Gå til innhold

fiskerdigg123

Medlemmer
  • Innlegg

    343
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fiskerdigg123

  1. Bestilte nettopp en hel haug av greier fra Autodoc for en bremsejobb jeg skal gjøre, og selv om jeg ikke har fått varene enda (bestilte for over 1 uke siden) så var prisen så hinsides god at jeg godt kan vente litt på å få de. Kjører jo knapt bil uansett med hjemmekontor.

    Kjøpte Bosch klosser og skiver til både foran og bak, samt luft og kupefilter for 1600,- NOK inkludert frakt. Lokale mekonomen skal ha ca. 9000 for dette inkludert jobben. Det er helt sjukt hvor mye man kan spare på å gjøre litt sjæl.

  2. 3 hours ago, Kyrre S. said:

    Jeg tar fra hverandre dette hvert år ved bytte til sommerdekk, det er en hel seanse her i huset. Har aldri problemer med bremser heller da 😛

    Kort fortalt så bruker jeg superfit på glideboltene og på klaven der hvor klossene sitter. Jeg bruker ikke noe mellom caliper og klossene, som mange gjør.

    Vil du ha langversjonen av hva jeg gjør så hyl ut :)

     

     

    Perfekt, takk for beskrivelsen, da ble det superfit til hele jobben :)

  3. 12 hours ago, mobile999 said:

    Bosch Superfit til gliderne.

    Jeg ser at bosch sier den kan brukes på hele bremsesystemet. Stemmer det ikke? De har den der hvor jeg skal bestille fra, så hadde vært utrolig nyttig med kun 1 produkt som dekker hele greia.

     

    https://kemi.is/wp-content/uploads/2021/05/Bosch-Superfit-TO-102-brochure.pdf

     

    Ser da ut til å skulle dekke alle behov..

     

    https://q-szh104.webspace.bosch.com/en/internet/parts/parts_and_accessories/service_parts_1/brakes_1/brake_and_hydraulic_fluid_chemicals_1/lubricant_superfit_1/lubricant_superfit_1.html

  4. Skal bytte bremseskiver og klosser på bilen min (2012 Focus), men jeg klarer ikke finne ut av hva som er "riktig" fett å bruke på caliper. For selve "slideren" har jeg skjønt at jeg skal bruke en silikonbasert variant, men for de andre delene så leser jeg alt fra kobber, alu og keramisk.

     

    Noen anbefalninger? Hva bruker dere? Finnes det noe jeg kan bruke på alt av dette? 

     

    https://www.eurodel.no/universal-smorestoff-crc-ceramic-paste-pro-100ml Sett på denne, men er usikker på om den kan brukes på hele opplegget.

  5. 17 hours ago, PaladinNO said:

    Det er (desverre) hva referansetall 40 betyr - langt kast, men lite spredning (høyeste referansetall jeg har sett er 50 og er såkalt "hyperspot"). Husker ikke helt hva jeg skrev om dette i tråden du hadde på ny LED-bar, men jeg tror jeg spurte om hva slags lysbilde du var ute etter.

    Hvis du har plass på bilen og er interessert så har jeg fortsatt de lyktene jeg nevnte i meldningen jeg sendte deg. :)

    Ja, men vil vel si at jeg generelt sett er veldig fornøyd. Gigantisk oppgradering ihvertfall.


    De har den baren jeg kjøpte på tilbud nå til 999,-, no brainer hvis man vil ha en god oppgradering.

  6. Takk for mange gode innspill. Ser at jo mer penger man har jo bedre utstyr er det man får :-) Ikke så overraskende! (Men dessverre for meg)

     

    Samsung C27HG70

    Aorus AD27QD

    MSI Optix MAG271CQR

     

    Jeg setter opp disse skjermene til min Black Friday listen. Håper å få gode priser på noen av de når den tid kommer.

    Det heteste på skjermfronten nå er den nye til LG - anbefaler deg å sette den opp på nevnte liste. Den er nesten like rask som et TN panel, og har IPS farger. Det er det beste fra begge verdener :) 

     

    https://prisguiden.no/produkt/lg-27gl850-387984

     

    Alternativt så blir samme panel brukt i denne fra Lenovo, som også er knallbra.

     

    https://prisguiden.no/produkt/lenovo-legion-y27q-20-398938

  7. Endelig fått PC delene og fått satt sammen alt. Lenge siden sist jeg har hatt ordentlig PC, morro :)

    Ser at CPUen (Ryzen 5 3600) og GPUen (Radeon 5700 XT) blir litt varme til tider. CPU makser på 82 grader, og GPU på 90 grader.

    Litt i meste laget det tenker jeg, men skal prøve det i hvert fall til over helgen og se hvor stabilt det er.

     

     

    En ting jeg lurer litt på, ser i HWiNFO64 at minnet kun kjører på 1064,7MHz. De skal egentlig gå på 3600MHz, så det ser for meg ut som det er noe galt. Eller er misforstår jeg dataene her? Lenge siden jeg har drevet noe særlig med dette så ikke helt sikker på hvordan jeg skal tolke det.

    attachicon.gifUten navn.png

    Har samme oppsett som deg, og ja, temperaturene er relativt høye. Kjører du stock på CPU? BYtt ut med Noctua NH-U12S hvis du har penger/plass. Er sjeldent over 60 etter flere timers spilling nå. 

     

    Hva gjelder GPU - Har du referanse kort? I så tilfelle er det vanlig oppførsel. Du kan forsøke litt tweaks i wattman som beskrevet her i tråden, men jeg har opplevd mye ustabilitet som følge av dette, og kjører nå bare standard oppsett. 

  8. For min egen del brukte jeg vanlige kabler jeg hadde liggende, men la de inne i et k-rør utvendig. Siden dette er "på baksiden av huset", er ikke det estetiske så farlig. Men i praksis går da rør og kabel opp til under takskjegget, går langs vegg under takskjegget til en annen del av huset, før da kabel føres inn på loftet.

     

    Jeg la forresten to kabler av flere årsaker. Litt med tanke på "redundans", men også større fleksibilitet til plassering av hovedruteren, og da mulighet til å føre nettverket tilbake til området jeg har fibersentralen - dette uten å måtte fikle med én kabel og VLAN.

    Ja, målet var å slippe k-rør, da resten av kabler jeg skal legge blir innendørs.

     

    Uansett, takk for svar ?

  9. Ja du burde bruke en kjermet kabel som er egnet til utendørs bruk da solen og tempratur forkjeller kan ødelegge kabler over mange år. sånn som disse https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/nettverk/installasjonsmateriell/nettverkskabler/ferdig-lengde/utp-nettverkskabel-cat-6-til-utendorsbruk-20-m-p69176

    Titta på denne faktisk, men ble bekymret over brannfaren. Er snakk om at kabel maks ligger 1 meter innendørs, burde vel ikke være noe problem?

×
×
  • Opprett ny...