Gå til innhold

Per Arones

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per Arones

  1.  "Derfor kan trykket komme opp i 2500 bar."

     

    Uffda, trist for de som er redd for Hydrogentankens 700 bar.

     

    Men ellers skulle man tro at det beste( - om man fortsatt vil holde på  den ekstremt forurensende og resurskrevende olje-produksjonen/letingen for transportbruk); å ha  mindre sentraler/stasjoner der man produserte elektrisk energi av fossilbrennstoff. Med optimal forbrenning, utnyttelse av varmen, og så god rensing som mulig.

    Det er vel en liten forskjell på å komprimere gass og væske...

  2. Du kan splitte kabelen under visse forutsetninger. Du må ha en LNB som har singlecable uttak, også kalt sat cr. Dekodere som brukes må støtte singlecable. Nyere dekodere fra både Viasat og Canal digital gjør det. Jeg vet ikke hva Viasat praktiserer. Men, hos Canal digital får du det du trenger gratis, om du kjøper dekoder/e som støtter singlecable. Du får informasjon om fremgangsmåte fra leverandøren. Selv har jeg en HD pvr med to tunere og to vanlige HD dekodere på en kabel. LNB jeg bruker har to "gammeldagse" (legacy) uttak, og et singlecable uttak. Man kan dermed forsyne 6 tunere fra denne. De to siste uttakene mater et gammeldags kabeltv anlegg med 6 kanaler.

     

    På bildet ser du et sat cr sett fra Canal digital. Om man trenger å splitte i flere uttak kan man bruke en standard splitter som har powerpass på alle uttak. Vær obs på at det er et visst signaltap i splittere. Flere en to etter hverandre bør du ikke ha. Finjustering av parabolen blir dermed desto viktigere.

    post-356410-0-42040600-1462191533_thumb.jpg

  3. De frie operatørene jeg kommer på er Hello, Banzai og ICE.

    Hello har Telenor-dekning, Banzai har Telia-dekning og ICE bruker Telia-dekning på mobil, og har egen dekning på router.

     

    Håper flest mulig vil bytte til en av disse, og lære Telenor og Telia en lekse.

     

    Ice bygger eget og vil bli en fullverdig konkurrent. Tale vil imidlertid gå over 4g. Ta et operatørsøk på telefonen din og du ser at Ice allerede har 4g (lte) baser i drift.

    post-356410-0-62284400-1462189149_thumb.png

  4. Nå har jeg klippet linjen til Telenor. OneCall mobilt bredbånd 50 GB med tre simkort til 449 og Hello til en hundrings måneden. Funker utmerket for meg.. Økte datakvoten med 2,5 ganger prisen gikk ned med kr 200,- og jeg fikk et ekstra simkort. Da har jeg to faste og en mobil ruter. Kvoten holder med litt forsiktighet, nå kan jeg se noen filmer og litt serier. Det kunne jeg ikke med Telenor.

  5. Det er interessant å se at de har valgt Farex terser til å plugge toppen av rørene. Det ligner misstenkelig. Dette er samme type plugg (ters) som brukes til å plugge avløpsrør av støpejern (soil).. Disse er laget av galvanisert stål. Håper det er flere forseglinger en dette...

    http://www.ovv.no/images/stories/virtuemart/product/TERS_M_GUMMIPAKN_4f9076dcd7a80.png

  6. Har hatt min Z1 Compact to og en halv måned nå. Denne har overtatt etter en Xperia Acro S. Jeg merker bra forskjell i ytelse og har ikke opplevd noen problemer til nå.

     

    Eneste skuffelse er lysstyrke på skjermen. Den er rett og slett elendig i forhold til Acro S. Med Acro S er det ingen problem i solskinn på påskefjellet. På Z1C er det umulig å se noe som helst, med lysstyrke på full guffe og auto baklys av.

     

    Noen som har noen triks på dette eller bare er det sån?

     

    Ellers så er ladekrybbe et must, kan også anbefale bilholder fra brodit.se. Selges bla fra dustin.no til en fornuftig pris.

×
×
  • Opprett ny...