Gå til innhold

Pompesprelli

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pompesprelli

  1.  

    Hvorfor går du ikke for Automasjon?

    Rett og slett fordi det ikke var en mulighet på det tidspunktet jeg var lei av å traske rundt som elektriker, og at jeg kom over firmaet jeg jobber i nå som virket som en interresant plass jeg kunne lære mye (som jeg også har gjort)

     

    Er i tillegg totalleverandør av utstyr og kapslinger, så det er ikke et typisk tavleverksted som de fleste forbinder med dette yrket. Firmaet heter forøvrig Bartec Technor

  2. Formelt sett så blir man vel i dette tilfellet til en "praksiskandidat", men i forhold til gjennomføring av fagprøven så ser dette meget greit ut ved at elektriker og tavlemontør ser ut til å basere seg på samme "grunnutdanning".

     

    http://www.vilbli.no/?Program=V.EL&Side=1.3&Kurs=V.ELELE1----_V.ELELE2----_V.ELTAV3----

     

    (Både VG2 elenergi og VG2 automatisering gjelder som "godkjent teori".)

     

    Da blir det som Salvesen sier over "bare å gå opp til fagprøve".

     

    Rent formelt sett så er det vel et krav om en noe utvidet praksistid for praksiskandidat i forhold til lærling, men på den annen side så kan det tenkes å gå bra å få regnet inn noe av praksistiden som elektriker, slik at "netto krav" til praksistid som tavlemontør ikke blir så lang.

     

    Den formelle siden av saken og også det som går på oppmelding til fagprøve, det er det vel fylkeskommunens opplæringsavdeling som tar seg av. Selvfølgelig så kan man gå veien via bedriftens egen opplæringsavdeling, hvis det finnes en slik.

    Ja, som sagt har jeg jo fagbrev og praktistid som elektriker. I tillegg har jeg vel snart 14 mnd arbeidserfaring som tavlemontør, så jeg skal høre med noen på jobben om jeg kunne fått muligheten til å ta et fagbrev til.

     

    Hvorfor vil du nedgradere deg selv?

    Det har ingenting med nedgradering å gjøre. Lønnen er ca. den samme, og jeg får kunnskap og kompetanse innen oljeindustrien (samt et ekstra fagbrev som tar seg godt ut på CVen) som jeg har som mål å gjøre karriere i.

     

    Når det er sagt, føler jeg det er en slags "nedgradering" i forrhold til hva jeg egentlig vil gjøre. Og jobber der egentlig bare fram til jeg får mulighet til å komme meg på en rigg eller som skipselektrikerassistent og få den maritime modulen :)

  3. Hei, min første tråd her på forumet og ser fram til flere :)

     

    Det har seg sånn at jeg er utdannet elektriker gr. L og har i senere tid jobbet som tavlebygger innen Ex.

    Hvordan kan jeg ta fagbrevet som tavlemontør? Må jeg gå en ny læreperiode? Dokumentert arbeidserfaring innen tavlebygging eller elektriker? Eller kan jeg hoppe i det når jeg føler jeg er klar?

     

    Takker for all hjelp

×
×
  • Opprett ny...