Gå til innhold

VeloX

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VeloX

  1.  

    Er det bare jeg som opplever dette? Altså at forumoversikten på venstresiden ikke er der?

     

    Edit: Det gjelder altså kun når jeg ikker er logget inn.

    Ja, den ikke er synlig for gjester. Plassen er da forbeholdt reklame.

     

     

    Det var synd. Det er jo en del mer tungvindt å bruke forumet uten den snarveien. Jeg unngår bevisst å logge meg inn når jeg ikke skal skrive, fordi jeg ikke ønsker identifisere meg overalt, samt at jeg ikke ønsker å taste inn passordet når jeg er på usikre nett eller maskiner.

     

    Edit: Men det er jo selvfølgelig grunnen også... Når man kan bli identifisert, så får man personalisert reklame. Mao mer annonseinntekter til tek.no.

  2. Når man ikke er logget inn så har man ikke menyen til venstre. Veldig tungvint å manøvrere da. Eller gjelder dette bare meg? Forsøkt både med IE, Opera og Firefox

     

    Er det bare jeg som opplever dette? Altså at forumoversikten på venstresiden ikke er der?

     

    Edit: Det gjelder altså kun når jeg ikker er logget inn.

  3. Det er litt vanskelig å argumentere for eller i mot, siden det er en stund siden jeg fikk leksa opp for meg hvorfor vi måtte ha denne fotnoten, men jeg prøver :)

     

     

    At man ignorerer informasjon betyr ikke at man ikke har fått den. Og det finnes lover som tilsier at man ikke kan spre all informasjon videre som man får.

     

    Hvis man feilaktig mottar informasjon som typisk må sendes ut som børsmeldinger og sender dette til noen som bruker dette for å utnytte dette, dvs innsidehandel, vil da den som videresender informasjonen kunne bli straffet? Kan man hevde uaktsomhet hvis man fikk beskjed i eposten om at dette var konfidensiell informasjon?

     

    Hvis man feilaktig mottar dokumentasjon som er stemplet med militert begrenset, konfidensiell eller hemmelig, og videresender dette, vil man da kunne bli straffet for det? La oss anta at man får pdf-filer hvor militær gradering kun er synelig når man åpner fila. Hvis man videresender eposten UTEN å åpne filene, så kan man hevde uaktsomhet, men ikke hvis fotnoten er der?

    • Liker 1
  4. En lignende fotnote blei lagt inn på all utgående epost på jobben min for noen år siden. Jeg fikk møte bedriftsadvokaten og spurte hvorfor han insisterte på denne noten. Hvis jeg husker riktig så var det noe om at siden man skriver dette så gjør man mottager oppmerksom på det kan være konfidensiell informasjon i eposten. Da blir det vanskeligere for mottager å hevde uaktsomhet dersom innholdet sendes videre. Poenget slik jeg forstår det er altså å øke strafferammen / erstatningsansvaret ved at man endrer fra "uaktsom videresending av konfidensiell epost" til "videresending av konfidensiell informajon med overlegg". Jeg aner ikke om det er noe hold i denne påstanden, men det kan kanskje krikkert kommentere rundt?

    • Liker 1
  5. Hvis man inkluderer trening til alle hunder uansett så blir det et spørsmål om hvorvidt pensjonatoppholdet er et naturlig ledd i undervisningsvirksomheten. Hvis undervisningsvirksomheten er en såpass liten del av kostnaden ved oppholdet eller så lite intensivt i tid og omfang under oppholdet at det fremstår som om man har "slengt på litt undervisning" kan man vanskelig si at pensjonatoppholdet er noe "naturlig ledd" (nødvendig ledd, jfr. mitt innlegg over) i virksomheten.

     

    Planen er å bruke instruktørene som leies inn for undervisning, til å drive pensjonatet i tillegg. Dette vil da være den dominerende kostanden. Hvis instruktørene trener alle hundene, og ikke bare de som har betalt for spesialisert undervisning, så skal man da 25% mva for selve overnattingen/oppbevaringen, og 0% mva for kosten for trening? F.eks 100 kr + 25%mva for overnatting, og 150 kr + 0% mva for trening?

     

     

    Skal forresten instruktørene fakturere meg med eller uten mva? De har fast månedslønn uansett om det er hunder i pensjonatet eller ikke.

  6. Jeg forstår pensjonat slik at det er folk som bor der, ikke hunder (evt. folk og hunder)?

     

    Undervisningstjenester er riktig nok fritatt fra mva, jfr. mval § 3-5. Det samme er "andre varer og tjenester som omsettes som et naturlig ledd i ytelsen av undervisningstjenester". Skattedirektoratet har lagt til grunn at dette skal tolkes svært snevert, slik at omsetningen av andre tjenester må være et "nødvendig ledd" for å være fritatt.

