ikke brukes på fang og skal stå mer eller mindre på samme plass, men han vil ha portabel løsning og da er laptop best.

    Litt greit hvis den har gode vifteegenskaper - altså ikke overoppheter fort. Skal ikke overklokkes.

     

    Håper på anbefalinger her, så vi kan se litt selv, er litt rusten på dette området så hadde vært fint å fått hjelp her inne.:)

  14. Hey!

    Ny bruker her, tenkte jeg skulle prøve diskusjon.no for å se om dere kan hjelpe meg med å velge en ny laptop. :)

    Rettere sagt; min bedre halvdel (kjerringa) skal bytte ut den 4 år gamle shitbook pro-en sin med en ny windows-pc, jeg fikk endelig litt penger (koster å ha dame, bil og leilighet altså..), så da får jeg jo kjøpe en ny PC til hu da siden jeg er så glad i hu. #Tøffel.

     

    Uansett, prøvde å skrive kort og detaljert om hva jeg ønsker i tittelen, og den sier vel egentlig det meste med unntak, men for å utdype...

    LAPTOPEN SKAL BRUKES TIL:

    1. Surfing (må tåle masse faner - facebook, blogg.no etc)

    2. Nedlasting (filmer/serier)

    3. Et og annet spill (Sims 4 blant annet, men ikke fortell noen, det er visst flaut!)

    4. Musikk (ikke det viktigste, men et pluss)

     

    Litt om hva jeg kunne tenkt av denne pcn, bortsett fra PRISEN PÅ 5-7000 KR (ikke over ihvertfall, tror hu trenger sko også -igjen-...)

    1. Lagringsplass: Dette er vel det viktigste punktet, ønsker en SSD og en vanlig "tøm og røm" HDD til serier og filmer på over 500 gb. :)

    Hvis det går å montere en ekstra HDD i tillegg til SSD-en i ettertid går dette også fint tror jeg (usikker på hvordan det funker), men aller helst SSD+HDD fra pakken.

    2. Minne: MINST 8GB RAM (eller mer) hvis dette går til en PC i denne prisklassen, kan godta at det er oppgraderingsmulighet til 8+ gb ram i verste fall.

    3. Lyd: Helt brukbar lyd får jeg høre med et knis i bakgrunnen (hu er blid for hu skal jo få PC...). Ikke det viktigste punktet.

    4. Grafikk: Åpenbart ikke det viktigste punktet så lenge Sims 4 og andre spill kan kjøres på lav/medium uten lagging fra SSD-en.

    5. Design: Den bør jo helst være rosa med klistremerker på for hun sin del for det er jo designet som er viktigst (*jeg tuller, dropp dette punktet!*).

    Men gjerne bygget i aluminium og slank hvis mulig.

    6. Skjerm: 13-15"

    Regner med det er billigere for en 15" med slike specs?

     

    Utdypet de viktige delene, håper det ble oversiktlig og beklager hvis det ble litt mye, er skikkelig hyper i dag, men jeg trenger virkelig hjelp her, sliter mest med å finne en til den prisklassen med både SSD og HDD så er vel egentlig det som blir hovedproblemet for min del og grunnen til at jeg trenger hjelp.

     

    Håper på svar og forslag! Ha en flott kveld videre!

    Hjertlig hilsen,

    Frosken m/ sin kjære hustru

×
×
  • Opprett ny...