Gå til innhold

Diversez

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Diversez

  1. Det ligger jo i ordene. Bokført saldo er det du har bokført, altså summen penger du har på konto. Disponibelt, er pengene du har igjen å disponere/bruke.

     

    Altså skal du forholde deg til disponibelt konto. Fordi som folk nevner ovenfor her, så kan det være trekk som er lagt inn på kontoen din.

     

    Så på mange måter kan man si at disponibel konto er pengene du har igjen, mens bokført konto er pengene du hadde for et øyeblikk siden :)

  2. Boreoperatørfaget er vel det de fleste velger :)

     

    Boreoperatørfaget er utgangspunkt for all virksomhet knyttet til petroleumsindustrien. Faget skal bidra til å dekke samfunnets behov for effektiv og sikker utvinning av olje- og gassfelt. Videre skal faget bidra til utvikling av kompetanse innen leteboring, produksjon og vedlikehold av produksjons- og injeksjonsbrønner. Arbeidet foregår under kritiske og krevende forhold og stiller krav til helse og funksjonsdyktighet. Faget skal bidra til å ivareta høye krav til helse, miljø og sikkerhet.

    Opplæringen skal legge til rette for at lærlingen utvikler helhetsforståelse, praktiske ferdigheter og faglig innsikt knyttet til boring og ferdigstilling av en brønn. Videre skal opplæringen fremme evne faglig utvikling og til å ta i bruk ny teknologi. Opplæringen skal også bidra til å utvikle den enkeltes evne til å ta beslutninger og til nøyaktighet og ansvarlighet i arbeidet.

    Opplæringen skal legge til rette for variert trening i bruk og vedlikehold av overflateutstyr og nedihullsutstyr med vekt på sikkerhet og ytelse. Videre skal opplæringen legge til rette for erfaringsutveksling og samarbeid på tvers av faggrupper i et internasjonalt miljø. Opplæringen skal legge vekt på miljøbevissthet, sikkerhetsforståelse og kjennskap til norske og internasjonale standarder og retningslinjer.

    Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er bore- og vedlikeholdsoperatør.

  3. Elsker når folk i Norge diskuterer en fotballspiller av det kaliber som Messi er, for ingen i Norge har peiling på hva de prater om. Regner med at sikkert 80 % av folkene her inne som diskuterer, aldri har spilt fotball på noe særlig høyt nivå selv. Det blir som når Erik Thorstvedt klarte å uttale at Brasil så ut som et 2 divisjonslag i Norge, når Tyskland knuste dem i semifinalen.

     

    Dette vitner jo bare om at folk ikke har peiling på hva de prater om. Tenk å sammenligne Brasil med et 2 divisjonslag i Norge? Hva i helvete? Fyren har stått et par kamper for Tottenham, og tror han vet hva han prater om? Brasil og et 2 divisjonslag i Norge kan aldri sammenlignes, under noen omstendigheter - da vet du rett og slett ikke hva du prater om...

    Er forresten ikke Norsk selv, hvis noen lurte.

    • Liker 1
  4. Aksjeligaen er vel en god start, ettersom du investerer med virtuelle penger (lekepenger) og dermed ingen risiko.

     

    http://aksjeligaen.e24.no/e24/portal/e24no/game/mygame

    Skal dog sies at for å vinne aksjeligaen så må du satse litt "ut av boksen" og ta meget store sjanser, som du naturligvis ikke ville gjort, dersom du investerte med ekte penger. Du får likevel et inntog i hvordan det hele fungerer.

     

    Studer selskapene, studer markedet, vurder din portefølje kontinuerlig, så kanskje du får noen prosent avkastning over tid. Det finnes også mange bøker med triks og forklaringer på ulike måter å handle aksjer på. Vær også oppmerksom på såkalte "roboter", som legger inn ordrer og trekker dem senere (boble).

     

    Lykke til :)

  5. Selvfølgelig, men å investere i seg selv vil aldri være dumt. Det er noe med sikkerheten som følger med egen bolig også. Regner med god prisøkning i byen jeg skal flytte til, men takker for mange gode innspill i denne tråden, har gitt meg flere ting å fundere på!

