Gå til innhold

hugin_q3

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hugin_q3

  1. Jeg lurer på hvor mye av dette som var iscenesatt eller utvalgt blant en haug mislykkede forsøk. Det virker imponerende når det funker, men vi vet ingenting om hvor ofte det funker.

    Tusenvis vil jeg tro. Likevel, de har gjort fremskritt som er imponerende.

     

    På en måte. Fordi vi nå ikke har NOEN lover som regulerer dette i noen grad. Vi vet også om hvor aggressive Google har vært med sine globale skanninger av bøker også.

  2. Imponerende, men også skremmende.

     

    Fremtiden ser ut for at nye lover må på plass, der du kan spørre om: "Er du en robot?" Og tjenesten må svare ja.

    Som ett eksempel.

     

    Skremmende fordi jeg ser att dette er noe politikere ikke kommer til å ligge i forkant av i det hele tatt. Dessverre.

     

    Imponerende fordi dette, kan bygges inn kjøretøy som en autonom, sømløs problemløser på direkte spørsmål i kritiske situasjoner i flyfartøy, sjøfartøy osv. Du får ett mye raskere løsning i en slik kritisk situasjon da.

    Mulig att stemmene må legges om litt, sånn att vi høres forskjell på mennesker og roboter. Litt sånn Sci-Fi, HAL, Mother i Aliens osv. Ikke nødvendigvis så dramatisk men en forskjell, hvertfall de som kommer for offentligheten :)

    • Liker 6
  3.  

    Kan dere utdype hva dere mener med "Når det kommer til skjerm og skjermoppløsning står det ikke så bra til. Over 10 år etter at det ble «standardoppløsning» for PC-spill er det fortsatt Full HD, eller mer spesifikt 1920x1080p, som dominerer."

     

    ..Er det negativt?

     

    Det er vell ikke positivt?

     

    Både 1440p og 4k har vært ute en stund, og man for allerede kjøpt både 5k og 8k skjermer

    Ja og nei?

    Mulig pris dominerer her. En 1080p skjerm koster jo slikk og ingenting idag. Og folk oppgraderer vel muligens kun når de har fått en kraftigere GPU etc?

     

    Noe sånt muligens :)

    • Liker 1
  4. Nokia døde fordi de ikke ville bli med på Android-toget. De ville ikke når toget stod på stasjon, de ville ikke når toget begynte å rulle, og de nektet i alle fall å bli med når toget allerede var ute av stasjonen. I mellomtiden begynte andre å ta seg opp på hardware hvor Nokia fast og bestemt brukte alle sine ressurser på å utvikle software ingen ville ha.

     

    Misforstå meg rett, jeg var like glad i min 3310 som alle andre, men det er synd å se at et så potent selskap drives rett i dass av sta ledelse :

     

    Kunne ikke sagt det bedre selv...

  5. For lite, for sent.

     

    Jepp, selvfølgelig..

     

    Og faktum er att Mr. Zuckerberg har visst om dette lenge men reagerer med "tiltak" og "forferdelse" over hva som er skjedd er patetisk.

     

    Zuckerberg har utnyttet en hel verden siden 2004 med sine operasjoner. Bevisst. Det er kun når man blir tatt man først viser anger, selvfølgelig.

     

    Verden er ett grådig sted å leve.

    Vi blir utnyttet konstant av narsissister, stat og despoter.

     

    Ser vi.på verden i tredjeperspektiv og helt nøytralt så er vi en rase som ikke fortjener eksistens i det hele tatt.

    Men det er en annen diskusjon, hvordan vi utvikler teknologi til.å redde verden men lar mennesker dø av sult, tørke og vannmangel ;)

    • Liker 1
  6. Om dette skulle hatt noe for seg så skulle regelverket heller diktert at innhold blir tilgjengelig likt for hele EU så fremt det ikke foreligger noe spesifikt forbud mot det aktuelle programmet eller filmen.

     

    Selvfølgelig, men det betyr att strømmetjenestene ikke får melket oss lengre. Det vil det lobbes hardt for att aldrig skjer.

     

    Mens så laster ned folk ned det de vil ha via torrents og vi er like langt.

     

    Att vi har fått strømming er kun for att de måtte justere seg til å tjene mer penger. Ikke fordi det car ett direkte ønske fra publikum. Vel, litt forenklet men tror jeg fikk budskapet over :)

  7.  

