Gå til innhold

n0nick

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av n0nick

  1. En Web Form består av en Web user control, der jeg ønsker å få disse til å kommunisere. Dvs. jeg ønsker å kalle på en metode som ligger i Web Form fra Web User Control. Hvordan få dette til? Begge bruker kodebehind filer, og er kodet under .net 2.0 teknologien.

     

    Default.aspx.cs fila ser slik ut:

     

    using System;
    using System.Data;
    using System.Configuration;
    using System.Collections;
    using System.Web;
    using System.Web.Security;
    using System.Web.UI;
    using System.Web.UI.WebControls;
    using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
    using System.Web.UI.HtmlControls;
    
    public partial class _Default : System.Web.UI.Page
    {
       protected void Default_Load(object sender, EventArgs e)
       {
        .........
       }
    
       public void minMetode()
      {
        ..........
      }
    }
    

     

    Default.aspx fila ser slikt ut:

    <%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default"  %>
    <%@ Register Src="controls/PageEditor.ascx" TagName="PageEditor" TagPrefix="uc1" %>
    <html>
      .....
      <uc1:PageEditor ID="PageEditor" runat="server" />
    </html>
    

     

    Jeg vet at jeg kan skrive Page.Parent i Web User control codebehind fila, og få hvilke Page som er forelder ( parent ) til denne controllen, men jeg må typekonvertere denne til "_Default" for å kalle metoden minMetode(). Problemet er at "_Default" er ikke en klasse som web user control gjenkjenner..

     

    Noen som har en ide om hvordan løse dette?

  2. Hmm, smart idé! Tror jeg har skjønt hva du mener, men hvordan mener du da at tabellstrukturen skal være? Skal jeg droppe den midterste tabelle 'tbl_avgang_ukedag' også lagrer jeg bare denne verdien i 'tbl_avgang'?

     

    Fordi jeg lager en database for buss rutetider, og da skal kunden kun skrive inn dato for avreise også skal jeg hente hvilken ukedag det er og hente avganger for denne dagen utifra hvilke avganger som er registrert på denne ukedagen.

     

    Grunnen til at jeg ønsker å få ut 0 eller 1 som verdi om avgangen kjøres denne ukedagen eller ei er at jeg bruker GridView med checkboxes (ASP.NET) for administrering av avgangene. Kan jo få dette til ved å bruke en løkke osv, men hadde vært greit med en select setning som jeg bare brukes til datasource til å fylle gridviewet automatisk...

     

    Takk for hjelpa forresten ;)

     

     

    Personlig ville jeg nok gått fram på en helt annen måte, og heller ha en byte-verdi med bitmapping, på denne måten:

     

    Mandag = 1

    Tirsdag = 2

    Onsdag = 4

    ...

    Søndag = 64

     

    Og så sette en verdi der de bit er satt som tilhører den aktuelle dagen. Det ene bit'et du har til rådighet kan du bruke som "daglig", og i de tilfelle bruke Mandag-Søndag bitet til å representere unntak, f eks:

     

    7 = Man, Tirs og Onsdag

    128 = Daglig untatt mandag

    5919718[/snapback]

  3. Jeg har tre tabeller:

     

    -----------------------------------

    tbl_avgang

    primary key: AVGANG_ID

    navn

    -----------------------------------

    tbl_avgang_ukedag

    primary key: AVGANG_UKEDAG_ID

    foreign key: AVGANG_ID

    foreign key: UKEDAG_ID

    -----------------------------------

    tbl_ukedag

    primary key: UKEDAG_ID

    weekdayName

    -----------------------------------

     

    Jeg ønsker å lage en select setning der utskrift av data blir som dette:

     

    AVGANG_ID | navn | mandag | tirsdag | onsdag | torsdag | fredag

    -------------------------------------------------------------------

    1 | avgang1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 1

     

    Verdiene 0 og 1 indikerer om det forekommer en post i tabellen 'tbl_avgang_ukedag' med 'AVGANG_ID=1' og 'UKEDAG_ID=1,2,3,4,5'.

