Gå til innhold

tsusanchou

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tsusanchou

  1. Hei,

     

    Har en pakke på vei til meg fra Kina. Selgeren gjorde meg oppmerksom på at, på tross av at jeg ikke ba om det, de har markert pakken som "gift". Verdien overstiger ikke 1000 kroner, og da skal den vel være tollfri.

     

    Så kommer poenget: Jeg har brukt DHL én gang før, da jeg fikk en bok fra Japan. Bøker er tollfritt, betaling av frakt ble gjort til selger, og dhl ga meg pakken uten at jeg måtte betale noe ved mottak eller i etterkant.

     

    Men jeg leser ting på nettet om at folk som har betalt for frakt til selger, men at de likevel får gebyrer fra DHL i etterkant.

     

    Noen som har noe konkret om dette? Pleier de å ta gebyrer på tollfrie varer når selger har betalt frakt ved levering?

  2. Hei,

     

    Bestilte et par ting fra NLY Man, blant annet en parfyme som jeg har prøvd og fant ut var rimeligere der. Da jeg fikk pakken fredag, var det isteden en langt rimeligere deodorant i et annet merke i pakken, ikke den parfymen jeg hadde bestilt. La merke til at denne deodoranten hadde påklistret navnet og varenummeret parfymen skulle hatt, mao virker det som om de har hatt noe kluss på lageret sitt.

     

    Det jeg dog reagerer på, er at jeg ikke bare kan returnere deodoranten og få riktig vare tilsendt. Kundeservice sier at de kan sende ut varen nå, men det vil bli med postoppkrav hvor jeg må betale et gebyr. Alternativet er å bestille varen på nytt, vente til returen når dem, så saksbehandling, hvor jeg antakeligvis ikke vil få pengene mine på 7-14 dager. Dette gir en dobbel utgift, lang ventetid og usikkerhet om ikke jeg bare vil få deodoranten på nytt.

     

    For meg er ikke dette bare dårlig kundeservice, men er det ikke også litt på kantetn juridisk? Det er tross alt de, ikke jeg, som har begått feilen her. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare kan sende meg riktig vare når returen har nådd dem.

  3. Hei,

     

    Skal ta en biltur med kjæresten til Krakow i slutten av august for å møte noen asiatiske venner som er på tur dit.

     

    Vi har laget oss en omtrentlig rute, som vil si Hirtshals-Berlin som et stykke, tilbringe en hel dag og 1-2 netter i Berlin og så kjøring til Krakow neste dag. Etter noen dager i Krakow, ser vi for oss Krakow-Praha-Leipizig og så Leipzig-Hirtshals.

     

    Spørsmålet er med dette, er

    Kjøredag 1 Hirtshals-Berlin

    Kjøredag 2 Berlin-Krakow

    Kjøredag 3 Krakow-Praha-Leipizig

    Kjøredag 4 Leipzig-Hirtshals

    en realistisk plan tror dere?

×
×
  • Opprett ny...