Gå til innhold

KimS

Medlemmer
  • Innlegg

    567
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KimS

  1.  

    Hei, håper det er greit jeg sniker meg inn her med et lite spørsmål. Jeg kjøpte Black Refinery oppsettet i januar 2016. Da var det Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3 med Intel i5 6600k som var gjeldende. Vil Samsung 960 EVO SSD som foreslås nå være kompatibel med mitt oppsett? 

     

    Det ser ut som du blander litt. 6600K er en 1151 socket CPU som krever DDR4 RAM. Det har meg bekjent ikke kommet noen Z97 hovedkort som støtter noen av delene. Så enten har du en annen CPU enn det, eller så har du et annet hovedkort. Har du en 6600K, så har du nok også minst Z170 chipset hovedkort, og M.2. Slot som støtter disse raske nvme SSD'ene. De fleste Z97 hovedkort vil også støtte slike SSD'er om de har siste versjon av BIOS. Men det kan finnes unntak. Deriblant noen som fungerer, men med hastighet redusert ned til vanlig SATA. Man risikerer også at M.2. slot'en i bruk stjeler 8 PCIe linjer fra skjermkortet. (Vel, nvme SSD'en stjeler 4, men skjermkortet bruker enten 8 eller 16..).

     

    Du får finne ut hvilket hovedkort du har, og lese manualen når det kommer til konfigurasjon av PCIe baner. Kanskje må du sette skjermkortet i PCIe spor nummer 3 for å tvinge det til å gi fra seg 8 baner, slik at SSD i M.2 slot kan få 4 av dem.

     

     

    Du har helt rett, jeg har Gigabyte GA-Z170X-GAMING 3. Vet sånn sett at jeg har to stykk M.2 slot. Så det jeg lurer på er vel om det er noen andre tekniske begrensninger jeg må være obs på?

     

    Utover det klarer ikke jeg å lese av manualen i hvem av de to en bør installere i, og om skjermkortet bør stå i spor 3 eller lignende. Men nå er jo ikke dette akkurat min sterkeste side heller.

  2. Herlig at de legger til flere etterhvert, men uansett så har de gjort en kanonbra jobb med de som er. De to eneste jeg virkelig hater (å spille mot) er Mei og Bastion. Bastion får alt for mange POTG. Burde ikke være mulig for Bastion å få POTG med mindre det er 4+ kills i klippet, og selv da er det ikke spesielt imponerende.

     

    Mercy er konge. Spiller henne ofte selv. Prøver å kjøre Tank/Support så mye som mulig hvis ikke andre gjør det. Vil heller vinne enn å få POTG med Bastion.

     

    Bastion er i grunn ikke så vanskelig å countre, er i grunn mange heroes som kan ta seg av han ganske så greit. Mei er i grunn litt verre, men Tracer countrer henne ganske så greit.

  3. Jeg hadde også valgt 1151 ja ..

     

    Noe spes du skal med de håndverktøya? Hvis du skal ha til pc bygging kjøp heller en magnetisk bits-trekker. Gjerne med skrallefunksjon. Eneste verktøyet du trenger til pc bygging .. ja og så en avbiter og noen strips da :)

     

    Nei, i grunn ikke. Tenkte at det kunne være kjekt å ha, men når jeg tenker meg om så kommer jeg meg sikkert langt med det jeg har liggende her. Høres ut som det blir å gå for 1151 da :)

  4. Sitter å vurderer to oppsett jeg har laget meg her, men klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal gå for socket 1150 eller 1151. Ønsker derfor vurdering av disse to oppsettene:

     

    Socket 1150, i5 4690K, DDR3:

    https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/76012

     

    Socket 1151, i5 6600K, DDR4:

    https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/76053

     

    Det skiller altså 650 kroner mellom de to oppsettene. Spørsmålet er hvilket ville du valgt?

  5. Du får mer for pengene med en i7 vil jeg si, men med dagens CPU-krav i spill så er det ikke så stor forskjell hvis de er klokket likt så sant du ikke multitasker som en gal, men da ville jeg uansett ha anbefalt et X99 oppsett.

     

    Er det du som skal streame eller se på streams? Streaming krever en god del av CPU siden det er denne som rendrer bildet før det sendes, men med litt justeringer så bør det ikke bli et stort problem med den i5'en. Jeg hadde uansett valgt en i7 til dette formålet.