  6. Tja, det ligger vel noe i det. Er lett å bli forbløffet og ta raske og impulsive avgjørelser. Vanskelig vurdering. Noen ting taler for kjøp, mens andre ting taler for å leie til jeg ihvertfall får fast jobb.

     

    De oppsparte pengene løper jo ingen vei. På en annen side, så har jeg sikkert brukt 2-300,000 kr på leie de siste årene. Dette er penger jeg aldri får tilbake, og som noen andre har brukt for å dekke sine lån og utlegg. Frister ikke så veldig å bruke 200 000 kr til på leie, for å si det slik.

  7. Grunnen til at vi vurderer å kjøpe, er fordi det likevel vil koste rundt 10 000 kr i måneden å leie en leilighet. Så det er mange faktorer som taler for kjøp. Selv om det på mange måter er mange ulemper med en andelsleilighet, så er det også fordeler. For eksempel så trenger jeg ikke tenke på vedlikehold i like stor grad, som jeg måtte gjort ved kjøp av enebolig.

     

    Nedward: Dette har vi tatt høyde for. Har tidligere jobbet i et relativt godt betalt yrke, og har gode attester fra den tiden, så er ganske sikker på at jeg får meg jobb der rimelig kjapt, dersom jeg ikke skulle få fast jobb etter jeg har tatt fagbrev - men takk for tipset!

  8. Slik jeg har forstått det, så tar man ikke opp lån i selve banken for mer enn hva man "kjøper" selve leiligheten for, i dette tilfelle 710 000 kr. Fellesgjelden som er på 1 million, er jo gjeld til borettslaget.

    Denne betjener man jo til borettslaget og har ingenting med banken å gjøre, da de har et felles lån som gjelder hele borettslaget til andre aktører. Så i realiteten skal vi kun betjene 1600 kr i mnd til selve banken og 8000 kr i mnd til borettslaget.

  9. Nei, det tror heller ikke jeg. Lån finansiert av lån tror jeg ikke klinger godt hos noen.

    Men vet ikke hvordan det fungerer med kjøp av andelsleilighet? Er det ikke slik at vi bare tar opp 360 000 kr i lån i banken? Eller tar man opp lån på fellesgjelden også i banken? Er ikke dette et lån som borettslaget har, og som hele borettslaget betjener sammen, med faste betalinger i mnd evt termin til borettslaget?

  10. Ja, dette er jeg klar over. Var bare usikker på om jeg ville ha en sjanse, eller om jeg bare skulle legge tanken på hyllen med en gang. Både jeg og samboeren min er begge flinke med økonomi og har heller aldri hatt betalingsanmerkninger.

  11. Det dekker jo selvsagt ikke alt i begynnelsen, nei. Men min samboer vil få utbetalt ca 9000 kr i mnd (dog stipend og lån), som kan være med på å dekke inn felleskostnadene.

    Videre vil jeg jo øke gradvis i lønn hvert halvår. Min samboer jobber også nå i hele sommeren og vil nok antageligvis tjene rundt 40 000 kr netto, som hun kan avsette til å dekke felleskostnader.

    Ved siden av dette har både jeg og min samboer hver vår bil som er utbetalt, anslått verdi på hver er 30 000 kr, som kan selges om nødvendig.

  12. Hei,

     

    Jeg og min samboer vurderer boligkjøp. Boligen har en prisantydning på ca. 710 000 kr og fellesgjelden er på ca 1 million.

     

    Jeg skal snart ut som lærling offshore og vil ha en begynnerlønn på ca 160 000 kr brutto. Min samboer skal studere. Vi har en samlet EK på 350 000 kr.

    Tror dere noen banker vil være villig til å innvilge boliglån til oss for det resterende beløp på ca 360 000 kr? Selv om jeg er lærling og min samboer er student?

    Vi har jo tross alt EK som utgjør ca 50 % av lånesummen. Har vi en mulighet, eller er det bare å legge fra seg tanken om egen bolig?

×
×
  • Opprett ny...