     

    Tar imot alle mulige forslag på hvordan jeg kan få dette til.

  4. cs går over UDP protokollen.... Den er sperret.. Tviler veldig på at du får fikset det samtidig som du får en brukbar ping ut mot nettet... Jeg har hørt at det er mulig å redirecte trafikken over tcp/ip.. Søk litt på google :)

    Ok, har ikke så veldig mye peiling på det med nettverk.. Har lest litt om det der med redirecting, men ikke skjønt mye av det..hmmm

  5. Har prøvd nå i lenger periode å spille Counter Strike Source på Kringsjå Studentby, som forøvrig bruker UiO's nett, men det funker ikke. Jeg får ikke lastet ned serverliste. Jeg har lest par steder at dette problemet skyldes at en eller annen port er stengt som da CS bruker, så derfor funker det ikke, men jeg vet ikke om dette stemmer.

     

    Jeg klarer fint å spille War Craft III online, på samme nettet.

     

    Noen som har en løsning på problemet? :hmm:

    Fant forresten denne artikkelen:

    http://www.usit.uio.no/it/stud/studentbyne...rensninger.html

     

    som forteller hvilke begrensninger det er på dette nettet. Der står det at noen av begrensningene kan påvirke noen spill, og da er sikkert CS Source en av disse. Men er det en måte jeg kan unngå dette på?

  6. Har prøvd nå i lenger periode å spille Counter Strike Source på Kringsjå Studentby, som forøvrig bruker UiO's nett, men det funker ikke. Jeg får ikke lastet ned serverliste. Jeg har lest par steder at dette problemet skyldes at en eller annen port er stengt som da CS bruker, så derfor funker det ikke, men jeg vet ikke om dette stemmer.

     

    Jeg klarer fint å spille War Craft III online, på samme nettet.

     

    Noen som har en løsning på problemet? :hmm:

  7. ok, på kameraet mitt kan man velge både iso og lukketid..hvis jeg f.eks skal ta bilde av månen når det er bekmørkt, bør jeg ta så lav som mulig iso verdi, og ta så lang som mulig lukketid for å få best mulig bilde?

     

    Ja, generelt så bruker du så lav ISO som mulig og tilpasser blender/lukker for å få et korrekt eksponert bilde.

     

    Når det gjelder himmellegmer så roterer jorda 360 grader på 24 timer og hvis man bruker lang lukkertid så blir stjerner og månen til streker så det er veldig begrenset hvor lang lukkerid du kan bruke uten å bevege kameraet for å motvirke jordrotasjonen.

     

    For en stund siden så kalkulerte jeg hvor lang lukkertid man maksimalt kan bruke for å få et skarpt bilde. For et objektiv tilsvarende 75 mm så må man bruke under to sekunders lukkertid hvis man vil ha et helt skarpt bilde. Siden månen er ganske lys så er det ikke noe problem å få kortere lukkertider.

     

    Det er kansje måneformørkelsen du tenker på.

    Altså jeg har kun 3x zoom på kameraet, så månen blir ganske liten! Men da bør jeg altså ta en hurtigere lukketid, og så lav som mulig iso, for å få bra bilde av månen? Hva med solnedgang da?

  8. Jeg er heller ingen ekspert. Men når du endrer ISO instillingen, vil kameraet automatisk kompensere for dette, slik at lukkertid og blenderåpning blir riktig.

     

    Tommy

    Ok,men hvorfor blir bildet bedre ved at man endrer på innstillingene til ISO og lukketiden?

    Når du høyner ISO verdien, blir du i stand til å ta bilder når det er mindre lys uten å måtte ty til blitz. ISO er grovt sagt et tall for hvor lysfølsom "filmen" er. (i dette tilfellet bildebrikken)

     

    Høyere ISO fører til mer støy (korn) i bildet.

