Gå til innhold

Bytteskjerm.no

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bytteskjerm.no

  1. En skjerm til 190kr er langt fra god kvalitet :p

    Du må nok nræmere 500kr for å få en OEM skjerm eller ekte Apple skjerm.

     

    Å montere en skjerm il 190kr er rett og slett ikke verdt det. Har reparert en del iPhones selv, og folk har brukt alt fra 190 til 600kr skjermer, og forksjellen er enorm. Der den dyre er fargesterk, med godt lys og gode farger, er den billige blass, mørk og bare dårlig.

     

    Kjøper som oftest fra iFixit:

    https://www.ifixit.com/Store/iPhone/iPhone-5s-Display-Assembly-LCD-Front-Panel-Digitizer-Only/IF124-001-3

     

    Veldig sant. Jeg driver bytteskjerm.no, et mobilvekested i Tønsberg, og ville aldri kjøpt av de billigste delene verken til jobb eller privat. Det er ikke bare stor forskjell i utseende og bildekvalitet, men også kvaliteten på elektronikken som behandler bildesignalet. Jeg har flere ganger fått inn telefoner til reparasjon der hovedkortet eller batteriet faktisk hadde tatt skade av en uoriginal billigskjerm.

     

    Til artikkelforfatter vil jeg også påpeke at det er stor forskjell mellom verksteder, ikke bare i form av kvaliteten på delene, men kanskje spesielt kvaliteten på arbeidet. Jeg ser stadig vekk telefoner som har blitt reparert på andre verksteder, der det mangler viktige skruer, beslag, eller andre slike ting på innsiden av enheten, som rett og slett kommer av slurv.

     

    Det viktigste å være bevisst på er det faktum at hvis et verksted er mange hundre kroner billigere enn konkurrenter, er det svært sannsynlig at det ikke brukes originale deler, og dermed løper du risikoen å ytterligere skade telefonen din over tid.

    • Liker 1
  2. Mye riktig her, og vil på det sterkeste fraråde bruk av isopropanol, da dette løser opp limet som en del nye telefoner er montert sammen med.

     

    Batteriet skal alltid ut først om det kan fjernes.

     

    Stekovn på 70 grader en 8-timers tid, og et døgn i en pose med ris er en bra oppskrift.

     

    Hvis det fortsatt er problemer, har det antakelig oppstått korrosjon, og enheten bør leveres inn til et mobilveksted for grundigere rens. Dette trenger ikke koste mer enn 3-400kr.

     

    Har telefonen derimot kommet i saltvann, og værre blitt skikkelig badet, vil jeg faktisk anbefale å skylle telefonen i ferskvann så fort som mulig, helst destillert om du har tilgang til det. Deretter følge oppskriften over.

     

    Da har du det beste utgangspunktet for å redde den kjære livspartneren din. :)

     

    mvh

    Håvard

×
×
  • Opprett ny...