     

    Det er jeg som skal streame. Hvilken HK/CPU/RAM sammensetting ville du valgt til dette formålet? Kom gjerne med forslag til konkrete deler hvis dette er mulig.

  6. Her har jeg prøvd meg på en ny liste hvor jeg har hentet noe mer inspirasjon fra "Black Refinery". Altså z97 HK, i5 4690K og DDR3 som LMH1 foreslo. Vil dere si at dette er bedre value for the money? Og vil det holde til mitt bruk, som er gaming på 1080p samt noe streaming?

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=240296&view=l

     

    Har i grunn ikke lyst til å spare på SSD og kabinett. Er ikke for rutinert på å bygge pc, så skal helst ikke være for knotete å jobbe i. Det at det er ganske stilrent er også en fordel for å få aksept her i hjemmet.

  7. Hei,

     

    Skal bygge meg ny pc nå over nyttår. Har satt sammen følgende deler:

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=240278&view=l

     

    Målet er å skulle kunne spille nyere titler på relativt "full pupp" i 1080p. Samtidig ønsker jeg å kunne streame litt og gjøre diverse andre oppgaver som krever noe prosessorkraft. Har valgt å legge mindre av budsjettet i GPU enn om jeg f. eks. hadde gått for et 980ti. Tanken her er at jeg kan oppgradere med et nytt skjermkort om en par år, og slik holde gaming-performance oppe lengre.

     

    Men jeg skulle gjerne kommet meg noe ned i pris, omtrent 1000 kr ned hadde vært flott. Spesielt på CPU/HK er jeg usikker. Har jeg muligheter for å spare en del kroner her uten at det går veldig utover prosessorkraften (slik at jeg f.eks. fremdeles kan streame)? Vil en i5 6600K holde i massevis?

  8. Hei,

     

    Først og fremst håper jeg at dette ble riktig del av forumet. Videre kan jeg påpeke at jeg i utgangspunktet kun kan HTML/CSS. Kunnskapen er med andre ord veldig begrenset når det kommer til programmering-/scriptingspråk.

     

    Saken er den at jeg gjerne skulle ha satt opp dette: https://github.com/ceari/whyattend, men har aldri vært borte i noe lignende før.

     

    Jeg har webhotell på ServeTheWorld med SSH access, og som vistnok skal støtte Python. Er det en formidabel oppgave for meg med såppas begrensete kunnskaper å få satt opp dette, eller lar det seg i det hele tatt gjøres med et slikt webhotell (altså uten dedikert server)?

     

    Hadde satt veldig pris på om noen kunne satt meg i riktig retning!

     

    Mvh,

    KimS.

  9. Det er vel ingen hemmelighet at det er enklere å få gode stats ved å kjøre mye t6 enn det er ved å kjøre mye t10. Vi merker jo godt at enkelte spillere med gode stats ikke presterer på høyde i CW pga. manglende erfaring i top tiers.

     

    Selv spiller jeg vel omtrent 70 % av kampene mine som t10 nå til dags. Men det er jo artig å hoppe ned innimellom og "club the sealclubbers", pluss at ESL crewene også trenger trening :)

  10. Noen som enda ikke får tilgang til oppdateringen? Den vil ikke dukke opp på min Desire i alle fall..
    Hvor kjøpte du telefonen din? Noen telefoner som er "branded" vil få oppdateringen senere. "Branded" vil si at telefonen er låst til et selskap (Telenor/Tele2) Ikke så vanlig i Norge som det er i utlandet med de store (Vodaphone/Orange....)

    Den er kjøpt hos mpx, og er ikke bundet eller låst til noe. Så er litt rart i grunn, men får vel bare smøre meg med litt tålmodighet.

  11. Heisann, litt feilaktige trekk i denne artikkelen. Så tenkte jeg kunne avkrefte/bekrefte enkelte påstander.

     

    I samtaler imponerer Desire. Telefonen har en egen mikrofon på baksiden som fanger opp støy i omgivelsene, og en invers av den gjør at denne delen av lyden utjevnes.

    Som vi alt har vært inne på så har ikke HTC Desire dette. HTC tok det rett og slett bort for å kutte i kostnadene. Desire er som kjent noe billigere enn N1.

