Gå til innhold

Ole Lasse

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ole Lasse

  1. Karl H skrev (På 17.4.2021 den 20.40):

    Er ganske ny i tråden. Er det så at alle som har forhåndsbestilt hos komplett (og ikke fått varen ennå) har fått dato 03.05 på lager?

    Snakket med en kundebehandler hos Komplett på fredag. Jeg lurte på det samme, jeg bestilte mot slutten av sommeren og har 3 mai som forventet levering. Kundebehandleren mente på at flere som hadde bestilt senere ut mot høsten hadde en senere leveringsdato, og at de som hadde 3 mai, mest sannsynlig ville få tilsendt rundt denne datoen.

    Selvsagt kan man ta det med en klype salt, men jeg håper det stemmer. Har ventet tålmodig lenge :D

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  2. Laster ned nå. Vet ikke om jeg har tid til å kjøre testen i dag, men vil gi tilbakemelding. Hvis dette fungerer, så har jeg endelig fått noe konkret å jobbe med.

     

    Side spørsmål. Har hatt MSI i over 10 år, og har sett noen feil en gang i blant, men har nå også hatt et godt forhold til MSI. Hva vil du si er et billig hovedkort, hvilken pris må man opp i for å få et godt hovedkort, kontra et billig og "helt ræva hovedkort"? Hvis jeg skal oppgradere senere, vil jeg nok helst forholde meg til MSI. Har testet andre, blant annet Asus, og har sett større problemer andre steder enn jeg noen gang har hatt med MSI.

  3. Hei, du må ikke misforstå min lange tålmodighet med at jeg ikke plages! :)

     

    Jeg fikk min første datter i september, og har brukt mye tid på familie, og mye tid på jobb. Den tid jeg har til overs bruker jeg på å få igang pcen. Jeg har også brukt tid på å snakke med bekjente som også har noe peiling på pc. Jeg har fått noen svar, men ingenting til nå har fikset problemet helt. At jeg i fremtiden bør bytte ut hovedkort, prosessor og minnekort er nok logisk. Men ville gjerne fått den til å fungere som den er. Trenger ikke super high end pc, for å spille new vegas og gjøre kontor arbeid :)

  4. Hovedkortet (tror jeg) er: MSI P67A-GD65 (B3)

    Prosessor vet jeg er intel, mer info kan jeg skaffe hvis behov (fikk den, ikke kjøpt selv)

    Skjermkort: MSI GeForce GT 630 4GB PhysX CUDA

    Lydkort: ASUS Xonar DGX

    Harddisk: Kingston HyperX 3K SSD 120GB 2.5"

    DVD Rom: Lite-On DVD±RW Writer, iHAS324

  5. Hei. Nå har jeg formatert hoved harddisken (ssd) og installert Windows 7 på nytt. Etter å ha innstallert de viktigste drivere, skjermdriver, lydkort etc. Og fått innstallert chrome, java og noe smått så hang den seg opp igjen. Samme som før, at musen virket til å stå helt stille. Hadde nesten ikke noe oppe annet enn chrome.

     

    Ser det er skrevet at HDD kan være gåen. Den er under et år gammel, og veldig lite brukt.

     

    Det jeg så som ble innstallert nå, var Nvidia Sata driver. Så at pc-en trengte denne, men kan det være der feilen er, eller må jeg lete et annet sted?

     

    Begynner å bli meget plagsomt da jeg ikke kan surfe på nettet mer enn noen minutter uten at pc-en står helt stille. Det kan den da gjøre opptil 10 minutter.

  6. Da har jeg sjekket mer på pc-en, og jeg føler den er mer sluggish enn noensinne. Hadde mest lyst til å kaste den ut vinduet i dag, da jeg skulle prøve å starte et spill. For så å gå ut av det fordi jeg skulle teste et program. Hele hendelsen ville vanligvis tatt meg ca 30 sekunder, men nå tok det meg 10 minutter. For hele pc-en er treg, og den stopper helt opp uten god grunn.

     

    Det jeg gjorde nå var å endre i registeret for å gjøre klar ahci, skrudde så av maskinen og blåste ut alt jeg kunne av støv med "dust off" fra clas ohlson. Skrudde så på pc-en og gikk inn i bios, for så å finne at "raid" innstillingene kun hadde mulighet for raid eller ide, derav kunne jeg ikke stille min bios til ahci.

     

    Jeg har nå sjekket ekstra med varme, den ligger på ca 40 grader, noen ganger (som oppstart på gulv med varmekabler) opp til 51/52 grader.

     

    Har sjekket igjen med drivere med "SlimDrivers" og den fant ingen nyheter, oppgraderte nvidia skjermdrivere til absolutt nyeste.

     

    Det er fortsatt feil. Noen som kan komme med flere tips? Eller eventuelt forklare meg hvordan jeg kan diagonisere pc-en bedre. Må nevnes at jeg får aldri BSOD, er rett og slett bare fryst bilde, hvor ctrl-alt-del eller ctrl-shift-esc ikke fungerer. Kan ta flere minutter før noen ting reagerer, og når det da skjer, så skjer alt jeg har trykket på eller aktivert samtidig!

