Gå til innhold

Alias Cryptus

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alias Cryptus

  1. Hei.

    Jeg bor i Bangkok og forsøker å jobbe med en mappestruktur lokalisert i Oslo via VPN. Jeg har forsøkt flere vpn clienter, men felles for de alle, er at hastigheten jeg oppnår, er altfor dårlig (25-65kb/s)

     

    Nettet er ikke bra i Thailand, men det er fult mulig å laste ned fra norske servere på gode hastigheter. Det er tydelig vpn som er problemet.

     

    Er det mulig for meg å flytte de filene jeg trenger til en nettsky som enkelt kan benyttes av meg og mine kollegaer i Oslo? Jeg ønsker ikke dropbox lignende løsninger. Det må være en fysisk mappe på nettet med kun fysisk mappe egenskaper.

     

    Jeg blir lykkelig over gode tips.

     

    Mvh.

  2. Jeg er litt flau over å informere om hva feilen er, men i mitt hode var den likevel vaskelig å oppdage.

     

    Da jeg hentet frem PCI-E strømmen øverst i kabinettet og plugget denne i skjermkortet presterte jeg å blokkere viften med en annen strømkabel. PC'en har faktisk stått på i ca 48 timer uten CPU-vifte! Hovedkortet har overclockgenie, og har antageligvis klokket den ned for å hindre nedsmelting. Det var altså CPU'en som forårsaket hele problemet. Nå har jeg 50'ish fps i AOC ved 1080p, noe som gjør meg særdeles fornøyd.

  3. Hovedkort: MSI H55GD65

    CPU: i5-650 Dualcore 3,2GHz

     

    Strøm er koblet riktig, riktig PCI-E slot. Bruker ikke skjerm, men TV. Selvfølgelig står TV'et koblet til:P

     

    Jeg kan jo brøve et av de andre PCI-E sporene. Mener at det skal være to.

  4. Hei.

    Jeg har nettopp kjøpt xfx HD6850 for helgens anledning, men jeg sliter med å få kortet til å "oppføre seg". Kortet viser gode resulteter i CIV V, men i AOC og generelt i Win7 lagger det. Systemet oppfører seg tregt. I tillegg så virker det som om HD-filmer lagger i WMP.

     

    Jeg har lastet ned nyeste drivere til kortet. Kjører 8GB ram og en av de raske i5 dual core CPUene.

     

    Før installasjonen av skjermkortet kjørte jeg intern gpu, noe som hovedkortet hadde en spesiell chipsetstøtte for sammen med bestemte cpu'er. Husker ikke detaljene da jeg er på jobb nå. Fint om dere kan gi meg noen tips. Jeg har ikke forsøkt å installere eldre drivere, men har avinstallert både interngpu'en samt reinstallert radeondriverne en gang. Ifølge tester skal kortet klare 25 fps med høy oppløsning i aoc. Jeg klarer kun 4-6fps.

     

    Btw. Jeg bruker kun HDMI utgangen og kjører signalet på en fullHDplasma TV.

  5. Først må jeg understreke at dette ikke er ment som ulovlig kopiering, men backup. Det er slik at noen familier ødelegger dvder lettere enn andre, og min er nok en av de.

     

    Når jeg kjøper en film, lager jeg en duplicat. Ikke alltid er det like enkelt. Jeg prøver nå å lage en kopi av underworld evolution, men dvd shrink gir feilmeldingen; "Dvdshrink encountered an error and cannot continue. Invalid dvd navigation structure". Noen som har et tips?

  6. Har et tilsvarende problem selv. Hos meg er det ca 50-50 om den virker eller ei med DVI signal. Når jeg slår av skjermen etter en vellykket varmstart, kan jeg bare glemme å få bildet på plass igjen.

     

    Min plan er å flashe skjermkortet (radeon 9600pro), men velger å vente til en dag jeg gidder å åpne pcen for å sjekke hvilket merke jeg har :p

  7. Jeg er egentlig bare ute etter noen anbefallinger på trådløst nettverk. Jeg spiller litt UO og Q3-arena så ping er meget viktig. Hva skjer med Pingen over trådløst nett?

    Hva slags routere og kort er å anbefalle. Hvis det er noen spill geeks der ute, vil jeg gjerne få deres syn på kombinasjonen MMORPG og trådløst nettverk. Er det stabilt nok?

  8. Man får ekstremt bra bilde på PC med de rette innstillingene og hardware. Lyd er dog det eneste PCen aldri blir best på. Tror det er fordi det er så mye elektrisk støy og magnetisme fra disker osv. Ved hjelp av software kan man "sette opp" kvaliteten meget mye, men man bøy jo koble til via DVI og ikke SVHS kabelen. SVHS gir dårligere farge og kontrastforhold enn en høykvalitets dvi. Hvis du ikke har DVI inngang på TV, (det er ikke vanlig) så ikke kjøp en billig skrot SVHS. Du kommer til å irritere deg grønn!

     

    Skal du ha nytt lydkort, bør du sjekke ut noe alternativt også. Creative er sikkert bra, men sjekk ut; www.audiotrak.net ; og spesielt http://www.audiotrak.net/maya71.htm Ta også en titt på INCA 88MK2. De er litt dyrere enn Creative sine kort, men hvert å lese om.

     

    MVH

  9. 2. Hotswapping er et uttrykk som betyr at man bytter noe mens systemet er oppe i drift. Ergo kan man ikke hotswappe en bios chip. Aldri hørt om det nei. Typisk kan man hotswappe disker i RAID i enkelte servere med hardware støtte for dette. Noen servere støtter også hotswap av enkelte PCI/PCI-X kort. Eks. kan man bygge SATA-II med Raid og skuffer som støtter hot-swap. Cold-swap er mer riktig.
    `

     

    Joda! Jeg uttrykte en viss usikkerhet i mitt innlegg ang. hotswaping, men har jo hørt fra en kar på skolen at han skal ha gjort dette. Har aldri gjort det selv, men stoler da på at han ikke farer med løgn!

