Gå til innhold

walkinbalance

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av walkinbalance

  1. Hendene mine er varme, og til tider opplever jeg en brennende smerte i de. Varierer veldig fra dag til dag hvor ille det er. På en dårlig dag er det ille nok til at det gjør vondt å bruke de.

     

    Spesielt når jeg våkner merkes det godt. Hver dag våkner jeg med kokende hender med en brennende smerte, og antydninger til rødhet. (Vet ikke hvor relevant det er, men har målt overflatetemperaturen i håndflaten til 36C når jeg nettopp har stått opp.) Når jeg våkner kjenner jeg det også i føttene og i knærne. Føttene ser spesielt røde ut. På en dårlig dag vedvarer smerten i hendene hele dagen, mens på en god dag så gir den seg etter en time eller to.

     

    Hva kan dette være?

     

    Postet av anonym: 74881107515cdcf9f0cad229b30a4095

    Vet denne tråden er gammel, men fant den da jeg skulle dobbeltsjekke noe gjennom google. Siden jeg har litt relevant info rundt emnet, så tenkte jeg det kunne være greit å dele ettersom andre kan søke seg frem til dette fremover også.

     

    Jeg sliter selv med varme føtter og hender, samt knær. Forstod raskt at varmetoleransen var svekket da det for et par år siden ble veldig ille en sommer. Oppstod tidlig i tenårene kun ved høy aktivitet på hendene, men sa plutselig pang for et par år siden dessverre, bare håper det ikke utvikler seg mer.. Hvis jeg holder meg i ro og temperaturen i rommet er behagelig i forhold til hva jeg har på meg, så får jeg ingen symptomer, men bare av en lett gåtur f.eks. når det er sol eller bare varmt ute, så brenner beina veldig fort. Eller hvis jeg er i lett aktivitet og varmer opp kroppen blir føtter og hender fort ille. Hos meg blir det veldig rødt når det blir varmt, som er utrolig sjenerende i tillegg. Knall rødrosa farge.. kult.

     

    Våkner selv med varme hender og føtter av og til, men kun hvis temperaturen har nådd et punkt som gjeldende ikke takler. Typisk å merke det på morgenen, ettersom man er følsom for varme og temperaturen kan fort endre seg i løpet av natten, i tillegg til at dyne-faktoren. Anbefaler å finne en løsning hvor tempen på soverommet er stabil, for det å finne en ideell temperatur er nok nøkkelordet her. For enkelte kan selvfølgelig varme (eller kulde) balansen være ekstra hårfin, eller være tilstede uansett, men er mer uvanlig.

     

    I mitt tilfelle, hvor jeg har vært hos en spesialist innenfor sirkulasjonsfysiologi, kunne han påvise at dette skyldes ubalanse i nervefibrene som forårsaker problematisk blodsirkulasjon. For å opprettholde temperaturen er det meningen at de små blodårene i huden, når det er varmt, skal utvide seg for å avgi varme. Det motsatte skal skje når det er kaldt. Når sympaticusnervefibrene, som styrer temperaturreguleringen i kroppen kommer ut av balanse, vil de små blodårene enten bli utvidet eller trekke seg sammen for mye. Det resulterer i for varme eller kalde deler, og er ingen nerveskade, men ubalanse av en eller annen grunn. Det er noe som heter erytromelalgi når det kommer til varme, og Raynaud fenomen ved kulde, som ofte forekommer sammen. Fungerer nok mer som en enkel betegnelse, spesielt med tanke på om lidelsen er sekundær, altså at den er en følge av noe annet, som dessverre er utbredt. Derfor burde du absolutt undersøke deg for blant annet bindevevs- og skjelettlidelser, som er tilfelle hos meg, men også deg virker det som. Kan videre nevne bivirkninger av enkelte medikamenter som en mulig årsak hos noen.

     

    Jeg har fått tilbud om medikamenter som tydeligvis skal hjelpe, som har en del bivirkninger, men har valgt å avvente litt ettersom jeg skal komme mer i bunn i bindevevssykdommen. Bivirkninger av medikamenter vil det nok dessverre uansett bli med dagens medisin. Jeg hater medisiner, blir kvalm av tanken, men varmen har tatt over livet mitt, så er villig til det meste.. men først grundig undersøkelse, om det så blir privat for å få noen svar, uansett om det hjelper medisinsk eller ikke. Men igjen, viktig og undersøkes nærmere dersom dette oppstår ved siden av smerter i ledd, muskler og leddplager i hvert fall.

