Gå til innhold

Thsan

Medlemmer
  • Innlegg

    307
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thsan

  1. Hadde selv et par år på KS til en Altibox partner der fokuset gikk fra å hjelpe kunder til å drive mersalg og ta mange samtaler per dag. Hadde god KPI på alt annet enn salg, så da måtte jeg finne noe annet å gjøre. Var kjip en periode men er idag veldig glad for at jeg jobber et annet sted.

    Jeg tror ikke arbeidsplassen din vil forandre seg, det beste vil være å finne seg en annen jobb

    • Hjerte 1
  2. Beklager sent svar.

     

    Takk for svarene. Det med strømkabelen var et dårlig spørsmål fra min side som ikke skal ha noe å si. Jeg leste ikke innlegget ditt godt nok.

     

    Men jeg har et annet som jeg tror vil avklare noe, hakker det på tven hvis du har dekoderen og xboxen direkte koblet i hjemmesentralen ?

     

    Det som ofte er problemer med tv dekodere fra altibox og svitsjer er  manglende støtte for IGMP snooping.

    Så jeg tror problemet ligger på svitsjen, men det får vi først bekreftet ved å prøve begge enhetene direkte koblet i hjemmesentralen.

     

    Jeg kan desverre ikke nok om svitsjen du har til å si noe fornuftig om configen av den eller spesifikasjonene, men kan gjøre noen søk hvis det blir bekreftet at det er der problemet ligger

  3. Bare et par spørsmål,

     

    1. Når du har testet med å ta ut en og en kabel har du da prøvd å bytte port som xboxen er koblet til?

    2. Du sier at det ikke har noe å si om xboxen er på eller av. Hakker det på tven hvis xboxen er koblet til switch men den ikke er koblet til strøm ?

    3. Hva slags altibox dekoder har du ?

    4. Hva slags switch har du ?

     

    Har dessverre ikke noen bedre tips da jeg ikke har Xbox selv.

  4. Veggutaket skal ikke gå til wan porten med mindre du har satt hjemmesentralen i bridge mode. Og hakker det på tven hvis du ikke har koblet i asus ruteren det vil si direkte fra veggutaket til dekoder ? Jeg spør siden det blir litt dumt å feilsøke ruteren hvis du ikke vet at alt er ok uten den :)

  5. Lokale Altibox-partneren (Viken) har endelig fått oppgradert slik at det er mulig å få høyere hastighet enn 80 Mbps. 

     

    Men for å kunne oppgradere til 80 til 150 Mbps får jeg beskjed om at jeg må oppgradere hjemmesentralen, til den nette prisen av 2000 kroner. Hjemmesentralen som jeg har, CLP7, ser ellers ut til å kunne brukes på linjer opp til 500 Mbps tidligere.

     

    Har ikke fått noen tilbakemeldinger på mitt spørsmål fra kundeservice om hvorfor jeg må ut med 2000 kr (og binde meg i 12 mnd) for å gå opp til 150 Mbps. Er det en avhengighet med at de kjører sentraler i parallell, der kun nyere hjemmesentral er støttet på oppgradert sentral?

     

    I utgangspunktet ble jeg vel informert om om så høyere hastigheter den gangen jeg ble kunde, men fikk senere vite at 80 Mbps var maks - men synes prisen på 2000 kr for ny sentral egentlig er ganske drøy, men tenker vel at de vel også ha ut installatør for å sette opp den nye hjemmesentralen og derfor den høyre prisen... (Har ikke TV via dem og kjører sentralen p.t. i bridge-mode mot egen ruter).

    Jeg må bare spørre, er du sikker på at prisen for bytte av HS med 12 mnd binding koster 2000 ??

    Tror det har gått litt fort i svingene hos noen hvis det er tilbudet du har fått

     

    Og nei Cpl7 ,zyxel p2812 og p2812ac fungerer når de blir koblet på Gig port. Men hvis hjemmesentral skal byttes må det en montør ut da inntaket på CPL7 og FMG er forskjellige.

    • Liker 1
  6. Finnes det noen måte å få hjemmesentralen til Altibox (Viken Fiber, 80/80) til å fortelle meg hvilke enheter som er tilkoblet de trådløse nettverkene her hjemme?

     

    Tidligere har jeg hatt "vanlige" trådløse rutere, og de har vanligvis et admin-grensesnitt via nettleser på f.eks 192.168.0.1, hvor man kan få en liste med mac/ip. Hos Altibox må jeg logge inn via Viken Fibers sider, og der er det ikke mye man kan gjøre gitt.....

    Det er ikke mulig. Da  må du koble til en egen ruter.

  7.  

    Du må ha en ruter før svitsjen, hvis du skal sette hjemmesentralen i bromodus. Og IGMP proxy er deaktivert når HS står i bridge.

     

    Slik du har satt det opp så ønsker du at begge svitsjene skal ha nett både den i LAN1 og den i LAN2.  Det vil si inne hos deg og hos leieboer.