    BIOS blir vel ikke brukt bortsett fra at den gir bootinstruksjoner? Det er ikke som å hotswappe f.eks cpu :p Tror det fungerer, men vi kan i det minste være enige om at det er unødvendig i de fleste situasjoner. Det innebærer også en STOR risiko.

     

    MVH

  10. Ikke for å være frekk, men du har plugget harddiskene i RAID-IDE-kontrolleren? For hvis du har det, skal de ikke bli detected av BIOS på samme måte som en ordinær single disk!? Kjører ASUS P4P800-deluxe med 2x idedisker i RAID. Mitt eneste problem den gangen var den STYGGE f-locken på tastaturet mitt. Hvilken forbannelse denne representerte. Jeg fant heller ikke ut av det før dagen etter. (Man trykker F8 for å velge raiddriver under installasjonen av WinXP)

    Det kan hende du har oversett noe i BIOSen. Er du sikker på at hovedkortet ditt også takler IDE raid? De fleste nye hovedkort støtter bare ordinær SATA-raid.

  11. Hovedkortet blir ikke ødelagt om flashingen skulle feile, men BIOSen blir ødelagt. Faktisk er det mulig å boote med en annen BIOS fra tilsvarende kort for så og bytte (kalt hotswapping) og flashe BIOSen på nytt. Da vil den fungere fint. Har aldri forsøkt dette selv, men har hørt om folk som har gjort det. Du trenger iallefall to hk av samme type.

    Noen som har prøvd dette?

  12. Etter lang tid, har jeg omsider begynt å få opp interessen for hardware igjen. Jeg har brukt julen til å lese litt om socket939, NFORCE4 og SLI.

     

    Jeg legger merke til at NVIDIA forsøker det samme som felte 3dfx i gamle dager. I motsetning til 3Dfx klarer NVIDIA å få to GPUer i et SLI system til å være stabilt og svært konkurransedyktig. Kjører man 2x Geforce 6800 GT i SLI klarer man å kjøre Farcry i 4x AA 1600x1200 /32 bit i hele 53.9 FPS! Til sammenligning tar et singelt Ultrakort kun 34.6 FPS. Prisen på to GT kort er heller ikke mye høyere enn et ultra!

     

    En ting jeg ikke har klart å finne informasjon om er socket 940. Dual Opteron høres da minst like spennende ut som SLI? Jeg merker meg at dualsystemer stort sett er tilpasset servere. Det skjer liten utvikling på disse hovedkortene.

     

    Noen som vet om det vil dukke opp SLI chipper til dual 940 systemer?

     

    Hvordan fungerer dual CPU i forbindelse med ordinær bruk. F.eks. rendring i ulike modelleringsprogrammer, encoding og eksportering i Premier? Ligger støtten i XP, eller må hvert program støtte teknologien?

     

    Hvordan er ytelsen i forhold til single opteron?

     

    Hva er PCI x? Gi meg gjerne en solid forklaring.

     

    Jeg tenkte kanskje en dual opteron med SLI og to Geforce 6600 GT ville være en billig PC over tid. Det er jo slik at man blir ”nødt” til å kjøpe ny PC hele tiden pga naturlig utdatering og drøyere krav fra software. Tenkte at prinsippet om å kjøpe to ”bra” komponenter i dual, og SLI, ville føre til en så stor ytelsesøkning at vi kanskje kunne lene oss tilbake i en fem års periode.

    Hovedkort (940 uten SLI), 2x 1,6GHz opteron, 2x Geforce 6600 GT med 256MB RAM og 1024MB kvalitetsram koster ca 12000kr på komplett. Denne måten å bygge datamaskin på er ikke særlig utbredt, og etter mine estimater ville en slik PC forholde seg sterk sammenlignet med ordinære hjemmePCer i ca fem år. Eneste som kan bli utdatert er SATA kontrolleren, men det kan man kjøpe løst!

    Jeg leste nettopp at AMD vil lansere dualsystemer for socket939! Kanskje man bør vente på de isteden?

  13. Go pcen min støyer noe forferdelig ettersom powersuplyet er tilkoblet en meget støyende vifte. Trenger egentlig et powersuply vifte? Hva kan konsekvensene være om jeg napper den ut? Går det ann å kjøpe en mindre støybar vifte?

    Powersuply er faktisk like dyrt som et nytt tower. Det må finnes en fornuftig løsning her... Noen kloke hoder der ute?

  14. Jeg har dyrt studiolydkort som selvfølgelig ikke er kompatibelt med nyere hovedkort. Derfor må jeg bruke den på min gamle PC:(

     

    ABIT KT7 VIAKT133

    AMD DURON (den gamle) @1000MHz (multiplieroverklokket)

    +Diverse skit..

     

    Jeg trenger absolutt et løft når det gjelder ren processorytelse. Jeg kan ikke bytte hovedkort. Jeg er også klar over at athlon T-Bird ikke lenger finnes til salg på webshoppene.

     

    Mitt spørsmål er:

    Kan jeg bruke nyere athlonprocessorer med 333FSB eller 266FSB på mitt gamle hovedkort. Hvis det går antar jeg at jeg mister en ytelse tilsvarende tapt FSB ganger multiplier? Gi et fult svar. Dette er litt forrvirrende for meg. Det er jo tross alt socketA begge deler (...)

×
×
  • Opprett ny...