     

    Håper det kan være til hjelp for noen, ta gjerne kontakt over pm om det er noe.

  2. Det kan jeg tro de var, folk er så lite skeptiske til drikkevannet sitt har jeg fått inntrykk av. Var det mer smak/lukt du reagerte på, eller vanskeligheter med å bruke det til skylling?

     

    Kan i hvert fall ikke bo et sted hvor jeg ikke får renset håret ordentlig, ekkelt å legge hodet på puta med produktrester og fettete hår. Synes også huden har blitt mer tørr også, skulle ikke forundre meg om vannet har en faktor der også. Kanskje prøve å leie inn noen fra et privat selskap til å ta prøver av vannet når jeg får råd.

  3. Mulig postet feil sted, flytt i så fall tråden.

     

    Jeg flyttet til Oslo nylig og leier i Kværnerbyen. Helt siden jeg flyttet inn har jeg reagert på vannet. Det startet med at jeg syntes såpen skummet mindre og annerledes når jeg vasket hendene og oppvasken. Det som plager meg mest nå er hvordan det ikke er mulig å vaske ut hårprodukter som jeg tidligere ikke har hatt noe problem med. Nå kan jeg kjøre på med shampoo 10 ganger og skrubbe skikkelig uten at håret får ut faenskapet. Har også prøvd med renseshampoo som er beregnet for å få ut hårprodukter, men uten effekt.

     

    Av og til smaker og lukter vannet også dritt, ikke at det trenger å ha noen sammenheng med det andre problemet.

     

     

    Noen som har erfart dette i Oslo eller andre steder? Jeg har tenkt å kontakte borettslaget/vannverket, men tenkte å høre her i mellomtiden. Forslag til hva det kan skyldes? Merkelige greier

  4. Hei!

     

    Jeg prøver å hente to små finkefugler som holder til i Østfoldhallen. Har dessverre ikke bil, og det funker dårlig å reise kollektivt. Finnes det noen hjelpsomme der ute som skal innover mot Oslo i nærmeste fremtid? Hadde satt stor pris på det. Kan gi litt penger for det.

     

    Sikkert lett feilpostet, vet ikke hvor den ellers passer. Setter også pris på tips til hvor jeg kan henvende meg på nettet for å fikse sjåfør! (:

     

  5. Hei

     

    Jeg har fått sansen for noen av XQS og KickUp sine nikotin- og tobakksfrie alternativer. Pleide av og til å kjøpe fra snusdirect.com, men der har de bare Onico og annet søppel når det kommer til nikotinfritt.

     

    Var innom blant annet northerner.com hvor de sender til mange land, men ikke Norge.. hva er grunnen? Har vel noe med EU-faenskapet å gjøre. Gjelder det nikotinfritt om jeg henvender meg? Og det er vel ikke mva på nikotinfritt? Husker ikke fra snusdirect, men tror de ga litt blanke i reglene

     

    Vet du om en svensk nettbutikk som sender til Norge, minst ett av merkene?

     

     

     

  6. Du er 26 år, tror angsten kan ha noe med miljøet og/eller ting rundt deg som påvirker. Ofte kan det også være slik at når en først er plaget med èn ting, så kan den indre uroen forgrene seg bortover til irrasjonelle ting.. Vi skal alle dø, men det er først når en er i angstmodus at det er jævlig å tenke på.. Er man lykkelig smiler man bare av det.

     

    Tror rådene burde fokusere en del på det psykiske, for vi skaper vår egen virkelighet. Som han over sa også, ekteskap varer virkelig ikke til døden nå i dag, heller ikke i fremtiden kan jeg tenke meg.. det er alltid noen. Fokuser på nået, og gjør det du bryr deg om i dag.. fremtiden kommer, og da har sinnsstemningen endret seg over ting som regel

    • Liker 1
  7. Hei

     

    I gangen min er det et mindre pent, integrert brannskap i veggen. Ikke lov å sette skap og sånt over, men tenkte å kle veggen med et større bilde som det er lett å fjerne om ønskelig.

     

    Blir lei av å ha samme bilder over lengre tid, så tenkte å skaffe en tynn trevegg, mulig det heter kryssfinèr, som jeg kan tapetsere med fototapet på begge sider, og evt. bytte ut for flere bilder.

     

    Må være en opphengsløsning hvor en lett kan ta ned/bytte treveggen. Kanskje en slank vannrett ramme oppe og nede med en liten grop i seg så det går an å gli den inn fra siden.. eller kun hjørnevinkler med en mekanisme av et slag.. Hva kan være best rent praktisk, men også estetisk.. setter stor pris på forslag av materialer også, kanskje finnes det noe ferdig

     

    plz

  8. Takker for alle svar. Var nærmest sikker på at det ikke gikk an pga. vanskeligheter for å kontrollere. Så for meg at det da ville bli mange problemer under kontrollen som allerede er stress fra før..

