Gå til innhold

Te'om

Medlemmer
 • Innlegg

  740
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Te'om

 1. Nei dessverre, jeg bestemte meg for å flytte utenlands og avventer kjøp av skjerm. Jeg sendte forespørsel til Dustin, men fikk aldri svar. Etter å ha undersøkt litt på nettet ser det ut til at det er et marked for såkalte "koreanske skjermer" hvor paneler som av en eller annen grunn ikke holder mål for den/de skjermmodellene de er ment for blir kjøpt opp av koreanske selskaper som lager litt mindre heftige skjermer rundt dem. Muligens er det tilfellet her. Hva det i så fall har å si for kvaliteten er ikke godt å si.

 2. Hei!

   

  Dustin selger skjermer til meget gode priser under sitt eget merke kalt Voxicon. Skjermen jeg vurderer å kjøpe er Voxicon D27QO (27", IPS, QHD, 2ms), men prisen og mangelen på tilgjengelig informasjon gjør meg noe mistenksom. Som med så mange andre av disse OEM-merkene er det vanskelig å finne informasjon og erfaringer, både med spesifikke produkter og merket generelt. Dersom noen av dere her inne har vært borti det hadde jeg satt stor pris på om dere delte erfaringene deres!

   

  Skjermen: https://www.dustin.no/product/5011064041/d27qo

  Utvalget hos Dustin: https://www.dustin.no/group/hardware/datautstyr-tilbehor/skjermer-tilbehor/skjermer/?manufacturer=voxicon

  Test av 31,5" hos DinSide: https://www.dinside.no/data/duell-to-svaere-pc-skjermer-til-en-rimelig-penge/70032662

 3. - Et av de sentrale elementene…

   

  Det hadde vært fint om skribenten lærte forskjellen mellom "ett" og "et"…

   

  http://www.sprakradet.no/svardatabase/sporsmal-og-svar/et-eller-ett/

   

  "Tidligere ble et regnet som ubestemt artikkel og ett som tallord. I dag er disse gruppene slått sammen i skolegrammatikken, og begge ordene regnes nå som mengdeord (kvantorer), en undergruppe av ordklassen determinativ (bestemmerord)."

   

  Personlig liker jeg å skille mellom dem, men det ser altså ut til at det ikke er en regel lenger. Jeg tolker det som at skribenten slipper unna denne gangen.

   

  On topic: Kan dere si noe om hva som ligger bak at de "er ganske nøkterne"? Det er ellers interessant å se hvor variert bruken av VR er, til og med her i Norge.

 4. Jepp, fant en som tar ca en uke å få tilsendt fra UK. Har fått svar fra diverse nettbutikker om at verken de eller deres leverandører har noen. Litt merkelig egentlig da de er kritiske for diagnostikk av POST-problemer, man skulle tro de var enklere å få tak i. Men når man først har en kan den brukes på de fleste hovedkort, så dette ordner seg, det bare tok litt lenger tid enn jeg hadde tenkt. Takk for svar!

 5. Hei,

   

  Er det noen som har peiling på hvor man får kjøpt en såkalt systemhøyttaler (noen kaller det visst også BIOS-høyttaler)? Enten på nett eller i butikk i Oslo. På engelsk ser det ut til å vanligvis kalles en PC-speaker. De ser typisk slik ut:

   

  post-3610-0-11060700-1514213171_thumb.jpg

   

  Jeg har en maskin som ikke kommer seg i POST og håper høyttaleren kan gi meg mer informasjon. Tips mottas med takk!

 6. "...det kunne for eksempel være at hodetelefonene skiftet farge etter hvor mye liv og ammo vi hadde igjen"

   

  Dette finnes faktisk allerede for Steelseries sitt Elite Prism gjennom deres Engine 3 programvare. Så vidt jeg vet er det foreløpig kun CS:GO og DOTA2 som støttes, men siden Steelseries har fått det til vil jeg tippe at Logitech ikke er langt etter. Hva som er vitsen med det er et helt annet spørsmål :D

 7. Du vil nok ha minimal ytelsesøkning i spill ved å oppgradere CPU, RAM og hovedkort, neppe nok til at du merker forskjell på annet enn muligens noen sekunder raskere lastetid. Spill klarer generelt ikke å dra full nytte av de 8GB RAM du allerede har, en 2500k på 4,5GHz kommer neppe til å bli en flaskehals med det første med mindre du skal redigere video, og hovedkortet er vel det som har minst å si for spillytelse. Som LMH1 sier vil det være oppgradering av grafikkortet, for eksempel ved å sette i et ekstra 780, som gir deg best ytelsesøkning i spill. Dersom du ikke har en SSD vil dette også være en bra investering som gir deg en ekstrem ytelsesøkning i generelt bruk (men ingen ekstra FPS i spill dessverre). Jeg ville heller fokusert på ekstra funksjonalitet i ditt tilfelle. Kjøp en ekstra skjerm, en Oculus Rift, en bra joystick eller et ratt eller lignende, alt etter hva du er interessert i.