     

    Nå har div eksperter sett videoen, og en syklist som vaser rundt i mørket uten refleks på hverken klær eller sykkel, hadde neppe en oppegående bilist kunne unngått heller.

     

    Men la oss legge skylda på EDB maskinen i bilen.

    Jøss. Du mener altså at selvkjøring kun kan fungere i godt dagslys. Høres smart ut...

     

    Det har ikke jeg skrevet noe sted, men hvis du klarer å komme fram til det, for all del.

     

    Leste du artikkelen ? 70% gjør ikke det før de kommenterer påstår de som har forsket på dette.

    Jeg gjør det, att i motsetning til natt og/ eller mørke så ville ikke en oppegående bilist oppdaget dette heller.

     

    Men ikke la oss krangle om detaljer. La meg istedenfor legge frem dette: Du kjører på en syklist, der det ikke er tvil om att dette er syklistens feil. Men så viser det seg att du ikke har forsikring. Du får skylden. Automatisk.

     

    Hva sier det deg?

     

    Her er det logikken man går etter, og ikke nødvendigvis det som føles riktig.

    • Liker 1
  8. Dette med at "Facebook messenger kan håndtere SMS for deg" var for et par år siden en artikkel reklame her hos Tek.

     

    Som jeg kommenterte den gang, hoppet de veldig elegant over å reflektere i det hele tatt over det at du lar Facebook prosessere all SMS som går inn og ut av telefonen din. Hadde Tek giddet å ta litt av sitt samfunnsansvar som norges største(?) "nyhetsside" for teknologi, hadde de forutsett og advart om nettopp dette. Du trenger ikke rare innsikten i dagens teknologi for å forutse at dette ville bli resultatet.

     

    Enig, og er grunnen til at jeg ikke abonnerer på TEK, pris bl.a og att de lar humla suse så lenge de genererer klikk. Da blir NRK beta bedre. Om TEK hadde vært hundre prosent forbrukervennlig så hadde saken stilt seg annerledes.

     

    Jeg abonnerer ikke lengre på VG+ heller, selvfølgelig.

    Men selvfølgelig, jeg må jo inn å titte på ny teknologi. Nå og da...

    • Liker 1
  9. Som andre nevner, det å laste ned filmer ulovlig, gir ett mye bedre tilbud og resultat som regel. De kommer ikke til å få bukt på mye av ulovlig nedlasting av filmer når det er så mange begrensinger på lovlig løsning i forhold til gratis.

     

    -Regelverket på mediarettigheter etc må strømlinjeformes bedre. Kanskje ved at man har en egen lisens som gjelder streaming, som går utenom fysisk mediarettigheter i alle land. Det er jo helt på trynet at streaming selskaper må forhandle med masse forskjellige selskaper som ikke er produksjonselskapet som egentlig eier en medie. Det er jo også helt på trynet at andre selskaper sitter på rettighetene på tekstingen på ett språk, selv når andre har laget en teksting helt utenom den "orginale"... Også har jo vi extended cuts, directors edition etc, som vi ikke kan velge imellom, ofte?

     

    -At man er låst til app/program som streamingselskapet har laget. Det burde være mulig å la andre programmer håndtere streaming, bibliotek etc, uten å miste drm kontroll? Dette er en mye bedre løsning om man har flere streaming tjenester også. Jeg savner mulighet å ha tekst på språk som ikke er engelsk og norsk, da jeg har noen ganger besøk av individer som ikke skjønner stort av noen av de språkene...

     

    -Begrenset og forsinket innehold. Det at det mangler flere sesonger på en serie, er egentlig uakseptabelt; jeg kan skjønne siste sesong, men ikke mer enn 1 sesong. Jeg skjønner dette har med at de koster mindre, men da må de ihvertfall følge opp med nye sesonger kjappere, som feks en ny per måned. Filmer er jo ofte forsinket alt for lenge.

     

    Det jeg har skrevet er mine egne meninger, og forslag som kanskje ikke er helt gjennomtenkte, men nå ser det ut til at mediabransjen innen TV/Film ikke greier å tenke ut noe som helst. De må få vekk det gamle røkkelet av ett system, det fungerer helt klart ikke optimalt i forhold til idag. Vi er ikke på 80 tallet nå!