     

    Går ut ifra det går greit, men for et system, eh? Når en bleepet inn kortet når det fortsatt var aktivert, så kunne det blitt registrert i det minste, slik at kontrolløren kunne se det. Da hadde jeg forstått hvordan det gikk an i første omgang..

     

    Jeg har blitt "tatt" i kontroll to ganger tidligere på tog, var lite hyggelige episoder. Stemplet billetten, men klarte å rote den bort i all bagasjen. Var stresset og leitet gjennom flere poser, klær og bag men klarte ikke å finne den. Hun som stemplet den kom også, men det holdt tydeligvis ikke - jeg kunne jo ha gitt den til en annen etterpå o.O Ville ikke forundret meg om de da telte sekundene på reisebilletten

  9. Var en kompis som mente det kunne være mulig - å reise ut siste busstur om jeg scannet kortet på bussen før det hadde gått èn time. Tviler på det, men er vel en mulighet. Hadde i hvert fall ikke latt tvilen komme til gode ovenfor kontrollørene :no: Billettnazier. Synes litt synd på de mtp. på jobben, kan ikke være særlig hyggelig

  10. Det å barbere seg ofte fører ikke til mer skjeggvekst, bare bullshit som folk sprer av uvitenhet.

     

    Testosteron kan være tingen.. Sikkert mulig du har innenfor normale testosteron-nivåer, bare at genene ikke er helt aktivert og aktive enda? Uansett, går an å booste testosteronet ved å trene eksplosivt.. om det hjelper deg og ditt tilfelle er uvisst. Er gjerne flere aktuelle grunner, så må prøve ut

  11. Hei, er ny i Oslo og kollektivtrafikken. Har ikke kjøpt meg periodebillett enda, men reiste under en engangsbillett i dag. Aktiverte først på bussen fremover, og når jeg skulle hjemover med bussen igjen, gikk det 60 minutter når jeg hadde tre holdeplasser igjen.

     

    Må jeg da stemple på nytt om jeg skal holde meg på bussen, eller går det an å "aktivere" den før tiden går ut etter jeg har gått på bussen slik at jeg kommer meg frem? Synes det er litt grovt med 30 kr på en fullstappet buss når det bare holder en vei.. burde være 60 minutters reisetid, eh?

  12. Ser at jeg ikke burde kalt de det, men klarer ikke helt å helle mot rom heller, da det gir hentydninger mot Romania som jeg synes er urettferdig mot landet. Jeg trodde før at alle fra Romania var romfolk, bare av bedre slekt. Nå var ikke min kunnskap på topp, men tipper folk i Romania helst vil slippe all sammenligning og misforståelse med disse kråkene. Men ja, skitne er de uansett.

     

    Ingen tvil om at Norge og land i Europa har en vei å gå når det kommer til frykten for å bli tatt som rasist. Det er så utgått nå, at det er mer rasistisk å handle slik de gjør. Lenge leve sunn fornuft, bare synd folk flest ikke styrer Norge, for da hadde landet vært et bedre sted. Likt og sett et par vise menn i toppen fremfor politikerløgnerne.

     

    Reiret jeg så i dag lå like nedenfor bryn t-bane, hvis du går nedenfor mattilsynet og på "etterstadstien" som er på andre siden av svartdalsparken og elva som renner gjennom der.

    • Liker 2
  13. Hei,

     

    Jeg går mye tur rundt i byen, men har begynt å irritere meg over all søpla og dritten som sigøynerne etterlater. De finner et ok sted, gjerne hvor det er litt usjenert fin natur, også camper de der til dritten renner over/blir kastet bort. Det er ikke så mye søppel i Oslo generelt, men disse punktene hvor det plutselig ligger et lass med søppel bare ligger der!

     

    Gikk i dag mot bryn langs en fin sti, helt til en skråning var dekket med søppel slik at det rant helt ned til stien. På vei tilbake så jeg tre sigøynere gå inn på et inngjerda tomt område, som førte til ovenfor denne skråningen. Nede på stien igjen så jeg de krype inn i skur laget av trepaller. Skuret var godt kamuflert, men de er så skitne at de blir avslørt av møkka si.. ganske dumt, men enda dummere å la de bare gå fra reir til reir etter de har omgjort et fint naturområde til en søpleplass, for så la det bare være!