     

    Dersom man ikke høyner ISO, må man enten forlenge lukketiden, dvs. den tiden lukkeren står åpen når du tar bildet (det som fører til "klikk" lyden), for å få inn nok lys. Eller så må man bruke en større blenderåpning (hull), gjerne oppgitt som f4, f8 etc jo høyere f-tall jo mindre blender (mindre hull).

     

    På de fleste kompaktkamera stilles normalt disse tingene automatisk, mulig ISO kan velges manuellt.

     

    Dersom du har mulighet til å bestemme blender og lukketiden selv i en situasjon med lite lys, bør du i det lengste forsøke å bruke stå stor blender (lite f-tall) som mulig slik at lukketiden blir kort nok til at man kan holde kamera når man tar bildet. Har man ikke denne muligheten, bør man øke ISO verdiene til et greit bilde kan taes uten stativ el.

    ok, på kameraet mitt kan man velge både iso og lukketid..hvis jeg f.eks skal ta bilde av månen når det er bekmørkt, bør jeg ta så lav som mulig iso verdi, og ta så lang som mulig lukketid for å få best mulig bilde?

  9. Jeg har netopp kjøpt Panasonic FX7 digitalt kamera, og har lest litt her på forumet og i brukerhåndboken om ISO og lukketiden på kameraet. Siden disse begrepene er helt nye for meg, forsto jeg ikke helt når og hvordan man bruker dem. Finnes det noen enkle regler på når og hvordan man bør stille disse to innstillingene slik at bildet kommer best ut? Håper noen er greie og gir meg et svar på dette :)

     

    På forhånd takk! :innocent:

  10. Optisk bildestabilisator burde vært standard på alle kameraer- alle har opplevd på et eller annet tidspunkt å få et ufokusert bilde!

     

    For folk flest så er iso 40 eller 80 som å velge riktig m&m kule i posen- det er ett fett! Det samme må sies om lukker hastigheter over 8 sek.

     

    Hvis du vil ha det beste så tar du fx7- hvis du er moderat person så tar du vel ixus40, men vil du ha det beste så legger du ut 1000,- ekstra.

    Kan noen forklare meg litt hva egentlig ISO <tall> er, og hva "lukketiden" på kamera har med bilde å gjøre! Jeg har faktisk lest litt om dette i brukerhåndboken, men lurte på om noen kunne forklare meg litt nærmere!

  11. Jepp! Jeg har i tillegg klart å få bra tilbud på den, til 3500 kr! Det er jo samme pris som jeg må ut med for Casio også!

    Er det noe minnekort som er å anbefale fram for andre? Tenkte å kjøpe et på 512 MB! Hva bør jeg se etter?

    God pris ja :thumbup: og ett veldig bra kamera. Mye bedre enn det du har vurdert fra Casio.

     

    Kjøp Sandisk eller Lexar minnekort, så er du trygg.

    Sitter nå med mitt splitter nye Panasonic FX7 kamera! Den er bare så lekker og liten at det er bare å anbefale alle! Eneste jeg reagerer litt på er at det ikke går ann å koble kameraet til strømforsyningen under opplastningen av bilder til PC! Man må bruke batteri til dette, og etter det jeg vet så tapper dette en del strøm fra batteriet...men uansett, skal ikke klage! Har ikke utforsket dette enda, venter på at batteriet skal lades fullt ut, imens leser jeg manualen! Mange bra tips å hente der ass!

     

    Har kjøpt Sandisk 256MB kort, tenkte på 512MB, men tror ikke jeg trenger det med det samme! Har ikke kjøpt noe bæreveske, siden det ikke var å få original veske til denne kamera. Er det noen som har anbefalinger på bærevesker? Hva er viktig å se etter?

     

    :w00t:

    Spørs hvem som blir først da, ble bestilt denne uken, har fått beskjede at veske skulle ankomme på mandag/tirsdager- så det håper jeg på :)

    Jeg skjønner ikke helt innlegget ditt...Hva er det du egentlig prøver å fortelle? :dontgetit:

  12. Originalvesker finnes, og så vidt jeg vet så har butikken jeg jobber i bestillt slike.

     

    Så spør du butikken så kan det jo hende de vil ta de inn.

