Gå til innhold

kaldheim23

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kaldheim23

  1. Er det telefonlinje til huset? I så fall kan du bruke kapaks for å se hvilken hastighet du kan forvente. Dersom det ikke er telefonlinje, og hverken coax eller fiber, er mobilnettet eneste alternativ. Satelittbredbånd krever vel at du har telefonlinje for upload?

    Det er ikke telefonlinje til huset, men det har jeg bestilt da jeg fikk beskjed fra kundekonsulenten til nextgentel at jeg måtte ha en linje inn for at de skulle kunne levere. Dette var da før jeg fikk beskjed fra de at det var fullt på sentralen.

  2. Jeg har akkurat flyttet inn i et nybygd hus. Tenkte jeg skulle bestille internett, og var klar over at det ikke var noe kabel eller fiber i området, men trodde likevel ikke at det skulle være noen problemer. Først prøvde jeg å bestille hos telenor. Det gikk helt fint helt til jeg fikk et brev som kansellerte min ordre etter noen uker, pga tekniske begrensninger. Jeg prøvde da å bestille hos nextgentel. Der gikk jeg samme akkurat det samme, jeg fikk lov til å bestille, men etter en uke fikk jeg en mail med kansellering av ordren. Jeg prøvde en siste gang og ringte da til homenet, og de sa at de ikke kunne se at det skulle være noen problemer. Denne saken er da forsatt under behandling, og jeg har ikke høye forhåpninger, men når jeg nå har lest litt sjekket jeg kapakssøk hos telenor. Her fikk jeg dette resultatet:

     

    Ny linje, SØK AVBRUTT, TRYKK FOR ÅRSAK

    Resultat av validering: (11) Det angitte produktet kan bestilles på den forespurte linjen med normal leveringstid. Forhold: ADSL kan bestilles på den forespurte linjen.
    Merknader: Måledata ikke tilgjengelig, hastigheten er derfor teoretisk beregnet. Ukjent støy kan forekomme på linjen. Mulig produktklasse: ADSL 14432/800

     

    Noen som vet om dette betyr at bestillingen min denne gangen kan gå gjennom?

×
×
  • Opprett ny...