     

    I en sak fra 2009 (nr. 6546) uttalte Klagenemnda for merverdiavgift at hvis man også leide ut "pensjonatbiten" til andre når man ikke bedrev undervisning vil ikke dette være "omsetning av tjenester som et naturlig ledd i ytelsen av undervisningstjenester". Skattekontoret mente at hvis man bedrev undervisning - og ingen annen virksomhet - ville også overnattingsbiten være unntatt.

     

    Jeg vil anta dette også gjelder deg, og at så lenge du kun tilbyr pensjonat som en del av undervisningen vil det være fritatt. Du bør imidlertid henvende deg til skattemyndighetene for å få slike vurderinger.

     

    Hvis du ikke faller inn under dette, skal pensjonatvirksomheten beregne merverdiavgift etter redusert sats 8 % (jfr. Stortingsvedtak av 24.11.11 nr. 1156). Hvis pensjonatprisen også inkluderer frokost eller annen servering skal det skje en fordeling der noe skal beskattes etter høy sats og noe etter redusert sats, se merverdiavgiftsforskriften § 5-5 flg.

     

     

    I alle tilfeller må du skille ut prisen på fakturaen slik at det fremkommer hvor mye som er avgiftsbelagt og med hvilken sats.

     

     

    Nei, jeg uttrykte meg uklart. Med pensjonat så mente jeg kun til hund. Så vidt jeg kan se så skilles det ikke på pensjonat for mennesker og for dyr i de tekstene jeg har lest, men det kan hende jeg er for dårlig til å lese.

     

    Det er snakk om både å ha

    1. hunder i trening (og da må de overnatte i pensjonatet), og

    2. hunder i pensjonat uten spesifisert trening

     

    Hundene som er i gruppe 1 skal da, hvis jeg forstår deg rett, ikke betale MVA hverken på opphold eller trening.

     

    Hunder i gruppe 2 skal betale MVA, men er det 8% eller 25%? Jeg har pratet med skatteetaten, og de virka veldig usikre. Jeg fikk ikke noe klart svar, men det de sa var at de hadde vurdert minst en sak tidligere til å måtte betale 25%, men dette var et rent pensjonat uten noen finurligheter. Men de kunne ikke begrunne hvorfor det skulle være 25%, og ikke 8%. De mente at man måtte se på et hundepensjonat mer som oppbevaring (på linje med kofferter i oppbevaringsbokser), og ikke som pensjonat for mennesker. Det hørtes ut som det sentrale punktet var om det var et areal som var utleid, eller en boks, men jeg synes det er litt rart hvis skillet skal settes der.

     

    Vil det stille seg anderleses om vi inkluderer trening til alle hunder uansett, men at vi for hunder i gruppe 2 har en mindre spesialisert trening?

     

    Skal det forøvrig skilles på mental og fysisk trening? Vil for eksempel fysisk trening for å slanke hunden være anderledes enn å trene hunden til å sitte og gå pent i bånd?

  7. Jeg vurderer å starte et firma, hundesenter med pensjonat og kursvirksomhet, men jeg er usikker på hvordan drive det riktig i henhold til moms og evt andre avgifter.

     

    Kursvirksomhet er jo fritatt fra mva, så den saken er grei. Men pensjonatbiten, blir dette 8% mva eller 25%? Eller blir det fritatt hvis det er en mindre del av totalomsetningen? Hvis det er 25%, hvorfor er det forskjell på et hundepensjonat og et vanlig pensjonat?

     

    Pensjonatet kommer til å bli drevet av hundeinstruktører (de samme som holder kurs), og det kommer til å være en del hunder som er i trening mens de bor på pensjonatet. Hvilken mva sats skal man ta for disse? Må man dele opp fakturaen i en del som går på selve overnattingen, og en annen del som går på treningen?

  8. SINTEF bruker ikke statlige satser (SINTEF er en uavhengig forskningsorganisasjon)

     

    De ligger på Tekna-snittet for nyansatte, og går litt under snittet for de eldre. Da jeg var ansatt var påsken betalte fridager i SINTEF så det vil si at man har tre ekstra fridager i året, uten mindre lønn.

  9. Tusen takk for svar. Dette er veldig opplysende.

     

    Men jeg lurer på om det du, what_no2000, kaller for alternativ B er lovlig? Det betyr jo at motbudet fra selger strengt tatt ikke er bindende?

     

    I tillegg, hvordan skal man fram legge motbud uten at man avslår det opprinnelige budet? Må man si "Jeg avslå ikke, men ...", eller holder det med å si "Jeg tilbyr deg å kjøpe eiendommen for x kroner"? Det er jo helt klart lurest av meg å si det siste (for å ikke gjøre mottager for oppmerksom på hva jeg prøver på), men er det juridisk holdbart?

  10. Dette er en teoretisk situasjon, men som fort kan bli reell da jeg er på vei inn i budrunde som selger og som kjøper (to forskjellige hus).