  7. Fant ut at SATA står på IDE modus, så jeg kan endre den hvis det er behov for det. Men ut ifra kommentaren under, virker det som at det kanskje ikke er nødvendig?

     

    Mistanken min stikker mer til at du ikke har fått satt AHCI mode i biosen.

    Dette vil gjøre at ssd'en ikke får kommunisert skikkelig, ei kjøre optimalt og vil nok opp i blåskjermer.

     

    Alle hovedkort skal støtte ahci mode for s-ata, så det skal nok være en under kategori for sata kontrolleren i biosen hvor du kan sette fra IDE mode, Raid mode og ahci mode.

    Hender de gjemmer denne litt, så sjekk iblant valgene du har for sata kontrolleren og litt rundt og se om du finner det, pleier stå Sata mode med x antall valg.

     

    Let litt mer, til vi får bekreftet at dette ikke er feilen tyder nok all informasjon sålangt at det er det alternativet som gir mest mening.

     

    Nif

     

     

    Står på IDE nå, og er NCQ noe som er anbefalt å bruke? Vil jo selvsagt ha den beste "maskina for pengene". Får ingen blåskjerm. Maskina kan fryse og er der hovedfeilen ligger. Skal ha sjekket alle driverene med SlimDrivers, og alt er oppdatert.

    IDE mode istedet for AHCI mode skal virke "like bra" for en SSD. AHCI mode er å foretrekke siden du da får støtte for NCQ (Native Command Queuing) som i visse situasjoner vil gi bedre ytelse. Men begge skal altså virke.

     

    Får du blåskjerm? Eller bare "fryser" maskina?

    Høy temp vil vanligvis føre til at maskina slår seg av selv. CPU temp kan du f.eks. sjekke med Core Temp

    Memory feil kan føre til frys. Sjekk med MemTest86

    Feil driver kan føre til frys. Du kan jo begynne med å gå inn i Device Manager og la Windows søke etter oppdaterte drivere for hver enhet.

    Defekt eller for svak strømforsyning kan føre til frys

    Defekt hovedkort kan også føre til at maskina fryser ...

     

     

    Har kjørt en del autoupdates etc. men har også prøvd pc-en uten noe spesielle programvarer uten at det har virket til å hjelpe noe.

    Jeg ville også tenkt litt på software her....det kan være at du kjører noen programmer I bakgrunnen som skaper trøbbel. Autoupdatere, scanninger som trøbler det til. Prøv å skru av alt sånt

     

    Noe anbefalt program for å kunne vise det frem, eller skal jeg bare skrive ned det jeg vet jeg har?

    Hva med å liste opp hvilken hardware det er snakk om?

     

    1. Har stort sett bare sjekket temperaturen ved å sjekke selve pc-en, har ikke brukt noen temperaturmåler. Men føler ikke at det er noe problem
    2. Har oppdatert en del av driverene fra leverandørene, hovedsakelig skjerm driver da den kan være noe tullete. Har også i det siste prøvd SlimDrivers free, som egentlig ikke har vist noe behov for driver oppgradering.
    3. Har ikke tenkt på AHCI mode, skal sjekke ved neste restart.
      1. Fant ikke noe AHCI mode i bios :S
    4. Søkte både memtest og memory diag på pc-en uten å finne (Windows 7), men ved et google søk fant jeg en innstilling under kontrollpanelet som jeg nå skal teste ved restart. Kommer med tilbakemelding veldig snart.
      1. Edit (03.09.2014 21.19): Kjørt grundig minnetest, og ikke funntet noen ting.

    Virker som det kan være en aldri så liten feil en plass ja.

     

    Hvordan er temperaturene på pc'en?

    Har du prøvd og oppdatere driverene via de respektive leverandørene du har deler ifra?

    Gjør først og fremst dette for og se om dette kan være feilen.

     

    Det kan og være slike problemer hvis du har innstallert ssd'en uten og sette s-ata kontrolleren i AHCI mode i biosen.

    Noter deg at dette kanskje krever at du må re-innstallere windows.

     

    Hvis du ikke finner feil der, kan kjøre Memtest, søk på Memory Diag via start menyen i windows, eller søkemeny i linux og kjør det for og sjekke feil på ram.

     

    Sjekk litt rundt dette, hvis alt sjekker ut så får vi en bedre pekepinne på hvor feilen kan ligge.

     

    Nif

  8. Hei. Jeg har et problem med en pc jeg delvis har bygd opp selv. Den henger seg ofte opp, og det virker tilfeldig. Noen ganger i spill, noen ganger i oppstart, noen ganger med bare bruk av Chrome. Og ingen av gangene føles ut som at jeg gjør noe som "stresser" pc-en. Alt virker for meg som å være tilfeldig.

     

    Finnes det noen program som gjør at jeg kan få testet pc-en og hvorfor den er så ustabil? Har oppgradert det meste av pc-systemet, og kjører bare SSD, men har ikke helt følelsen av at det er en god og kjapp pc. Kan ikke engang kjøre Fallout New Vegas i full kvalitet...

×
×
  • Opprett ny...