Gå til innhold

Stian216

Medlemmer
  • Innlegg

    738
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stian216

  1. 7. Kabler har absolutt mye å si i et anlegg. Jeg skal ikke gå inn på detaljene siden ekstremt mange er veldig uenige på dette området. My pro tip: ikke bruk det billigste av det billigste, altså det som følger med, invester i noe som koster litt. Både signalkabler og høyttalerkabler. Legg igjen noen hundrelapper der så skal du se at ikke bare blir lyden bedre, men den forblir god etter mange år. Mange hifi-butikker tilbyr utlån. Prøv med nye kabler etter en måneds tid med anlegget, så skal du se at det er uendelig mye å hente der. Å bytte kabler mellom hver låt vil ikke gi deg noe.

     

     

    Ja, kabler har mye å si, men det kommer an på diameteren på kabelen. Ikke hvor dyre de er... Jeg har lagt Biltemakabler på 4mm2 i veggene her. 40kr meteren.

     

    "I stedet for 0,38 og 0,75 mm2 kobbertversnitt bør en bruke 2,5 og gjerne 4 eller 6 mm2. Dette er omtrent det eneste som er entydig ut fra lyttetester og noe som det er lite kontrovers om.

     

    Det er også lett å forklare ut fra målinger. Da er det først og fremst motstand i ohm pr meter det går på. For den tynneste er den på 0,045 ohm/m eller 0,45 ohm for en 5 m kabel (fram og tilbake). Forsterkerenes spenning vil deles mellom kabelens motstand og høyttalerens motstand eller impedans på 4 ohm. Dette gir et tap på 1 dB som er hørbart. Enda mer hørbart vil den fargingen av lyden som kommer av at høyttalerens impedans varierer med frekvens være. Det kan gi både en resonanstopp i bassen og en heving av diskanten. Et annet argument for lav motstand er at forsterkeren skal bidra til å dempe svingninger i basshøyttalere etter at en skarp lyd er borte, det som kalles dempingsfaktor."

    http://kollokvium.no/2013/08/12/magiske-hoyttalerkabler/

    • Liker 2
  2. Bruke kjipe sdkort til en tlf til 6k er litt feil prioritering og er garantert problem for deg her.

    Kost på deg et samsung pro microsd kort intet dårligere enn uhs-1 class 10 samme hva noen sier.

    Ønsker du ikke lagg i applikasjoner som jobber med media/biblioteker/thumbnails osv må du ha høytytende sdkort i toppmodell telefoner (siden telefonene er så raske at sdkort blir bottleneck)

    Billige kort har i tillegg ikke bra ytelse når det gjelder iops.

    Husk og at sdkort kommer ikke i nærheten av ytelsen til internt nand ssd minne.

     

    Eventuelt skaff et slikt pro kort med høy skrive/lese ytelse:

     

    http://www.digitalimpuls.no/PC-komponenter/Minnepenn/Minnekort/Micro-SD/Samsung/Samsung-MicroSD-PRO-64GB-Class10-with-adapter--UHS-1--Read-Write-90-60MB-128652-p0000085300.aspx

     

     

    Takk for tipset. Greit å vite hva man bør se etter. Jeg ser 128gb uhs-1 ligger til rundt tusenlappen.

  3. Nja ble nok kanskje litt offtopic heheUansett så er ikke forandringer dårlige.Aproppos kuste skjermer, en hvilken som helst telefon idag har knusbare skjermer om man mister dem, jeg har mista min iPhone i asfalten 2 ganger fra hoftehøyde :p har kun en mikroskopisk skramme bak, ingen andre har merka den, men jeg ser den, den irriterer.Det eneste jeg lurer på er hvordan i realiteten den nye connectoren vil utgjøre i si, lydkvalitet. trodde ikke så mange brukte telefoner som høytalere (?)

     

    Korte bein? ;)

    • Liker 3
  4. Latterligt. Skulle heller sett hvordan tallene var om Samsung kun lanserte 1 mobil i året. Om Apple hadde solgt mer en Samsung hadde jeg bare ledd av Samsung. Ingen av de "store" bør selge mindre enn Apple siden de har flere modeller i salg. Om BMW hadde 10 biler i salg og Volvo kun 3 hadde det vert en flause for BMW å ikke selge mer...

     

    Der kom den! :D

    • Liker 4
  5. Jammen, hallo! Samsung har flere modeller enn Apple. Det blir blodig urettferdig med en slik sammenlikning.

    Heldigvis slipper Apple snart Iphone10 som vil revolusjonere mobilmarkedet.

     

    Jammen, hallo! Samsung kan da ikke noe for at appel har kun 1 modell dha :p

     

    Men revolusjonerer ikke appel alt de lanserer?

    Hehe, ingen revolusjon på lenge der i gården :)

    Jammen, hallo! Samsung kan da ikke noe for at appel har kun 1 modell dha :p

    Har ikke Apple tre modeller i salg?

    Joda, men 4S er vel eneste toppmodellen, Samsung har S2 og Note. Det var dårlig spesifisert av meg.

     

    Kewlt at de gjør det så bra. Jeg håper Samsung fortsetter trenden og ikke drar en Nokia :)

    • Liker 2
  6. Jeg forventer at en smartmobil skal være nettopp smart. Man bør jo kunne legge til snarveier og forandre standardprogrammer slik man gjør på en PC for å få den mer brukervennlig og enkel. Hvis ikke man kan bruke den til apps, internett og epost på en enkel måte kan man like gjerne kjøpe en "dum" Nokia som kan ringe og sende SMS og heller bruke pc/mac til andre behov.

