Gå til innhold

SatanClaws

Medlemmer
  • Innlegg

    528
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SatanClaws

  1. Som Andrull sier, Model S har 600 nm fra 0 rpm. :) Og jeg har prøvd to ganske like biler med diesel og bensin (Golf), synes fortsatt diesel er seig i begynnelsen. Jeg bryr meg ikke om hvor godt den fyker opp i fart etter 1 sekund, det er bare irriterende når den er helt sløv i begynnelsen når du trykker inn pedalen. Synes bensineren min er seig også med tanke på min gamle 126 hk 1.8 (har nå 75 hk 1.6), men ville heller hatt min lille pinglebil enn en Golf turbodiesel. ;) Vet ikke om du skjønner hva jeg mener men bensinere reagerer bare kjappere. Nå snakker jeg ikke om store traktormotorer heller.

     

    Hvis du sammenligner en elbil som har like mange hester som en diesel-bil, så har den mer dreiemoment per hk. Det var derfor jeg sa at elbiler gir mer dreiemoment.

     

    Det er jo like mange hester i en orignal duramax som i en tesla S...... og duramaxen har mer dreiemoment.

     

    Det er viktig at begge motorene du prøver har samme sylindervolum. Golf dieselen føles sikkert treg fordi den har relativt liten sylindervolum.

     

     

     

    La oss ta en test da. Du med Tesla S, og jeg med bilen min, så hekter vi 5 tonn tilhenger etter begge bilene...

     

    Se hvem som når 100 kmt først.....

     

    Se om det hjelper deg at du har 600 nm fra 0.....

  2. Det er helt utrolig hvordan lobbyister og politikere klarer å snikinnføre noe slikt mot folkets vilje. TV-debattene som er holdt er i "Comical Ali"-stil, med direkte løgn og misinformasjon til det naive norske folk.

    Blant annet ble det sagt at dette kun vil kunne bli brukt gjennom domstolen og kun for saker med strafferamme på 4 år og høyere. Da tenker jo folk at dette er greit å ha for å ta faktisk kriminelle.

    Men at Simonsen, og helt sikkert andre på sikt, skal ha permanent blankofullmakt blir ikke omtalt. Tenk hvor mange som har "bruk" for å kikke på dine data og som sikkert vil få det når alt ligger til rette for det og det har gått litt tid. Forsikringsselskaper. Markedsføring? Analysebyråer? Undersøkende journalister?

    Tenk på hva en utro tjener kan få til. En politisk motstander kan raskt ødelegges ved å publisere private detaljer, for eksempel om hvilke nettsider som besøkes.

    Si NEI til DLD. Det er starten på slutten for privatliv og sikkerhet.

     

     

    § 1-1. Saklig virkeområde

    Forskriften gjelder data som skal lagres for å avdekke, etterforske og straffeforfølge alvorlig kriminalitet.

     

     

    Så er jo spørsmålet, hva er definisjonen på alvorlig kriminalitet...

  3.  

    En ting til: Elbiler (kan ta Tesla Motors som eksempel) har også mye mer dreiemoment enn en dieselmotor. Og der har du også 100 % dreiemoment fra 0 rpm! Det kalles respons! Bare synd at det ikke er clutch og girspake (men dette ville ha degradert ytelsen)... :(

     

    Orker ikke kommentere det andre du skrev, men jeg foreslår du prøver to identiske biler en med diesel og en med bensin, begge med 2 liters volum og si hva du synes.

     

    Tesla roadster har forøvrig bare 399 nm..

     

    Duramax motoren min har 440 nm fra 1000 rpm, øker til 1400 nm ved ca 1500 rpm, og synker gradvis ned til 800 nm ved 3150 rpm\turtallspærra,,

     

    Det er med andre ord mer dreiemoment i den ved tomgang en det er i Tesla Roadster.

     

    Det går rundt 2 sekunder før motoren min har fullt turbotrykk, men selv uten turbotrykk har den mer dreiemoment en teslaen.

  4. Det kan jo tenkes at en hybridløsning for spillene er svaret. Viktige elementer som saves, progress og sånt hardskrives til disk og så bruker man statiske data på ramdisken.

     

    Når jeg bruker ramdisk, har jeg en 30 gb partisjon nå, ramdisk oppretter et image, på en av harddiskene, og innholdet på ramdisken blir automatisk skrevet til det disk imaget som en bakgrunns tjeneste, du kan også ha ramdisk til å oppdatere ved faste intervaller, f.eks hvert 5 minutt. eller bare hver gang du slår av maskinen...

     

    Så ved f.eks reboot så lastes siste "backup" av ramdisken/image fila...

     

     

    Har laget et steam library på den, og har 2-3 spill der foreløpig, der har man jo dobbel backup, siden all framgang i spillet blir lagret online uansett, samt i image fila...

