Gå til innhold

trykkblyanten

Medlemmer
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trykkblyanten

  1. Kanskje et dumt spørsmål men hvordan tolker man "dersom du har anmodet om at leieforholdet skal påbegynnes før angrefristen utløper"? Det holder vel at jeg ikke henter nøkler og flytter inn fysisk for å unngå å betale?

  2. 1) "Avtaleinngåelse" er utgangspunktet for fristen. Avtalen er inngått når du har signert på avtalen.

     

    2) Dersom du har flyttet inn i leieobjektet vil du måtte betale for tiden du har bodd der.

     

     

    Kontraktstart er 1.aug. La oss si at jeg benytter meg av angreretten 5.aug uten å ha hentet nøkler og fysisk flyttet inn i hybelen.

    Må jeg betale for 1.-5.aug eller slipper jeg dette?

  3. Hei! Fikk tilbud om studenthybel hos Voll studentboliger.
    I kontrakten står det følgende:

     

    § 14. ANGRERETT Ved fjernsalg har leietaker angrerett jf. angrerettsloven §20. Angrerett utløper 14 dager etter dato for avtaleinngåelse. Se vedlegg.

     

    1. Dato for avtaleinngåelse er vel datoen jeg signerer kontrakten og ikke datoen jeg mottok kontrakten?

     

    2. Hvis jeg da tar i bruk angreretten innen 14 dager etter datoen jeg signerer kontrakten vil det vel ikke koste meg noe som helst?

     

    (Vedlegget)

    Opplysninger om angrerett ved fjernsalg

    Angrerett

    Du har rett til å gå fra denne avtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette, jf. angrerettloven § 20. Angrefristen utløper 14 dager etter dato for avtaleinngåelse.

     

    For å kunne bruke angreretten må du underrette oss på en utvetydig måte om din beslutning om å gå fra avtalen (f.eks. i et brev sendt med post, telefaks eller e-post). Du kan benytte det vedlagte standardangreskjemaet, men det er ikke obligatorisk.

     

    For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender meldingen om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper.

     

    Virkningene av at angreretten brukes 

    Dersom du går fra denne avtalen, skal vi tilbakebetale alle betalinger vi har mottatt fra deg, herunder leveringskostnadene (med unntak av tilleggskostnader som følge av at du har valgt en annen type levering enn den billigste typen standardlevering vi tilbyr), uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dag vi mottar melding om din beslutning om å gå fra denne avtalen.

     

    Vi foretar tilbakebetalingen med samme betalingsmiddel som du benyttet ved den opprinnelige transaksjonen, med mindre du uttrykkelig har avtalt noe annet med oss; i alle tilfeller vil du ikke bli pålagt noe gebyr som følge av tilbakebetalingen. Dersom du har anmodet om at leieforholdet skal påbegynnes før angrefristen utløper, skal du betale oss et beløp som står i forhold til varigheten av leieforholdet til du underrettet oss om at du ønsket å gå fra avtalen, sammenlignet med full oppfyllelse av avtalen. 

  4. - Skal kanskje begynne på arkitektstudiet ved NTNU neste høst. Noen som vet om det er greit å ha Mac, om Pro (retina) anbefales eller Air er godt nok?

     

    - 128gb og evt bruke de sparte pengene på en ekstern harddisk eller 256gb?

     

    - Kjøpe fra apple.no eller Elkjøp? (prisene er lavere på Elkjøp - hvorfor det? Er det noen ulemper ved å handle fra Elkjøp kontra apple.no?)

     

    Etter mitt bruk passer Air perfekt (farter mye rundt så trenger noe lett/portabelt, og har ikke behov for noe kraftfullt). Men så skal jeg kanskje begynne på arkitektur neste høst og da er jeg usikker på om Air holder?

     

    • 2.6 GHz Intel i5 Dual Core-prosessor

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MACBPMGX82HA/macbook-pro-13-3-retina-display-mgx82 

    eller

    • 2.7 GHz Intel Core i5 prosessor - er det særlig forskjell?

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MACBPMF840HA/macbook-pro-13-3-retina-mf840

     

    Håper veldig på innspill!

  5. Gjelder ved UiB om det har noe å si. Bør jeg velge seminarmodellen eller skoleeksamen? Hørt strykprosenten er større ved å ta eksamen, men samtidig har jeg også hørt at seminarmodellen er bortkastet tid...  :hmm:  må svare innen 2.aug så håper virkelig noen kan hjelpe meg!

     

    Og kan man ombestemme seg? Synes det er litt dumt man må velge dette FØR man i det heletatt har satt foten der, men forstår de må planlegge.

     
  6. sparing.santander.no har 2,5% rente på høgrentekonto dersom saldo er minst 100 000 kr. Ein kan ikkje bruke nettbanken til å betale rekningar, og eventuelle uttak må gå til ein bestemt konto som ein sjølv er eigar av i annan bank. Ein kan endre denne uttakskontoen i nettbanken, men då må ein vente ein yrkedag før ein kan gjere uttak. Elles er det inga binding eller avgrensingar, og kontoen disponerer du på vanleg måte med BankID.

    Skal sjekke ut denne nærmere!

     

    Bank norwegian har 2,3% fra første krone. Ingen begrensninger før man treffer 2.000.000 (da synker renten til 1,45%).

