Gå til innhold

Fornybarenergi

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fornybarenergi

  1. Hadde du skrevet at bruken var for Elektronikk, eller hva enn innen IT, hadde jeg endret teksten en del ja...
    Da det kun sto skole, tenkte jeg helhetlig bruk.

    De jeg kjenner på IT som har begynt å kode en del i det siste, har hatt god bruk for numpad ja. Så ettersom dette er tilfellet, ville jeg da gått for 15".

    Kan støtte opp for at Lenovo generelt har levert mye bra. Bare pass på at du får en god 1920x1080 skjerm.
    Da det blir firkanta øyne om du vil eller ikke, etter en slik studie. Bare spørsmål om HVOR firkantet ;)

    Multicomene frister, jeg ser den. Men jeg står fremdeles for å finne alternativer, pga batteriene de har og skjermene (hardware).

    Lykke til :)

  2. Nå er jeg 25 år gammal. Så vet ikke om det har endret seg så vanvittig mye siste 6-8årene. Men dere sitter ikke med maskinen alene.. og lærer står foran ? På videregående? Ingen bøker opp ? Ingen penn og papir, for å gjennomføre utregninger osv ?

    Om så må det være privat skole, eller lignende?

    Men ja en 15" er flott å se på den også. Du får dyttet mer hardware inn, til en tilnærmet lik pris. Men da er dette en mellomting. Som enten er oppe på skolen, eller hjemme. Thats it. POenget mitt var at bruksområdet til den jeg linket til, vil kunne være for absolutt alt og hvor som helst. Det er bare tungvint med 15".

    1 spill maskin som er hjemme, som man evt kan ta med til kompiser (Hvis det er av interesse)
    1 studie/jobb maskin, som skal kunne tas med over alt, og raskt kan tas opp å opereres med.


    Men han her vil ha noe < 8000kr

    Så jeg skal avslutte min anbefaling, med det jeg har skrevet tidligere.

    Lykke til !

  3. Men det er nettopp dette jeg prater om.. man ønsker ikke 15", eller 15,6". Det blir for mye.
    Hvis du skal bruke dette på videregående? Ja.. da kan du ta deg en bolle eller to, kjøp deg noe fra elkjøp til 3000kr.. og spar resten til noe annet. Det er overhode ingen "plass" på videregående, som vil "trenge" en solid studie/jobb/spill maskin. Tøv.

    Er nettopp derfor jeg kom frem til å legge på litt til (da jeg hadde budsjett på 8000,- jeg også).

    15" blir som en rar mellomting... på universitetet har jeg pratet rundt med et utall folk. Sett på maskinene de har osv. Bortimot samtlige irriterte seg over støynivå, men spesielt størrelsene til sine 15". Det blir for stort. Du har ikke plass til noe annet, når du tar den opp.. pluss at du "plager" alle rund deg.
    Der folk var mest fornøyd var Zenbook'ene og Lenovo. Mange fornøyde med lenovo. Men igjen, så får man ikke dine krav til prisen, pluss at de er dårligere i kvalitet, enn asusen sine.

    Batteritid var det folk søyt mest om. Ble forbauset over hvor mange som hadde multicom sine UltraSlims blant annet. En god kamerat av meg kjøpte den du linker til. Batteritiden var til å gråte av sa han. Så han har gitt opp å bruke den uten lader, da den "låses" til lavt bruk osv. 13" kan du sprette opp på bussen, trikken, toget, bilen, i parken.. senga, dass.. hvor du vil.



  4. Helt seriøst.

     

    Går du lenger ned (noen få uker tilbake), så vil du se mine poster på dette. Jeg stilte de eksakt samme kriteriene som du noterer.

    Jeg var et taste trykk, unna å trykke inn bankID for betaling gjennom multicom sin. Men etter et rent helvette med sammenligninger med andre.. lesing av reviews på prossessorer, skjerm.. og batterier.. så kan jeg med GOD samvittighet fortelle deg følgende..

    KJØP DENNE!!

    • Skjermen er det beste du får, samt MATT.
    • Selve maskinen er på det letteste, samt tynn som rakkern
    • 13" er det du vil ha på skolen/Uni/reise/jobb. 15 blir bare rot.. TRO meg.
    • Den er blant de raskeste bærbare per dags dato i å starte opp.
    • MER en stor nok SSD.. og REN ssd. Ingen HYBRID.. som nesten SAMTLIGE har idag.
    • Mer en nok RAM
    • Hva skal du med kraftigere grafikkort en denne, når maskinen ikke er FOR gaming. Forøvrig drar denne alt av spill, men selvfølgelig ikke på maks.
    • Batteritiden så sitter denne også blant de beste. Skal du ha MEST batteritid må du gå mot VAIO.. Samsung.. og co. Men de var uaktuelle da det gikk i hybridminne, eller IKKE 1080x1920 skjerm. Så ingen spørsmål en gang.

    Denne modellen, og KUN denne modellen, gir deg desidert best innmat og skjerm for prisen.