     

    Herregud, forstår ikke hva som feiler de.. først tigge uforskammet, også drite ned reiret sitt.. selv i luksusseilebåter gjorde de det, gikk fra båt til båt, om noen husker det innslaget.

     

    Hvem bør jeg kontakte så noen kan rydde opp? Rapportere aktive reir?

    • Liker 6
  14.  

     

    Kjøpte i fjor et ego twist batteri, iclear16 fordamper og væske uten nikotin. Litt godtroende at det skulle funke uten nikotin, men den kombinasjonen funket overhodet ikke for meg. Ble litt damp, men langt ifra tilfredsstillende mtp. dampkvalitet og mengde/trykk. Tenkt å kjøpe væske med nikotin nå, forstår at det er et must, samt en bedre fordamper og evt batteri om den kan påvirke dampen annet enn battteritiden..?

    Kan noen si meg en av de bedre sidene hvor en får kjøpt væske med nikotin?
    Forslag til overlegen fordamper? Eller helt sett hvis noe er åpenbart bedre enn annet. Får en kjøpt det nyeste og beste på f.eks. damping.no eller må jeg se andre steder og?

    Pris og "avansert" eller ikke har ikke noe å si så lenge det er bra.
    Sikkert maange som spør om det samme hele tida, men orker ikke å leite frem nå. Setter pris på konkrete svar, håper å konvertere, men er ganske skeptisk

    veldig likt spørsmål rett ovenfor her:
    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1414116&page=674&&do=findComment&comment=22432207

    En eGo twist /spinner med Aspire K1 eller Aspire BDC ET vil gi deg en god begynnelse. Gå for 1.6 eller 1.8ohm hoder, ikke høyere. Cph-vapours i DK og thebestshop i Irland leverer juice på et par dager med standard frakt. Evt google pastorjuice

     

    Jah, men han snakket om bestemt prisklasse. Jeg vil bare ha det som er "best" med en gang, ellers er det sannsynlig at jeg dropper av som sist. Hva mener du med god begynnelse? Ser etter den langvarige slutten.

     

    Er de kjent for å ha god juice, bra utvalg i forhold til andre? Heller det enn rask levering om det står på det

  15. Meld deg inn på Norsk DampSelskap og NDS Dampetorget på Facebook, de har oversikt over seriøse aktører i Norge.

     

    Skal du begynne med nikotin, eller bytte ut tobakken?

     

    Ismokeking.com er en relativt seriøs aktør (de er leverandør til grensebutikkene, og Dragedamp på Biri og Hamar).

     

    Jeg synes Aspire Nautilus Mini gir god damp og smak til å være vanlig fordamper. Hvis du skal gå for subohm, så ikke gå for mer enn 0.6 mg nikotin i juice.

     

    Jeg kan anbefale FairCityVapes for frukt- og bærsmaker.

    Skal bytte ut røyken, og begynne med nikotindamp.

     

    Takker for tips

  16. Kjøpte i fjor et ego twist batteri, iclear16 fordamper og væske uten nikotin. Litt godtroende at det skulle funke uten nikotin, men den kombinasjonen funket overhodet ikke for meg. Ble litt damp, men langt ifra tilfredsstillende mtp. dampkvalitet og mengde/trykk. Tenkt å kjøpe væske med nikotin nå, forstår at det er et must, samt en bedre fordamper og evt batteri om den kan påvirke dampen annet enn battteritiden..?

     

    Kan noen si meg en av de bedre sidene hvor en får kjøpt væske med nikotin?

    Forslag til overlegen fordamper? Eller helt sett hvis noe er åpenbart bedre enn annet. Får en kjøpt det nyeste og beste på f.eks. damping.no eller må jeg se andre steder og?

     

    Pris og "avansert" eller ikke har ikke noe å si så lenge det er bra.

    Sikkert maange som spør om det samme hele tida, men orker ikke å leite frem nå. Setter pris på konkrete svar, håper å konvertere, men er ganske skeptisk

  17. Hei,

     

    Jeg hadde en dårlig periode for litt siden hvor jeg begynte å røyke igjen (sluttet igjen nå). En stund før jeg sluttet også sist, omtrent ett år siden, så merket jeg det samme jeg lurer på nå.

     

    Av de fire pakkene med Marlboro rød jeg kjøpte nå sist, så var to av de annerledes på smak og følelse. To av de smakte helt vanlig, og ga lik følelse i forhold til trekk og inhalering. De to andre var bløtere på en måte, og var helt mild å trekke ned. Merker også at de er mindre kompakte. Ingen av de var tørre, testet med nye pakker.

