Gå til innhold

sveitera

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sveitera

  1. Takk for forslag, men det fungerte dessverre ikke.

    Har nå forsøkt "alt", veivisere, restart, kommandolinje-kommandoer..?, rensket registeret, gjort systemoppretting, byttet kabler, deaktivert brannmur...

    Ender bare opp med meldingen: Ethernet har ikke gyldig IP-konfigurasjon, og et nettsymbol med gul trekant og beskjed om "Uidentifiset nettverk". 

     

    Det neste er vel reinstallasjon av Windows10... men, fungerer det uten netttilgang?

     

    Uansett hva jeg gjør får jeg ikke kontakt med ruteren, skulle nesten tro at nettverkskortet har tatt kvelden, men da burde vel ikke de to diodene lyse ved nettkabelporten?

     

    En siste utvei er kanskje å plukke ut et gammelt trådløskort og se om jeg kan sette det inn i PCen og få nett og mulige oppdateringer den veien. 

    (Sjekker denne tråden jevnlig, men får dessverre ikke testet noe som helst da HV ønsker mine tjenester en ukes tid i år igjen... :)  )

     

    Oppdatert/løst: Og der var jeg på nett. Lastet inn CCleaner fra en USB-stick, lot CCleaner håndtere avinnstallering av Norman Security Suite (som halvveis var tilbake igjen etter systemgjenoppretting) og vips, Internett! Så det har nok vært brannmursperretrøbbel på et nivå jeg ikke klarte å finne selv. 

    • Liker 1
  2. Fikk dette problemet etter at jeg avinstallerte Norton suite/AV.

    Ingen av løsningene skissert i tidligere tråder fungerer, ipconfig /release - /renew fungerer ikke fordi PC ikke er tilkoblet noe nett.

    Restart av ruter fungerer ikke. Nettverkskabel er byttet, begge lysdioder lyser ved kontakt i PC.

    Alt av wizarder er kjørt, men ender opp med melding: Ethernet har ikke gyldig IP-konfigurasjon.

     

    Ellers kommer det opp "Ukjent nettverk" når jeg åpner Nettverksinnstillinger. 

     

    Kan heller ikke logge på ruteren, får bare meldingen: Du er ikke tilkoblet

     

    Kan dette være et brannmur-problem? Siden Norton også inneholdt en brannmur som nå er fjernet. Håper at Windows 10s innebygde sikkerhetsløsning/brannmur pluss litt sunt vett skal være nok.

×
×
  • Opprett ny...