    Men når FMG står i bromodus så er det kun en ethernet port som gir nett. Får at begge svitsjene skal få nett må de kobles opp til lan 3 via en ruter/enhet med DHCP. 

     

    Så det er altså ikke mulig å splitte signalet fra LAN1 til TV og internett ved bruk av en switch som tillater IGMP-snooping når hjemmesentralen står i bridgemode? 

     

    Jeg forhørte meg nå med Altibox via chatten deres på facebook, og fikk til svar "det skal gå bra". Ønsker likevel kommentarer fra noen som har forsøkt dette. 

     

    Er 100% sikker på at dette ikke går, du må ha en ruter/enhet som gir ut lokale adresser for at du skal ha flere enhter på internett. Og denne enheten må stå før svitsjen, ellers vil alle dine enheter be om en IP adresse og den eneste som er tilgjengelig er din WAN IP.

  8. Du må ha en ruter før svitsjen, hvis du skal sette hjemmesentralen i bromodus. Og IGMP proxy er deaktivert når HS står i bridge.

     

    Slik du har satt det opp så ønsker du at begge svitsjene skal ha nett både den i LAN1 og den i LAN2.  Det vil si inne hos deg og hos leieboer.

    Men når FMG står i bromodus så er det kun en ethernet port som gir nett. Får at begge svitsjene skal få nett må de kobles opp til lan 3 via en ruter/enhet med DHCP. 

  9. AMD Ryzen 1600 + GTX 1080ti skal man få under 15.000,- - noe bedre gaming rigg får du kanskje ikke med mindre man går for 7700k og overklokker til 5GHZ men overklokking var "no no" på denne tråden så...  :thumbup:

     

    Linker 2 setup som ikke er helt ferdig justert, noe må byttes ser jeg nå.

     

    Intel:

    http://bildr.no/view/bkxEVFJN

     

    AMD:

    http://bildr.no/view/QW1MY1RJ

     

    Tror det blir AMD, er forskjellen på 1600 og 1600x verdt pengene? og har du evt en kjøler du kan anbefale ?

  10. Hei, jeg har tenkt å kjøpe/sette sammen en ny pc. Den skal brukes til spill og i det siste går det for det meste i PU Battlegrounds. Har 1440p 144hz gsync skjerm er derfor viktig at pcen klarer 1440p og at det er nvidia skjermkort.

     

    Har skjerm, tastatur, mus,headsett og flere ssd disker. Så trenger kabinett, cpu, psu, ram, hovedkort og et grafikk kort. Ikke nødvendig med vannkjøling, og er ikke viktig om utstyret støtter overklokking da dette er noe jeg aldri gjør.

    Budsjett er satt til rundt 15 tusen men kan gå litt over eller under hvis det er gode argumenter.

     

    Jeg har desverre ikke fulgt helt med på utviklingen på cpu/HK fronten så jeg aner ikke hva som er bra, håper noen har tid til å hjelpe meg.

     

    På forhånd takk.

  11. Altibox FMG

    Aktiver igmp snooping på asus ruteren. Så kan du ta tv og internett ut fra den i første etasje. Eller så kan du alltids kjøpe en svitsj som støtter igmp snooping og sette den ned i første etasje.

    Og nei, en N standard ruter er ikke bedre enn en FMG.

     

    På fmg så går det internett og tv ut av alle portene

  12.  

    Du kommer til å få den nye hjemmesentralen (FMG) som har IGMP proxy noe som vil si at det går tv og internett signaler på alle 4 portene. Så lenge du setter opp switcher som støtter IGMP snooping så slipper du å rote med vlan oppsett. Det holder da også med en kabel fra switchen til hvert enkelt rom.

     

    Hvis du skal sette hjemmesentralen i bridge så alt av internett trafikk gå via asus ruteren din.

    Jeg tror det enkleste oppsettet blir å la hjemmesentralen stå i ruter modus, sette opp asus ruter som aksesspunkt, ha en kabel til switch og fra denne kabel til hvert enkelt rom i 2.x rekken.

     

    Takk for svar! 

     

    Så blir da 1 kabel fra FMG ->Switch -> så en kabel til de forskjellige rommene? Og selvsagt en fra FMG til ruter. 

    Du kan ikke anbefale en switch også? Blir kanskje over kill med 16 porter da, for i det oppsettet du mener så blir det kun 4 kabler inn i switch (slik jeg forstod det ihvertfall) 

     

    https://www.komplett.no/product/905399/datautstyr/nettverk/switch/tp-link-tlsg108e-gb-media-switch-altibox#

    Kan hende du må oppdatere firmware på denne.

     

    https://ibb.co/cVp55a

     

    Tok med et lite forslag til oppsettet. Dette kan utvides med svitsjer, aksess punkt eller Altibox Wifi pluss (fungerer som svitsj og aksesspunkt)

  13. Du kommer til å få den nye hjemmesentralen (FMG) som har IGMP proxy noe som vil si at det går tv og internett signaler på alle 4 portene. Så lenge du setter opp switcher som støtter IGMP snooping så slipper du å rote med vlan oppsett. Det holder da også med en kabel fra switchen til hvert enkelt rom.