    I tillegg kan man bruke nettbanken til å betale regninger. Ingen gebyrer. Ingen faste avgifter.

    Hmm dette hørtes veldig bra ut. Har kredittkort gjennom Norwegian og det virker ganske ryddig og oversiktlig på sida dems også. Vet du hvordan det er med uttak? Skal undersøke nærmere selv også. De havner ofte blant toppen i diverse tester.

  7.  

     

    128GB er stort sett nok så lenge du ikke har masse store programmer etc installert på den. Med Mackbook Air er det egentlig et "krav" at du skal lagre filmer, dokumenter og det meste av filer på en ekstern lagringsenhet.

     

    Forøvrig så er MBAir en god maskin i forhold til det jeg har hørt :) Valuta for pengene i forhold til maskinvare? Nei :p

    Ja jeg kommer til å lagre en del på eksterne enheter. :) For det meste bilder jeg har en del av. 

     

    Noen som vet hva slags muligheter jeg har om jeg ønsker å oppgradere MBAir slik at den tåler større programmer? 

     

    http://9to5mac.com/2015/02/24/upgrade-ssd-macbook-air-retina-macbook-pro/

    det så ikke så veldig artig ut akkurat. Byttet nettopp en SSD i macbook pro-en til kjæresten, den er snillere med oppgradering og jeg brukte flere dager på det, riktignok pga programvare og ikke hardware-relatert da... Anbeflaer med disse her å kjøpe en med tilstrekkelig minne fra starten av, for å så bruke ekstern til bilder osv ;)

     

    Hmm det så litt komplisert ut. Kanskje jeg bør vurdere en MBPro istedetfor Air om det blir Mac? Er dog veldig viktig for meg at den er lett og portabel med god batteritid da jeg ofte er ute på farten. Men er altså mulig at jeg om et års tid vil trenge en laptop som kan kjøre litt tyngre programmer (da jeg vurderer å studere arkitektur)

  8. 128GB er stort sett nok så lenge du ikke har masse store programmer etc installert på den. Med Mackbook Air er det egentlig et "krav" at du skal lagre filmer, dokumenter og det meste av filer på en ekstern lagringsenhet.

     

    Forøvrig så er MBAir en god maskin i forhold til det jeg har hørt :) Valuta for pengene i forhold til maskinvare? Nei :p

    Ja jeg kommer til å lagre en del på eksterne enheter. :) For det meste bilder jeg har en del av. 

     

    Noen som vet hva slags muligheter jeg har om jeg ønsker å oppgradere MBAir slik at den tåler større programmer? 

  9. Hei! Jeg er ute etter en ny laptop til skolestart. Burde jeg anskaffe meg nå, eller vente til jeg begynner på skolen? (med tanke på om det kommer nye, bedre maskiner ut på markedet den tida?)

     

    Bruk: I hovedsak går det i skolearbeid i form av endel skriving, research, enkle presentasjonsprogrammer + nettsurfing. 

     

    Av og til ser jeg på film/TV-serier, redigerer bilder (i enkle redigeringsprogram) og spiller spill (Sims), men dette er ikke så ofte.

     

    Hva jeg ønsker:

    - godt tastatur med bakbelysning

    - lett 

    - rask å få i gang

    - god batteritid

    - tåler en støyt

     

    Budsjett: maks rundt 12 000

     

    Har tenkt litt på slike ultraportable. Finnes det noen gode som passer det jeg ønsker meg?

     

    De jeg har tenkt litt på:

     

    Macbook Air

    Macbook Pro

    Lenovo Yoga 2 eller 3 Pro http://www.hardware....ga-2-pro/156128

    Microsoft Surface Pro 3 http://www.klikk.no/...ticle909385.ece (tror jeg dropper denne pga litt upraktisk å ha den på fanget osv)

    Om det finnes noe til rimeligere pris med det jeg ønsker vil jeg gjerne ha innspill på det!  :)

     

    Hittil har jeg tenkt mest på macbook air, og da har problemstillingen hvilken av dem jeg bør velge? Blir 13-tommers, men litt usikker på GB, om 128gb er nok.

     

    Åpen for alt av innspill her :) noen tips av disse, eller andre maskiner, bør jeg vente til august?


    EDIT: grunnen til at jeg vurderer Pro mot Air er at jeg vurderer å studere arkitektur om ett år - da trenger jeg en maskin som kan kjøre litt større programmer. Helst ville jeg hatt en Air eller noe tilsvarende (da jeg ellers ikke bruker maskinen til så mye tungt, og farter veldig, veldig mye rundt så må ha en portabel maskin) er etter det jeg vet mulig å oppgradere Air slik at den kan ta større programmer, men litt usikker rundt dette.

  10. Jeg har som nevnt pengene i Sparebank 1. Ikke så bra rente. Tenker høre med dem om de har noen bedre alternativer. Ellers tenker jeg altså på å flytte pengene til en annen bank, om det ikke er store prosessen/gebyrer rundt det og jeg vinner på det.

     

    Har hørt blant annet Bank Norwegian, YaBank og Nordax Finans er bra. Noen som har noen av de? Eller har innspill på banker det lønner seg å spare i? Setter pris på alle svar!

×
×
  • Opprett ny...