     

    Et hus skal selges. Det er kun en interresert kjøper. Kjøper kommer med et bud. Selger er ikke helt fornøyd og kommer med et motbud. Dette gjøres før budfristen fra potensiell kjøper er gått ut. Er potensiell kjøper da fremdeles bundet av sitt opprinnelige bud? Det vil si: Kan selger etter å ha kommet med et motbud velge å akseptere det opprinnelige budet?

     

    Eksempel

    Kl 10.00: Kjøper byr 1 mill med frist til kl 16.00

    Kl 11.00: Selger gir motbud på 2 mill med frist til kl 16.00

    Kl 12.00: Kjøper sier han ikke vil by mer. Er kjøper her bundet av sitt bud fra kl 10?

     

     

     

    Og i motsatt tilfelle: Et hus skal selges. Det er i utgangspunktet kun en interresert kjøper, og budet er laveren enn hva selger ønsker. Selger kommer med motbud. Potensiell kjøper velger å svare med et bud som er høyere enn sitt opprinnelige, men lavere enn selgers forslag. Dette gjøres før selgers motbuds frist er ute. Har selger nå lov til å akseptere bud i fra andre før fristen for sitt motbud er ute?

     

    Kl 10.00: Kjøper byr 1 mill med frist kl 16.00

    Kl 11.00: Selger gir motbud på 2 mill med frist kl 16.00

    Kl 12.00: Kjøper byr 1.5 mill med frist kl 16.00

    Er selger nå bundet av sitt motbud fra kl 11.00 etter at kjøper har kommet med sitt bud kl 12.00?

  11. Hey, lurer på om det finnes et program hvor du kan sette opp egne kretser, hvor programmet inneholder et stort utvalg av motstand, led dioder, batterier/voltstyrker som simulerer hva som skjer med kretsen du har laget, om ting vil lyse/blinke lage lyd, bli varmt osv.

    Da har du nok skjønt hva jeg mener, har googla en del, finner masse programmer hvor en kan tegne kretskort og lignende, men ikke funnet noe som kan simulere. MÅÅÅ ikke være gratis :p

    Noen som har snublet over noe? :)

     

    Er det en SPICE-simulator du er på jakt etter? LTSpice fra Linear har alle standard passivkomponenter, og stort sett hele Linear sitt produktspekter. Man kan også laste ned bibliotek for de fleste standard logikkretser (74-serien).

     

    Men sånn jeg forstår spørsmålet så er du på jakt etter noe som blinker og lager lyd når du tegner? Og det gjør ikke en SPICE-simulator.

  12. Du har jo de tre standardleverandørene i Norge: Elfa.se/no, no.rs-online.com, no.farnell.com. Det ser ut som rs-online.no har det du trenger:

     

    RS partnumber:

    585-242 IR emitter (kun ±40°, mot ±80° på den opprinnelige, ser ut som den orginale er utgått fra RS ihvertfall)

    512-3580 Batteriholder

    135-752 33Ohms motstand

    394-459 Tilfeldig bryter

     

    Pris ca 70 kr.

  13. Må bare nevne at dette er et teoretisk spørsmål. Jeg har for lengst fullført videregående (studiespesialisering), men lurte på om det er mulig å ta alle eller noen av de "praktiske" fagene ved videregående som ren teori (altså privatist -> kun eksamen). Hvis det er mulig, er det da mulig å ta fagprøven også som privatist (praksiskandidat)?

  14. Er det teoretisk mulig å ta hele videregående som privatist? Jeg tenker spesielt på de yrkesfaglige utdanningsløpene (som f.eks rørlegger, tømrer, elektrikker). Slik jeg har forstått det så kan de to lærlingårene erstattes med ett år med studier hvis man ikke får lærlingplass?

     

    Siden man kan melde seg opp som praksiskandidat (en som har meldt seg til fagprøve/svenneprøve uten å være elev eller lærling), så kan man bli rørlegger uten å ha tatt i et eneste rør før selve fagprøven?

  15. Jeg kom over en formulering i forumregler for et annet forum

    SnartMamma har copyright på alt innhold, og det er ikke lov til å bruke tekst eller bilder fra innlegg på Møteplassen i andre forbindelser. Se Juridiske merknader.

     

    Hva vil denne formuleringen si, og er den gyldig?

     

    Hvis den er gyldig: Hva skjer hvis jeg først publiserer en tekst eller bilde på min hjemmeside så på SnartMamma.com? Hva hvis jeg publiserer den på et annet forum først som også krever copyright (evt en Creative Common-lisens på alt innhold)?

     

    Hvis den er gyldig, hva kan man risikere ved å bryte denne regelen?

     

     

     

    Forøvrig: Dette er en helt hypotetisk sistuasjon, så jeg er ikke ute etter noen praktisk løsning. Jeg lurer på jussen rundt dette.

×
×
  • Opprett ny...