    Har spurt butikken, de hadde ikke no! Spurte ikke om de hadde bestilt! Spurte også i en annen fotobutikk, de hadde ikke hørt om det kom noe original veske til denne! Har også vært på panasonic.no og panasonic.com, men fant ikke noe der heller...hmmm...

  13. Jepp! Jeg har i tillegg klart å få bra tilbud på den, til 3500 kr! Det er jo samme pris som jeg må ut med for Casio også!

    Er det noe minnekort som er å anbefale fram for andre? Tenkte å kjøpe et på 512 MB! Hva bør jeg se etter?

    God pris ja :thumbup: og ett veldig bra kamera. Mye bedre enn det du har vurdert fra Casio.

     

    Kjøp Sandisk eller Lexar minnekort, så er du trygg.

    Sitter nå med mitt splitter nye Panasonic FX7 kamera! Den er bare så lekker og liten at det er bare å anbefale alle! Eneste jeg reagerer litt på er at det ikke går ann å koble kameraet til strømforsyningen under opplastningen av bilder til PC! Man må bruke batteri til dette, og etter det jeg vet så tapper dette en del strøm fra batteriet...men uansett, skal ikke klage! Har ikke utforsket dette enda, venter på at batteriet skal lades fullt ut, imens leser jeg manualen! Mange bra tips å hente der ass!

     

    Har kjøpt Sandisk 256MB kort, tenkte på 512MB, men tror ikke jeg trenger det med det samme! Har ikke kjøpt noe bæreveske, siden det ikke var å få original veske til denne kamera. Er det noen som har anbefalinger på bærevesker? Hva er viktig å se etter?

     

    :w00t:

  14. Du kan nok regne med å ta en 4-500 bilder med panasonic før du må lade, så ingen fare.

     

    Jeg hadde godt for panasonic sitt kamera, helt klart.

    Jepp! Jeg har i tillegg klart å få bra tilbud på den, til 3500 kr! Det er jo samme pris som jeg må ut med for Casio også! Har enn venn som jobber på en viss butikk ( butikkjede ) som har klart å skaffe meg "vennepris" :)

     

    Er det noe minnekort som er å anbefale fram for andre? Tenkte å kjøpe et på 512 MB! Hva bør jeg se etter?

     

    PS! Takk for tilbakemeldingene :)

  15. Casio har en batterikapasitet som kun digitale speilrefleks og sony sitt DSC-P100 slår.

     

    Ifølge CIPA-standarden så klarer de 390 bilder før du må lade (langt mer i praksis, cipa-standarden er rar). Panasonic sine ligger på en 200 om jeg ikke husker helt feil.

    Ok, men jeg vet ikke hvor mye jeg skal ta dette i betraktning av om jeg skal ha Casio eller Panasonic! Jeg synes selvfølgelig at det er viktig med god batteritid på kamera, men så lenge jeg kan ta par bilder uten at jeg må tenke på å lade opp batteriet, så spiller det vel ikke så stor rolle. Panasonic har jo flere egenskaper som betyr også en del, og som ikke Casio tilfredstiller.

     

    Eller hva?

  16. Jeg kan egentlig enkelt å greit si at FX7 er bedre på alt unntatt batterikapasiteten. Har selv testet den optiske billedstabilisatoren, og den fungerer faktisk veldig bra. I tillegg er kameraet enormt tøft å se på, og like raskt og godt i bruk som casio.

     

    Billedkvaliteten burde også bli bedre, da det er en god forskjell på leica-optikken panasonic har og pentax-optikken casio har.

    Ok!

    Men hva mener du med at den er bedre på alt untatt batterikapasiteten? Hvor lenge varer batteriene med vanlig forbruk i forhold til Casio?

