Gå til innhold

schoolgirl

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av schoolgirl

  1. Skal skrive inn en tekst og jeg lurer på noe som er veldig fundamentalt i norsk dessverre. Nemlig bruken av anførselstegn. Så langt har jeg vært innom flere nettsider hvor det er forklart nokså godt hvordan man skal bruke anførselstegn, men hvordan man skal bruke det i forbindelse med spørsmålstegn står det lite om. 

     

    Så, er det :

     

    Han tenkte: ”bla bla bla bla bla bla bla ?”. Likevel, var ...  

    (punktum etter spørsmålstegnet, dobbeltbruk av tegn)

     

    eller :

     

    Han tenkte: ”bla bla bla bla bla bla bla ?” Likevel, var...  

    (ikke punktum etter spørsmålstegnet som skal egentlig markere slutten på selve setningen, fordi sitatet er sluttet med et spørsmålstegn)

     

    Enda et eksempel:

     

    I et innlegg i denne spalte 4.8. beklager A.H. seg over at Aftenposten skrev følgende: «Det er i dag apokalyptiske dimensjoner over situasjonen i Rwanda.». 

     

    Her ser det rart ut at det er punktum etter punktumet i sitatet og anførselstegnet, men hvordan skal man ellers markere avslutningen på selve setninga? Markerer avslutningen på sitatet avslutningen på setninga? Rart. 

     

    Takk for svar. 

  2. Heisann! 

     

    Jeg har tenkt å ta opp fysikk 2 for å forbedre karakteren min og spørsmålet er om jeg kan velge om å ta skriftlig eller/og muntlig. Eller må jeg ta opp begge? Har hørt at man kan velge enten skriftlig eller muntlig karakter.

     

    Noen jeg har møtt har f.eks. fått 6 i muntlig kjemi som privatist men dårlig i skriftlig, så personen tok opp igjen kun skriftlig som privatist. 

     

    Gjelder det samme for fysikk 2 ??

  3. Basert på nevnte karakterer fortjener du en 4.Du må huske også huske at kravet fra 1 og 2 året øker til 3.året. 

    Du vippet mellom 4 og 5, og du fikk en 2'r på skriftlig prøve. Da fortjener du ikke mer enn 4. 

     

    Rasisme og diskriminering er noe annet burde du uansett få tak i og gjøre noe med. Du slutter nå, og da vil sikkert en annen elev oppleve dette.

    Jeg har faktisk tenkt å gjøre noe med det (snakke til rektor), men likevel vil lærerne velge en lærer framfor en elev (spesielt når det er en utlending det er snakk om). Men sånn er livet.  :wee:

     

    Mhmmm, skjønner også at kravet har økt for hvert år :hmm:

  4. Du har fått riktig karakter og rasime blir å dra litt langt ut. 

     

    Hvis du har konkrete og sterke bevis på at rasime ligger til grunne, kan du ta saken til elevombudet. I såfall vil læreren vil noen års straffer bak murene, avhengig av hvor sterke bevisene og innvirkningene har vært.

    Tror ikkje rasisme blir for langt når det er konkret rasisme. Enkelte liker å se bort fra slike ting, fordi de har vansker med å godta det.

  5. Jeg mener likevel at lærere er der for å hjelpe elevene ikke for å henge de ut og mobbe foran andre elever, uansett om eleven har annerledes opprinnelse. Det at han påført meg dette, førte til at konsentrasjonen min i de fleste fag, i tillegg til gym, ble redusert. Jeg fikk angst og depresjon. Men likevel stryket det meg fordi jeg var i stand til å neglisjere det. 

  6.  

    Jeg klarte å få 5 i egentreningsvurdering. Likevel grunnet en 3'er i skriflig prøve endte jeg opp med en 4'er, selv om gym er et fysisk fag.

     

    Det stemmer ikke, gym er mer enn bare fysisk. Det er folk som har funksjonshemninger som gjør at de ikke kan delta fysisk og de blir da vurdert gjennom det skriftlige. De har selvfølgelig like stor rett til å kunne få en 6'er som en som kan bevege seg.

     

    Hvis man løper som en gal og spiller fotball som en gud så har man ikke nødvendigvis forståelse for fysiske aktiviteter (gym). Det finnes folk som suger i å gjøre ting selv og alikevel er veldig flinke til å lære/ trene andre.

     

    Det du skriver stemmer, jeg nevnte ikke at vi skulle unngå de skriftlige prøvene. MEN : jeg sa at til syvende og sist, skal det fysiske eleven har oppnådd, grunnlegge mer i karakteren (ca. 60 % av karakteren ) enn det skriftlige.

  7. D

     

     

    Vi fikk ikke for lenge siden gymkarakter som jeg egentlig ikke var så overrasket over. I første halvår vurderte gym-læreren meg en 4/5 som ble tilslutt en 4'er. I dette halvåret jobber jeg mye mer både fysisk og kunnskapsmessig. Jeg gikk på skitur, fjellturer og til fjorder for å få en fortjent karakter. Dessverre endte jeg igjen med en 4'er igjen. Dette grunnet gymlærer fordi jeg fikk en 2'er på en skriftlig prøve. Jeg må også nevne at jeg fikk 5'er i førsteåret, og en 5'er i andre året. 

