Gå til innhold

dagled

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dagled

  1. Med kun kurs 3 inne så måler jeg følgende:

    Kurs 3: 230V over polene og 230V mot jord på den ene polen.

    Kurs 4: 0V over polene og mot jord på begge polene.

     

    Målte en gang til med kun kurs 4 inne og la merke til at det ikke var nøyaktig 230V mot jord på begge polene, men 230V på den ene og ca 200V på den andre.

     

    En annen ting jeg la merke til er at en dimmer som er koblet på samme panel som lysbryterne til kjøkkenet (kurs 3) ser ut til å være koblet til kurs 4, men fungerer selv når kurs 3 er koblet fra, altså at den fungerer som normalt.

     

    Tar en liten oppsummering her:

    Kurs 3 på, 4 på: Alle målinger normale begge kurser

    Kurs 3 på, 4 av: Alle målinger normale begge kurser

    Kurs 3 av, 4 av: Alle målinger normale begge kurser

    Kurs 3 av, 4 på: Kurs 3: 3-4V over poler, hhv 200 og 230 mot jord. Kurs 4: 4-5V over poler, 230V mot jord på begge poler. Dimmer fungerer selv om den er på kurs 4.

     

    Oisann. Vanskelig å diagnostisere noe mer uten å se anlegget selv, men kurs 3 og 4 er nok koblet i sammen ute i felt et sted. Kan se ut som om du måler potensial mellom N-leder og jord på polene, uten at jeg skal si det sikkert.

     

    Har du jordfeilbryter forankoblet automatene? 

    • Liker 1
  2. Her er nok kontaktene på kurs 4 forsynt med N-leder fra kurs 3, men faseleder fra kurs 4. Hadde du hatt jordfeilautomater ville en av disse løst ut, men siden anlegget er fra -98, tipper jeg du har vanlige automater.

     

    Om du har et multimeter kan du prøve å måle på begge polene i et stikk mot jord, med kurs 4 innkoblet og kurs 3 utkoblet. Stemmer det jeg beskriver over vil det da se slik ut:

    Kontakt pol 1 - jord: 230V
    Kontakt pol 2 - jord: 0V
    Kontakt pol 1 - kontakt pol 2: 0V

  3. Skaff dere en skikkelig nettverksløsning og dropp hjemmeutstyret! Det er ikke beregner på den bruker dere utsetter det for, eller de funksjonene dere er ute etter, som separering, isolasjon og sikkerhet...

     

    Enig i at det er en dårlig løsning, men den er som sagt midlertidig, og det er ikke aktuelt å kjøpe inn dyrt nettverksutstyr for en 3 ukers periode.

     

    Belastningen er nok ikke så stor som den høres ut som heller, det er få sluttbrukere, og generelt lite bruk.

  4. Bridge Zyxelen, skaff dere en skikkelig router, koble switchen til routeren - voila!

     

    Tja, er bare en midlertidig løsning som skal holde til nyttår... Men bridging er nok noe jeg har oversett ja.

     

    Kjør alle AP-ene som rene AP-er, uten DHCP og NAT (med mindre dette er et bevisst valg, og den som setter det opp har oversikt og kontroll).

     

    Skulle gjerne hatt det slik, men alle brukere (forskjellige småbedrifter) ønsker å ha egen router ("eget" nettverk). Jeg har heller ikke tilgang til nettverksutstyr i bygg 2 uten videre, vi leverer i utgangspunktet bare fiberlinjen bort.

     

    Er vel mulig å dele inn i virtuelle nettverk og bruke som rene AP'er, men blir fort mye trykking og commissioning føler jeg.

  5. Har en router som faller ut ca annenhver time, som så må rebootes for å komme opp igjen. Har ikke tilgang til utstyret fysisk akkurat nå, kun web-interfacet til routeren.

    Routeren er forøvrig en D-Link DIR-857 satt opp med fast IP.

