Gå til innhold

lakrisky

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lakrisky

  1. Plutselig fungerer ikke min Samsung Galaxy S3 lenger. Den fungerte helt som normalt, men så skrudde den seg av fordi den  ble utladet. Jeg ladet den opp, og da jeg skrudde den på igjen er den så treig at jeg ikke kommer noen vei, og det kommer bare opp slike beskjeder: "prosessen com.android.phone har stoppet", "Samsung kontakter" har stoppet" osv. ALT har seriøst stoppet og jeg kommer ingen vei. Jeg prøver å skru av og på uten nytte. Nå er mobilen min helt ubrukelig.

    Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre? Jeg har lest på nettet at det kan fungere å restarte, men da blir vel alt slettet?

  2. Plutselig fungerer ikke min Samsung Galaxy S3 lenger. Den fungerte helt som normalt, men så skrudde den seg av fordi den  ble utladet. Jeg ladet den opp, og da jeg skrudde den på igjen er den så treig at jeg ikke kommer noen vei, og det kommer bare opp slike beskjeder: "prosessen com.android.phone har stoppet", "Samsung kontakter" har stoppet" osv. ALT har seriøst stoppet og jeg kommer ingen vei. Jeg prøver å skru av og på uten nytte. Nå er mobilen min helt ubrukelig.

    Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre? Jeg har lest på nettet at det kan fungere å restarte, men da blir vel alt slettet?

  3. Jeg holder på å løse gamle eksamensoppgaver, og det er en del spørsmål jeg ikke har peiling på. Slik som dette f.eks:
    "Hvilken aminosyre gir ofte kraftig krumming i a-heilks og andre typer helikser?
    Pro, Val, Lys, Asp eller Ala?"

    Hvordan skal jeg kunne vite det? Jeg antar at det ikke kan være rent pugg, det må vel finnes en måte å se det på når man har strukturen? Hva er det ved strukturen til en aminosyre som gjør det mulig for den å krumme kraftig?

  4. Jeg tok utgangspunkt i OneNote 2016 (skrivebordsprogram), men ser at jeg også har en OneNote-app, hvor det ikke er mulig å slå av/på stavekontroll i innstillingene.

     

    attachicon.gif2016-09-03.png

     

    Men innstillingene i skrivebordsprogrammet OneNote gjelder også i appen. Får du opp to programmer når du søker etter OneNote, som i bildet over? Hvis du bare har OneNote-appen, men ikke skrivebordsprogrammet, får du nok dessverre ikke gjort noe med stavekontrollen, ser det ut som.

     

    YES!! Det var visst appen jeg brukte, så nå har jeg kommet meg inn på selve skrivebordsprogrammet og fått ordnet det! Tusen takk :D 

  5. Fil ➝ Alternativer ➝ Korrektur ➝ Fortløpende stavekontroll / Kontroller grammatikk med stavekontroll. (Usikker på om du må fjerne begge, det holder med å huke vekk "Fortløpende stavekontroll" for meg.)

     

    Har du sjekket at du har riktig korrekturspråk? (Fil ➝ Alternativer ➝ Språk)

     

    Åh, tusen takk for svar! :D Men jeg finner ikke noe fil-knapp?

  6. Jeg skal studere medisin og trenger derfor boken Essential Cell Biology. Det jeg lurer på er om det går greit å kjøpe 3. utgave i stedet for 4. utgave? Hva er forskjellen mellom de to utgavene? 

    Jeg kan få kjøpt 3. utgave brukt og dermed billigere.... 

  7. Jeg har akkurat kjøpt meg ny pc fordi jeg skal starte på universitetet i Bergen, men jeg har ikke office instalert. Jeg må jo ha word, powerpoint osv., men jeg synes det er litt dyrt å skulle betale over 1000 kroner for dette.... Vet dere om universitetet har noe tilbud slik at  man kan få det gratis/rabattert? :-) 

  8. Hva ble egentlig poenggrensen for medisin, førstegangsvitnemål ved UiB etter suppleringsopptaket? Jeg har sett på en liste som jeg ikke kan tro stemmer ettersom det der står at poenggrensen ble 58,6 - altså nøyaktig det samme som ved hovedopptaket. I fjor gikk det jo ned med 0,2 poeng?   :hmm:

  9. Jeg har kommet inn på medisin ved UiB, og på siden deres under "dette bør du gjøre før du kommer til oss" står det at jeg skal logge meg inn på studentweb.uib.no. Jeg har fått PIN-koden til dette i et brev, men når jeg logger meg inn så står det "du har ikke studierett ved institusjonen dette semesteret". Dette skremmer meg selvsagt veldig, men det står også "nye studenter som har fått studieplass gjennom Samordna opptak må vente til semesterstartsuken før de kan semesterregistrere seg". Så det er vel kanskje sånn det skal være? Det står også på siden til UiB at man bør betale semesteravgiften før studiestart, men fristen er 1. september. Jeg kan jo ikke betale før jeg har tilgang til studentweb? Jeg er skikkelig bekymret for at jeg har mistet plassen min fordi jeg har glemt noe, men jeg skjønner ikke hva det kan være. Det at man skal stadfeste utdanningsplanen sin gjør man jo ikke før den første uken? Ellers så har jeg svart ja i S.O, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg evt. skulle ha mistet plassen min. 

