Gå til innhold

blåmann123

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av blåmann123

  1. Hm...

     

    jeg kan godt være på utkikk etter en mac også på finn, men jeg skal lete på finn.no for for noen ålreite brukte pcer den andre linken for 2700 kr, så ikke ille ut i hele tatt... men hvor mye må jeg "øke" budsjettet mitt for å få en pc som også tåler bank? ( blir pendeling med 20 mins tog hverdag, som er stappfulle om morgnenen/ettermiddagen) 

  2. Takk for gode tips!

    Etter å ha sett litt rundt osv har jeg kommet fram til å velge mellom disse 3 alternativene å velge mellom

    1. https://www.dustinhome.no/product/5010807136/f550jk

    2. http://shop.lenovo.com/no/no/laptops/thinkpad/edge-series/e550/

    3. http://www.dell.com/no/p/inspiron-15-5558-laptop/pd?oc=cn55807&model_id=inspiron-15-5558-laptop

    Mac blir dessverre ikke aktuelt da jeg hørte med lærestedet og det er noe programmer som kan bare kjøres i windows, orker ikke å "krangle" med vr på mac 

  3. Yo!

     

    jeg begynner på data ingeniørstudiet nå til høsten, og dermed har jeg kommet til konklusjonen at jeg skal kjøpe meg en laptop, problemet er at jeg har en veldig sterk stasjonær pc stående på rommet, og vil ikke punge ut med alt for mye penger til laptop pcen, noen tips til hva som kreves? vet at det skal programmeres i java, men jeg tror neppe jeg trenger et sterkt grafikkort eller lignende. 

  4. Jeg eier en stasjonsvogn, og nå åpner ikke bagasjerommet, samt dørene bak blir ikke låst ( elektrisk lås på begge) og vinduene vil ikke ned, alt fungerer på dørene framme bilen, og sentral låsen låser bare dørene fremme. Lurer på om det er noe jeg kan fikse selv.

     

    Har sjekket sikringene, vindusviskeren på bakvinduet fungerer ikke, men spylevæske-knappen fungerer.....

     

    Trenger da noen råd om eventuell tips og triks, eller tegning over det elektrisk-lås-systemet i bilen.

  5. Hei,

    søknadsfristen nærmer seg som en storm og lurer derfor på hva som er best mellom data ing på hioa Eller informatikk på nith/uio, selv er jeg veldig glad I realfag og har trivdes stort med det til nå.

    Jeg er på jakt etter erfaringer(miljø, medstudenter, studieinnhold, ansatte osv).

  6. Hei!

     

    Jeg flyttet ut i september for å ta forkurs til ingeniør et annet sted(er egentlig fra Oslo), og trives stort, men jeg fikk nå vite at de jeg har blitt kjent med skal ikke velge samme linje som meg, og andre skal flytte, de jeg bor i bokollektiv med flytter også til sommeren fordi de er ferdig med studiene.

     

    Har venner i Oslo, og trives stort sett okay med familien, og sparer en god del penger på å bo hjemme.

     

    Hva synes dere jeg burde gjøre, og hvorfor?

  7. Hei,

     

    Jeg går nå på UIS, og er kjempe fornøyd! var lett å få nye venner, og har alltid noen å være med, jeg var ikke her i fadderuka fordi jeg var ute å reiste, men kom meg inn i miljøet kjapt! Jeg studerer nå forkurs til ing, og er kjempe fornøyd med foreleserne.

     

    Ang. stavanger som en dyr by som merker jeg ikke noe stort, fordi jeg fikk studentbolig gjennom sisbolig, (www.boligtorget.no/sis)

  8. Hei,

     

    Jeg har selv gått IKT-servicefag, og du trenger ikke å ha noe matte egenskaper for å gjøre det bra på IKT-servicefag, du arbeider for det meste med "helpdesk" altså support til brukerne om IT-systemer o.l ...word, og du kan noen ganger selv velge hva du vil jobbe med :)

    ang. hvor gode karakterer du trenger kommer helt an på hvilken videregående du søker til, hadde vært best hvis du kontaktet skolen og hørte om det

    • Liker 1
  9. Hei,

     

    Hvis broren din bare fikk utbetalt 930 kroner, så tror jeg det er utstyrs-stipend.

     

    Jeg tror nok at de fleste får ca 3000-4000 kroner i måneden når de bor alene, men som sagt så stoler jeg selv ikke på kalkulatoren, men det er en fin utgangspunkt i å finne ut ca hvor mye du får.

     

    Hvis du fortsatt er i tvil, så tror jeg det beste blir å ringe lånekassen, eller sende dem en mail.

  10. @Henrik C
    Vet du noe om miljøet nå på data ing-bachelor?

     

    @Nimrad og T0nje

     

    som jeg har forstått det så er det mange lokale studenter, og det er bare studenter fra andre byer som står for aktiviteten, så det er bare å slenge seg på og håpe på det beste~

     

     

    men, T0nje kan du spesifisere hva du har hørt om miljøet? høres ganske ille ut fra din side...

  11. Takk for fine svar, håper jeg trives der og lurer fortsatt på om hvordan det er å være student der. har noen av dere gått på UIS?

    Du trenger å bekymre deg om miljøet.

    mente du å skrive at jeg ikke trenger å bekymre meg om miljøet? føler at den ene steningen er i kontrast med resten av posten...

  12. Du trenger ikke flytte for å gå forkurs på UIS. Alle forelesninger blir lagt ut på nett (og jeg tror du kan se de live). Det eneste du trenger å gjøre er å komme til UIS for eksamen dersom du ikke ordner med å ta eksamen ett annet sted i landet. Mener det koster ca 1000 kr pr eksamen.

     

    Ellers er det flinke forelesere, men mye arbeid. Lykke til!

    Takk for et fint svar, hvis jeg velger å dra til Stavanger har jeg da planer om å studere Data ing. der, men som du sier legges o forelsningene ut på nett, men jeg tror at jeg lærer bedre og har motivasjonen til å lære når jeg er der fysisk, har du selv gått på UIS, hvordan er det der? student miljøet? etc

  13. Hei,

     

    Skal nå til høsten starte på forkurs, men jeg har tilbud fra både NITH og UIS. Hvis jeg skal starte ved UIS, så må jeg flytte hjemme ifra og da betaler jeg ca like mye for begge studiesteder.

     

    Lurer generelt på om noen har erfaring med å ha tatt forkurs/ studert ved NITH eller UIS. Trivdes dere eller ikke? hvordan var forelesningene?

×
×
  • Opprett ny...