Gå til innhold

Tom Sandlien

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tom Sandlien

  1. Et 10-stop ND-filter gir MYE mindre enn en tiendedel av lysmengden!

     

    Det kan sikkert være nyttig for ekstrem sløring av vann, osv, men vil gi en veldig mørk søker på SLR-kamera.

     

    Og hvis man bare trenger litt større blender (f.eks. hvis man bruker utfyllingsblitz ved portrettfoto, hvor korteste lukkertid gjerne er 1/200 s), så ville jeg heller anbefalt en 3-stop ND

     

    Gir helt klart veldig mørk søker, så hvis man bruker ND 10 filter må man komponere og fokusere før man setter på filter. ND 10 er f. eks veldig nyttig hvis man skal ta bilder av historiske bygninger, slik som Ankor Wat hvor det er mye folk. Du kan sette lukkertid til 1-2 minutter, og folka forsvinner i bildet.

  2. Artig tryne du har fanget her. Kreativ skarphet, noe som gir en fin effekt. Vet ikke hva den heter, men det er neppe samme type som den grønne slangen på trommel i haven her....

     

    Takk Pentaxen. Var litt kronglete for kameraet å finne fokus her. Grønt mot grønt og slangen er ikke tykkere enn en finger. Var ikke sikker på om dette var en viper, som er dødelig giftig, eller en whip snake og jeg er bare 50cm unna, så jeg var litt skeptisk. Prøvde å få øynene skarpe. :)

  3.  

     

     

    men den dukker nok ikke opp i mobiltelefonene med det aller første.

    For oss som bruker kamera gjør et sirkulært polariseringsfilter akkurat samme jobben med å fjerne refleksjoner.

    Nei, det gjør det ikke. Et polariseringsfilter hjelper, men klarer dessverre ikke alltid å fjerne refleksjoner helt, spesielt hvis refleksjonskildene kommer fra forskjellige vinkler.

     

    Forøvrig er det mulig å få til det de nevner manuelt ved hjelp av panoramaprogramvare, men det ville likevel vært praktisk å ha en helautomatisk løsning.

    Og med et polariseringsfilter mister du gjerne to f/stopp med lys.

  4. Takk Ragnar og Helene. Dette var egentlig et mislykket bilde, fordi månen og lyset rundt skyen var utbrent. Det ble for stor kontrast mellom hagen og månen. Tror det var kontrasten mellom det utbrente og den mørke skyen som lager det sorte feltet. Dette er ganske langt fra hva jeg pleier å gjøre i PS, men det er artig å eksperimentere litt. Delte det mest fordi noen kanskje kan fortelle meg hva jeg kunne gjort bedre :)

  5.  

     

    I mine øyne er det ingen all verdens ting som tilsier at disse bildene er ditt første og eneste forsøk på fyrverkeri. Godt jobba!

    Hei.

    Takk for hyggelig tilbakemelding. Hadde god tid til å prøve og feile. Det ble ganske mange foto av dette, rundt 300. De ble ganske bra etter hvert, men 18mm på en apo.c sensor ble ikke vid nok selv om jeg var et par km. unna, så mange av bildene ble "amputert". Moro og lærerikt :)

    Selv profesjonelle fotografer innrømmer jo glatt at de kan knipse hundrevis av bilder, og kanskje ett blir skikkelig bra.

     

    Du bekrefter også her at selv med "nybegynnerkit" kan en god (eller i det minste, en tålmodig) fotograf få til flotte bilder. Jeg ville vært stolt over å hatt bilder som dette i "samlingen" min.

    Hei igjen.

    Ikke noe problem å få til gode bilder med et begynnerkit dersom man kjenner begrensningene kameraet har. Det var først og fremst begrensningene i dårlig lys / høy ISO og dynamikk, som til slutt fikk meg til å investere i et 5Dmk3. Bruker allikevel kameraet av og til og har det med som back up når jeg er ute og reiser.

  6. Takk for hyggelige og konstruktiv kritikk. Må si meg enig i at jeg kar kuttet litt for mye i toppen her. Skulle latt det bli mer luft. Som Roar sier kunne jeg kanskje ha kuttet litt inn på treverket i bunnen også. Var litt vanskelig å finne horisont her, så jeg tok utgangspunkt i trappa foran Buddha. Hele bygget heller litt mot venstre. Versjon 2 er et lite utsnitt av et mye større bilde. Prøvde å skarpe opp bakgrunnen, men det ble bare stygt. Var rett og slett ikke nok pixeler å jobbe med.

    Sukhothai regnes av mange som Thailands første hovedstad. Den eksisterte fra slutten av 1100 tallet og fram til slutten av år 1500, og består av et enormt område innenfor gamle bymurer, med mange godt bevarte ruiner. Den står på UNESCO sin liste over verdens-arv.

  7. I mine øyne er det ingen all verdens ting som tilsier at disse bildene er ditt første og eneste forsøk på fyrverkeri. Godt jobba!

     

    Hei.

    Takk for hyggelig tilbakemelding. Hadde god tid til å prøve og feile. Det ble ganske mange foto av dette, rundt 300. De ble ganske bra etter hvert, men 18mm på en apo.c sensor ble ikke vid nok selv om jeg var et par km. unna, så mange av bildene ble "amputert". Moro og lærerikt :)

  8. Hei Roar.

    Helt riktig det du skriver. Kanskje en bedre tittel hadde vært Buddha finner tilbake til Hindu.

    Her er litt facts om prince Siddh?rtha Gautama, også kjent som Buddha. http://en.wikipedia.org/wiki/Gautama_Buddha

    Tok med sidene fordi jeg synes de 900 år gamle steinhuggeriene på sidene var viktige.

    Helt enig i at V2 kunne vært skarpere, det var soft i utgangspunktet. Det er ganske kraftig beskjært og med det kameraet jeg hadde der, er det ikke mye pixeler igjen. Jeg dro opp skarpheten i ACR og mer med unsharp mask i PS, helt til jeg fikk ghosting. Du kan se det på trærne i bakgrunden oppe i høyre hjørne. Takk for positiv tilbakemelding :)

×
×
  • Opprett ny...