    Jeg gir deg 500kroner umiddelbart, om du klarer å finne en bedre maskin til vilkårene du er ute etter, for denne prisen eller lavere. Til og med om du legger på 1 tusen lapp!

    i7 vil ikke kunne yte sitt potensialet uansett, så det du får fra i7 kontra i5 som jeg linker til, er VELDIG minimal. Men det beste med det hele.. er at i5 har faktisk betydelig bedre batterilevetid pga i7 trekker mye mer.. som forøvrig betyr at i5 varmer heller ikke opp maskinen like mye, som igjen impliserer... mindre vifte støy.

    Multicom sine føles plastikk aktige ut.. skjermen har fått mye kjip kritikk da den er "bøyelig", og ikke som funksjon.. men pga plasten. Så er batteritiden langt mindre.. Tastene var forferdelige på multicom sine, men har blitt noe bedre.. men fremdeles.. kan ikke sammenlignes med Asusen. Den er en ren nytelse.. og du GLEDER deg til å vippe den opp på (hvor som helst!), og bare surfe... skrive.. lese.

    Spar deg tiden.. og bryet. Bare bestill nå. Eller så kan du diskutere her.. hvor alle har en haug med meninger, og ofte henviser til middelmådige maskiner. Du vil gi 8000. Du vil ha noe som varer flere år. Denne vil være sjef lenge!

    Grafikkkortet er imponerende.. vi prater om en 13" her..


    Beklager den desidert mest uformelle teksten jeg har skrevet på lenge.. men er SÅ lei av å diskutere bærbare maskiner, men når jeg så hva du spurte etter.. tenkte jeg. HELL NO! Han må hjelpes vekk fra dette marerittet.

     

    Jo forresten.. en konstruktiv tilbakemelding til ASUSen som jeg linker til. De har plassert "power" knappen.. like ved tastaturet.. så enkelte har klagd på dette, eller mener at det er i veien. Jeg personlig har store hender og svære fingre.. og har ikke akkurat hat noe problem med det.



    Spør om det er noe du lurer på! Skal skyte ned alt av maskiner som legges inn her som konkurenter.

    :)

    Klart.. legger du på 3..4 tusen til så snakker vi om Touch skjerm.. som er BARE ROT!! og litt større disk.. og en smule bedre grafikkort. GTX kontra GT.. Men seriøst.. da dropper du skolemaskin, og går for en gaming maskin! :) Dette er det beste du får for redigering, skole, jobb, men takler også spill bra, til en pris rundt 9000kr klassen.

    • Liker 1
  5. Hallo hallo!

    Da var jeg tilbake..

     

    Vi kom frem (med hjelp fra dere), til et valg.. men maskinen forsvant fra markedet dagen etter. Har avventet for å se hva som nå er blitt lagt ut, og det virker som man prioriterer skjermkort, og dedikert minne, men går tilbake til hybrid disker fremfor ren SSD. Meget provoserende.

    Så nå er prisen høynet, hvis man skal både ha dedikert minne, 1920x1080, samt ren SSD.

     

    Her er hva jeg står mellom.

    Asus i5 256gb SSD

     

    Asus i7 128gb SSD

     

    Klarer ikke helt å se om dette er ren SSD, eller om det også er en variant av hybrid.. SATA eller hva enn det kalles.

    Enlighten me!


    Skulle dere ha noe som ligger på de spesifikasjonene, som dere kanskje mener overgår ovennevnte, så vennlig legg det til her.

    Vet at det er mange brukere her som er ute etter 13" i denne klassen, så her vil forhåpentligvis andre også hente hjelp.

    Takk !

  6. Dette kommer frem som litt pinlig.

    Jeg deaktiverte Norton som hun hadde pre installert. Da funker nettet.

    Skal sies at flushet dns som du sa, men endret ikke I protocal tcp 4. Den står på automatic.. men helt ærlig tror jeg det var Norton som blokket det.

    Jeg vurderte ikke en gang å deaktivere dette i starten. Kan ikke fatte hvorfor Norton skal blokke vanlig nett?
    Jeg har aldrig vært glad i Norton.. men hun må jo ha antivirus slik hun holder på på pcn.. noen anelse om hva som må trykkes på i norton, for at ikke det skal blokke... vanlig internett? Gjennom browser :S


    Tusen takk Chris, og dere andre

    • Liker 1
  7. Nå er dette et relativt nytt felt. Går nok under samme sak som bloggere.
    Du får lønn fra dem. Ikke fra noen, som skal deles på dere. Pga deg så får youtube 17500 clicks.. utifra hva jeg så på bilde ditt.

    Men.. dette må du føre opp ja, og skatte fra. Det beste er å tusle innom skattekontoret. Ta med bilde og vis. Så går det sikkert under selvstendig næringsdrivende, om du IKKE har annen jobb :) Og da får du en del goder.. hvis du har planer om å kunn gjøre dette som side jobb.

     

    igjen.. ikke mitt felt. Bare hva jeg tolker

  8. Du kan da altså pinge lokale enheter. Dersom du pinger 8.8.8.8 (googles DNS) og vg.no hva får du som resultat da? Bli begge blokkert?

