Gå til innhold

Alfaomega

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alfaomega

  1. Når jeg starter ps4 og kobler til hdmi så kommer ingenting opp. Jeg får heller ikke opp bilde når jeg holder inne på-knappen for å få den til å gå i safety mode.

    Tven er en fem år gammel samsung. Model: LE40B535P7W

     

    Ps4en funker fint med en tv fra 2013.

     

    Noen som har noen tips? :)

  2. Hei! :)

    Er en 24 gammel student som går 2.året på økonomi og administrasjon.

    Jeg trives med studie og synes det er interesant, men ganske vanskelig. For noen uker siden oppdaget jeg en side som heter "enkeleksamen", sjekk den ut!

    Spesielt hvis du tar fagene statistikk/makroøkonomi/mikroøkonomi/matte osv.

     

    Denne tråden er ikke ment som noen reklame for enkeleksamen, men et ønske om å dele gode hjelpemidler med andre studenter som sliter (slik som jeg gjorde).

     

    Noen som har noen andre gode hjelpemidler før eksamen?

     

     

  3. "Trener fra 2. div og ned blir vel mer sett på som et verv, fremfor en faktisk jobb, kan aldri tenke meg at de tjener så mye på det?

    Så nettopp fra skattelistene at også trenere i 1. Div tjener lite penger. Skal du ha de gode pengene som manager bør du bli flink også, er nok en fordel at du er god i å spille fotball selv da."

     

    Okei, nei jeg ser ikke for meg at de tjener så mye, men hadde vært interesant og vite spesifikk hvor mye/lite de tjener :)

     

    Jeg hadde aldri tatt deg inn til intervju som trener om du ikke eide sportslig forståelse. Det blir som å ta inn en lege til jobbintervju som baker... Eller bilmekaniker. Kun fordi han er høyt utdannet.

     

    Jeg er klar over det at jeg ikke kan begynne å trene ett godt lag uten trener-erfaring.

    Etter jeg begynnte å studere ledelse fag osv har jeg blitt en bedre leder og vet mer hva som kreves enn før jeg startet utdanningen. Og nei det er ikke bare noe jeg tror, men noe jeg har erfart i ulike sosiale situasjoner, f.eks som spiller selv. Det er med på og gjøre meg til en bedre trener. En trener uten autoritet er en trener med begrensninger. Derfor blir det ikke som å ta en lege til jobbintervju hos en baker - pga god ledelse er relevant i et yrket som fotballtrener.

  4. Og sjølv om din utdannelse skulle være relevant kompetanse for ein fotballtrener så er det tvilsomt at du finner mange klubber som er villige til å betale for det din utdannelse er verdt.

     

    Men større klubber vil nok kunne ha bruk for nokon med din utdanning i styret som drifter fotballklubben.

     

    Ja ser den. Jeg tror jeg ville stilt likt som alle andre med tanke på lønn, men ledelse fagene hadde sannsynligvis vært en bonus/kvalifikasjon på ett intervju om å få trenerjobben.

    Det siste er nok en mye mer sannsynlig framtidsjobb, men hadde vært gøy å prøvd seg som trener :)

  5. Ikke umulig nei, en kollega tok jobben som "spillende" trener for et 4. divisjonslag i Drammen, han fikk 70k i året. Men han var ikke så veldig flink som trener så det ble mere psykiske problemer enn moro ut av det. Enda værre at laget hans var mesteparten tyrkere og andre nye landsmenn.

     

    Ganske greit det da. Triste greier! Ikke akkuratt drømmesituasjonen...

  6. Lokallaget som nå er i 4. divisjon, men som iløpet av de siste 15 årene har vært helt oppe i 1. divisjon betaler ikke noen ordinær lønn til verken trener eller spillere. De har når sponsormidlene har tillatt det gitt påskjønnelser, men normalt går midlene til å dekke reiser. Noen ganger har også studenter som spiller på laget fått dekt hjemreiser fra studiestedet for å delta på treinger og kamper.

     

    Forøvrig: Det nytter ikke med kompetanse innen økonomi og ledelse for å trene et fotballag. Du må ha sportslig kompetanse (jfr. bakgrunnen til omtrent samtlige trenere på eliteserienivå og toppnivå i Europa).

     

    Jeg skjønner at erfaring av å sitte å føre regnskap o.l. ikke kommer til nytte innen treneryrket. Men ledelse fagene er ganske relevant/en fordel når du skal lede ett lag. For og så skaffe seg erfaring og sportslig kompetanse.

  7. Hei!

    Er en 22 år ung mann med ønske om å bli fotballtrener en gang. Akkuratt nå holder jeg på med studie innen økonomi og ledelse. Forhåpentligvis kan jeg dra litt nytte av ledelse fagene med tanke på å bli en god leder/trener.

    Men viktigst av alt blir nok å opparbeide meg erfaring og lære meg å lede en gjeng. Og for og få den erfaringen må jeg starte i lavere divisjoner. Så hvis jeg lykkes ta ett steg til et bedre lag i f.eks 4-5 divisjon, som vil bli mer krevende med tanke på tid og arbeid.

    Hva tjener en trener i: 1,2,3,4, 5 divisjon?

    På hva nivå er det normalt at trenerstilingen blir en fulltidsjobb? (100%)

×
×
  • Opprett ny...