Gå til innhold

Mint0

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mint0

  1. Hvilken lærebok har du? Redd jeg ikke har min prøve fra dette kapittelet noe mer, men jeg anbefaler deg virkelig å ikke bare lese deg opp på fakta på dette kapittelet. Demografi er en av de delene av geografi som setter mest krav til refleksjon og drøfting. Se på de ulike befolkningspyramidene osv. å se om du finner noen sammenhenger. Hvorfor er de bygd opp sånn? Hvordan var de for 50 år siden, og hvorfor? Hvordan er de om 50 år, og hvorfor? Gjerne sammenlign flere land. Dette var noen av oppgavene jeg fikk på demografi-prøven da jeg hadde den selv.

  2. Altså, det avhenger jo helt av ditt bruksområde. Jeg varierer mellom IDLE som følger med Python når du laster det ned, samt PyCharm. Det som er fint med IDLE er at den ikke returner noen errors underveis, kun hvis koden ikke kjører. Da får du øvd mye mer på å skrive rett. PyCharm er derimot veldig flink til å påpeke feil, for å ta noen enkle eksempler; classes som ikke står i camelCase-form eller funksjoner som har store bokstaver i seg. 

    Nå har jeg ingen erfaring med Python i VS, men ifra min tid med C# i VS kunne jeg i allefall veldig enkelt lage GUI uten å programmere dette. Er det slik med VS Python også? 

    Uansett, poenget mitt her er at det enkleste er ofte det beste. Jeg tror ikke du kommer til å bli en bedre programmerer av å ha et annet IDE enn eksempelvis IDLE eller PyCharm. Magien ligger i koden du skriver, ikke i programmet du bruker.  :)

  3. Hvis du vil gjøre det selv, vil all programmering av apper tilknyttet til iOS være i programmeringsspråket Swift. Hvis jeg husker rett må du bruke xCode (?), som kun kjører på OS X. For utvikling av apper for Android brukes Java som programmeringsspråk, med Android SDK. Dette skal være mulig å gjøre på både Linux, OS X og Windows.

    Det er helt rett som Comma Chameleon sier; det vil alltid være ideer, men det er utførelsen som gjør ideen din til en realitet.

    Lykke til!

  4. Vet ikke helt i hvor stor grad dette hjelper deg, men selv kom jeg opp i ToF 1 muntlig eksamen i fjor. Denne eksamenen er av muntlig-praktisk art. Teknologi og Forskningslære (ToF) er på mange måter likt naturfag, men med mye mer praktisk arbeid, enn teoretisk. Uansett; du kan anse en muntlig-praktisk eksamen som en tredelt eksamen.

    • Presentasjon av et tema du har fått utdelt på forhånd.
    • Besvarelse av spørsmål knyttet til din presentasjon, og deretter spørsmål fra hele pensum. Et lite tips fra min side er at du "holder litt igjen" på noe av faktaen du tenker å oppgi i presentasjon, og istedenfor utdype dette i denne delen.
    • En praktisk del. Nå vet jeg ikke helt hvordan det vil være i naturfag, men mtp. at den praktiske delen er ca. 15 minutter, kan man ikke sette igang et lengre forsøk. 

    På min eksamen fikk jeg i oppgave å forklare virkemåten til et kolorimeter, samt hvordan en vindmølle ville oppføre seg avhengig av seriekobling eller parallellkobling. 

    Gjerne spør hvis det er noe mer du lurer på!

  5. Disqus er veldig greit.

    Mange nettsider har i det siste tatt i bruk Facebook som kommentarfelt. Dette er da integrert i en nettside. Det er veldig enkelt, da man ikke trenger å lage noen bruker, skrive inn epostadresse osv. Som regel er man logget inn i FB fra før av, så da er det bare å skrive inn en kommentar.

    Det er egentlig bare smak og behag, hva du liker best, hva du trenger osv. Alikevell så er både Disqus og FB to veldig greie løsninger til generell bruk.

  6. Hvis h*n er 9 år, ville jeg anbefalt å starte med Scratch, hvis h*n ikke har vært borti programmering fra før av. Det kan være litt vanskelig å forstå syntakser etc. for en som er helt ny i programmeringsverdenen. Scratch er veldig greit og godt organisert, som gjør det enkelt å forstå. Senere kan man evt. gå over til python med pygame som rammeverk, eller c# med XNA som rammeverk.

    Man kan lage spill i scratch og, og da spesielt 2D-spill.

    • Liker 1
  7. Jeg får altså bedre kvalitet for pengene viss jeg kjøpet nytt skjermkort fra 900-serien til nVidia?

    Nye kort inneholder ny teknologi, men akkurat som andre helt nye produkter kan de være litt pris-stive i starten. Hvis du vil ha mest for pengene går du definitivt for noe i r9 serien til AMD. Kanskje en 280/280x passer inn i budsjettet ditt?

  8. Komplett har noen ferdigbygde maskiner basert på den nyeste socketen: https://www.komplett.no/k/kcf.aspx?id=12252

     

    Ellers kan du også gå for 1150-socketen som har fjerde-generasjons CPU-er: https://www.komplett.no/komplett-gamer-premium-i50-290x-edition/10843#!tab:extra

     

    Komplett har akkurat nå et supertilbud på en pc med den aller nyeste innmaten: https://www.komplett.no/komplett-gamer-xtreme-titan-z/10937

  9. Haswell-E kommer snart og det vil da inkludere en ny socket(Lga2011-3). Jeg er usikker på når komponenter til denne socketen lanseres, men hvis det ikke er så lenge til, ville jeg anbefalt deg å vente.

     

    Når det kommer til sockets på intel-sida:

    Lga-1150: Rask, litt rimeligere, mer muligheter(den støtter flere prosessor modeller enn 2011.

    Lga-2011: Sterkest, dyrest, egentlig designet for workstations. Har kun støtte for i7-prosessorer og Xeon-prosessorer

  10. Jeg ville personlig gått for ASUS-hovedkortet du har linket til. MSI har også gode gaming-hovedkort under 2k. https://www.komplett.no/msi-z97-gaming-7-socket-1150/815058 <- denne er en av dem, og den som legger seg best inn når det gjelder prisklasse.

     

    https://www.komplett.no/asus-sabertooth-z97-mark-1-socket-1150/814893 er et hovedkortet som med 1kr margin passer i budsjettet. Jeg vet dog ikke om dette er optimalisert for gaming, men det er hvertfall en lga1150 socket.

     

    Jeg er ikke den mest erfarne, så profesjonelle folk må ha min evt. inkompetanse beskyldt.

  11. Når det kommer til budsjett-bygg under 10k ville jeg generelt anbefalt å gå for AMD, for å få et virkelig "bang for the buck".

     

    Du har valgt ut et gtx670 skjermkort, det er et nvidia skjermkort. Hvis du heller velger å gå til AMD er denne en solid erstatter: https://www.komplett.no/asus-radeon-r9-270x-4gb-gddr5/813181, en asus versjon av radeon r9 270X, et virkelig bra skjermkort og helt grei kjøling for 2k.

     

    Du kan også gå over på en FX8350 prosessor fra AMD istedenfor i5-en du har valgt ut. 8350-en har 8 kjerner og en klokkehastighet på 4Ghz. Det er dog verdt å merke at ingen spill har nytte av 8 kjerner i dag, noe som gjør at jeg selv ville valgt Intel-prossesoren. Der er det mer kraft i hver kjerne.

     

    650 watt vil nok holde for dette bygget, og ellers ser det egentlig helt okei ut. :)

×
×
  • Opprett ny...