     

    Mye riktig her, og er mest trolig en sekundær grunn til att folk laster ned filmer og serier. Forståelig nok.

     

    Den melkingen som film og mediebransjen holder på med vil opprettholde ulovlig nedlasting til internett blir fjernet eller att de endelig forstår hva som skjer.

    Da vil det ta lang tid å snu en trend i verdens befolkning.

    Spesielt i utviklingsland, enklere i vesten.

     

    Å gå ut med å finne klienter som laster ned ulovlig vil aldri stoppe ulovlig nedlasting. Å gå etter nettsider og de bak de er mer virkningsfullt. Men vil kun var noen uker.

     

    Det de må gjøre er å skape ett behov for å bruke de strømmetjenester spm bransjen legger opp til.

     

    Da må de stoppe melking av verdenssoner osv.

    Dvs, de må bli ærlige. Og det, blir vanskelig å oppnå.

     

     

    Nedlastinger kommer til å vare i all tid.

    Om de vil, kan de "begrense" sine "tap" ved å være noe mindre restriktive.

    • Liker 2
  10.  

    Finnes nok allerede på ebay eller aliexpress til en brøkdel av prisen :p

     

    For eksempel:

    https://www.banggood.com/IDV-C181-Mini-1080P-Audio-Video-HD-H_264-Camera-MOV-Format-Pen-Voice-Recorder-p-1128665.html?currency=USD&createTmp=1&utm_source=ebay&utm_medium=cpc_ods&utm_content=ruby&utm_campaign=SKU573679-US&ebay

     

    Eller:

    http://www.ebay.com/itm/1080P-Full-HD-Mini-Camera-Dash-Cam-Police-Body-Bike-H-264-Camcorder-Wide-Angle-/172804321091?epid=8006241472&hash=item283bf0af43:g:tyEAAOSw8GhZgXkY

     

    Men nå har jeg ikke finlest alt om kameraet på Kickstarter da, og de jeg linker til over har vel ikke funksjon for direkte opplasting i skyen. Men hvis en bare er ute etter et "bodycam", så finnes det langt rimeligere alternativer enn dette kameraet, så jeg syntes ikke dette var så veldig eksepsjonelt.

    Så, det er ikke det samme likevel da?

    Hva er poenget ditt?

    Påpeke att du vet om lignende produkter, men likevel ikke er det samme?

     

    Poenget her er jo att de strømmer direkte til visse tjenester. En av de er lagring til servere. Ikke sant?

  11. Alle vil ha gamle Nokia-telefoner, men ingen er interessert i å betale for eller bruke de...

     

    Jasså?

    Ikke enig i det da, men de nostalgi-telefonene de har gitt ut nå er ikke for å være fullverdige telefoner til dagens teknologiverden. De må ta telefoner som N95 og lage de slik att de virker opp 100% til den tiden vi lever i.

     

    Det er jeg villig til å betale for. Men å lage de serien med nostalgitelefoner de har gjort nå, og ta såpass mye på de er ikke verdt prisen. Og kan være hvorfor Nokia fullstendig falt ut av markedet når Jobs kom med sin iPhone.

     

    Det må Nokia forstå, også med moderne telefoner.

  12. Uten å ha lest en eneste kommentar.

    Er markedet "mettet" for å motta en ny toppmodell fra vært av se store merkene hvert år?

     

    Advarsel, jeg sitter hos tannlegen og det jeg skriver her idag vil garantert være en del rabbel... Men den røde linja burde være klar, håper jeg :)

     

    Jeg oppgraderte min Note4 (fortsatt glad i den) til en Note8.

    Telefonen er meget bra den, men om Samsung hadde rimelige telefoner med stylus så hadde jeg sjøl valgt det.

    Fordi: Selv om jeg er en tech og utstyrsfrik så er 10.000,- for mye. Vel, for mye for hvor mye "Tech" du får igjen.

    Jeg er ikke imponert i det hele tatt. Jada, bra skjerm, bra kamera. Men jeg lever ett helt annet liv enn å knipse bilder konstant. Det gjør de fleste andre også.

     

    Lite eksempel: Note4, lange tekstmeldinger på alarm-klokka.

    I Note8, maks 20 tegn. betydelig mye mindre enn i Note4.

    Så fant jeg en del andre ting du kunne gjøre i fotebehandler eller bildebehandling i Note4, men var helt borte i Note8.

