Gå til innhold

-legen

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -legen

  1. Det er jo en fornuftig tilnærming i Norge da et tilfeldig utvalg av befolkningen vil ha helt ulike verdier innenfor referanseområdet, og mange ligger utenfor uten symptomer men fanges opp ved tilfeldig funn. Det er ikke primært labverdier som styrer behandling / indikasjon men symptomer/klinikk. Det å behandle alle med TSH-verdier over 2,5 medikamentelt er dårlig pasientbehandling og lite økonomisk?

    Det er jo en fornuftig tilnærming i Norge da et tilfeldig utvalg av befolkningen vil ha helt ulike verdier innenfor referanseområdet, og mange ligger utenfor uten symptomer men fanges opp ved tilfeldig funn. Det er ikke primært labverdier som styrer behandling / indikasjon men symptomer/klinikk. Det å behandle alle med TSH-verdier over 2,5 medikamentelt er dårlig pasientbehandling og lite økonomisk?

    • Liker 1
  2. TSH skal ligge mellom 0,2 og 4,0 Ved forhøyede verdier så skyldes dette for lave verdier av T4/T3, det vil si at du har tilstanden hypotyreose (hypo betyr lav). Legen din bør ta TSH, T4/T3, TRAS og anti-TPO som et ledd i å utrede årsaken (autoimmune sykdommer). Behandlingen består i såfall av substitusjonsterapi med f.eks levaxin som nevnt over her. Hvis alle prøvene er tatt så kan du henvises til en endokrinolog.

×
×
  • Opprett ny...