     

     

    Android har fortsatt litt småproblemer med noen av internetteknologiene. Når vi er tilkoblet via Wi-Fi får vi ikke ikke lastet ned programmer fra Android Marked, og du må med andre ord bruke mobilnettet for nedlasting. Dette er et ganske stort problem for de som har dyr datatrafikk på abonnementet sitt.

    Her skal vi ikke skyte artikkelforfatter for tidlig. Dette er et kjent problem med Android på enkelte(!) Wifi-nett. Jeg har selv opplevd dette med nettverket på f.eks universitetet. Google sine utviklere skal jobbe med problemet, men feilkilden er ennå ikke kjent. Problemet rammer derimot få Wifi-nett og skal ikke være et problem i daglig bruk (så lange dette ikke oppstår hjemme selvfølgelig).

     

     

    På svak Edge-dekning blir Desire uvanlig varm nederst på baksiden og telefon bruker mye strøm.

    Selv har jeg ikke opplevd dette, men kan hverken bekrefte/avkrefte at dette skulle være tilfelle.

     

     

    To viktige funksjoner mangler imidlertid. I Desire kan du ikke søke etter e-post ved hjelp av egne søkeord, og du kan ikke sette en fast signatur i e-postmeldinger du sender.
    Å joda, det er vel en grunn til at HTC valgte å legge på en fysisk søkeknapp? Signatur kan man også enkelt legge til via innstillingene, noe jeg selv benytter. Har derimot hatt problemer med å få push til å fungere ordentlig. Selv om den er innstilt på høytrafikkperiode hver dag i alle døgnets timer, så pusher den ikke e-posten. Noen andre som sliter med dette, evnt. har en løsning?

     

     

    Office-støtte er på plass for å vise dokumenter du mottar på e-post, men av en eller annen grunn er det ingen Office-applikasjon i menyen og du kan ikke uten videre vise Office-filer du har liggende på telefonen - du må motta de på e-post. Det går selvsagt an å laste ned andre Office-programmer via Android Marked.

    Dette blir jo helt feil. "QuickOffice" ligger inne fra fabrikk og kan åpnes fra hvor du enn skulle befinne deg på telefonen. I tillegg finnes det andre alternativer på Android Market.

     

     

    Det vi savner er stoppeklokke og nedtelling. Dette er selvsagt lett tilgjengelig via Android Marked.

    Dette er også lett tilgjengelig fra fabrikk. HTCs klokkeapplikasjon har begge disse funksjonene. Greit å gjøre seg kjent med telefonen når den skal testes.

     

     

    Vel, det var det. Kan si at min erfaring med batterikapasiteten er helt på det jevne. HTC Desire leverer akkurat som andre telefoner i samme klasse på dette punktet, hverken mer eller mindre. Jeg har hatt telefonen siden den kom til Norge nå, og må si at jeg er storfornøyd. Den fortjener virkelig den 6'ern. Anbefales til alle som vil ha en telefon med mye morro og mye i nyttefunksjon.

    • Liker 2
  12. Må jeg godta et kompromiss som gjør at jeg ikke kan spille på hytta hvor en god internettforbindelse er umulig å oppdrive? Må jeg godta et kompromiss som tilsier at jeg kun kan spille spillet så lenge de transnasjonale selskapene finner det lønnsomt at jeg gjør dette? Skal jeg godta et kompromiss som gjør at jeg ikke kan selge spillet mitt videre? Er jeg en "pirat" fordi jeg ikke godtar disse komprimissene og legger meg på et annet standpunkt?

     

    For meg blir svaret ganske enkelt nei. For meg blir dette en prinsippsak på hvordan jeg mener det bør(!) være. Dette er ikke et standpunkt jeg tar slik at det skal være lettere for meg å laste ned det nyeste i spillverden, snarere det at jeg alltid streber etter så gode forbrukerrettigheter som over hodet mulig.

     

    Nå til dags spiller jeg stort sett kun en og annen gammel klassikker på pc. Alt av nye og heftige spill får min konsoll ta seg av. Så dermed kan jeg avslutte med at jeg kjøper alle mine spill, men jeg kommer aldri til å kjøpe et spill som jeg føler krenker mine forbrukerrettigheter. Dette er min utøvelse av min forbrukermakt!

×
×
  • Opprett ny...