    Hardware: A1
    Firmware: 1.03 (Orginal)

     

    Det skal sies at denne er en del av et litt komplekst (og dermed uoversiktlig) nettverk, som går over 2 bygg. Før routeren står det en ordinær Altibox (Zyxel?) router/modem, der fiber kommer inn. Etter routeren står det en HP ProCurve-switch, der nettet blir fordelt ut til diverse andre trådløse routere rundt i bygg 1. Det går og fiberlinje fra denne switchen til en tilsvarende switch i bygg 2, der det også er koblet på en del trådløse routere.

    Ser at routeren kjører DHCP-server, men kan heller ikke huske at dette er deaktivert i switchen. Kan dette skape krøll, eller klarer disse å jobbe i lag?

     

    Dette oppsettet har fungert smertefritt i et halvt år nå, så litt merkelig at det slutter å fungere helt uprovosert.

     

    Alle tips mottas med stor takk.

  6. Du vet at høydedifferansen er 0.72 meter, og at tidsdifferansen er 0.25 sekund.

     

    Prøv å se hvor du kommer med dette:

    Fra formel s = ut + 1/2at^2:

     

    0.72 = 0.5a t(A)^2 - 0.5a t(B)^2

     

    Prøv så om du klarer å erstatte t(A) med noe slik at du kun har én ukjent i likningen.

     

    Joda, og der stopper det igjen.

     

    0,72 = (1/2g t(B)^2+0,0625) - (1/2g t(B)^2)

     

    Sliter med å trekke i sammen denne ligningen på en måte som gir mening. Hvordan skal jeg gå fram for å løse parantesen med minus foran? Alle leddene blir vel da negative?

  7. Står fast på noe som sikkert er en relativt enkel oppgave. Den lyder som følger;

     

    En kule A befinner seg i en høyde h(A) over et horisontalt gulv, og en kule B befinner seg i en høyde h(B). Høydeforskjellen h(A) - h(B) mellom kulene er 72cm. Vi slipper kulene samtidig. Kule B treffer gulvet 0,25 s før kule A.

    a) Fra hvilke høyder ble kulene sluppet?

    Vi kan se vekk i fra luftmotstand og lignende.

     

    Ut i fra ordlyden i oppgaven ser jo dette fryktelig lite avansert ut, men jeg klarer rett og slett ikke å finne ut hvor jeg skal begynne.

    Noen tips?

  8. Trenger litt innspil i forhold til aksjeloven/skatteloven. Situasjonen er som følger:

    Per dags dato er jeg deleier av et aksjeselskap, der jeg eier ca. en tredjedel. Aksjene eier jeg privat (jeg som privatperson står som eier).

    Ettersom det kan bli aktuelt med et salg av aksjer etterhvert, ønsker jeg å flytte aksjene fra meg privat til et holdingselskap, for å unngå direkte gevinstbeskatning ved et eventuelt salg. Holdingselskapet er ennå ikke opprettet.

    Spørsmålet er hvilken måte det er best å gjøre dette på (om det i det hele tatt er mulig), uten å bli beskattet for flytting av aksjene.

    Jeg har selv tenkt på forskjellige alternativ, men er usikker på om dette er mulig å gjennomføre i praksis:

    1) Selge aksjene mine til holdingselskapet for samme kurs som jeg anskaffet dem (ingen gevinst)

    2) Starte holdingselskapet ved å skyte inn aksjene jeg eier som aksjekapital

    3) Har også hørt noe om en "overgangsregel" som gjør at aksjer kan overføres uten beskatning dersom selskapet oppfyller spesielle krav, uten at jeg vet nøyaktig hva dette er.


    Hjelp, tips og innspill mottas med stor takk.

  9. Stjeler denne tråden litt, da spørsmålet mitt er i ca samme bane:

    Etter at aksjeselskapet er startet opp, og man har behov for å tilføre mer penger, er en da nødt til å gjøre dette gjennom en emisjon eller et lån? Eller kan man bare få en rik onkel til å overføre penger og bokføre det som innskutt egenkapital?

    Finner ikke noe konkret om dette i aksjeloven, så jeg håper noen kan svare meg på dette.

×
×
  • Opprett ny...