     

    Det er jo sykt å laste spill når det ikke er nevneverdig load time....

  5. Men hvis du vrir fjøla den veien så kan du tenke deg hvordan en bensinmotor med så mange hestekrefter ville ha sparket fra seg. ;)

     

    Tror ikke du vet helt hva du snakker om.....

     

    Putt en bensiner med 500 hk i samme bil, og jeg tror du vil savne dieselmotoren rimelig fort, ikke bare på grunn av forbruket, men også, siden bilen veier 3200 kg tom...

     

    I utgangspunktet gir 100 diesel hester mye mer skyv og akselerasjon en 100 bensin hester.

     

    Dette på grunn av noe som heter dreiemoment.

     

    Riktig nok så er ofte virkeområdet(turtallsområdet) til en diesel litt redusert i forhold til en bensiner, og ofte er det på mye lavere turtall men det er bare snakk om å ha riktig utveksling på girkassa så man får utnyttet dreiemomentet.

     

    Ellers er det stor forskjell på motorer, akkurat som på en bensiner, kan du bygge en dieselmotor

    for å bli både hissig og turtallsvillig.

     

    Med automat kasse jobber motoren tett opp mot der den har max effekt hele tiden ved full gass, noe som gir enorm akselerasjon, perfekt for dieselmotorer med høy effekt på lavt turtall.

     

    Min 1973 Opel GT med 250 suge hester og topp turtall på 12 000rpm, har et virkeområde fra 7000 til 11500 rpm, der motoren har størst effekt. Den motoren ville vert hysterisk uegnet i Amerikaneren min... Selv om den har like mye hester som en 2001-2002 modell av Duramax dieselmotorene har.

  6. eneste jeg kan være enig i er at amds 8 kjerner kan utnyttes bedre i fremtiden. MEN intel cpuer er langt raskere pr klokke og pr kjerne. så er egentlig helt feil det du sier. hvis du tror at AMD+AMD er bedre en INTEL+NVIDIA pga at det er samme produsent så må jeg le litt. men du kan jo få lov å tro det du vil.

    men jeg tviler at den amd cpuen din hadde klart å kjøre de 2 670 korta jeg har i sli uten å være en stor flaskehals.

     

    Jeg gikk fra en pc med AMD Phenom II X6 1090T @ 4100 mhz og 8gb ddr3 ram til en Intel Core i7-3970X Extreme Edition Processor @ 4738 mhz, 64 gb ram

     

    begge med et ATI RADEON 6990 skjermkort, jeg gikk fra p score på 26186 til 37187 med 3dmark vantage...

     

    Graphics score opp fra 29555.2 til 36229.2

  7. Som jeg har nevnt før, nyere operativsystemer har denne funksjonaliteten allerede gjennom IO-cache, så det er totalt bortkastet med et eget verktøy for dette, spesielt siden dette kan ødelegge for den innebygde cachen.Jeg har 64 GB RAM, og i skrivende stund har jeg 36.85 GB (59%) i min lese-cache.

     

     

    Hvorfor ble systemet mitt så vanvittig mye raskere, kanskje ikke i praksis, men brukeropplevelsen har økt voldsomt.

     

    1. Filer under ca 12 gb overførers med 1.5-3,8 GB\Sec i følge filoverførings vinduene til windows, dette blir vel nå lagt i cashe før det skrives til disken ? Før var hastigheten 60-100 MB\sec, I realiteten oppleves det som om filoverføringer skjer øyeblikkelig.

     

    2. Filer over 12gb overføres konsekvent i 140-160 MB\sec. Før jeg installerte ramdisken gikk de gjerne ved 60-100 MB\sec

     

    Windows 7 ultimate 64-bit...

     

    I følge "Resource monitor" har jeg 50 gb ram i "standby"

  8. Og angående diesel og bensin, så kan diesel brenne (pun intended)! Bensin-biler er mye bedre å kjøre, mer responsivt og gjevnt. Diesel-biler er sløve når du trykker inn pedalen og det er ventetid før det egentlig skjer noe. Men når den først har reagert så drar den godt. Du merker også at aksellerasjonskurven er mye mer gjevn på en bensinbil. Føles bare mer responsivt. Det er ihvertfall hva jeg synes, selv om det kanskje ikke er helt innenfor tema.

     

     

    Prøv min 520 hk GMC Sierra 6.6 Duramax Diesel, og kom ikke å fortell at den er lat, mangler gassrespons, eller har nevneverdig turbo lag. med 1400 nm + så er det ikke så mye bilen som flytter seg, men jordkloden som begynner å rotere i motsatt retting. Max turtall på 3100 rpm,, de overnenvte 1400+nm og automat kasse gjør at "akselerasjonskurven" er ekstrem, uansett fart, eller gir.

