Gå til innhold

mwar0f

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mwar0f

  1. Fotovideo sjappa i Trondheim hadde messe i dag, og skal vare til i morgen. Representant fra Nikon hadde med seg den eneste D200 i landet. Fikk en liten hands-on opplevelse. Første inntrykket var veldig positiv :-D

     

    I tillegg til Nikon var også følgende produsenter tilstedet.

    - Canon (5D, 20D og 1D)

    - Tamron

    - Olympus

    - Epson

  2. Mange gode råd :)

     

    Ok, først så er det snakk om trening/lek i fotball, vi hadde kun halv fotballbane. Dermed fikk jeg som fotograf ganske stor frihet til å velge standpunkt. Stod litt ved midtbanen og litt bak målene. Likte meg best å stå ved midtbane, da hadde jeg like stor avstand i begge retninger. Det var helt kurrant å jobbe med 70-200 mm. Ved et par anledninger, da spillerne var veldig nære, kunne jeg gjerne tenke meg litt bredere vinkel. Så 28-200mm din må være ypperlig.

     

    Joda, bildene er tatt med F2.8, tenkte bare på rask lukkertid, for å fryse action da jeg tok bildene. Kan sikkert spandere et F-stopp neste gang. Da får enda skarpere bilder og mer DOF :yes:

     

    Her er link til to bilder

    i fokus

    ut av fokus

  3. Tok D70 på min først fotballkamp for et par dager siden. Brukte AF-C og dynamic single area, lukkertid var mellom 500/1 og 2000/1. Da jeg kom hjem, var ca 70% av bildene ut av fokus. Er det normalt med så høy prosentandel? Jeg vet at D70 ikke er et sportskamera (kun 5 fokus punkt) + jeg er helt amatør når det gjelder sporsfotografering. Likevel synes jeg 70% er kanskje litt drøyt.

     

    Men når bildene først er i fokus, så er det absolutt ingenting å klage på skarphet. D70 + 70-200 2.8 er bare vanvittg. :)

  4. Nikon har da diopter i styrker opp til -5, du burde da finne noe som passer deg slik at du kan ta bilder uten briller.

     

    Joda, men problem med de diopter tingene er at du ikke lenge kan bruke eyecup, men det finnes jo superlim. :) Personlig så foretrekker jeg eyecup + briller + øye enn diopter + øye. Men det er jo smak og behag.

     

    Canons DSLR har -3 til +1. Jeg regner med at det er noe lignende hos Nikon. Ellers kan en jo kjøpe kraftigere dioptre, som Pingla sa...

     

    Vet ikke helt nøyaktig diopter på D70, men tviler sterkt på at det er -3. Kanskje -2. Men uansett takk for info, har alltid siklet på et par linser fra Canon, så kanskje jeg joiner the dark side? :tease:

  5. Er briller bruker selv, og disponerer D70. De fleste dSLR har en bryter like ved søker som du kan skyve på for å kompensere for øyestyrke. Men det er begrensning på hvor mye det la seg kompensere, tipper det er -1 --> +1. Siden jeg er såpass nærsynt (-3,5 x 2), må jeg alltid ha briller på.

     

    Det går helt greit å ta bilder med briller på, bare skaff deg en større eyecup (øyemusling) enn det som er standard. De eneste gangene jeg opplever trøbbel er når jeg skal bruke manual focus. Da ser jeg nemlig ikke om ting virkelig er i fokus eller ikke.

  6. Jeg brukte ACDSee en stund, men da bildemengden blei stor gikk det treigere og treigere... Til slutt måtte jeg avinstallere hele greia. Bortsett fra at hastigheten gjorde det ubrukelig, så likte jeg ACDsee godt.

    Hvor stor bildemengde er det snakk om ? Jeg bruker ACDSee 7.0 selv og har ca 11 242 bilder i 205 mapper. Sammenlignet med Windows Explorer, er ACDSee mye raskere til å vise thumbnails. En annen ting som jeg liker godt er mulighet til å vise EXIF ved å trykke CTRL+ENTER. Ellers så har jeg endret default editor i ACDSee til Photshop CS.

     

    acdsee.JPG

     

    For å ta backup, kopierer/synkroniserer jeg bare bildene til en annen PC på nettverket. Programmet jeg bruker heter Super Flexible File Syncronizer, som er et freeware og kan lastes fra downloads.com.