     

    Hvis du skal sette hjemmesentralen i bridge så alt av internett trafikk gå via asus ruteren din.

    Jeg tror det enkleste oppsettet blir å la hjemmesentralen stå i ruter modus, sette opp asus ruter som aksesspunkt, ha en kabel til switch og fra denne kabel til hvert enkelt rom i 2.x rekken.

  14.  

    Det første som du må finne ut av er hvor problemene ligger, om det er internt eller eksternt.

    Hva er status på pcen når du mister tilkobling til vpn ? er det tilkoblet ingen internett eller ikke tilkoblet nettverk ?

    Hva slags resultat får du hvis du pinger vg.no eller ms på nettfart.no/speedtest.net ?

    Får du pinget din ruter når du har problemer eller mister tilkoblingen ? Eller hvis du kjører denne kommandoen i cmd "tracert vg.no"  har du noen høye økninger i ms ?

     

    Hei 

    Jeg er alltid koblet til routeren, men det er routeren som har problemer med tilkoblingen til Internett ser det ut som. Ofte når jeg skrur på laptopen, så er jeg koblet til routeren, men PC melder at jeg ikke har Internett i forbindelsen. Om jeg kjører ipconfig/renew, så går det. Dette gjelder for begge mine PC'er som er på 

    Ping til vg.no ligger på gjennomsnitt 37 ms over litt lengre tid. 

    Jeg kan sjekke tracert senere. 

     

    Hva er ip adressen til pcene når du er koblet til rutern men ikke har nett ?

  15. Hei!

     

    Har problemer med dårlig internett grunnet et hus med avstand fra ruterpunkt til andre siden av huset, samt mye mur. Dette gjør at internett signalene er ustabile. Har testet extendere til rundt 500 kr, og dette gjør nettet bedre. Men likevel er utfordringen her at extenderen ikke kan stå for langt unna ruterpunktet, og desto lenger unna pcen. 

     

    Så denne på komplett, https://www.komplett.no/product/893218/datautstyr/nettverk/homeplugpowerline/asus-pl-ac56-1200mbps-powerline#.

    Er dette noe som vil kunne fungere bedre? Altså koble den til ruteren, og eventuelt koble en ny ruter på i annet rom på mottakeren fremfor kabel rett i pcen? Eller vil mest sannsynlig også denne slite med signaltap som gjør at hastigheten på internettet blir på nivå som extenderen?

    Med powerline så er det ingen som kan garantere noe før du har prøvd det, det varierer veldig. Du kan få to veldig forskjellige resultater i samme rom på forskjellige kontakter. Den eneste som vi vet alltid fungerer er nettverkskabel.

  16. Det første som du må finne ut av er hvor problemene ligger, om det er internt eller eksternt.

    Hva er status på pcen når du mister tilkobling til vpn ? er det tilkoblet ingen internett eller ikke tilkoblet nettverk ?

    Hva slags resultat får du hvis du pinger vg.no eller ms på nettfart.no/speedtest.net ?

    Får du pinget din ruter når du har problemer eller mister tilkoblingen ? Eller hvis du kjører denne kommandoen i cmd "tracert vg.no"  har du noen høye økninger i ms ?

  17.  

     

     

    Generelt sett, så funker det meste greit, med unntak av Jensen. Bare hold deg langt unna alt det står Jensen Scandinavia på.

    Kan da vel ikke være så dårlig? Hvordan i huleste har de klart og markedsføre seg i årevis hvis produktene er elendige?
    Hva skjer om du tar vekk switche og kobler maskinen direkte til routeren?

    Da funker alt som det skal.

     

    Oppsettet er som følger:

     

    - Altiboks router i 3 etasje. (Med 4 potrter)

    - Det er trukket ledninger i vegger fra 3 etasje til access points rundt i huset.

    - Koblet 8-port switch til til altiboks router deretter 7 enheter til switch og 1 enhet i altiboks router siden jeg manglet en port i switchen.

     

    I tillegg til dette så har jeg satt opp en trådløs router på ene accesspointet i stua i første etasje for å ha eget trådløst oppsett med passord osv.

     

    Noen åpenbare feil med dette oppsettet?

    Det virket uten problemer i ca. 1 døgn.

     

    Ser du skriver at du har koblet Tv til switch, regner med at det er en dekoder ?

    Hvis svaret er ja så trenger du  en switch som har støtte for IGMP snooping/ en router som støtter igmp proxy som denne https://www.komplett.no/product/905399/datautstyr/nettverk/switch/tp-link-tlsg108e-gb-media-switch-altibox#

     

    Hvis det er en vanlig switch så vil du få et lite problem med mye multicast problematikk/packet storm

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...