Gå til innhold

Turbel

Medlemmer
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Turbel

  1. Jeg har faktisk bytta hovedkort til B3-revisjon.

    Egentlig var jeg ute etter et Gigabyte kort, for å slippe dette våset igjen, men endte opp Asus igjen.

    Årsak: lite utvalg av annet enn Asus med p67 m-atx.

    Ble du kvitt problemet ved å bytte til rev. B3? Jeg har nemlig den revisjonen, uten at det har hjulpet meg. Nå har jeg ikke oppgradert bios i det siste (siden jeg kjøpte viftestyringen), så kanskje de rett og slett har fikset det?

  2. Etter å ha irritert meg over dette en stund gikk jeg til innkjøp av en relativt billig greie (under NOK 40). Det er en liten viftestyringsenhet av denne typen.

     

    Den fungerer som forutsatt, men krever at minimumsspenningen på vifteutgangen settes høyt nok til at viften snurrer.

     

    Ellers bærer den litt preg av å være billig. En gang i mellom lager den en lav, men ubehagelig pipelyd (det kan for så vidt hende jeg ikke har lokalisert lydkilden korrekt).

     

    Alt i alt er jeg middels fornøyd. Hovedkortet har fått funksjonalitet det burde hatt i utgangspunktet, som selvsagt er positivt, men jeg må ha en liten blå drit inni maskinen, som attpåtil piper.

  3. Som sagt ble løsninga:

    "bare at jeg kobla cpu viftene til en akasa viftekontroll.

    kobla en nexus vifte som sviver på ca max 900 til cpu kontakten."

     

    Ja, dette er selvfølgelig en mulighet. Selv har jeg byttet viftene til noen mindre støyende jeg hadde liggende. MEN jeg synes ikke dette er en gyldig løsning. Asus bør få fingeren ut og ordne det for oss! :realmad:

     

    For øvrig går det nok an å lage en liten krets, noe ala denne, og få det til å fungere tilfredsstillende. Kretsen fungerer visst til hastighetsregulering, men RPM-signalet blir noe forstyrret. Jeg ønsker meg full funksjonalitet (som om viften hadde 4-pin plugg), men har dessverre ikke elektronikkunnskapene til å konstruere kretsen selv.

  4. Ser at mange anbefaler Ultra-X, så jeg tenkte å komme med litt innvendingermot dette. :)

     

    Jeg bruker selv Ultra-X daglig, så det fungerer uten tvil, men jeg har noen småting å plukke på. For det første er det vel hardt å trykke ned tastene. Det er svært kort vandring på dem, så på den måten minner tastaturet om et laptoptastatur, men det krever mer kraft å trykke dem ned enn det vanligvis gjør på en laptop. Det er som om tasten må forbi et lite "hakk" før den er trykket ned. Slik er det jo på de fleste tastaturer, men her er det altså etter min mening litt overdrevet.

    En annen litt plagsom ting med mitt Ultra-X er at dersom du trykker på kanten av en stor tast (mellomrom, linjeskift osv.) er det ofte at tastetrykket ikke blir registrert. Dette kan være skrekkelig plagsomt innimellom.

     

    Nå skal det sies at jeg har den gamle versjonen av Ultra-X, så det kan godt hende den nye er bedre, men jeg vil uansett anbefale deg å teste det før du kjøper. Det gjelder for så vidt uansett hvilket tastatur du får lyst på; prøv før du kjøper!

  5. De fleste bensinstasjoner har kondensfjerner til en billig penge

    Men er det ikke en blanding av isopropanol og noe annet? Eller er det ren isopropanol?

    På flasken min står det 60-100% isopropanol. Jeg er ikke sikker på hva resten er, men kondensfjerneren fordamper i alle fall fullstendig, som vel må sies å være poenget i denne sammenheng..

  6. Fint med video, men det hadde vært bedre om filmsnuttene faktisk viste noe annet enn panorering av forskjellige boder med tilhørende bakgrunnsstøy... En filmsnutt som for eksempel viste en demonstrasjon av et produkt hvor lyden besto i et intervju med en representant for produktet hadde derimot vært interessant. Disse videoklippene er etter min mening langt mindre spennende enn en vanlig bildereportasje er.

  7. Kjære Apple iPod brukere og kjære Harald Haaland, Apple iPod er verdens mest solgte iPod, den er også mest solgt i norge. Dette gjør at det er nokså mange returer på denne spilleren, men ikke flere returer en det er på andre langt mindre solgte spillere.

     

    Apple tar imot iPod spillere, det er to relativt enkle metoder å gjøre dette på.

    1. En er online registrering av produktet, dette gjøres her: http://www.apple.com/support/ipod/service/

    2. Ring Apple Service Support og be om en CS (Customer Satisfaction code), oppsøk så en av Apples Service Sentere og levere iPod med SC kode hit.

    http://www.apple.com/no/buy/locator/ (Alle med Apple Authorized Service Provider merke ved siden av seg, SKAL handtere saken for deg, men har du ikke ordnet CS kode så må dette gjøres først!

     

    Hvis du får gjennomført metode 1 så er det meget rask turnover og du får hjelp med problemet ditt!

     

    Hvis du skal klage over batteritid, så MÅ du gjonnomføre batteri optimalisering før du klager, sjekk her!

    http://www.apple.com/batteries/ipods.html

    6020544[/snapback]

     

     

    Antar at du er en representant for Apple Norge. Kan du bekrefte / avkrefte at Apple nekter kundene den lovfestede reklamasjonsretten?

     

    Savnet en kommentar fra Apple i artikkelen...

