Gå til innhold

Nomine1978

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nomine1978

  1. Dell XPS 13 er ikke et kjempe valg for noen som skal jobbe med bilderedigering på farten, i allefall ikke om farger er viktige. 
    Den må kalibreres før bruk, da med skikkelig verktøy (- som vil si både HW og SW) Du vil ikke klare å få det rett uten å bruke verktøy, der er Apple (og et par andre produsenter) bedre, out of the box. 

    @rvenes 
     

    @rvenes Dell XPS 13 er vesentlig bedre på alt, antagelig unntatt pekeflate, men det er uinteressant. Samme pris.
    Det er ikke en Windows-maskin, det er en maskin. Man får den med Linux (Ubuntu), og man får den med Windows.
    Ser det er noen guider til hackintoshing av den gamle, men det får man sikkert også til hvis man har interesse.

    https://system76.com/laptops/serval er kanskje interessant med matt skjerm?

  2. Damned, må elske slike påstander. 
    Ja, aksje kursen har falt siste 2 mnd, så da er den bare overlegen alt Apple har hatt siste 5 årene, men det teller vel ikke..?
    Sånn Windows 10 brukte, hva var det to og et halvt år å slå Windows 7? Windows 7 er fortsatt et av de mest utbredte OS-ene, men alikevel så er det vel få av oss som vil påstå at det er et bedre OS når det kommer til brukevennlighet, sikkerhet m.m sammenlignet med nyere ting fra Windows, Linux og Mac OS. 

    Resten er vel stortsett synsing, men hey, når noen random fyr på internet sa det, så må det jo være sant. 

    Mac er ikke rett for alle, men det er heller ikke Windows, eller Linux, men heldigvis så blir alle tre mer og mer rett for folk flest, uavhenging av hva de bruker maskina til. Mac virker til å satse på et skille mellom "pro" bruker og vanlig bruker, der folk flest vil klare seg med en pad eller telefon. (Studenter er jo pro bruker i den sammenhengen, grunnet behovet til å skrive mye) - Skal bli spennende å se hvor rett de og andre har i sin gambling. 
     

    Siste del av dette stemmer ikke, nedgang på børsen, kansellert produksjonsopptrapping, samt dårlig kritikk i uavhengige tester vitner om noe helt annet. Apple visner, i forvissningen om at det de en gang hadde er akkurat det de fortsatt har, i 2018. Apple er ikke overlegent elementary OS på design og brukervennlighet, det er ikke overlegent selv Windows 7 i utstrekning, og Apple bruker mindre og mindre penger på det. Det gjøres til latter i nye lavmål hva angår sikkerhet gang på gang.

  3. Har tested Sony`s mini kamera RX0, med noen ild dansere her i Oslo



    Slow motion er filmet med 1000-1200 iso, så oppskalert til 1080 med Instant 4k
    Vanlig film er tatt med 320-400 iso. 
    Alt er filmet med F4.

    Plus: 
    Kameraet er bygget som en tank 
    Jeg er overrasket av bilde kvaliteten. 
    Styre via mobil telefon fungerte overraskende bra. 

    Minus: 
    Batteri er lite og det vises, men kan lades og filme mens det lades av en vanlig mobil batteri lader. 

    OBS dette er ikke et action kamera selv om det er på størrelse med en GoPro, føles mer som B eller C kamera for en dokumentar o.l
  4. Vil ikke tro det er økonomisk for de å selge til privat personer.

     

    Om de må ansette kun 4 personer for å jobbe med privat person salg, så snakker vi om ca 300 000 i lønn, dvs ca 450 000 per. person i året. Så 1.8 millioner. Så om Økern torg har 10% margin så krever det da med andre ord en økt omsettning på 18 millioner kr.

     

    En del ekstra tomater det.

     

    Så er det jo så at ikke alle salg til privat personer er automatisk ekstra salg heller, siden de som kjøper av torget, ikke kjøper av Økerns bedrifts kunder, så de vil da med andre ord trenge å kjøpe mindre.

     

    Si at dette kun fører til at kun hver tredje tomat som kjøpes er et tapt salg for en av Økerns bedrifts kunder. Så er det ikke lengret 18 millioner som kreves, men 24 millioner i økt omsettning pr. år. For at dette i det heletatt skal betale seg selv.

     

    Og da snakker vi ennå ikke om utfordringer som kan oppstå rundt prissetting, da torget må ha to priser. En med og en uten moms. Lavere margin på salg i mindre volum, parkerings problematikk osv.

×
×
  • Opprett ny...