     

     

     

    Ang Tesla bilene, er de oppskrytt. oppgitt kjørelengde er i aller høyeste grad teoretisk, og er noe ingen har klart i den virkelige verden.

  9. Du spinner på gamle myter SatanClaws.

     

    1. Myten om ekstremt miljøfientlige batteripakker stammer fra første versjon av Toyota Prius Hybrid som brukte blysyrebatterier produsert på en av verdens mest forurensende blyfabrikker. En fabrikk som har redusert miljøutslippene kraftig. Dagens elbiler bruker Litium-batterier som utvinnes og produseres på en langt mindre miljøfientlig måte.

     

    2. Å produsere en ny bil skaper helt riktig forurensing, men ikke så mye at det er bedre for miljøet å kjøre rundt med den gamle resten av livet. (med mindre man regner med å leve temmelig kort). Produksjonsutslippene (CO2) tilsvarer ca 1-3 års bruk, avhengig av modell, kjørelengde, alternativer etc. En del typer miljøutslipp skjer bare i produksjon og ikke under forbruk.

     

    http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324128504578346913994914472.html

     

     

    Selve batteripakkene er mer miljøvennlige, men produksjonen av de, og matrialene som brukes i bilen er langt fra miljøvennlige.

     

    I Norge har vi grønn strøm, de har de ikke i så mange andre land.

     

    Skjønt, vi kjøper jo dyr kull og atomkraft fordi noen privatiserte kraft markedet, så noen få kunne tjene seg innihelvete rike på strøm ved å selge Norsk strøm billig til utlandet, for så å får forbrukerne til å kjøpe den tilbake dyrt.

     

    I realiteten er det bedre for miljøet at man skifter bil så skjeldent som mulig.

  10. Det skal vel nevnes at elbiler er lang LANGT fra miljøvennlige, og ikke spessielt billig i drift heller.

     

    Forrurensning:

    1. Den mengde forrurensning som produserers når man lager blandt annet batteripakken til bilen er enorm.

     

    Å produsere en ny bil skaper så mye forrurensing at du kan beholde din gamle bil å kjøre med den resten av livet å ha mindre skadelig virkning på miljøet.

     

    2. Pris.

     

    Batteripakken til en elektrisk bil har begrenset levetid, 150.000 kr ekstra etter 10 års bruk er vel noe dyrt ?

  11. Synes jeg har hørt veldig mye om nye batteri teknologier dem siste par årene...men har enda ikke sett noen revolusjonerende batteri produker.

     

     

    Tja, du har jo Lipo (Lithium Polymer) batterier, og LiFe batterier...

     

    Har revelusjonert radiostyrte biler...

     

     

    F.eks kan et 5000mAh 2 cellers 7.4v Lipo batteri med 30c rating levere 150 Ampære hvis du kortslutter det, noe som gir ENORMT mye effekt fra et lite batteri... hele 1100W

     

    Eller så kan et 4000mAh 3 cellers 11.4v Lipo batteri med 30c rating levere 1368w

     

    Dette er selvfølgelig i korte øyeblikk, men det gir helt nye muligheter.

     

    Du kan enkelt dra opp mot 70 ampere over "lang" tid. som har gjort at batteridrevne radiostyrte biler har mange ganger den krafta som du finner i de bensindrevne. for ikke å snakke om et helt enomt dreiemoment.

     

    Disse batteriene kan ofte lades med sinnsyk strømstyrke, de to batteriene jeg nevner over, kan lades med intil 25A som igjen er sykt mye... og gjør at ladingen skjer på under 10 minutt..

  12. Er stort sett fornøyd med mitt Fractial Design XL 2... Noen få klager: ikke bra nok vibrasjons demping til hdd, mine Western digital RE 4 TB disker hørtes alt for godt, måtte inn med 5.25" gummidempere, nå er det lydløst.... Ingen ekstern 3.5" brønn, til f.eks kortleser, ingen HDD lys, LED i power knappen er ALT for kraftig/dårlig designet, og er som en laser inn i øyet på deg, må dekkes til med tape... Ledninger til USB\HD audio, Power\Reset\ ++ er litt for korte.

     

    Maling i skruehull til hovedkort\dørpaneler, måtte bruke mye makt for å få skruene inn, ja jeg brukte rette gjenger.

     

    Thumbscrews var umulige å bruke på dørene f.eks...

  13. i7 er ikke en prosessor men et markedsføringsuttrykk. For å illustrere er i7 920, i7 980X, i7 3770K, og i7 3960X alle i7 prosessorer men er alle forskjellige generasjoner eller tick/tock. Om det skal bety noe i sammenheng med klokk og temperaturer må du si hvilken modell, og gjerne hvilken vcore dersom du har forandret spenningene. :)

     

    Hvorfor er det aldri noen som nevner min prosessor I7 3970X :p

×
×
  • Opprett ny...