Gå til innhold

kakemonsterr

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kakemonsterr

  1. 14.1% er 14.1% :) Men arbeidsgiver må også kalkulere inn feriepenger som er mellom 10.2% til 12.5%. Så for bedrifter er det bedre å få faktura for arbeidet gjennom f.eks et enkeltmannsforetak, for da kan de bokføre det som en utgift istedetfor lønn som innebærer avgiftene nevnt ovenfor. Men i gjengjeld går arbeidstaker glipp av feriepengene (som er negativt for han eller hun), og skatteetaten går glipp av de 14.1%.

    • Liker 1
  2. Jeg endte opp med å operere et kne for et par år tilbake i tid, kneet knirket og jeg hadde følelsen av at noe skrapet på innsiden helt fremme ved/under kneskålen. Veldig ubehagelige smerter ved trapper, inn og ut av bil, og generelt sett all form for bøy igrunn. MR viste lite, kun litt slitasje her og der, ingenting utenom det vanlig. Etter jeg selv kontaktet en bekjent knekirurg fant vi ut at det meste av brusk var helt slitt vekk. Hovedsaklig pga av høyden min og at jeg har en veldig fremoverbøyd holdning som stresset knærne, satt ofte med krysset bein osv.

     

    Men ja, som sagt endte jeg opp med en kneoperasjon (microfracture knee) som gikk ut på å fjerne det som var skadet og slå hull på kneskålen fra innsiden for at blod fra beinmargen skal blø ut og danne et brusk lignende lag med tilsvarende funksjon. Det tok litt over et år å trene opp igjen kneet/låret, men etter det har kneet fungerte helt strålendes, litt sårt og smerter til tider, men ikke noe å klage over. Krever såklart at jeg er bevisst på holdningen min og ikke gjør ting som kan tære på "brusken".

     

    Så jeg anbefaler å ta med MR bilda til en knekirurg, fastlegen din kan henvise deg. For sannheten er at fleste fastleger har bare generell kunnskap, går du til en knekirurg ser de i løpet av minutter hva som eventuelt er galt. Knær er tross alt det de arbeider med dag inn og dag ut.

     

    Sykling er forresten den eneste formen for kondisjon jeg trener nå. Tar ingen sjanser:) Ja det er kjedelig, men sleng på en tvserie på mobilen og det blir fort mye gøyere.

     

    Edit: En øvelse som gjorde og fremdeles gjør underverker for meg er Zercher Squats, trikset var å få aktivert innsiden av låret mest mulig og presse utover. Da forsvant smertene.

  3. Virker som du har god kontroll på egenhånd. Kan ikke si noe om de landene du har nevnt, men USA (som sikkert er likt Canada) og England er nok de beste valgene innen økonomi. England er kanskje mer "praktisk" rettet med mye essay skriving osv, mens USA er mer likt Norge med mer teori og en god porsjon tall. Fra et personlig ståsted foretrekker jeg det Amerikanske oppsettet, mest fordi da har man nok tyngde til å tolke næringslivet når man en dag er ferdig med utdannelsen. Studentene som ofte har studert i England mangler den tyngden, men er i gjengjeld flink til formelle ting (som blant annet rapporter). Til syvende og sist handler det uansett om hva man personlig foretrekker og hva man individuelt er flink til. Organisasjoner trenger både og. Dra til det landet som frister mest!

×
×
  • Opprett ny...