Gå til innhold

Etaten

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Etaten

  1. Hei... Har hatt en SE Arc i lengre tid nå... Og er meget fornøyd med telefonen... Eneste problemet er at den i den siste tiden "skriker" over at det er lite plass på tlfminnet.. Kommet ett slikt ikon oppe i venstre hjørne også om dette... Noen tips om åssen en skal få "trimmet" bort ting og tang slik at den slutter å syte over dette? Det meste ligger jo på minnekortet...

  2. Egentlig kanskje ett filleproblem, men jeg får ikke "sjekket inn" på den facebookappen som ligger ferdiginnstallert på Arc'en... Dette skjedde plutselig, dvs at det virka, også neste dag så finner den ingen plasser osv... får heller ikke skrevet inn noe... Den står bare og "søker"..... Har prøvd å avinstallere og reinstallere osv......... Anyone?

  3. Jeg har valgt å ikke bruke Handcent på denne telefonen (Det var hentet på marked). Nå fungerer sms og mms hos meg helt supert. Har satt min tlf til kun gms.

     

    Det jeg bruker til notater er ColorNote, hentet gratis på Marked, og det fungerer glimrende... Holder på å sette opp min mer og mer individuelt, og det blir bare bedre og bedre :)

     

    Tilogmed batteritiden på den er overraskende brukbar til tross for endel wifi-bruk og de vanlige samtalene osv... veldig bra med tanke på hvor mye jeg trykker på den for tiden ;)

  4. Fikk det faktisk til å virke, når jeg brukte "standardaplikasjonen" for meldinger og ikke HandCent ;) Og nei, jeg har ikke den aktivert, for den kommer på når jeg vil sende, eller det kommer melding inn ser det ut som.. Den stjeler jo litt strøm og kostnader om den er på hele tiden vel?

  5. Det er helt vanlig at de kongelige tar militær utdanning. Og jeg kan huske det ble litt debatt etter at kronprinsen åpnet for at han kanskje skulle avslutte sin utdanning innen forsvaret etter endt grunnleggende utdanning på laveste nivå. Nå tok han vel KS etterpå likevel.. Dronningen har ikke noe spesiell utdanning fra det norske forsvaret, men har vel mer en grad pga sin posisjon.

  6. Eneste jeg vet er at fysisk fostring i forsvaret er oppskrytt. Det settes høyere enn krav til god ledelse og krav til å være noenlunde balansert i topplokket. Merkverdig prioritering.

     

    Alle kan ikke være generaler, i en væpnet styrke må noen kunne slåss og da gjelder det å være sterk.

    Vektingen av fysisk form er forskjellig mtp. gradsnivå, forsvaret vet nok å skille mellom krav til oberster og menige. Merk også at wh1te snakker om personell i førstegangstjeneste og da er det ikke akkurat ledelse og topplokksarbeid de fleste driver med (ihvertfall ikke i infanteriet/Hæren, som jeg kjenner best). I min hverdag i Garden var de 6-10 timer med fyfo vi hadde i uken uvurderlig for å takle lange dager med aktivitet. Slakapung- og velferdstjeneste holder bare ikke i det lange løp.

     

    Andre erfaringer jeg gjorde i forsvaret var at udugelige sersjanter forsvant etter pliktåret, så 3000m er nok ikke det eneste de ser på.

     

    På Krigskolen derimot, har de en mer møysommelig seleksjonsprosess på den mentale biten, men at KS-kandidater holder ett visst minimum av fysisk standard skulle bare mangle. De fysiske opptakskravene for befalsskolene/KS er heller ikke veldig umenneskelige.

     

    Fantastisk lesning...... Fant denne tråden i kveld, og har hatt 4 timer med interessant lesning... Ser at det er STOR forskjell på å være i forsvaret i dag kontra i mine dager. (Gammel ser dere.. Gikk noe som heter usk, samme som ub? eller hva dere kaller det.) Uansett, så var det ganske tøft, og komprimert. Etter ett år i forsvaret, så kunne vi søke om kontrakt, noe jeg gjorde. Dvs, 1 år som sjt. I min tid, så ble en fenr. etter ett års tjeneste om en gjorde jobben.

     

    Ble beskikket som fenr. etter ett år, og ble ytterligere i to år som fenr. Måtte da ta beslutningen om jeg ville prøve kval.KS som det hette den gangen, eller bli værende som lt/kapt resten av livet.. Valgte å hoppe av, og ta sivile studier, men er forundret over strukturen som er i forsvaret pr. dato..

     

    Men grunnen til at jeg skriver dette, er at det ser ut som både de vernepliktige og de som velger å ta utdanning i forsvaret i dag, ser ut til å ha mye mer muligheter enn i de svunne dager.

     

    Har tjenestegjort både på østlandet, og i de tidligere kalt "stående avdelinger", og angrer ikke på at jeg en gang for LENGE siden tok usk'en.... ;) Er vel ikke så mange her som husker det ordet... Og ja, det var morro hele veien, nettopp pga en glemmer smerte, og utholdenhet.... Lykke til for dere som velger å gjennomføre førstegangstjenesten... Tror dere vil komme godt ut av det.....

     

    Hilsen en som også har slitt i Rusta leir, og jada, Svingen var der da også :D

    • Liker 1
  7. Hei.. Tar sjansen på å spørre her på side 117 jeg da det er vel seint å begynne å tråle nå på natta.. Jeg leter etter en app som kan brukes til å få lagret bilder en mottar på mms... Har lett lenge selv uten hell.... Og når jeg trykker lenge på bildet så er det kun mulig å 1.se bildet, 2. videresende det samt 3.slette det... Dette gjelder en SE X10 mini...

     

    Alle forslag mottas med takk :)

     

    Mvh

  8. Hvordan er det med dere andre som har kjøpt denne telefonen egentlig? Jeg tenker da på batterilevetid før det er tomt... Min har kun vært i bruk 3 dager, men hver kveld så må det jo søren meg lades, og da har jeg ikke omtrent tatt noen tlfsamtaler, og kun brukt litt wifi... Ser at 3G er aktivt, og det trekker kanskje litt mye strøm? tips ellers for å få opp batterilevetiden? Og ja, har skrudd ned på skjermen... ;)

×
×
  • Opprett ny...