  7. Prøvde å overføre et par .img filer på ca 4,5 GB over 100mbits lokalnettet. Hastigheten er sånn VELDIG opp og ned. Det er FTP overføring mellom WinXP og Linux. Mistenker det er switchen som har tatt kvelden. Slik ser trafikk grafen ut.

    lan.jpg

     

    Det er en 3Com OfficeConnect Switch 8 Plus switch, noen som vet hvordan sånn begrenset livstidsgaranti fungerer?

     

    BTW, er det noe vits i å ha Cisco 2950? :love: Kan få en "billig" gjennom arbeid.

  8. ahhh mye bra kritikk her :-) Spørs om det finnes blitz som er kraftig nok da, bildet er tatt på 290mm, f8. Btw, brukte Nikkor 70-300 G, ikke akkurat raz0r sharp, men fungerer genialt som reiseobjektiv synes jeg. Bildet er fra Lake Louise i Canada, virker som dSLR er mer utbredt der enn her hjemme i Norge, så kanskje 5-6 stykker i løpet av dagen.

     

    God Påske!

  9. Tok D70en på skibakken og knipset noen bilder. Brukte EV +1.3. Synes fikk frem himmel og motivet ganske godt, mens snøen ble litt overeksponert. Har aldri tatt bilder i slike forhold før (sterkt lys og masse snø), så er veldig usikker.

     

    Farge versjon

    ski_2.JPG

     

    Svart hvit versjon

    ski_2_bw.JPG

  10. Enig at bilder blir _MYE_ bedre når renser dem i Photoshop, her er hvertfall resultatet etter litt Usharp Mask, Level og Hue/Saturation. Personlig synes jeg bilder blir mer uoriginale når man postprosesserer dem i Photoshop. Hmmm, skal jeg ha lilla eller rød himmel?

     

    Og det med horisonten, hvorfor skal den allti være i vatter? :) Flyet banker (tilter) til høyre da jeg tok bildet, så horisonten er skjev. Btw, er glad i alle flydeler :)

     

     

    sunset_4.jpg

  11. Var på riktig sted til riktig tid, hadde tilfeldigvis fotobagen min under setet foran. Så var det bruk av elektronikk under take-off da :p

     

    Hvilket synes dere er best? Bildene er ikke justert i Photoshop, mulig jeg tar litt level og saturation senere.

     

     

    sunset_1.jpg

     

    sunset_2.jpg

     

    sunset_3.jpg

  12. Fikk min nikkor 50mm F1.4 fra B&H i dag :thumbup: , linsen er veldig godt bygd, kroppen er i metall i motsetning til F1.8 versjon som skal være i plastikk. Gjorde en liten test for å finne praktisk betydning av f-verdier (1.4 --> 5.0)

     

    Oppsettet:

    - Nikon D70 m/ Nikkor 50mm 1.4

    - Manual modus (1/60 sec F1.4 -> F5.0)

    - ISO 400

     

    nikkor_50mm.JPG

     

    Rommet er dårlig belyst, lyskilde er en 60 Watt glødepære ca 3 m unna bokhylla. Synes ikke forskjell mellom 1.4 og 1.8 er så stor at det ikke la seg fikse med level i photoshop.

     

    lampe.JPG

  13. Komplett.no har 6340 på lager, skal hente den i morgen :D . Grunnen til at HP bruker en treigere CPU er å spare på batteri, skal ha standby på 7 dager og tale tid på 4 timer (tror jeg). Ellers finner du en ganske bra review på PocketNow. Det er en 6315 som er testet, 6340 har ikke kamera.

     

    Qtek 9090 er bedre teknisk sett. Innebygd kamera og tastatur, pluss raskere CPU 400 MHz xscale (tror jeg), er ikke sikker på batteritid. Men det er ingen i Norge som har fått den. Så har jeg jo brukt ipaq siden 3630 da, dermed lite lyst å gå til et annet merke som Qtek/XDA/Oxygen (ja mange navn)

     

    Min drømme PDA skal ha følgende: WLAN, GSM, BT, GPS, VGA, kamera og fuelcell :)

×
×
  • Opprett ny...