    Som ga absolutt ingen mening.

     

    Tredjepart apps sier du? Sjuur! Eller ikke? Poenget er faktum så får du mindre polert programvare nå enn før. Selv om Note4 sikkert har hatt mange oppgraderinger. Men det burde da komme a_u_t_o_m_a_t_i_s_k på en ny telefon. 4 "Note" telefoner "senere". ?

     

     

    Så, hva i all verden skal en S9 (Jada, jeg vet det ikke er en N9...) virkelig bringe til en som har en N8, S8 eller S8+?

    Hadde det ikke vært bedre om de faktisk bygde en god telefon istedenfor å la seg presse av konkurranse til å komme ut med en ny telefon hvert år?

    Fordi... Jeg vet att ingen hos Samsung kommer til å gjøre noe med det faktum at jeg kan sette opp medisin-liste på min gamle Note4, men ikke min nye Note8. Fordi den ikke "klarer" tekst over tjue bokstaver.........

    Noe så enkelt, og de klarer ikke å forstå hva forbrukere trenger...

     

    Samsung support hadde jo svaret for meg! Hør:

    *Tøm cachen og resett alle alsrmer*

     

    Duh! Fyren eller fyreninnen leste ikke en gang hva jeg sa var ett problem. Når jeg fortalte att jeg ikke trenger å slette ti stk pluss, pluss alarmer fordi "det" vil løse problemet.

    Da gikk det ett lys opp i hodet, og vips, problemet ble sendt videre (Langt over hans "nivå" muligens).

    Men det komiske er att jeg nevnte dette i en bisetning på en annen rapport på feil jeg fant. Han skulle ta det med 20 "letters" limitation videre. Så får jeg denne karen som foreslår å tømme cachen hahaha.....

     

    Mao, Samsung lager skikkelig bra sjit, men taper stort på gammel, nedgradert eller rett og slett manglende software....

     

     

    Så, når Note12 er ute så skal jeg vurdere en ny telefon.

    4, 8 og 12.

    • Liker 1
  13. Wifi`n begynte plutslig å bli ustabilt..

    Oppdaget samtidig med dette et nytt trådløst nettverk ( Chromecast soverom B ). En usikret chromecast tilhørende en eller annen nabo ?.. Jeg har en Cisco EPC3940 router ifra GET..

    Har en stygg mistanke om at det er denne som er synderen.

    Noen andre som har erfaringer med lignende problem ?

     

    Nei dessverre, ikke utenom en usikret 5ghz ruter, ASUS_5G, mens ASUS (2.4Ghz) er WPA2 sikret hos en eller annen nabo...

     

    Men jeg lurer på hvordan du ser en usikret Chromecast?

    Får du den opp i Google Home eller via ruteren?

    Eller rett og slett når du søker etter nytt nettverk på PC, mobil etc?

     

    Kunne vært greit å vite om man kan ha problemer led forstyrrelser den veien også. (Bor i rekkehus)

  14. Hmm...

    Jeg har hatt tider der nettet har stoppet helt opp.

    Jeg har ikke tenkt så mye på det, men dette kan være årsaken muligens.

     

    Jeg har en nyere versjon av Chromecast liggende på stuebordet, som jeg bestilte med kabel nå nylig.

    Å få Chromecast på kabel kan kanskje hjelpe, men om de fullstendig tar alt av båndbredde fra oppstart, så hjelper vel dette lite vil jeg tro. Har en Linksys WRT1900AC. (Om noen har samme problem og Ruter)

  15. Muligens du var ironisk med kommentaren (/s hjelper som tagg) men nei, han henviser til at de i Orion-klippet sier at vi må løse utfordringene rundt stråling før sender folk gjennom det. Utsagnet blir mye brukt blant flatjordere som argument at månelandingen var fake.

     

    Phelos: Årsaken til at de vil løse dette nå og ikke brydde seg så mye om dette under Apollo-oppdragene er fordi det var et reellt romrace mellom nasjoner på den tiden. Noen skulle komme først til månen, liv tapt eller ei. I dag så er alt avhengig av politikere og backup av folket. Risikvurderinger blir tatt hensyn til mye mer nå enn før. Skulle et liv gå tapt på vei, kan aktørene miste folkens støtte og tilslutt politisk støtte og da er det over og ut.