     

    Greit nok at du ikke liker Apple og iOS, men hvis du påstår at man ikke kan bruke en iPhone til «apps, internett og epost» på en enkel måte kan jeg ikke gjøre annet enn å le. Mener du virkelig det? Finn gjerne en definisjon på «smarttelefon» som utelukker iPhone-familien.

    Les en gang til.

  7. Du hopper fremdeles over store deler av det jeg skriver. Hvordan bedømmer man helt objektivt hva som er best? Selv om du har en liste på 100 punkter hvor Android overgår iOS, og listen over ting iOS gjør bedre kun er på et par punkter kan man ikke bare konkludere med at Android er best.

     

    Nå er dette satt veldig på spissen, men det ser ut som om det er det man må gjøre for at du skal skjønne det. La oss si at Android er bedre på alt uten om én ting, og denne tingen er at en får kraftig støt hver gang en prøver å ringe. Er Android da best? Klart, for de som elsker kraftige støt er jo Android helt supert - overlegent, men det finnes i hvert fall et par personer som ikke har så mye til overs for støt under samtaler, og de vil nok benekte at Android er best.

    ????????????????

     

    Den mobilen passer best for de som er manisk depressive og trenger en liten oppkvikker i hverdagen blir tung. Noen MD-pasienter behandles med elektrosjokk, men de blir lagt i narkose.

  8. En smartmobil skal da være smart? Det er jo ikke en spesielt smart løsning Ios har på håndtering av programmer slik det vises i videoen. Det er ikke meg det er snakk om her.

     

    Men skal jeg ta utgangspunkt i mitt behov gjør Ios også samme jobben, men på en mer tungvint måte. Som du så fint sa at trådstarter er blind for andre programmer, men det finnes faktisk programmer som er mye bedre og mer intuitive enn standardprogrammene. At man ikke kan velge andre programmer som standard er IKKE enkelt og brukervennlig.

     

    Som den butikkansatte ovenfor forteller en eldre kunde at man kan fjerne snarveier i Android man ikke trenger for å gjøre den enklere og mer oversiktlig i bruk. DET, min gode mann, er enkelt og brukervennlig. På Ios må man ta til takke med alle ikonene spredt over flere skjermer. De blir garantert ikke færre når barnebarn er på besøk og innstallerer enda flere apps og det blir mer vanskelig å finne egne apps. :)

     

    Det behøver ikke være så vanskelig.

    • Liker 1
  9. Det er sant men en mobil trenger ikke det da det er enklere med løsningen til Apple. Mer batteribesparende, kjører ikke i bakgrunnen så telefonen er snappy

    Jeg regner med at du lader telefonen en gang om dagen? Slik er det med de fleste smartmobiler, også de som har ordentlig multitasking. Batteritiden er helt grei. Her kan man heller diskutere størrelsen og tykkelsen på mobilen.

     

    Det beste av alt er at jeg kjører stock rom og den er snappy selv med flere programmer kjørende samtidig. Det er ikke lenger slik som Windows Mobile at man starter en app og tre sekunder etter er den klar for bruk.

     

    Måten multitaskingen i iOS fungerer kan faktisk fustrere mange med at de fleste med Windows i dag er vandt til at programmer i bakgrunnen fortsatt er aktive som vanlig.

     

    Hvis du kjøper en iPhone og forventer at den brukes på samme måte som en Windows-maskin, har du misforstått noe vesentlig.

    Jeg forventer at en smartmobil skal være nettopp smart. Man bør jo kunne legge til snarveier og forandre standardprogrammer slik man gjør på en PC for å få den mer brukervennlig og enkel. Hvis ikke man kan bruke den til apps, internett og epost på en enkel måte kan man like gjerne kjøpe en "dum" Nokia som kan ringe og sende SMS og heller bruke pc/mac til andre behov.

  10. Liker at folk klager på at trådstarter bare er en j*vla fanboy, og motargumentene kommer fra Apple-fanboys. Jeg har hatt iPods, iPod touch, iPhone (3gs+4s) og har for tiden en gammel HTC Desire, rett og slett fordi jeg synes den er bedre.

    Dette tipper jeg er på grunn av erfaringer med trådstarter fra tidligere poster... :)

     

    Det som faen meg tok kaka meg 4s som jeg kjøpte for noen mnd siden var at det ikke gikk an å skru av 3g. Altså makan til IDIOTISK design skal du faen meg lete lenge etter. Jeg var i Sverige i tre dager, og i løpet av de dagene hadde faen meg mobilen klart å motta e-poster og facebookoppdateringer av selv for over 50 kr. Si hva du vil, men det er faen meg amøbe.

    Dette utsagnet sier kanskje mest om deg selv.

    Selv med 3G av så hadde fremdeles telefonen mottatt e-poster etc. den hadde brukt 2G (EDGE) isteden for 3G.

    Hvis du hadde deaktivert dataroaming så hadde du derimot sluppet de 50 kronene.

     

    1. Ja, multitaskingen i iOS fungerer på en annen måte enn det den ekte multitaskingen i Android, Windows og OSX gjør. Så jeg vil jo heller si at iOS ikke har ekte multitasking. Og med det så har jo fyren i videoen rett på det han sier at multitasking fungerer bedre på Android.

    Å sammenligne mobiltelefoner med hvordan ting fungerer i Windows og OSX blir som å sammenligne epler og bananer.

    Er roaming aktivert ut av esken på Ios? Det må aktiveres på Android og du blir advart at det kan bli dyrt i utlandet.

     

    Nei, nettopp det det ikke er. Multitasking i Android virker på samme måte som i Windows/Osx. Det gjør det ikke i Ios, derav ikke fullverdig multitasking. Enklere blir det ikke.

×
×
  • Opprett ny...