     

    Er det noen andre som opplever dette også? 

  10. Skal begynne ved UiO! :-) Hva med deg, lakrisky?

     

    Ja, jeg ser at det er lurt å se det an litt, og det har jeg tenkt til å gjøre. Men jeg trenger uansett å oppgradere pc'en min, og jeg vet jeg jeg vil ha den lettest mulig, da jeg pleier å ha med pc på reiser osv. I tillegg liker jeg å skrive, så jeg skriver på fritiden.

     

    Lang batteritid er viktig, men er usikker på hvor stor ulempe det er med kun en USB-C port på nye macbook, da jeg bruker USB mye, men er jo ikke noe problem å kjøpe adapter etter hvert. Ønsker også en med retinaskjerm, så da er egentlig Air utelukket. Også ser jeg jo da at pro er et bedre alternativ, men den har jo lavere batteritid og er tyngre. Takk for svar uansett!

     

    Jeg skal studere i Bergen :-) Jeg har vurdert å fortsette med pc`en min som jeg har brukt gjennom vgs siden den funker helt greit, men samtidig er jeg veldig i tvil. Den må jo selvsagt være litt preget etter å ha blitt brukt hver dag i 3 år... Den er fullstappet med alt fra dokumenter, powerpointer, notater til bilder av alt mulig, så om jeg skal fortsette å bruke denne så får jeg litt av et arbeid med å overføre alt til minnepenner etc. Det er vel kanskje lurt å ha en egen pc som jeg kun bruker i forbindelse med medisinstudiet, og så kan jeg ha denne gamle til andre ting? Er det jeg heller mest mot. Er bare så usikker på hvilken pc jeg skal kjøpe i så fall! 

  11. ^jeg har også planer om å skifte ut PCen min, men jeg aner ikke hvilken jeg skal ha og hvor mye den kommer til å bli brukt. Er usikker på om jeg kommer til å ta de fleste notater osv. med penn og papir, eller om jeg kommer til å skrive på PCen. Hvilket universitet skal du studere ved? 

  12. Jeg har en del spørsmål angående bøker til medisinstudiet (UiB). Er det slik at man bør skaffe seg bøkene før studieoppstarten, eller er det lurt å vente slik at foreleserne kan anbefale bøker? 

    Det er vel lurt å kjøpe brukt så lenge man klarer å få tak i dette, men hvis ikke: hvor bør jeg kjøpe bøkene? 

    Jeg har sett på litteraturlisten for første semester, og de bøkene som står opplistet er: 

    "Hva er medisin?", "Essential Cell Biology", "BIOBAS chemistry", "Second edition", "Biochemistry", "Oxford Textbook of Global Public Health", "Førstehjelp, grunnbok", "LEGEVAKT håndboken" og "Nomenclatura. Medisinsk nomenklaturlære". 

    Jeg vet ikke om alle disse er nødvendige å ha. Jeg har blant annet hørt at "BIOBAS chemistry" er ubrukelig, men hva skal man erstatte den med da? Jeg har også hørt at det ikke er nødvendig å kjøpe "Førstehjelp, grunnbok" ettersom man får utdelt hefter som dekker denne boken. Men jeg er veldig usikker, så jeg tar i mot ALLE TIPS med stor takk! :-D 

  13. Det står at kontrakten min gjelder fra 15.august, men det er jo akkurat den dagen det er oppstart på studiet. Det er veldig lite praktisk, så jeg lurer på om det er noen her som vet om man kan få nøkler og plassere tingene sine på hybelen et par dager før? 

  14. Noen flere som har kommet inn i Bergen?

     

    Jeg lurer på hvordan det er med denne delingen av kullet etter to år. Blir man prioritert først om man er eldre, eller er det tilfeldig hvem som fortsetter direkte?

     

    Jeg har også kommet inn i Bergen! Jeg vet ingenting om dette med deling av kullet etter to år... Er det kun halvparten som får fortsette direkte? Hva skal de som ikke får fortsette direkte gjøre da? 

×
×
  • Opprett ny...