     

    Må også legge til at jeg åpenbart begynte å merke forskjellen etter halsen ble omgjort til røykhals igjen, så har ikke noe med at jeg nettopp startet igjen. Var dessuten annenhver pakke som var annerledes av de fire. Kjøpt på ulike steder riktignok.

     

    Noen andre som har merket det? Vet i hvert fall at det var noe annet med to av pakkene. Ikke tvil en gang. Siste jeg kjøpte var av det ødelagte slaget, så kastet den med en gang og sluttet.. bra sånn sett

  18. Hei

     

    Jeg er på utkikk etter en drill. Tenkt å bruke den til småting, men også møbelbygging. Lurer på om 10,8 V burde være innenfor, eller om jeg må strekke meg til 14,4 eller oppover? Hvor går grensene i forhold til bruk? Den på 10,8 v er liten og praktisk i hvert fall, så hadde jo vært fint om den hadde holdt.

     

    Ser på Bosch sine gsr- og psr modeller at de vanligvis har v-li batteri, men kommer over noen på finn som har ve-2. Hva er best? Er v-li en oppgradering som holder lengre, eller motsatt?

  19. Du bør tenke deg om du VIRKELIG trenger det du skal kjøpe. Å betale 40k til "ingenting" er temmelig bortkasta det også.

    Helt enig i det. Ja, jeg trenger virkelig å låne 50k, men har som sagt satt en grense til 20k over lånesummen.. Synes det er verdt det.

     

    Bare et eksempel, men på leasy står det: "Årlig effektiv rente er 13,04% - 27,25%. Samlet beløp som skal betales tilbake er kr 60 061 - 70 935". Dette var over 3 år, så da får det ikke blitt mer enn 70k?

  20. Kredittselskapene er hissigere og mer løse enn bankene virker det som.

     

    Men si jeg f.eks. betaler over 3 år og får gitt en totalpris.. finnes det ikke en forhåndsbestemt totalpris? Jeg forstår meg ikke på det, senser bare en sleip manipulering og informasjon som er vridd.

     

    Kan leve med 10-15k over lånesummen som sagt, hvis det er over 3år+. På det generelle søket var totalsummen bare 12k over på 4 år... er det bare bullshit eller hva er greia? Hva mener du med raskt da, hva kan jeg stole på egentlig?

  21. Jeg prøvde å søke 60k i forbrukslån hos 3 forskjellige selskaper, og to av dem avslo søknaden selv om jeg er i fast jobb og tjener mere enn nok. Begge var av typen du ser reklame for i nettaviser.

     

    Så de ser på endel ting før de sier "ja" uansett hva du måtte tro.

    Hm.. men hva var grunnlaget, betalingsanmerkning eller lignende? Hvis du tjener nok så var åpenbart ikke det grunnen. Klar over det ikke er en selvfølge at søknaden godtas.

     

    Hvis totalsummen blir mye dyrere for en med mindre inntekt, hva er begrunnelsen for det egentlig?

  22. Når du ikke har noe særlig sikkerhet før du sannsynligvis høyeste rente.

    Veldig dårlig ide med så lav inntekt.

     

    Du vil få rundt 1000kr mnd i fast beløp å betale ned med skyhøy rente, altså vil du ha betalt tilbake 80-90000 når du er ferdig. Det er 40000 rett i dass.

     

    Mest sannsynlig får du ikke innvilget det i noen av forbrukslån-selskapene. De tar kredittsjekk selv om de sier du får lån på dagen uten sikkerhet.

     

    Godt mulig, men jeg må vite før jeg legger det på hylla. De slue, tilbakeholdne kredrittselskapene gir nok lån ved omkring 200k i året.

     

    Vet nærmest ingenting om renter og lån, klarer ikke å konsentrere meg om sånt. Så for meg at 15-20k maks er noe jeg kan godta. Over er uaktuelt.

     

    På finansportalen hadde yabank dette: nom: 8,95 effr: 11,94 mnd: 1300 totalt: 62421 Dette var på 48 mnd

     

    Tydeligvis et eksempel da.. så totalsummen kan bli 90k for meg? Uavhengig av meg, hvordan kan de oppgi totalsum hvis rentene kan endre seg? Hvis de endrer seg, kan de gå fra 15-25 f.eks.? Hvordan forholder jeg meg til det? Åpenbart hvorfor det er så uoversiktlig og idiotisk i hvert fall

×
×
  • Opprett ny...