  8. Hei,

     

    Nå er det en stund siden jeg flyttet fra Bergen, men jeg vet at det finnes en del steder som selger vinyl.

     

    Jeg pleide å kjøpe mye på Nöstekollektivet (nedenfor sentralbadet), men så vidt jeg har forstått, er det nedlagt.

     

    Ellers har du jo Bodhi Beats som har god peiling på det meste av klubbmusikk. Pleide å få tak i mye slem drum&bass der.. :)

     

    Stress har litt plater også, først og fremst hiphop og dancehall.

     

    Apollon i Nygårdsgaten har vel det bredeste utvalget av vinyl i Bergen, og de kan skaffe det aller meste, selv om de stort sett har store utgivelser inne. Dette er for øvrig byens beste CD-butikk... ;)

     

    God jakt!

  9. En fin og utfyllende test!

     

    Jeg gleder meg til flere av samme sort fremover, og synes det er på høy tid at hardware.no begynner å teste denne typen hardware. Prisene på disse produktene har falt dramatisk de siste årene, samtidig som kvaliteten har gått opp, så flere og flere får øynene opp for mulighetene man har til diverse halvprofesjonelt studioarbeid, selv om man ikke har allverdens midler å rutte med. Hardware.no har alt å vinne på å forsyne oss med slike tester, og det ser ut som om de har forstått..

     

    Jeg løfter mine tre tomler for flere tester av lydutstyr! :thumbup:

  10. Hurra!! Denne har nok flere enn meg ventet på :fun:

     

    Men hvorfor står det ingenting om at dere skal teste trømforsyningenes virkningsgrad? Dette er etter min mening meget interessant, med tanke på varmeutvikling og støy... Det er klart at en PSU som bruker 40% av effekten den trekker til å lage varme, trenger kraftigere kjøling enn en som kun bruker 20%... Dette er jo det Microplex skryter av at MIST'en er så god på (se her), og det hadde vært fint å få bekreftet/avkreftet dette av et nøytralt nettsted som Overklokking.no...

     

    Edit: Virkningsgrad het det... :blush:

  11. I dag leder vel AMD på pris/ytelse...

    Ja, men dersom de ikke tjener nok til å investere i økt produksjonskapasitet, så betyr dette lite på lengre sikt, de har vel balansert mellom tap/fortjeneste med små maginer de siste kvartalene?(sikkert noen som følger bedre med enn meg på dette her) Det som er interessant er egentlig produksjonskostnader/ytelse og der er jeg ikke like overbevist om at AMD ligger foran. Lave utslagspriser er vel og bra, men dersom man underpriser seg blir det som å pisse i buksa for å varme seg på fjellet(visstnok veldig bra akkurat da, men ikke så bra på sikt :) ).

     

    edit: det er vel egentlig ett litt betinget ja på dette spørsmålet, Apple og Dell får andre priser av Intel enn det vi får, mens AMD visstnok ikke operer med rabatterpå samme måte(tror det var noen som sa det her engang).

    Nå har ikke jeg inngående kjennskap til AMDs inntjening i det siste, men de har i alle fall nettopp tatt i bruk sin nye fabrikk, FAB 36, noe som tyder på at de har midlene som skal til for å øke produksjonskapasiteten (evt. velvillige investorer). Når fabrikken virkelig kommer i gang med 65 nm produksjonsteknikk på 300 mm-wafers vil forholdet produksjonskostnader/ytelse bedres betraktelig, og dermed også mulighetene for virkelig stor inntjening. Etter lanseringen av sin 64-bits-teknikk, har de jo vist at de lager minst like gode prosessorer som Intel. Hvordan Intel ligger an i forholdet produksjonskostnader/ytelse vet jeg ikke, så hvem av dem som har best inntjening per chip, kan jeg ikke uttale meg om.

     

    On topic: Selv om AMD er i støtet, er det forståelig at Apple velger Intel som samarbeidspartner, da de tross alt er langt større enn AMD og fremdeles har en sterkere posisjon i prosessormarkedet. Akkurat hvor mye Apple må ut med per brikke, bryr de seg nok heller lite om, da de etter all sannsynlighet kommer til å beholde et i overkant høyt prisnivå på sine ferdigmaskiner, også i fremtiden. Det er også forståelig at de velger å kun forholde seg til én prosessorprodusent, da det ikke nødvendigvis er hensiktsmessig for Apple å stå midt i en "ytelseskonkurranse". "Prosessorkrigen" vil nok fortsette på PC-fronten uansett, noe som sikrer Apple bedre prosessorer i lang tid.

  12. Hvis det er mulig: Prøv å snu kjøleren 90 grader, som kuroger foreslo. Det er veldig merkelig om det ikke går, da det stort sett er slik heatpipe-kjølere med vifter på sidene festes. Sørg for at viftene blåser bakover og ut av kabinettet. Hvis du får til dette, vil det nok hjelpe godt både på støy og temperatur.. :yes:

  13. Hei og velkommen til forumet! :)

     

    Jeg vet desverre ikke om det finnes ferdige viftestyringer med slike spesifikasjoner, men hvis du har litt kunnskaper om lodding, og kan lese et koblingsskjema, bør det la seg gjøre å lage en selv. For eksempel kan du lage en viftestyring basert på PWM (pulse width modulation). Du finner et koblingsskjema med flere variasjoner her (Bit-Tech). Den skal visstnok klare 60W, men hvis du har kunnskaper til det, finnes det ikke grenser for hvor mye du kan designe den for... :dribble:

×
×
  • Opprett ny...