    Etter hva jeg har forstått av de dokumentarer jeg har sett, så ble dette med mikropartikler oppdaget mens de var på vei til/ fra månen.

    Eller på de andre turene de hadde i rommet.

    De rapporterte tilbake att de så visse hvite lysglimt på netthinnen når de lukket øynene om jeg ikke husker feil. Det satte igang en forskning/ etterforskning på disse hendelsene.

     

    Og nå vet vi mer om dette, stråling og mikropartikler osv i rommet :)

  16.  

    Men det er jo nesten ingenting bra å se på Netflix.

    Herlig, alltid gøy med kommentarer om utvalget som ikke har rot i virkeligheten.

     

    Utvalget er godt det, problemet er nok bare at man ikke bruker litt tid åse igjenom alt som ligger der.

    Joda, er nok slik. Men samtidig er Netflix ikke lagt opp til å søke, finne innhold på "frihånd" heller. Innholdet er bra til du har vært gjennom sånn ca 8 til 10 serier. Da faller kvaliteten betraktelig. (Sånn er det sikkert hos de andre strømmetjenestene også)

     

    Så har du en del eldre TV-serier hvor de ikke har alle seriene, men slutter etter ca 60% av det som burde være tilgjengelig.

     

    For meg virker det som att de legger til (LES:Kjøper) en del serier for å ha i sortimentet. Og dermed reklamere med dette, selv om TV-seriene ikke er komplette.

     

    Da har de "bredden" men ikke alt fra de TV-seriene. Dvs ufullstendig.

     

    Pluss, de har begynt med serier som er dubbet til engelsk. Er det noe jeg ikke klarer så er det sånt. Men det er subjektivt.

     

    Men som sagt, det går sikkert igjen i de andre også.

  17.  

     

    Som Soseks sier, god hastighet er greit når en har en vettu kvote, jeg håper at 2018 blir året vi får fridatabrukt men tviler enda, de prøver med små ting her og der slik som rollover, datapakker for familier og nå deling av data fra rollover (ice). Men enda ikke noe som faktisk er fribruk.

    Enig i dette med datapakker.

    Men skjønner ikke hva dette har med hastighet vs mengde data å gjøre?

     

    Mulig jeg ikke ser hva dere vil frem til?

    Det hjelper lite å ha verdens raskeste nett hvis du ikke har mer data igjen å bruke. Et mobilnett, og fastnett for den sakens skyld, trenger fler faktorer enn hastighet for å være bra.

     

    Du kan ha en 10000/10000 linje hjemme, men ville du likt en forsinkelse på 20 sekunder? Er nettet bra da selv om du har sinnsyk hastighet?

    10000/10000 linje, forsinkelser på 20 sekunder og om nettet fortsatt er bra med en sinnsyk hastighet?

     

    Enten så er det noe jeg ikke ser i svaret ditt eller så er det noe du ikke nevner.

     

    Er det mengden data du har tilgjengelig med abonnementet eller dårlig 3/ 4G der du bor?

    Og hva har nettlinje, dvs WiFi med datapakker å gjøre? Om du har forsinkelser på nettet så ser jeg den. Prøver ikke å dra igang noe. Jeg svarte i første omgang fordi jeg ikke fikk frem hva du mente ;)

     

    Går jo utfra du har satt opp telefonen til å ikke bruke data når du har tilknytning til hjemmenettverket.

  18. Nettnøytralitet (...) nettnøytralitet.

    Hører du ikke selv hvor feil det du sier blir?

    Begynner du å la politikere legge lokk på dette, så er det steg EN til ett mye mer regulert og restriktivt Internett.

     

    At det blir kjøpt plass i matbutikkene er også ett tegn på at vi som forbrukere ikke lever i ett fritt demokrati. (Å nei, jeg er langt fra en aktivist) Men heller styrt av kapitalisme, og ikke den gode sorten.

     

    Temmelig naivt å tro at det vil stoppe med dette.

     

    Eneste jeg er enig i, er at lobbing er ett av de største voldtektene av ett fritt demokrati. (Vel, det siste var jo mine og ikke dine ord da men ;) )

     

    (Kuttet ned på innlegget ditt, for å spare andre fra en lang quote de allerede kan se)

     

     

    Alt i alt, så er det befolkningen som skal styres og må betale for markedsstyrt kapitalisme.

     

    Kun jeg som ser dette?

×
×
  • Opprett ny...