 8. Ser ut til at det beste alternativet nå, om man ikke vil sykle rundt hele fjorden, er å hoppe på Kystbussen sør for Haugesund et sted. Det går også hurtigbåt fra Kopervik, men den går ikke ofte. På Kystbussen betaler man 60% voksenbillett for sykkelen, så med fergebillett Halhjem - Sandvikvåg koster det vel mer penger enn å bare ta bussen hele veien fra Bergen til Stavanger. Ikke at jeg sykler for å spare penger, men det sier litt om prioriteringene. Uansett takk for svar janstok!

 9. En tråd hvor man får snakke dritt om filmer man hater! Genialt.

   

  Evan Almighty er kanskje den filmen jeg hater mest av alle filmer jeg har sett, og jeg håper innstendig at jeg aldri blir tvunget til å se den igjen. Filmen er en intellektuell fornærmelse på flere plan.

   

  1: Jeg begynner rolig, og påstår at filmen er en textbook familiedramafilm etter oppskriften:

   

   

  Hovedpersonen er en godhjertet person, men mister fokus på de etablerte moralske sannheter og forledes/lures inn i en vanskelig situasjon hvor han må ofre det som egentlig er viktig i livet, nemlig familie og ydmykhet (her snillhet mot de svake). Antagonistene er som vanlig fullstendig gjennomsiktige bad guys som er usmakelige både på oppførsel og utseende, og saken det er snakk om er ensidig slem mot uskyldige, så man er helt sikker på at alle forstår hvem de skal sympatisere med. Heldigvis ordner alt seg til slutt, familien får oppmerksomheten de trenger, de svake får det godt og hovedpersonen får gjennom skjebnens uforklarlige krumspring (i dette tilfellet personifisert som Gud) alt han har drømt om. Dermed ender alt godt, og hovedpersonen har fått en lærepenge på kjøpet.

   

   

  Her skal man altså spise en moral som sier at selvfølgelig kan du oppnå målene dine, men det er viktig at du er snill på veien og ikke henger med folk som er ekle og slemme. Rimelig kalorifattige greier som har blitt sett uendelig mange ganger før, men greit nok. Problemet mitt er at vi lever i en verden hvor barn sulter i hel hver dag og hvor vi ødelegger våre barn og barnebarns livsgrunnlag gjennom forurensing og overforbruk, og den moralske posisjonen denne filmen forfekter er at det er selvfølgelig helt greit å kjøre SUV, bo i et gigantisk hus og få en haug med overforbrukende unger så lenge du bruker litt tid med din stakkars kone og barn der hjemme. Da har du nemlig Gud på din side, Gud har jo som kjent vetorett i moralske spørsmål, og han stikker gjerne innom for å henge litt med deg personlig og sørge for at du går den rette vei. Som om Gud ikke ville hatt bedre ting å bruke tiden på enn å sørge for at en tilfeldig overklassefamilie i USA ikke må gå til familieterapi.

   

  2: Logikken. Jeg forstår at dette er en komedie og at virkemidlene i stor grad er symboliske, men seriøst.

   

   

  Dyr kommer fra hele verden, de har krysset hav, ørkener og fjellkjeder og må ha reist i flere år for å ende opp i en liten dal i USA slik at de kan bli reddet fra syndefloden. Som kun finner sted i den lille dalen. De kunne da for faen holdt seg hjemme og aldri merket noe til floden. Surrealistiske elementer fungerer best når det ikke virker som om de er surrealistiske fordi manusforfatterne er idioter og ikke gidder å finne en løsning som gir mening.

   

   

  Nok opplisting. Hva er det egentlig som gjør at jeg hater denne filmen så intenst? Den har John Goodman og stemmen til Morgan Freeman i seg, så den må jo ha noen formildende elementer? Jeg tror nok grunnen er at den for meg resonnerer så sterkt med vår vestlige kulturelitisme, vår evne til å tenke at selvfølgelig er vi de viktigste i verden, de som lever den rette vei, de som vet best. Denne filmen representerer for meg ansvarsfraskrivelsen vi alle er skyldige i og skylappene vi går med, og den forfekter moralske standpunkter som for meg virker fullstendig verdiløse i det helhetlige bildet. Nå er det neppe det filmen var ment å skulle gjøre, men den havner altså ubønnhørlig i skuddlinjen for en sak som er viktig for meg, og den lander så langt ute på feil side man kan komme. Når den i tillegg er et oppgulp av oppbrukte klisjeer og komiske situasjoner man kan lukte en halvtime før de oppstår så oppnår altså filmen den ultimate hatstatus hos meg.

   

   

  tl;dr: Evan Almighty er en teit film.

   

  Takk for meg! :D

  • Liker 2
 10. Jeg tenkte jeg skulle sykle Bergen - Stavanger på fredag nå som det er meldt så fint vær, men ser med gru at fergeruten fra Skudeneshavn til Mekjarvik er lagt ned. Er det noen som vet hva som er det beste alternativet nå til dags?

   

  På forhånd takk!