     

    Men ut ifra det jeg vet er det grunnleggende å legge mest vekt på : det fysiske, det er tross alt gym OG KROPPSØVING det er snakk om. 

     

    Jeg må nevne at jeg har blitt hengt ut av denne læreren flere ganger i førsteåret; diskriminering. Jeg gikk til rektor med saken. Dessverre ingenting ble gjort med saken. Jeg fikk samtale med han, men han mente at slik er han bare. Og det er sant slik er han. 

     

    I andre året : samme tingen igjen: din apekatt, geit, utlending, (kvinne! av alle ting fordi han ikke kunne komme på noe sårende siden alt gikk gjennom meg). Selv om jeg var en av to utlendingene i klassen, reagerte også elevene sterkt på dette. Men jeg gikk ikke til rektor med dette fordi jeg var redd for at denne læreren med autoritet skulle sette meg ned i karakter, noe jeg ikke hadde lyst på. 

     

    I tredje året her: samme scenario. Denne ganger ble det til mobbing. Jeg ga opp. Dette førte til at jeg godtok den første 4'er jeg noen gang har fått i gym. Siste halvåret her satset jeg på alt, jobbet hard, gikk til timene selv om jeg var dødsjuk, igjen sitt jeg samme karakter som en som ikke har møtt opp og orket å være stedsværende. Jeg klarte å få 5 i egentreningsvurdering. Likevel grunnet en 3'er i skriflig prøve endte jeg opp med en 4'er, selv om gym er et fysisk fag.

     

    I tillegg hadde han ikke med oss en slik samtale i dette halvåret hvor vi snakket om hvordan vi ligger ann i faget. Og jeg som trodde jeg hadde 5'eren min i boks, såg bort fra dette. I tillegg må jeg nevne at han har glemt for hver vurdering å nevne grunngivingen for karakteren. 

     

    Dessverre i går såg jeg den 4'eren. For første gang i gym har jeg fått en 4'er, og dette måtte være når jeg skal få mitt vitnemål. HJELP: hva skal jeg gjør ? Føler at uansett hvor jeg går blir jeg vurdert ut i fra hvor jeg kommer fra og ikke innsatsen min  :hm:  

     

    Jeg føler selv at jeg fortjener en 5'er. Jeg husker tilbake til en periode hvor alle jentene var i garderoben og læreren var borte og vi hadde en vikar. Jeg gikk derimot ut av garderoben og var aktiv sammen med guttene. Slikt ser han alltid uansett bort fra.

     

     

    Er det lurt å sende klage? Fortjente jeg karakteren?  :dontgetit:

    Læreren din har ingen rett eller grunn til å diskriminere deg eller gi karakterer utifra hvordan han liker deg. hvis det likevel er slik, hadde jeg lett sendt inn en klage. sånn jeg har skjønt det har alle skoler noen røde eller grønne lapper, hvor du skriver litt om problemet og navnet på læreren. du sender dett inn til rektoren på skolen, eller eventuelt utdanningskonoret e.l. dette er helt anonyme klager. hvis en slik lapp leveres, har rektoren eller en annen med høy autoritet krav om å snakke med denne læreren. 

    håper dette svaret hjelper deg litt i det minste :)

     

    Takk for svar. :)  Men vi har dessverre ikke noe slikt her på videregående skolen vår  :hmm:  :hm:

  8. Jeg trenger å få litt basis i biologi, og lurer derfor på om de finnes noen sommerkurs for :

     

    biologi 1 og 2

    eller bare biologi 1

    eller generell biologi

     

    Dette spør jeg fordi jeg ønsker ikke å få en ulempe og blir litt hengende etter, når vi begynner med dette i høyere utdanning til høsten. (jeg har aldri hatt biologi for å nevne)

     

    Jeg har søkt litt i rundt nettet og ser dessverre ikke noen kurs i biologi som blir tilbudt i sommer. Men kanskje det gjør det? Vet dere om noen kurs i sommer? Som kanskje blir tilbudt av universitetene eller privat skoler?

     

     

    Takk for svar :)

  9. Vi fikk ikke for lenge siden gymkarakter som jeg egentlig ikke var så overrasket over. I første halvår vurderte gym-læreren meg en 4/5 som ble tilslutt en 4'er. I dette halvåret jobber jeg mye mer både fysisk og kunnskapsmessig. Jeg gikk på skitur, fjellturer og til fjorder for å få en fortjent karakter. Dessverre endte jeg igjen med en 4'er igjen. Dette grunnet gymlærer fordi jeg fikk en 2'er på en skriftlig prøve. Jeg må også nevne at jeg fikk 5'er i førsteåret, og en 5'er i andre året. 

     

    Men ut ifra det jeg vet er det grunnleggende å legge mest vekt på : det fysiske, det er tross alt gym OG KROPPSØVING det er snakk om. 