  17. Lurer på om noen har erfaring med dette digitale kamera. Jeg var innom butikken i dag, og de anbefalte meg den framfor Casio Exilimex z50! De sa at den var rask, hadde skarpe bilder, kan ta seriebilder og har mange andre nyttige funksjoner.

     

    Så nå står jeg mellom Casio Exilimex z50 og den. Prisen på dem er ganske forskjellig, men jeg vil betale litt mer for Panasonic hvis det er verdt pengene!

     

    PS! Har ikke sett at det er noen nettbutikker som selger Panasonic DMCFX7, eneste stedet jeg har sett det er Elkjøp og FotoKnudsen :D Men der er prisene ganske høye så..

     

    Håper noen erfarne brukere av disse to kameraer kan komme med råd/tips!

  18. Ta gjerne kontakt med oss på [email protected]

    Selv om din G551 ikke er levert av oss, vil vi selvsagt bistå med å sende deg rette filer og instruksjoner pr. e-post. Du vil da kunne boote fra en CD for å enklest mulig flashe BIOS.

     

    NB! Det er en fordel om du kan motta e-post med vedlegg på 12-13MB, ellers er overføring via MSN mulig. Et siste alternativ er å sende deg en CD pr. brevpost.

     

    E-post vil normalt ikke bli behandlet før mandag morgen.

     

    MultiCom ønsker alle en fortsatt fin helg!

    Ok, jeg har sendt mail til multicom og privat melding til deg om at jeg ønsker disse filene tilsendt pr. epost så jeg venter spent! Håper jeg får svar før mandag, er veldig spent på denne nye oppgraderingen! :dribble:

  19. Har lest del innlegg av folk som har kjøpt maskinen hos multicom og hvor multicom har oppgradert ny BIOS versjon som gjør at vifta ikke kjøres før prosessorene blir ordentlig belastet...

     

    Jeg ønsker også denne oppgraderingen, men har ikke kjøpt maskinen min hos multicom, og vil gjerne prøve å gjøre dette selv. Jeg har besøkt hjemmesiden til esc ( www.ecs.com.tw ) og funnet en BIOS oppdatering for ECS G551. Men hvordan innstalerer jeg? Vil liksom ikke gjøre at maskinen blir ubrukelig heller...

     

    Kan noen forklare meg step for step hvordan jeg gjør dette?

     

    PS. Jeg kjører WIN XP, og har ingen diskettstasjon på maskinen, har hørt at man må boote med diskett osv.

  20. Jeg kjøpte en ECS G551 maskin for ca 4 måneder siden og har bært den sammen med bøker i original pc-ryggsekk! Når man åpner lokket ser man slitasje på begge kantene for tastaturen. Jeg har hørt at dette kommer pga pc-en blir presset i ryggsekken. Det har også kommet spor etter håndleddet på høyreside for musepekeren! Jeg lurer på om disse slitasjene er normale etter bare 4 mnd! Hvordan vil pc-en se ut etter 1 år eller mer? :dontgetit:
  21. For å være helt erlig så har jeg ikke noen peiling på Elitegroup... har selv en IBM T40P som jeg er veldig fornøyd med, fikk den på tilbud (20000kr), men det er dessverre over nå... Noen som har noen erfaringer/peiling på Elitegroup maskiner?

    Jepp! Har selv en g551 med 1GB ram, Pentium M 1.5 GhZ og er storfornøyd! Jeg bruker den til spill, programmering(java), filmer, og litt videoredigering! Kan ikke klage! Jeg vet at det finnes kraftigere bærbare som egner seg bedre, men jeg betalte kun 14000(3 mnd siden) for den, og den gir MYE igjen for pengene! Når det gjelder oppdatering av drivere til div komponenter så har jeg slitt litt med blant annet å oppgradere grafikkortet. På ecs sin hjemmeside finnes det drivere som er nesten 1 år gamle! Vet ikke om jeg hjalp deg så veldig mye, men du kan jo søke etter "Ecs" på dette forumet, finnes masse tråder!

×
×
  • Opprett ny...