Gå til innhold

poehzler

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av poehzler

  1.  

    Spørsmål til trådstarter: Var det først etter bestått førerprøve du fikk merke forskjell på bilen til gamlingene og trafikkskolen?

     

    Neida. Merket forskjell første gang jeg hadde prøvd begge to, men mot oppkjøringa så hadde jeg ikke så veldig mye kjøring med foreldres bil, fordi det gikk relativt greit på timene jeg hadde med kjøreskolen. Derfor er det først nå jeg har fått testet meg selv i de utallige situasjonene man kan havne i.

     

    Er forøvrig enig med de som sier at man ikke er ferdig utlært når man har fått førerkortet. Selv om jeg kan finne på å gjøre tekniske småfeil i trafikken, vil jeg på ingen måte si at jeg utgjør noen fare for at det oppstår ulykker.

     

    Men det er klart, det vil kanskje være fornuftig for en nybakt sjåfør å teste den aktuelle bilen i litt forskjellige situasjoner. Tar du en bakkestart i en bakke uten særlig trafikk før du begir deg ut i bymiljøet er vel mye allerede gjort! Det tar jo ikke mer enn én gang med samme feil, så er det stort sett fikset på.

  2. Jeg er enig i at det sjeldent vil føre til ulykker å kvele en bil i et kryss, eller ved fotgjengeroverganger og lignende.

     

    Alikevel så er jeg enig med Snylter i at kjøreskolene kanskje skulle brukt biler som er realistiske for 18-åringer i dag. Og en splitter ny Range Rover med 4-hjulstrekk og sterk motor er ikke realiteten for de fleste som nettopp har kjørt opp.

     

    Vil tro at hvis jeg skulle kjørt en helt annen bil enn de 2 jeg har kjørt til nå - kjøreskolens og familiens - så ville jeg ha hatt litt oppstartsfusk rent teknisk. Men det er klart at det mest sannsynlig aldri ville ført til noen ulykker.

     

    Synes forresten det var overraskende at jeg synes det var mer nervøst på den første kjøreturen alene i storbyen enn jeg synes det var på selve oppkjøringa.

  3. Hei.

     

    Vil stille et spørsmål til dere alle, samtidig ber jeg om tips til tilpassing.

     

    Jeg har nettopp stått på førerprøven og fått førerkortet. På trafikkskolen jeg brukte kjørte jeg en flott SUV av nyere type med sterk motor og mange flotte funksjoner som gjorde det relativt enkelt og behagelig å kjøre. Ble fort vant til bilens kjøreegenskaper osv.

     

    Når jeg nå har kjørt med en av mine foreldres bil på egenhånd merker jeg at det er veldig stor forskjell på hvordan denne fungerer i trafikken. Det mest kritiske er vel hvor mye gass man må gi i bakker for å faktisk komme seg oppover.

    Jeg opplevde at bilen på kjøreskolen var så sterk at den godt kunne ta seg opp relativt bratte bakker uten å bruke særlig gass i førstegir - det var med andre ord lettere å ikke kvele bilen.

     

    Hadde nettopp min første kjøretur alene i en av mine foreldres bil, hvor jeg kjørte rundt i en av norges største byer. Her er det enkelte kryss og lignende hvor man står i oppoverbakke, og jeg kvalte bilen ved en anledning rett og slett fordi jeg var vant med å kjøre bilen på kjøreskolen.

     

    Først vil jeg gjerne diskutere hvordan dette egentlig bør håndteres fra kjøreskolens ståsted. Bør man kanskje bruke forskjellige biler, slik at man faktisk er forberedt på å kjøre andre biler enn den ene man har kjørt opp med? Eller er det bare jeg som har en dårlig overgangsfase til annen bil?

     

    Og hvilke generelle tips vil dere gi for å lettere kunne håndtere overgangen til andre biler? Igjen; er det bare meg?

  4. Hei!

     

    Skal ta opp historie (med fagkode his1003) som privatist nå før jul, og i den forbindelse har jeg spørsmål til de som har tatt faget eller evt. har andre tips i den forbindelse.

     

    Ut i fra hva jeg husker av læreplanen er det viktigste å kunne se det store perspektivet i ting. Hvordan styresett fra gammelt av har påvirket de kommende generasjonene og samfunnene osv. Med andre ord, så er ikke det viktigste hvem som fyrte av skuddet i Sarajevo.

     

    Den største utfordringen min per nå er at jeg har en bok beregnet for elever som går allmenn påbygging VG3, som består av flere hundre sider med historier som går veldig i dybden. Derfor sliter jeg, når jeg leser igjennom mange sider av gangen, med å se det store bildet i ting, fordi det ikke blir tatt opp i noen stor grad hvordan disse historiene har påvirket fremtiden.

     

     

    Er det noen som har tips i forhold til bøker som i større grad gjør meg klar for å besvare kompetansemålene i historie? Evt. studieteknikk eller andre tips som vil hjelpe meg på vei.

  5. Hei.

     

    Det begynner å bli ekstremt mange år siden jeg sist kjøpte meg maskin. Nå er jeg igjen på markedet og leter etter noe som ikke er alt for dyrt, da jeg nok mest sannsynlig kommer til å bruke mindre tid foran skjermen fremover.

     

    I all hovedsak bruker jeg PCen i dag til spilling av spill som Dota2, CS:GO, Heartstone. Men ønsker muligheten til å kjøre andre spill som f.eks. Battlefield-serien og andre FPS-spill. Har ingen spesielle krav til FPS på Ultra i BF4, ønsker bare å ha mulighet til å spille alle spill, om jeg så må spille på dårligere grafikk.

    Ønsker i tillegg at det kan være mulig å oppgradere PCen etter noen år, om det skulle være nødvendig.

     

    Ønsker helst å bruke så lite som mulig på maskinen mtp. at det blir mindre bruk fremover. Rundt 8k er taket, men jo billigere jo bedre.

     

    I forbindelse med dette har jeg sett litt på AMD-baserte oppsett og lurer litt på hvilke ulemper dette evt vil ha? Ser jo at de aller fleste velger Intel sine løsninger.

     

    Setter pris på både tilbakemeldinger på AMD/Intel og om noen har gode oppsett.

     

    Fra før har jeg hdd og cdrom som kan brukes. Ønsker meg SSD, men kan evt kjøpes senere om det blir dyrt.

     

×
×
  • Opprett ny...