Gå til innhold

foxy

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av foxy

  1. Når en snakker kjørelengder i 10x så dekker de slike behov for de fleste, jo. Og ja, skal en kjøre til Spania må en lade. Men de fleste slipper å kjøre 49200404 mil til sykehuset for at kona skal føde.

     

    Jeg mener at det går fint for de fleste.

    De fleste har ikke lademulighet hjemme (heller ikke i Oslo) og dermed at elbil uinteressant for de fleste som bil nr1, helt uavhengig om man synes det er ok å måtte kjøre i vindskyggen av lastebiler på autobahn. 

     

    Men ja, elbil passer for noen.

    • Liker 2
  2. Jepp, tilbrakt hele sist uke i stuttgart og landet akkurat i Seoul. Reiser ca 50% av arbeidsåret. Men det har absolutt ingenting med saken å gjøre. 

    Hvis du virkelig reiser så mye hvorfor har du da ikke oppdaget at de aller fleste mennesker på denne kloden ikke har mulighet for hjemme ladning? Usaklighet i argumentasjonen kamuflerer uvitenhet!

     

     

    Selv om Oslo har nada å si i det store bildet ref elbiler og hjemmeladingsmuligheter:

     

    Denne linken som skal indirekte vise til at over 3/4 av alle husstander i Oslo har egen lademulighet. er ikke en kilde som beviser det. Da må man lese denne NAF undersøkelsen selv og se hva de faktisk har målt.

     

     

    Jeg har ikke fasit svar, men tar gjerne et veddemål at 3/4 av alle husstander i Oslo ikke har egen dedikert lademulighet. 

  3. Så var det dette med saklighet igjen da. Jeg kjenner verden ganske godt, reiser mye. Og jeg har ikke problemer med å forstå at det er ladepeoblemer i uganda. Men jeg forstår også at en ikke kjører elbil der. Feks kan en ikke lade på sjøen, det dekker mesteparten av kloden!

     

    Men det er nok trolling for min del nå. Lykke til videre!

    Herregud Uganda! F..f.. så saklig du er!

     

    Du har reisst til Alnabru, høres det ut som - lengre har du ikke kommet ut i verden.

     

    Men bra at du har bestemmt deg for at du slutter med trolling!

    • Liker 1
  4. Da snakker vi 70-80 liters tank? 300d kan jo være alt i fra 80-tallet og frem til i dag, men regner med at den er av nyere årgang. 1000km og én stopp er vel helt i grenseland om du holder 170km/t i gjennomsnitt vel? Hva bruker du på mila?

    Ja er i grenseland med denne hastigheten. men en pitstop på  3 min hvis man evtl må fylle igjen har vel lite å si. 

    • Liker 1
  5. Hva snakker du om? Det er jo akkurat det jeg påpeker? At alle enheter kan og blir sannsynligvis overvåket innimellom. Om du har amazon alexa eller en compaq kasse pc fra 19 pil og bue med mikrofon koblet til isdn linja di.

    Jeg sa jo - be my guest!  For min del kan du både ha webcam og mikrofon i alle rom og lamper, bruke facebook til alt mulig rart, legge ut bilder av deg selv på fylla ....

     

    xD

  6. Foxy,

     

    Nei, jeg sier ikke at det bare er deg heller, men du må slutte å tro at dine behov er det samme som alle andres. Det finnes folk som mener at kjøretøy skal ha soverom også (bobiler).

    En elbil med et bra hurtigladings-nettverk, 5 seter + litt bagasjeplass og 400-500km rekkevidde skulle være nok til å dekke de aller aller fleste behov i dag. Kanskje ikke akkurat ditt behov, men det er greit - da fortsetter du å kjøre den bilen du har i dag, ferdig med det. Ikke noe å sutre over, du har det sikkert fint. Kanskje kommer det en elbil som passer dine behov etterhvert :)

    Du må ikke tror at det du beskriver dekker behovet for de fleste - nei slik er det ikke!

     

    El bil er fin som bybil eller i land som Norge med begrenset kjøring. 

     

    Har selv Elbil til hverdagskjøring og det er helt toppers. Skal jeg på lengre turer >400km  t/r er elbil NO-GO, enkelt og greit.

    • Liker 1
  7. Elbiler er jo ikke bare tull bare fordi du gir jernet i Tyskland? Hæ? Det finnes da folk som kjører Tesla på ferie til Spania, og er svært fornøyde med dette

    Hver sitt, sikkert mange fine parkeringsplasser man kan stoppe timesvis på en 1000km strekning. :eek:  - Men det er bare ikke meg og velger å tro at jeg ikke er den eneste....

  8. Vi snakker antagelig Autobahn på et 1000km strekke der det IKKE er 120-grense og ingen veiarbeid da eller? Altså, det er vel og bra det, men det ikke akkurat et reelt argument i mot elbiler 

    Ja Autobahn, natt til søndag (uten lastebiler), tørr veibane , ikke alt for mye respekt for fartsgrenser...

     

    Jo poenget er at elbiler på lengre turer bare er tull - fint i byene og til hverdagsbruk.

  9. Jepp, super safe så lenge en ikke laster ned apper som har rettigheter på mikrofon

     

    Hva så? Stakkars de kineserne som skal "spionere" på meg på soverommet...

    Haha du er jo en prakt eksempel på en  ignorant tech noob! Du tror vel heller ikke på backddoors ref huawei&co

     

    Men be my guest,  for min del kan du både ha webcam og mikrofon i alle rom og lamper xD

    • Liker 1
  10. Ikke alle har råd til nybil uansett. Skal jeg ha en elbil som praktisk og faktisk dekker mine daglige og sporadiske behov må jeg på halvmillionen. Ikke at jeg nødvendigvis sutrer av den grunn, det er bare de faktiske forhold.

     

    Jeg kjører for så vidt gjerne 400-500 km uten pissepause, gjerne 5-10 ganger i året. Mer om jeg hadde hatt tid til fartingen.

     

     

    lett 1000km uten særlig pause og. Sist måtte jeg dog stoppe engang, siden man må jo fylle på  litt drivstoff ved snitthastighet på 170km/h. Tok bare 7 min å fylle, betale og toalettbesøk. :)

×
×
  • Opprett ny...