     

    Jeg må nevne at jeg har blitt hengt ut av denne læreren flere ganger i førsteåret; diskriminering. Jeg gikk til rektor med saken. Dessverre ingenting ble gjort med saken. Jeg fikk samtale med han, men han mente at slik er han bare. Og det er sant slik er han. 

     

    I andre året : samme tingen igjen: din apekatt, geit, utlending, (kvinne! av alle ting fordi han ikke kunne komme på noe sårende siden alt gikk gjennom meg). Selv om jeg var en av to utlendingene i klassen, reagerte også elevene sterkt på dette. Men jeg gikk ikke til rektor med dette fordi jeg var redd for at denne læreren med autoritet skulle sette meg ned i karakter, noe jeg ikke hadde lyst på. 

     

    I tredje året her: samme scenario. Denne ganger ble det til mobbing. Jeg ga opp. Dette førte til at jeg godtok den første 4'er jeg noen gang har fått i gym. Siste halvåret her satset jeg på alt, jobbet hard, gikk til timene selv om jeg var dødsjuk, igjen sitt jeg samme karakter som en som ikke har møtt opp og orket å være stedsværende. Jeg klarte å få 5 i egentreningsvurdering. Likevel grunnet en 3'er i skriflig prøve endte jeg opp med en 4'er, selv om gym er et fysisk fag.

     

    I tillegg hadde han ikke med oss en slik samtale i dette halvåret hvor vi snakket om hvordan vi ligger ann i faget. Og jeg som trodde jeg hadde 5'eren min i boks, såg bort fra dette. Fordi jeg er veldig flink i mesteparten av de forskjellige aktivitetene, og er veldig engasjert, positiv, arbeidsvillig osv. I tillegg må jeg nevne at han har glemt for hver vurdering å nevne grunngivingen for karakteren. 

     

    Dessverre i går såg jeg den 4'eren. For første gang i gym har jeg fått en 4'er, og dette måtte være når jeg skal få mitt vitnemål. HJELP: hva skal jeg gjør ? Føler at uansett hvor jeg går blir jeg vurdert ut i fra hvor jeg kommer fra og ikke innsatsen min  :hm:  

     

    Jeg føler selv at jeg fortjener en 5'er. Jeg husker tilbake til en periode hvor alle jentene var i garderoben og læreren var borte og vi hadde en vikar. Jeg gikk derimot ut av garderoben og var aktiv sammen med guttene. Slikt ser han alltid uansett bort fra.

     

     

    Er det lurt å sende klage? Fortjente jeg karakteren?  :dontgetit:

  10. Først og fremst er jeg veldig flink i å delta aktivt i timene, dette vises dessverre aldri i mine standpunkt-karakterer. Lærerne tar som oftest karakterene på grunn lag av prøvene. Men igjen dersom de tenkte det som en helhet av hva jeg kan i faget og kunnskapene mine i faget, kunne jeg ha hatt en 6-er, f.eks her: 

     

    Dette er mine karakterer i historie faget

    (noe som også er et muntlig fag, og det som står på høy er mine muntlig deltakelser):

     

     Er det vits i å klag, jeg er virkelig flink i dette faget og grunnen til at jeg spør dette er fordi jeg trenger alle 5-ere og 6-ere til å oppnå det jeg vil! :)

     

    Mine karaktere:

     

    22.10.2015
    5-
     
    18.11.2015
    Høy
     
     
    26.11.2015
    5
     
    21.01.2016
    Høy
     
    08.03.2016
    5+
     
     
    14.04.2016
    5
     
    20.04.2016
    Høy
     
    Skal jeg gi meg?  :ohmy:
  11. Tok også oppgave 2. Tenkte meg der var jeg i allfall sikker med å ikke stryke. Ganske fornøyd selv med hva jeg skrev men man vet aldri. Jeg tolket også eplet symbolsk. Jeg tenkte meg det var symbolet på at den som venter på noe godt, venter ikke forgjves. Fordi hun gledet seg stadig til å ta bit av den. Jeg tolket også novella som om mannen tok selvmord. Fordi for tyske soldatene var det konsekvenser av handlingene dine uansett om du viser nåde til en liten jente.

  12. Noen som har hørt fra norsk læreren (e) eller andre, om hvilke oppgaver som kan komme? Er det for eksempel noen som har hørt om at denne artikkelen, eller denne forfatterens verk eller noe annet som er ganske konkret, kan være aktuelt på eksamen? Er så nervøs for eksamenen, tolker oppgavene av og til feil. Målet er karakter tre, samme som jeg får på standpunkt. Frykter derimot at eksamensheftet inneholder en del vanskeligere oppgaver, enn tentamensheftet. 

    Læreren min er ikke sikker på hva som akkurat kan komme, det gjør heller ikke noen andre lærere. Men de ser oppgavene i forhold til hva som har skjedd i året, jubileer, kriser for peke på en vei. Så derfor er det viktig å kunne ha gått gjennom alt mellom himmel og jord før eksamen, slik at man har noen lunde peiling på et av oppgavene.

×
×
  • Opprett ny...