     

     

    Altså dersom du skal laste ned en driver til en PC uten nett bruker du en annen PC og en minnepinn, det er ikke verre enn det.

     

    Den sier den er disconnected selv om du er koblet til? Hva ser du på egenskapene på adapteren, ta gjerne bilde. Network and sharing center -> Change adapter settings -> wifi-adapter

    ???

     

    Usikker på du er ute etter. Alt jeg kom frem til der, hva en liste over ting som kan hukes av og på. Alle er huket på bortsett fra to. Jeg har sett på det i forhold til min laptop og der er alt likt.

  9. For det første. Reinstallere driveren uten nett? Får se om det finnes på noen CD hun må ha fått.

    Forøvrig så er WIFI på ja Sceptic. Fn fx vet jeg ikke hva er.

    Wifi er på.


    Mens jeg skrev her nå, så fant jeg en mulighet til å reinstallere nettverkskortets driver. TROR jeg.. gikk inn på mine netverk, og så wireless, og så trykket litt her og der. Men dette hjalp ikke.

  10. Trådløst. Pc ser accsespunktet, og kobler fint til. Når man "hover" over nede til høyre på netticonet, så gir den til og med indikasjon, på at den laster opp data... win 8 det her, nytt for meg også.

     

    Når jeg taster ipconfig/release får jeg følgende:

    No operation can be performed on Lokal tilkobling* 5 while it has its media disconnected.

    No operation can be performed on Lokal tilkobling* 4 while it has its media disconnected.

    No operation can be performed on Wi-fi while it has its media disc disconnected.

     

    Når jeg taster inn ipconfig/renew får jeg flgende:

    No operation can be performed on Lokal tilkobling* 5 while it has its media disc connected.

    No operation can be performed on Lokal tilkobling* 4 while it has its media disc connected.

    No operation can be performed on Wi-fi while it has its media disc disconnected.

    No operation can be performed on Ethernet while it has its media disc disconnected.

  11. Hei,

    er relativ ny bruker her, og ser frem til å kunne lese meg opp samt få hjelp, eller kanskje hjelpe andre.


    Vil først si at jeg har prøvd å lese litt på eldre poster, men finner ikke helt det samme problemet.


    Problemet:

    Kjæresten har ikke nett på sin nye maskin (packard bell, gu.. forby.).
    Konsekvensen, er større enn antatt. Spesielt med hensyn, på at det er.. den tiden.. av måneden. Så dette må ordnes umiddelbart før jeg tar teltutstyret, og stikker til skogs! Eller evt ringer inn en prest som kan drive ut demonen som viser seg mer og mer.

    Info:

    Samtlige enheter (bortsett fra hennes) i boligen har nett, opp koblet til samme ruter. 70/70mbits fiber. 150mbits spreder (Crystalview reapeter).
    Hun hadde nett igår, frem til kvelden. Så alt har fungert utmerket frem til igår kveld.

    Hva jeg har prøvd:
    - Restarte maskinen hennes...

    - Feilsøke (windows feilsøking av nettverk, ingen feil funnet)

    - Restarte repeateren (routeren), men ettersom vi andre har nett, er det ikke der det ligger uansett.
    - Prøvd å nytte IE istedenfor chrome, ingen hjelp. Prøvd å resette chrome leser til standard instillinger, ingen nytte..

    - Koblet av og på, finner nettverken, ingen feil, men ingen nett.

    Hva har skjedd?
    - Hun må ha prestert med å trykke på noe, da hun har windows 8, som er.. noe rart.


    Kan noen her, være så vennlige å gi meg et par mulige løsningsforslag?


    Hadde satt enorm pris på dette. Mer enn du/dere tror.


    Mvh Ny bruker.

  12. ja, så den.. bare at den ligger mot 9000kroner.. jeg hadde en i5, ellers lik.. til 7000kroner.
    Så ikke behovet for 7i :( Etter all overbevisning her på forumet.

    ingen planer om å spille på den.. er jo en 13". i7 vil vel bare senke batterilevetiden littegran, og kanskje øke varmen, og lage litt mer støy.

    Men ja.. virker som jeg må gå for den.. om jeg skal ha ssd og en slik oppløsning.

  13. Rainbloom. Ta deg en tur til elkjøp eller lignende. Finn en 17". Kjenn og føl på skjermstørrelsen. Vit at asusen er kanskje til og m litt tyngre enn den du fant. Ja spilling er laaangt mer artig på 17" og film, hands down. Vurder om du ikke har problem å ta m den til venner for å spille/se film. Igjen.. ikke en flyplass maskin :) men hvor ofte er du der.... og helt seriøst. Ikke velg basert på at du skal se halvparten av en film på flyplassen/bussen.. da kaster du penger ut av vinduet. Mitt tips. Gå til elkjøp. Se på 17" ere. Vekt asus 6.3? Kg. Sammenlign. :-) forresten.. få deg en grei datamus. Uansett.

×
×
  • Opprett ny...