 11. Bare husk at uansett hvor intense følelsene dine er nå, så vil de dale etterhvert. Hvis du er heldig vil de gå over i en annen type kjærlighet som er mer langvarig, men ofte vil man bli stående igjen etterpå og lure på hva det egentlig var man så i personen det er snakk om. Så jeg foreslår at du prøver å se på livet ditt uavhengig av denne forelskelsen, og vurderer om du egentlig vil fortsette i det forholdet du er i nå. Min noe begrensede erfaring er at noen ganger kan man forelske seg i andre simpelthen fordi man egentlig, dypt inne, vil ut av det forholdet man er i, men ikke klarer å konfrontere verken seg selv eller andre med det uten videre.

   

  Mitt forslag: Gi det litt tid, la den verste forelskelsen blåse over, og se hvordan det føles når ting er roligere og mer kontrollerte. I mellomtiden kan du prøve å lære deg å nyte det å være forelsket i seg selv, uavhengig av om du er sammen med objektet for forelskelsen eller ikke.

   

  Forresten, har du hørt om kvinneguidens forum? Jeg tror kanskje du har større sjanse for å finne andre som har vært i lignende situasjoner der.

  • Liker 2
 12. 1. Ønsker meg omsider et nettbrett til avlastning for bærbar PC. Da jeg ofte kobler pcen opp til TV'en, og skulle hatt et annet gadget enn telefonen til rådighet.

  En micro HMDI til HMDI-kabel virker iallefall 100% på min TF201, og burde fungere like bra på TF300.

  2. Har lenge syntes det har vært knotete å skrive på andre nettbrett, når jeg har prøvd de. Aldri eid et selv.

  Så tastaturet virker gull, hvis det fungerer så bra som tester sier?

  Tastaturet fungerer ypperlig. Det fungerer med en gang man setter brettet i docken, og på TF201 i det minste er det av god kvalitet.

  3. Den virker genial til å ha med på skolen, da den ikke tar så mye plass som en laptop, og i tillegg har betraktelig bedre batterikapasitet enn laptopen min.

  Kommer eventuelt også til å bruke nettbrettet i forelesninger, og det vil bli mye matte og fysikk i år, noen som vet hvordan en penn evt. funker til å ta forelesningsnotater med? Får man kjøpt egen penn til denne modellen?

  Jeg er meget fornøyd med min Adonit Jot Pro. Den er solid og sitter greit i hånden, og konseptet med at man har en gjennomsiktig plate rundt spissen gjør den mye mer nøyaktig å bruke enn det som er tilfellet med andre styluser, hvor man ikke ser helt hvor man treffer. Jeg har dog fortsatt til gode å finne et notatverktøy som fungerer så godt at det kan ta plassen til tradisjonell notatblokk og penn, men muligens er dette fordi jeg ikke har klart å omstille meg ennå.

   

  EDIT: Se forresten http://www.theverge.com/2012/4/10/2925937/best-stylus-ipad-review for en ganske grundig test av forskjellige styluser.

 13. Da var 9.4.5.26 firmware ute for TF700, og har fikset IO issue. Fungere flere hakk bedre nå :D

  Så de har altså glemt oss med TF201 og prioriterer TF700 allerede... hmm. Not good Asus.

  Må si meg enig med nKyb her... Ali, er det Tegra 3 versjonen av TF700 du har? I så fall burde det vel være en lek å få fikset det samme problemet på TF201.

 14. Ingen problem! Jeg var litt rask til å si at det er vanlig med VGA-utgang på integrerte skjermkort i disse dager, men ikke fortvil! Det er ingen sak å få tak i en billig DVI eller HDMI til VGA-overgang, og i mange tilfeller følger disse med skjermkortene man kjøper, så du vil uansett ikke støte på noen problemer i den retningen. Bare sjekk hvilke utganger som er på hovedkortet og ta med en overgang om det trengs.

   

  Angående eventuelle ytelsestap ved spilling på primærskjermkortet og andre oppgaver på sekundærskjermkortet så vil disse i de fleste tilfeller være ytterst små, men det kommer selvfølgelig an på maskinvaren man kjører og hvilke oppgaver det er snakk om. Er det dagligdagse ting som å surfe på nettet, se en film eller ringe noen på skype så vil det nok ikke merkes dersom du har en noenlunde grei prosessor og mengde RAM, men dersom det er større ting (bilderedigering i Photoshop, videoenkoding, komprimering av store filer e.l.) vil det nok ha en viss innvirkning.

 15. Det går i utgangspunktet helt fint, du bare lar det integrerte kortet være aktivert i BIOS, passer på at du har drivere installert for begge kortene (bare én driver dersom det er samme produsent), og kobler skjermene til de respektive skjermkortene. Dersom alt går som det skal vil Windows behandle skjermene som om de var koblet til ett skjermkort sømløst (delt skrivebord/kloning etc). Det er bare ett potensielt problem. Mange spill lar deg velge hvilken skjermkortutgang de skal vises på (eller de kjører automatisk på primærskjermen), og i disse er det bare å velge det riktige. I noen spill har du derimot ikke denne muligheten, og du vil da risikere at disse spillene kjører på feil skjerm. Uansett, bare prøv deg fram, det fungerer overraskende bra og vil gi liten til ingen merkbar forandring i ytelse.

×
×
 • Opprett ny...